Scandinavische woonitems #1

29 september 2017
Afbeelding Houten dienblad Bloomingville

Inmiddels woon ik al bijna een jaar op mijn nieuwe plekje en ik heb het er helemaal naar mijn zin. Het is fijn om het naar mijn eigen smaak te kunnen inrichten en om erachter te komen waar ik wel en niet van houd. Scandinavisch design is zeg maar echt mijn ding en als ik thuis kom dan kom ik ook écht thuis. De hoogste tijd voor een binnenkijker, nietwaar?

Ik werd door Sweet Living Shop benaderd of ik het leuk zou vinden om wat leuke woonitems uit te zoeken voor mijn nieuwe stekkie. Na een avondje neuzen op de webshop vond ik twee leuke, Scandinavische items. Het toeval wil dat beide items van een Deens merk zijn. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer naar Denemarken nijg. Hygge, design, interiør, mensen en ja, zelfs de taal.. (geloof het of niet). Maybe I am a Copenhagen girl after all. 😉 Mijn keuze is gevallen op deze twee Deense items: een houten dienblad en een limonade tap.

Afbeelding scandinavische woonitems houten dienblad en limonade tap

Bloomingville | Dienblad

Afbeelding Houten dienblad Bloomingville

Een houten dienblad met witte binnenkant creëert de ultieme Scandinavische look. Hout kan zwaar en massief aanvoelen, maar door de witte binnenkant oogt hij juist licht en fris. Het dienblad heeft geen handgrepen, maar je kunt hem wel als dienblad gebruiken voor bij de koffie bijvoorbeeld. Wel goed vasthouden natuurlijk. Het formaat van het dienblad is 45 x 25 cm.

Afbeelding Houten dienblad Bloomingville van Sweet Living Shop

Het dienblad is ook prima te combineren op een (eet)tafel of op een dressoir. Zet er kaarsen, een vaas of een mooie woonaccessoire in. Op deze manier kun je elk hoekje gezellig aankleden en heb je een centrale plek om je spulletjes uit te stallen. Het dienblad is mooi glad afgewerkt en ziet er strak uit.

Afbeelding Houten dienblad van Bloomingville
Op tafel met een lekker stuk zelfgemaakte taart staat hij ook heel gezellig! Ik denk dat hij nog veel vaker op tafel komt te staan met wat lekkers erbij! Het dienblad is van Bloomingville, een Deens merk dat verschillende trendy woonaccessoires maakt. “Bloomingville staat bekend om de combinatie van rauwe producten met een nostalgische Scandinavische twist.” Het assortiment bestaat voornamelijk uit handgemaakte, vintage producten met een focus op patronen en natuurlijke kleuren.

House Doctor | Limonade tap

House Doctor limonadetap van Sweet Living Shop
De zomer mag dan inmiddels op zijn retour zijn, water met een lekker smaakje kan natuurlijk altijd. Die limoen ga je natuurlijk niet voor elk glas water in plakjes snijden, maar die doe je lekker in één grote tap zodat je er de hele dag door van kunt genieten!

Limonade tap House Doctor Sweet Living Shop
Samen met wat munt krijg je een heerlijke combinatie. Ideaal als je niet zo’n waterdrinker bent, maar toch gezond wil doen en de frisdrank wil laten staan.

Limonade tap House Doctor close-up

Limonade tap van House Doctor
En tappen maar! Ja stiekem is dat het allerleukste om te doen. Toe aan iets anders dan verfrissend water? Je kunt er natuurlijk ook sangria indoen. 😉 In de limonade tap kan trouwens 8,5 L en die hoef je echt niet helemaal alleen op te drinken.. De tap is 33 cm hoog en heeft een diameter van 20 cm. Een limonade tap lijkt mij ideaal voor op feestjes en zal denk ik de show stelen omdat iedereen even wil tappen, haha. Het fijne aan een tap is dat je je geen zorgen hoeft te maken over vliegjes of wespen in je drinken.

