Scandinavische woonitems #2

9 februari 2018
Scandinavische woonitems van Houss

Vinden jullie het ook zo leuk om bij een ander binnen te kijken en te zien hoe iemand zijn of haar huis heeft ingericht? Ik ben altijd wel nieuwsgierig wat er zich achter die voordeur bevindt. Is het een huis met een verhaal of moet dat verhaal nog beginnen? Na een eerste sneak peek van mijn woning, kun je vandaag weer even binnenkijken.

Van Houss mocht ik twee items uitzoeken voor in mijn woning. Houss heeft een uitgebreide collectie topmerken met woon- & lifestyle items. Ik snuffelde er vrolijk op los. Sinds ik ben verhuisd houd ik er een minimalistische lifestyle op na. Dat betekent niet dat ik enkel een bed en een bureau in mijn woning heb staan, maar dat ik wel heel kritisch kijk naar wat er mijn huis in komt. Ik wil enkel dingen die ik echt nodig heb en die ik kan gebruiken. Eén van de dingen waar ik al een tijdje naar zocht, was een spiegel voor in mijn gang. Ik vind het wel prettig om voor ik de deur uitga even te kijken of er geen pindakaas op mijn wang zit. 😉

House Doctor | Wandspiegel

Een stoere spiegel zonder poespas, dat is wat ik zocht. Ik ben altijd opzoek naar simpele dingen, maar dat blijkt een behoorlijke uitdaging te zijn. “Heeft u het ook zonder tierelantijntjes?”. “Heeft u dat ook zonder die.. dingen?”. Gelukkig kon House Doctor mijn wens vervullen en vond ik een stoere spiegel, perfect in al zijn eenvoud!

Scandinavische woonitems | Wandspiegel House Doctor

Scandinavische woonitems: mijn hal Dit is mijn hal. Hij is ’s zomers lekker licht door het raam, maar ook lekker koel.

Scandinavische woonitems | Plantenwand Aan de linkerkant heb ik een plantenwand. Inmiddels ziet de wand er een beetje anders uit, er zijn wat planten gewisseld en bijgekomen. Niet alle planten houden het in mijn woonkamer / hal uit, waar het warmer is dan in een gemiddelde woning (wel handig want scheelt verwarmingskosten!).

De House Doctor wandspiegel heeft een doorsnede van 30 centimeter en is groot genoeg om je gezicht en haar te controleren voordat je de deur uitgaat. De spiegellijst is van ijzer waardoor het een robuuste uitstraling krijgt. Door de mat zwarte kleur oogt hij echter niet zo massief en wordt het niet té industrieel.

Scandinavische woonitems | Wandspiegel van House Doctor Dit is hem: de wandspiegel van House Doctor. Strak, chique én zonder tierelantijntjes. Woehoe! Mag ik een hallelujah?

Scandinavische woonitems | Spiegel House Doctor zwart mat Een close-up van de opstaande rand. De kleur is mat zwart maar komt antracietkleurig over.

Achteraf gezien had de spiegel nog wel een slag groter mogen zijn om een echt statement te maken. De spiegel is van mijn geliefde Deense merk House Doctor. De producten zijn stijlvol, tijdloos en je interieur doet niet onder aan een Deense woonkamer in hartje Kopenhagen!

Scandinavische woonitems | WaakhondDit is Woef, mijn waakhond. 😉

Scandinavische woonitems | House Doctor wandspiegelMijn variant van “Waar is Waldo?”

Bloomingville | Koffiemok Laura

Mijn tweede keuze viel op een set koffiemokken van Bloomingville met de naam Laura. ♪ “Haar naam is Laura, een hele lieve.. mok” Je hebt ze misschien al gezien in het eerste deel, want daar waren ze onder het genot van een stukje versgemaakte taart ook te bewonderen! Mokken heb je nooit genoeg (Oké, totdat je kast uitpuilt en de mokken uit de kast beginnen te vallen.. dat zou een teken kunnen zijn). Ik vond ze door het gestipte patroon erg vrolijk en de tekst aan de binnenkant van de mok is (zeker ’s morgens) treffend: “There is always time for coffee”.

Scandinavische woonitems | Koffiemok Bloomingdale

Zelfgemaakte taartEen lekkere vegan taart gemaakt, hij was binnen no-time op!

Scandinavische woonitems | Koffiemok Bloomingdale "it is always time for coffee"

Het is een goede mok voor een kop koffie of thee. Niet geheel onbelangrijk: ze liggen ook lekker in de hand. Bij kleine kopjes kan ik het oor soms niet goed vasthouden worstvingers maar deze mokken hebben een stevige grip. De set van 3 mokken is geloof ik niet meer verkrijgbaar.

Scandinavische woonitems | Koffiemok Bloomingdale

Scandinavische woonitems | Gezellige eettafel

Scandinavische woonitems | Koffiemok stipjes Bloomingdale

Houss

Houss is een online woonwinkel. Het menu is opgedeeld in verschillende ruimtes: Wonen / Keuken / Verlichting / Meubels. Dat werkt prettig wanneer je naar een specifiek item op zoek bent. Het is wel jammer dat je je zoekfilter niet kunt verfijnen. Het is wel mogelijk om op merk te zoeken, om gelijk alle items van je lievelingsmerk te zien. Ook hier geldt dat je bijvoorbeeld binnen ‘House Doctor’ niet kunt filteren. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je naar een specifiek item op zoek bent. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de zoekfunctie en zijn er blogartikelen om je te inspireren. Wil je lekker rondkijken en ben je niet per se naar iets op zoek dan is het uiteraard perfect. Ik ben heel erg blij met mijn spiegel en ook de mokken gebruik ik met veel plezier, dankjewel Houss!

