Fairtrade bolletjeskleed van Sukhi

3 april 2017
Afbeelding Fairtrade bolletjeskleed Sukhi Menkhu close-up

Elk interieur verdient een eyecatcher. Dat vinden ze bij Sukhi ook. Sukhi heeft de mooiste vloerkleden van de hoogste kwaliteit voor een eerlijke prijs. Daar wordt iedereen blij van! In oktober 2016 ben ik verhuisd en om mijn interieur af te maken, mocht ik van Sukhi een bolletjeskleed uitzoeken. Ik was er al vrij snel uit, want er zat één kleed tussen waar ik opslag verliefd op werd: het ronde vloerkleed Menkhu. Na het bestellen wordt het kleed in Nepal persoonlijk voor je gemaakt. Na zo’n 4 à 5 weken krijg je een e-mail dat het kleed wordt verzonden. Je hebt het kleed dan binnen twee weken in huis. Het was eigenlijk een verlaat – maar heel tof – verjaardagscadeautje!

Diep en vreedzaam als de kalmste zee. Het Sukhi Menkhu bolletjeskleed schept rust in je omgeving. Dit solide turkooizen kleed is ideaal voor een badkamer. Of in elke andere ruimte.

Afbeelding Sukhi Menkhu opgerold

Afbeelding Fairtrade bolletjeskleed Sukhi Menkhu close-up

Afbeelding Bolletjeskleed Sukhi Menkhu vilten bolletjes

Het kleed is werkelijk prachtig gemaakt! De vilten balletjes zijn erg zacht en je ziet vrijwel geen draden die balletjes op zijn plek houden. Heel bijzonder! Dat lijkt mij nog het moeilijkste; de balletjes op een stevige, maar onzichtbare manier bevestigen.

Afbeelding bolletjeskleed van Sukhi: Menkhu onder plant

Een bolletjeskleed van Sukhi is speels en past in elk interieur. Met mijn Scandinavische basis vind ik het leuk om met kleur wat accenten aan te brengen. Mijn bolletjeskleed is – zeker door zijn kleur – dus onderdeel geworden van mijn interieur en maakt de zithoek helemaal af. Je hebt effen kleden zoals deze Menkhu, maar ook kleden waarbij meerdere kleuren gebruikt worden. Dit geeft een nog speelser effect, maar vind ik voor mijn woonkamer persoonlijk te druk. Er zijn heel veel verschillende bolletjeskleden beschikbaar. Mocht je in het assortiment niets naar wens kunnen vinden, dan is er voor de creabea’s onder ons ook de mogelijkheid om je eigen kleed samen te stellen door zelf kleuren en de grootte te kiezen!

Afbeelding bolletjeskleed van Sukhi met palm

Afbeelding bolletjeskleed van Sukhi: label

Afbeelding bolletjeskleed van Sukhi gemaakt door label

Wat ook heel tof is, is dat er aan je vloerkleed een kaartje hangt door wie het is gemaakt. Het is de finishing touch en het maakt het handgemaakte nog tastbaarder. Iemand is uren bezig geweest om mijn vloerkleed te maken en in mijn geval is dat Rita Sharma. Dankjewel!

Sukhi

Sukhi is Nepalees voor ‘blij’. Dat is dan ook gelijk de essentie van deze organisatie: mensen blij maken met een prachtig, handgemaakt maar bovenal eerlijk vloerkleed. Het idee hierachter is dat je als consument direct bij vakmensen koopt, zonder tussenpersonen en dure winkels. Sukhi heeft ambachtslieden in India, Marroko, Nepal en Turkije. Het fijnste aan dit verhaal is dat elk vloerkleed een fairtrade label draagt: de mensen werken op de manier zoals zij het gewend zijn en worden hiervoor goed betaald. Voor je beeldvorming: ze verdienen ongeveer twee tot drie keer meer dan het gemiddelde salaris in die regio! Het team bestaat voornamelijk uit vrouwen (zowel vriendinnen als families) en door het maken van de kleden hebben zij een beter bestaan kunnen opbouwen. Het is fijn om te weten dat je dus niet alleen een kunstwerk in huis krijgt, maar er ook direct mensen mee helpt. Een maatschappelijk verantwoord vloerkleed dus!

Kijk nou, in dit filmpje zie je Rita die mijn vloerkleed heeft gemaakt (althans, dat denk ik). Hoe speciaal en wat is ze mooi! 😀 Ik zou in een vakantie best een weekje mee willen helpen, lijkt mij wel gezellig!