De limonade tap is van een ander Deens merk, namelijk van House Doctor. House Doctor is een bekend merk in de Scandinavische stijl. De producten zijn stijlvol, strak, eenvoudig en toch klassiek. De slogan? “Everybody deserves a healthy home. House Doctor gives you a daily vitamin boost for a more stylish, more inspiring, and more personal home.”

Sweet Living Shop

Sweet Living Shop is een online woonwinkel. Je kunt er makkelijk zoeken door de categorieën, handig als je al weet waar je naar op zoek bent. Via de submenu’s kun je lekker rondneuzen als je niet op zoek bent naar iets specifieks. Je kunt ook selecteren op merk, wat ik erg fijn vind. Als je weet dat House Doctor jouw merk is, krijg je gelijk alle producten van dit merk te zien. Een webshop waar je je zeker een avond kan vermaken en kan laten inspireren met allerlei mooie woonaccessoires en producten! Ik ben erg blij met mijn houten dienblad en mijn limonade tap, dankjewel Sweet Living Shop!

Wat is jouw favoriete woonitem in huis?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review.
Ook met mij samenwerken?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Romy 29 september 2017 at 07:22

  Wat een ontzettend leuke items en al helemaal fijn dat ze ook nog in Scandinavische stijl zijn :)Ik vind vooral dat dienblad erg mooi en het lijkt me stiekem ook perfect als ondergrond voor foto’s 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…Here we go! | Ik ga op reis en ik laat thuis…My Profile

 • Reply Nancy Baten 29 september 2017 at 08:42

  Wat gaaf die limonadetap! En toevallig zocht ik zo n formaat dienblad! Voor de kaarsen!

 • Reply sammie 29 september 2017 at 18:53

  Ik kende de webshop nog niet, ga er zeker even neuzen 🙂 Leuke items heb je uitgezocht! Die limonade tap is het hele jaar door mooi en handig, water drinken hoeft niet alleen zomers 😀
  sammie heeft onlangs geplaatst…Gewoon zomaar.My Profile

  • Reply Inge 2 oktober 2017 at 13:58

   Ja toch? En het maakt het water drinken iets gezellig! 😀

 • Reply Els 30 september 2017 at 09:22

  Wow, deze producten passen echt bij je. Erg mooi! En wat maken je foto’s het artikel toch mooi!
  Els heeft onlangs geplaatst…Shoplog: AliExpress.com kerst 2017My Profile

  • Reply Inge 30 september 2017 at 11:07

   Ah wat een lieve woorden, Els! Dankjewel. Ik moet er een beetje van blozen. ☺️

 • Reply Amy 30 september 2017 at 11:48

  Wat heb je leuke items uitgezocht, die zouden ook hier in huis mooi staan. Leuke webshop is het trouwens ook. En je foto’s zijn prachtig!
  Amy heeft onlangs geplaatst…Een terugblik op septemberMy Profile

 • Reply Saskia 1 oktober 2017 at 10:06

  Leuke items! Ik heb de mooie Scandinavische lamp en het Riverdale rekje van hun. Nog steeds zo super blij mee 🙂

  • Reply Inge 2 oktober 2017 at 13:58

   Ja ze hebben er hele leuke en diverse items! 🙂

 • Reply Kreanimo 2 oktober 2017 at 13:42

  Dat dienblad is echt wel super mooi!
  Ik vind het sowieso een hele mooie stijl dat Scandinavische.
  Kreanimo heeft onlangs geplaatst…Mijlpalen maand – dat was september voor mijn blog!My Profile

 • Reply Charo - Sukhi 11 november 2017 at 11:52

  Leuke items! Scandinavische designs zijn de beste!
  Wij lanceren binnenkort ook een nieuwe vloerkleed collectie met een Scandinavische stijl!
  Groetjes, xx
  Charo

  • Reply Inge 11 november 2017 at 12:07

   Oooh wat gaaf! 😀

  • Reply Charo - Sukhi 11 november 2017 at 14:30

   Yes, binnenkort! Het is heel spannend… Ik zal je meer laten weten als je interesse hebt, fijne dag 🙂 xx Charo