Echte Post Is Cool #7: schrijf je NU in!

25 maart 2019
Echte Post Is Cool #7

Woeehoee! Alle liefhebbers kunnen weer opgelucht adem halen want hij is er weer: Echte Post Is Cool #7! We zijn inmiddels alweer aangekomen bij editie 7, ongelofelijk hè? Hopelijk hebben jullie weer zin om mee te doen en elkaar eens te verrassen met echt leuke post. Voordat je je gaat inschrijven nog even aandacht voor het volgende:

Wat is EPIC / #echtepostiscool?

Voor wie niet meegedaan heeft aan de voorgaande edities: EPIC is de afkorting voor Echte Post Is Cool en is een postproject dat ik samen met Northflix heb opgezet. We vonden simpelweg dat er tegenwoordig nog te weinig leuke post werd verstuurd en daar wilden wij verandering in brengen. Na zes edities vond Northflix het wel mooi geweest en heeft zij besloten om te stoppen. Ik organiseer deze editie daarom alleen. Ik wil haar bedanken voor haar inzet, tijd, energie en voor de samenwerking. Dankjewel! Zonder jou zou EPIC niet hebben bestaan. 🙂

Misschien heb je al eens eerder meegedaan aan een ‘swap’. Echte Post Is Cool #7 werkt op dezelfde manier. Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en je zorgt ervoor dat deze persoon leuke post ontvangt! De bedoeling is om voor een (hoogstwaarschijnlijk) onbekende voor € 7,50 (exclusief porto) een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen. Als je creatief bent en liever wat dingetjes wil maken, dan mag dat natuurlijk ook! Het is helemaal aan jou wat je koopt / maakt / doet!

De meeste mensen die meedoen hebben vast een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens wordt bij het aanmelden wat extra informatie gevraagd: wat vindt hij/zij leuk of wat juist niet? (Tip: op social media en/of iemands blog is natuurlijk al veel te vinden!) Kijk anders even op Instagram onder de hashtag #echtepostiscool, daar kun je heel veel leuks vinden van de zes eerdere edities.

Verpak het leuk, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Want kom op: hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de bus komen. De meeste mensen sms’en, Whatsapp’en en verjaardags- en vakantiekaartjes lijken al jaren op hun retour. Hoe tof is het om dan ineens een vrolijk versierde envelop of zelfs een pakketje met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit die gedachte (te weinig écht leuke post!) is Echte Post Is Cool dan ook ontstaan.

Echte Post Is Cool #7 spullen om te knutselen

Echte Post Is Cool #7 inschrijving: hoe werkt het?

Inschrijven is hartstikke simpel, maar werkt deze keer iets anders dan je misschien gewend bent! Als je mee wil doen aan dit post uitwisselingsproject kun jij je hiervoor aanmelden. (De link naar het formulier staat onderaan dit artikel). Als je bent ingeloot krijg je de link naar het uitgebreide aanmeldformulier. Op deze manier geldt er niet het “wie het eerst komt wie het eerst maalt” principe, maar maakt iedereen evenveel kans. Alle informatie voor je op een rij:

 • Aanmelden kan t/m vrijdag 29 maart 2019 10.00 uur. Je kunt je nu aanmelden voor het project. Ben je ingeloot / door de keuring gekomen dan krijg je de link naar het uitgebreide aanmeldformulier in je mailbox.
 • Voor je aanmelding heb ik de volgende gegevens nodig: je naam, je open social media kanalen (let op, erg belangrijk!) en eventueel je blog
 • Ben je ingeloot, dan heb je tot vrijdag 29 maart 2019 20.00 uur de tijd om het uitgebreide aanmeldformulier in te vullen.
 • Uiterlijk 31 maart heeft iedereen de informatie over zijn/haar lootje ontvangen.
 • Ik heb de shop-/ knutselperiode ruimer ingepland dan gewoonlijk i.v.m. de meivakantie
 • Belangrijk: verstuur uiterlijk woensdag 15 mei 2019 je pakketje, zodat het op tijd bij de ontvanger is i.v.m. eventuele vertragingen.
 • Op zaterdag 18 mei 2019 is Het Grote Uitpak moment en mag iedereen zijn/haar pakketje openmaken!
 • EPIC staat deze editie alleen open voor mensen met een Nederlands postadres.
 • Als jij je hebt aangemeld en je toch wilt terugtrekken, geef dit dan vóór 27 maart 20.00 uur door aan mij.