Hoe wordt een bolletjeskleed gemaakt?

De bolletjeskleden worden handgemaakt met vilten balletjes. Deze balletjes worden gemaakt van 100% nieuwe en pure wol uit Nieuw-Zeeland en met de hand gedraaid. Ik heb zelf ook wel eens vilt gemaakt van wol (voor mijn afstudeerproject bijvoorbeeld) en ik weet dus hoe het in zijn werk gaat. Het is niet moeilijk, maar zeker een tijdrovend proces wanneer je er een kleed van maakt dat al snel uit duizenden – handgedraaide – bolletjes bestaat! De bolletjes worden geverfd met een natuurlijke, allergievrije kleurstof. De kwaliteit van een vloerkleed is dus erg goed en daarmee een duurzame investering; hij gaat generaties lang mee. Naast het bolletjeskleed heeft Sukhi ook nog andere vilten kleden. Schoonmaken is heel eenvoudig, enkel lichtjes stofzuigen is voldoende. Je moet onderstaand filmpje écht bekijken. Het is super kleurrijk, heel gaaf gemaakt en laat het belang van Sukhi als sociale onderneming zien.

Ik ben echt onwijs blij met mijn bolletjeskleed en ik vind het geweldig hoe deze vloerkleden gemaakt worden en welke directe invloed het heeft op de (voornamelijk) vrouwen in Nepal. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor fairtrade producten en ondernemingen en daar word ik blij van! Ik vind dat iedereen recht heeft op een beter bestaan. Mocht je op zoek zijn naar een mooi vloerkleed dat ook nog eens maatschappelijk verantwoord is, dan is Sukhi zeker het overwegen waard.

Ben jij al bekend met de vloerkleden van Sukhi? Is een bolletjeskleed van Sukhi iets voor jou?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties

 • Reply Jenn 3 april 2017 at 07:37

  Mooi kleed! Ik heb ze wel eens eerder gezien, maar leuk om ook te zien hoe ze gemaakt worden 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Afgelopen week… #117My Profile

  • Reply Inge 3 april 2017 at 07:50

   Ja gaaf hè? ?

 • Reply marije 3 april 2017 at 07:42

  Sukhi heeft zulke geweldige kleden. Heb er eentje op mijn wishlist staan. Deze vind ik trouwens ook super leuk.
  marije heeft onlangs geplaatst…Money Monday: Barbara’s Budget Birthday BashMy Profile

 • Reply gerhilde maakt 3 april 2017 at 08:14

  Ik kende Sukhi al, ja. Echt een prachtig project, he! Ik denk dat ik hetzelfde kleed zou hebben uitgekozen als jij. Mooi! 🙂
  gerhilde maakt heeft onlangs geplaatst…Dagen Zonder Vlees: een updateMy Profile

 • Reply Malou | Blonde Blossom 3 april 2017 at 08:43

  Ik heb de kleden wel eens gezien, maar er nog niet zoveel over gelezen. Wat een prachtig concept zeg! Je hebt ook echt een heel mooi kleed uitgekozen, ik vind de kleur geweldig. Zo knap gemaakt ook! Malou x

 • Reply Amy 3 april 2017 at 09:04

  Wat een prachtig concept is dit zeg! Je hebt een mooi kleed gekozen, gave kleur! Veel plezier ermee! 🙂
  Amy heeft onlangs geplaatst…Weekendoverpeinzingen | Over het picture perfect leven op sociale mediaMy Profile

 • Reply Nancy 3 april 2017 at 09:33

  Prachtig! En wat een mooi verhaal erbij, ik hou daar wel van!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…PINK SKIRT, RED TOP, BLACK BLAZER & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

 • Reply Sarina 3 april 2017 at 09:50

  Wauwie! Wat een super organisatie ? Mooi kleed ook, staat super in combinatie met je plantenbak.
  Sarina heeft onlangs geplaatst…Vegan challenge 2017 | 30 dagen veganMy Profile

 • Reply Sophie 3 april 2017 at 10:46

  Mooi product in hoe het eruit ziet dat nog mooier wordt doordat je weet hoe het de makers behandelt! Het zijn ook altijd schitterende kleurcombinaties! Leuk om de filmpjes te zien hoe de kleden gemaakt worden.
  Sophie heeft onlangs geplaatst…Innocent mutsje haken: kuikentjeMy Profile

  • Reply Inge 3 april 2017 at 10:59

   Ja inderdaad, het maakt het nog specialer! ?