Wat is jouw favoriete woonitem in huis?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review.
Ook met mij samenwerken?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 • Reply Rosita 9 februari 2018 at 08:53

  Leuk om eens bij jou binnen te kijken! Wat mijn favoriete item in huis is, vind ik een hele lastige. De keuken is mijn favoriete ruimte in huis. Ik denk momenteel de slimme verlichting die we sindskort in de keuken hebben. Je kunt de lampen namelijk heel mooi dimmen of juist heel fel.
  Rosita heeft onlangs geplaatst…Als je de tijd niet kunt inschatten, vliegt ie voorbij.My Profile

 • Reply Marieke 9 februari 2018 at 09:10

  Ik ben echt jaloers op jouw huis/inrichting! Lekker rustig en minimalistisch, maar toch gezellig en sfeervol. Ik heb niet een favoriet woonitem, maar voor mij is de keuken mijn favoriete ruimte in huis, omdat daar veel natuurlijk licht is.

  • Reply Inge 16 februari 2018 at 12:53

   Aah dankjewel voor je lieve woorden!

 • Reply Linda 9 februari 2018 at 10:38

  Ik vind het zo leuk om even binnen te kijken. En word heel erg vrolijk van al het groen 🙂 En wat maak je toch mooie sfeervolle foto’s!

  • Reply Inge 16 februari 2018 at 12:54

   Ik vind groen ook heel gezellig in huis. Hoe meer, hoe beter! Dankjewel voor het compliment! 🙂

 • Reply Malou | Blonde Blossom 9 februari 2018 at 10:59

  Ohhhh die taart! Die spiegel is echt mooi, subtiel maar ook heel erg elegant. En wat een leuk koffiemokje!
  Malou | Blonde Blossom heeft onlangs geplaatst…Prachtige statement oorbellen van Happiness BoutiqueMy Profile

 • Reply Sammie 9 februari 2018 at 19:50

  Ik vind je stijl erg mooi, die spiegel is ook erg gaaf! Mooie foto’s ook!
  Sammie heeft onlangs geplaatst…Industriële inrichting met stoere bureau accessoires.My Profile

 • Reply Romy 9 februari 2018 at 21:32

  Wauw, wat heb je een onwijs leuke smaak qua interieuritems en je woning straalt ook heel veel licht uit. Prachtige foto’s trouwens en die taart ziet er héérlijk uit!
  Romy heeft onlangs geplaatst…7 tips voor leren houden van je lichaam (+mijn zoektocht!)My Profile

  • Reply Inge 16 februari 2018 at 12:56

   Ja ik heb veel ramen, heel prettig! In de zomer is het qua hitte dan weer wat minder fijn. 🙂

 • Reply Henrieke 10 februari 2018 at 15:16

  Ziet er leuk uit! Lekker ook zoveel groen. Je spiegel sla ik op in mijn lijstje met wat ik nog zou willen. Heb een saai wit exemplaar op een witte muur. 😉

 • Reply Mei Qi 16 februari 2018 at 10:28

  Wauw zo tof! Ik ben verliefd op die spiegels!!

 • Reply Manon 16 februari 2018 at 12:42

  Mooie sfeer! Ik vind je koffiemokken geweldig.

 • Reply Anna 16 februari 2018 at 12:52

  Wat een ontzettend leuke items! Zelf heb ik een aantal mokken uit Finland van het merk Iittala, dit zijn echt mijn juweeltjes. Verder ben ik ook echt op zoek naar zo’n mooie spiegel! Liefs
  Anna heeft onlangs geplaatst…Amsterdam, Nijmegen & UtrechtMy Profile

  • Reply Inge 16 februari 2018 at 13:03

   Ja iittala heeft ook práchtige producten! In Malmö zat er een iittala winkeltje waar ik regelmatig even kwam kijken, maar prijzig is het wel. Des te meer koester je denk ik de dingen die je aanschaft. 🙂

 • Reply Saskia 16 februari 2018 at 15:33

  Wat een fijne sfeer en prachtige foto’s<3

 • Reply Michelle 19 februari 2018 at 20:17

  Wat een fijn interieur! Heel Pinterest waardig, wauw!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Eleanor | 15 maanden oudMy Profile

  • Reply Inge 20 februari 2018 at 11:57

   Haha veel te lief! ❤️

 • Reply Jitske 26 februari 2018 at 10:48

  Wat heb je echt een prachtig huis!!! En die items die je hebt uitgezocht zijn ook erg mooi.
  Jitske heeft onlangs geplaatst…Bach bloesem therapie: een remedie tegen stress | GastblogMy Profile

 • Reply Naomi 27 februari 2018 at 11:09

  Zelf vind ik het ook altijd heeeerlijk om bij anderen binnen te kijken en inspiratie op te doen voor mijn eigen interieur. Toen je zei dat je koos voor een minimalistische uitstraling in je interieur had ik ergens verwacht dat het inderdaad heel leeg zou zijn in je woning of dat er een kille uitstraling zou zijn. Ik moet zeggen dat het er super uit ziet, zelfs gezellig ook! Minimalistisch hoeft dus niet heel kil te zijn. Leuk gedaan!