De spelregels

Ik haal er toch nog maar even de spelregels bij. Het lijkt misschien veel of overdreven, maar het zijn wat mij betreft gewoon normen en waarden en daarmee niet meer dan logisch. Ik heb niet de intentie om streng of veeleisend te zijn, maar ik wil dat de hele beleving van Echte Post Is Cool #7 voor iedereen leuk is en dat kan als we ons aan de volgende regels houden.

1 | Het tijdsschema

Aanmelden kan t/m woensdag 27 maart 2018 20.00 uur. Daarna sluit het inschrijfformulier en is aanmelden niet meer mogelijk. In eerste instantie wil ik alleen weten wie je bent om te kijken of je met goede intenties aan het project deel wil nemen. Ben je goedgekeurd dan krijg je de link naar het uitgebreide aanmeldformulier waarin wordt gevraagd of om wat meer over jezelf te vertellen (Wie ben je, wat zijn je hobby’s, interesses, etc.), zodat degene die voor je gaat shoppen een beetje een idee heeft wat jij leuk vindt. Hoe meer informatie hoe beter (voor je lootje en voor jezelf!). Door alle aanmeldingen langs te gaan hoop ik teleurstellingen te voorkomen.

Vervolgens gaan de aanmeldformulieren in de sorteerhoed (à la Harry Potter!) om iedereen van een lootje te voorzien. Ik streef ernaar om uiterlijk zondag 31 maart iedereen te hebben gemaild met de gegevens van zijn of haar lootje (naam, adres, interesses, etc.) Vergeet alsjeblieft niet om een ontvangstbevestiging te sturen, zodat ik weet dat jij de mail met de naam van je EPIC-partner hebt ontvangen. Soms belanden deze mailtjes helaas in de spam box en op deze manier weet ik dat iedereen mail heeft gehad én heeft gelezen. Ik wil uiteraard niet dat er iemand zonder pakketje komt te zitten op het uitpakmoment. Zorg er daarom voor dat het pakketje ruim vóór 18 mei bij je ontvanger is, want die dag gaan wij allemaal onze post/pakketjes uitpakken. Er zijn mensen die opblijven tot middernacht, dus post het alsjeblieft op tijd.

Echte Post Is Cool #5 cadeautje close-up
2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Tja, als het € 7,50 inclusief porto zou zijn, dan zou je bijna niets overhouden. 😉 Meer uitgeven dan € 7,50 mag altijd, maar is geen verplichting. Je weet natuurlijk niet of jouw gever ook meer dan € 7,50 aan jouw cadeautjes heeft uitgegeven. Soort van ‘eigen risico’ dus. 😉

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

Echte Post Is Cool is gebaseerd op vertrouwen. In eerdere edities hebben Northflix en ik overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. (Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €4,25.) Een groot deel van de mensen gaf echter aan dit toch te duur/onnodig te vinden, daarom is het geen verplichting. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag! Mocht je het te duur vinden, maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Vergeet niet om #echtepostiscool op je pakketje te zetten zodat de ontvanger weet dat hij/zij moet wachten met openmaken!

4 | Verplicht: laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen is het – gelukkig – niet meer dan logisch om je gever te bedanken, maar elke editie zijn er toch weer mensen die dit nalieten. Eerlijk gezegd begrijp ik dit niet zo goed en bovendien is het echt heel sneu voor de gever, die er meestal veel tijd en moeite in heeft gestoken om een passend cadeautje uit te zoeken.
Er zijn tijdens dit postproject weinig verplichtingen, maar het is verplicht om je afzender iets te laten weten of een foto van je pakketje/spullen te delen binnen een redelijke termijn (een week later is wat mij betreft echt te laat), het liefst uiteraard op 18 mei 2019 zelf. Het project leeft heel erg op Instagram en Twitter, dus het advies is om je ontvangst / cadeautjes / bedankje op één van deze of op beide kanalen te delen. Ook leuk voor alle andere deelnemers om te zien wat je hebt gekregen, het levert altijd veel inspiratie én reacties op. Gelukkig deed het overgrote meerendeel van de mensen deed dit al spontaan, maar ik wil dat iedere afzender weet of het pakje aan is gekomen. Wees eerlijk: jij wil ook weten hoe jouw lootje op jouw pakketje reageert. Ter verduidelijking: het gaat niet om een bedankbrief van 3 kantjes, maar een foto op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes! Doe je dit niet? Dan word je bij een volgende editie uitgesloten van deelname!