 • Reply yvonne 3 april 2017 at 12:22

  Wat een leuk kleed zeg!

 • Reply Joyce 3 april 2017 at 15:58

  Wauw, zo’n kleed is zo ontzettend leuk! Heb hebt ook een prachtig kleurtje uitgekozen! <3
  Joyce heeft onlangs geplaatst…Unboxing: Beauté et vogue box Spring Editie! My Profile

 • Reply Nikki - Sukhi.nl 3 april 2017 at 18:24

  Wat is de blog geweldig geworden ? En de foto’s zijn natuurlijk ook prachtig!
  Heel erg bedankt.
  gr, Nikki

 • Reply Sammie 3 april 2017 at 18:45

  Wat een leukerd! Lijkt me ook zo apart om over heen te lopen met al die bolletjes 😀
  Sammie heeft onlangs geplaatst…Zalando & Sammie. Mijn Zalando ervaring.My Profile

  • Reply Inge 4 april 2017 at 21:20

   Haha ja het is een soort massage! Al zal ik wel moeten vechten met de plant vrees ik, want die gaat zijn plek niet vrijwillig afstaan. ?

 • Reply Esmee 3 april 2017 at 20:08

  Wat een schatje. Die zijn echt leuk! Jouw kleur is wel echt heel mooi, maar vind die gekleurde uit het filmpje ook wel heel tof. Wat een gave gedachte erachter, echt top.

 • Reply Astrid 3 april 2017 at 21:35

  Hey Inge,

  Super mooi kleed heb je uitgekozen! Sukhi is echt geweldig! Wij hebben ook een kleed van hun mogen ontvangen een tijd geleden. Zo gaaf en mooi!

  Liefs!

 • Reply Tamara TS 4 april 2017 at 01:08

  Ah jaaa, nu wil ik er ook eentje! Hoe cool is het dat je iets koopt dat handgemaakt is en herleidbaar is naar een vrouw die zelfredzaam is in een land waar dat niet vanzelfsprekend is. Een heel goed project.
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Mijn favoriete trend | Cowboy Boots | Blogwedstrijd Mooieschoenen.nlMy Profile

 • Reply Michelle 4 april 2017 at 19:31

  Ze zijn super! Ik ben ze hier en daar al tegen gekomen en zou in de toekomst zeker er zelf ook wel eentje willen uitzoeken.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Even een pauzeMy Profile

 • Reply Saskia 4 april 2017 at 21:00

  Ja ze zijn gaaf he, ik heb er ook eentje. Nu nog op zolder maar hij krijgt zeker een mooi nieuw plekje hier in huis.

  • Reply Inge 4 april 2017 at 21:18

   Ja jouw vloerkleed herinner ik mij nog goed! ?

 • Reply Sytse - Het Groene Broertje 4 april 2017 at 21:26

  Ik vind ze heel leuk! Ik had ook contact met Sukhi maar hoe diervriendelijk ook, het is niet vegan. Daardoor haakte ik af. Ik wist niet waar vilt van was gemaakt maar hun website maakte het me duidelijk.. Maaaarr, ik vind ze wel mooi. Bij een ander. En bij jou staat ie ook prachtig!
  Sytse – Het Groene Broertje heeft onlangs geplaatst…Meet the Vegan: Marijke – Captain-Coördinator Vegan ChallengeMy Profile

 • Reply Els 5 april 2017 at 06:38

  Echt een super mooi kleed. Het verhaal maakt het extra bijzonder.
  Els heeft onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #35: Maart 2017My Profile

 • Reply Monique | WritingMonique 5 april 2017 at 10:26

  Ooh! Ik kende dit merk nog helemaal niet, maar WAUW! Het kleed ziet er zo geweldig uit, en ik ben dol op een goed verhaal achter een mooi product!
  Monique | WritingMonique heeft onlangs geplaatst…DIY Pocket Chain VergrootglasMy Profile

 • Reply Micheile 6 april 2017 at 13:36

  Mooi zijn die kleden van Sukhi! Over +/- vier weken komt die van ons! Ik kijk er naar uit! Mooi post en leuke plaatjes =)
  ♥ Micheile

  • Reply Inge 6 april 2017 at 19:01

   Spannend! Het is het wachten meer dan waard! 🙂