Echte Post Is Cool #4 close-up cadeautjes
5 | Ga niet klagen over je cadeautjes op social media

Gelukkig komt dit niet zo vaak voor, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er wel eens een relletje is ontstaan, omdat iemand niet blij was met zijn/haar ontvangen pakketje en dit deelde op social media. Ik ga er vanuit dat iedereen met de beste intenties meedoet aan Echte Post Is Cool #7 en zijn/haar best doet om iets leuks te kopen voor zijn/haar EPIC-maatje, maar het blijft natuurlijk een risico. Niet iedereen is even creatief of misschien kiest je EPIC-maatje wel net dat ene theesmaakje uit wat jij niet lekker vindt.. Dat blijft het risico van dit project. Natuurlijk begrijp ik het als je teleurgesteld bent in het pakketje dat je hebt ontvangen. Neem in dat geval alsjeblieft privé contact met mij op i.p.v. het online te verkondigen.

6 | Verplicht: Een blog en/of openbaar Instagram-account hebben

In voorgaande edities bleek wederom dat niet iedereen zijn/haar aanmeldformulier even uitgebreid invult en veel mensen hadden – begrijpelijk – moeite om iets te verzinnen. Social media is in dat geval een handige informatiebron! Daarnaast is het ook hét middel om de afzender van je cadeautje te bedanken en andere mensen mee te laten genieten via #echtepostiscool. Bovendien schept het vertrouwen. Heb je een blog, dan is dat prima! Heb je dat niet, dan moeten je social media kanalen open staan. Heb je zowel een blog als open social media kanalen, dan is dat helemaal top! Vergeet niet dat de kans groot is dat degene die jou een pakketje gaat sturen, jou helemaal niet kent en dus niet weet wat jij leuk vindt of waar je een hekel aan hebt.

We hebben wel eens aanmeldingen kregen als “Ik ben Rita, 14 jaar en ik woon in Amsterdam”. Zonder verdere info, zonder blog en social media links. Misschien had Rita wel hele goede bedoelingen, maar wij hebben zulke deelnames toen uitgesloten, omdat wij hier geen goed gevoel bij hadden. Het lijkt mij duidelijk dat ik bij dergelijke aanmeldingen geen goed gevoel krijg. 🙂

Echte Post Is Cool #5 cadeautje with love
7 | Verzend op tijd!

Zorg er alsjeblieft voor dat je envelop/pakje op tijd bij de ontvanger is, zodat iedereen gelijk op 18 mei uit kan pakken! Er zijn mensen die er speciaal voor opblijven om het op zaterdag 0:00 uur meteen uit te pakken. Daarom adviseer ik om uiterlijk woensdag 15 mei 2019 naar het postkantoor te gaan, zodat het er zeker is op 18 mei. Je weet het namelijk maar nooit met eventuele vertragingen. Better safe than sorry. 😉 Ik zal jullie ook een reminder per mail versturen tegen die tijd. Vermeld op de envelop / doos / pakketje dat het voor #echtepostiscool is en dat het pas op 18 mei 2019 geopend mag worden!

8 | Houd het geheim voor wie je shopt

Wat mij betreft heel erg simpel: verklap NIET voor wie je moet shoppen! Houd dit geheim! Zelfs als je ziet dat een ander het op social media verklapt, houd het alsjeblieft stil! Omdat iemand anders het doet, hoef jij het nog niet te doen.. Voor iedereen hoort het niet weten van wie het afkomt bij de voorpret en mensen hebben ons tijdens eerdere edities wel eens toevertrouwd dat het hun plezier in het project had verminderd, toen zij voortijdig via social media ontdekten van wie hun pakketje afkomstig was.

Een ander belangrijk punt is de frankering van je envelop of pakketje. Het is mogelijk om online je pakketje te frankeren, maar let op! Gebruikt jouw lootje de PostNL app, dan krijgt hij/zij meteen een melding dat er een pakket voor hem/haar is aangemeld, met de details van de zender – jij dus! Mensen kwamen er zo ook al per ongeluk achter van wie zij het pakket hadden gekregen of zouden gaan krijgen en dat vonden zij toch wel jammer. Daarom zou ik het heel erg fijn vinden als je even langs de postbalie in de supermarkt of zo loopt of eventueel iemand anders in de familie (vader, moeder, broer, zusje) wil inschakelen om het pakketje af te geven mocht je hier zelf geen tijd voor hebben. Zo blijft het voor iedereen tot op het laatste moment spannend.

Echte Post Is Cool #5 gegeven cadautjes in cadeautassen

Hashtag #echtepostiscool

Mocht je iets willen posten over Echte Post Is Cool #7 gebruik dan alsjeblieft de hashtag #echtepostiscool en niet #epic7 of iets dergelijks. Dat wordt erg onoverzichtelijk en door één hashtag te hanteren kunnen alle deelnemers alles makkelijk terugvinden en vaak zorgt deze hashtag voor veel leuke reacties en interacties. Bij de eerdere edities waren we zelfs een paar keer trending topic in Nederland. Eigenlijk is het iedere editie weer kei gezellig op Twitter en op unboxing day lijkt het vaak of Sinterklaas al in het land is met al die cadeautjes op Twitter en Instagram.

Aanmeldformulier

Heb je alles aandacht doorgelezen? Ben je er klaar voor? Dan kun je je nu aanmelden voor Echte Post Is Cool #7.
Helaas, het aanmeldformulier is gesloten.

Doe jij ook mee?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Jenn 25 maart 2019 at 08:27

  Leuk, ik heb me weer aangemeld!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…6x waar je mij ’s nachts voor wakker mag makenMy Profile

  • Reply Inge 25 maart 2019 at 08:34

   Gezellig Jenn! 😀

  • Reply Anouk 25 maart 2019 at 22:17

   Ohh dit lijkt me heel leuk, maar ik laat het toch aan me voorbijgaan. De instaswap en dit doen wordt een beetje te duur (iets met student zijn en proberen te sparen). Maar veel plezier voor iedereen die mee doet!
   Anouk heeft onlangs geplaatst…DIY Washi Tape SamplesMy Profile

 • Reply Mevrouw Marloes 25 maart 2019 at 09:20

  Haha, ik dacht net: ‘Zou er alweer een nieuwe EPIC zijn? Even kijken op de blog van Inge.’ Heel leuk! Ga mij meteen inschrijven.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes heeft onlangs geplaatst…Hardloopessentials en leuke accessoiresMy Profile

  • Reply Inge 25 maart 2019 at 09:43

   Hahaha je bent vast helderziend 😀

 • Reply Jessica J. 25 maart 2019 at 14:41

  Ik blijf het balen vinden dat “wij Belgen” niet mogen meedoen, maar het is uiteraard begrijpelijk. Ik kijk alvast onzettend uit naar alle foto’s en blogposts! ?
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…#GETITCOVERED • Onmisbare accessoires voor je telefoonMy Profile

 • Reply Romy 25 maart 2019 at 23:35

  Ja, superleuk! Ik ga me nu meteen inschrijven 🙂 De vorige edities waren ook al zo leuk!

 • Reply Saskia 26 maart 2019 at 12:21

  Yay, uiteraard heb ik me ingeschreven. Leuk!

 • Reply Denise 27 maart 2019 at 14:34

  Jaaa, ik heb me ingeschreven en ondertussen al het formulier ingevuld en vind het toch ook wel spannend voor de eerste keer. Nogmaals terug gegaan naar dit bericht, zodat ik alle regels nog een keer gelezen had 😉
  Denise heeft onlangs geplaatst…Wat heb je allemaal nodig bij boekbinden?My Profile

  • Reply Inge 27 maart 2019 at 14:39

   Ooh maak je geen zorgen, komt goed! 🙂 Leuk dat je meedoet!

 • Reply Jorinde 30 maart 2019 at 19:40

  Ik vind dit zo’n onwijs leuk initiatief! Helaas kom ik er net te laat achter. ? Kijk uit naar de pakketjes!

 • Reply Silke 1 april 2019 at 20:50

  Ik las het op de blog van Lilian, super leuk initiatief! Helaas ben ik net te laat, maar ik doe een andere keer graag mee 😀
  Silke heeft onlangs geplaatst…Wie ben ik om advies te geven?My Profile

 • Reply Weekplog #32 | Met Unboxing Instaswap Spring Edition 2019! - Kijk, mama! 19 mei 2019 at 12:01

  […] week stond natuurlijk in het kader van POST! Ik had me aangemeld voor zowel Instaswap als Echte Post Is Cool en wat bleek: beide pakketjes moesten in dezelfde week klaar zijn of verstuurd worden. Dus vandaar […]