#InspirerendGeluk – Veranderingen

5 oktober 2015

In het derde deel van #InspirerendGeluk staan we stil bij alle positieve veranderingen die je hebben gemaakt zoals je bent. Ik blik terug op de afgelopen twee jaar.

#InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’.

Eerlijk gezegd vond ik het nog best lastig om een aantal punten te noemen. Waarschijnlijk val ik nu een beetje in herhaling en zitten jullie hier misschien niet op te wachten. Aan de andere kant is dit wel wat er de afgelopen twee jaar in mijn leven is gebeurd en die toch wel bepalend zijn (geweest).

Zweden

Ik pakte mijn spullen en verhuisde naar Zweden om er mijn master te doen. Een ’tijdelijke emigratie’ is best wel een dingetje. Geen familie om je te helpen.
Zit je dan in je uppie in een achterstandswijk van een toch wel redelijk grote stad (Malmö) in een land waarvan je de taal niet spreekt. Succes! Doe het maar..
In de twee jaar dat ik in Zweden heb gewoond, heb ik mijzelf moeten redden. Rondkomen van mijn lening in een gigantisch duur land, mijn opleiding met succes doorlopen en gewoonweg het wonen en leven in een ander land. Ik moest alles zelf regelen, als ik het niet deed gebeurde er niks. Het is zelfstandigheid in het kwadraat. 😉 Maar het was ook fantastisch om mijn eigen ding te kunnen doen, om weer op mijzelf te wonen en om kennis te maken met een andere cultuur.

Afbeelding Mango eet trosgierst

Mango

De vaste lezers weten het natuurlijk al: bij Zweden hoort Mango. Mijn lieve, gevederde vriendje. Ik kan naar alle eerlijkheid zeggen dat zonder De Kleine Meneer ik het misschien niet had volgehouden in Zweden. Ik had geen aanspraak en deelde ook geen appartement (heb liever mijn eigen plekje) maar daardoor was ik toch wel veel alleen. Het zorgen voor Mango, het werken aan de vertrouwensband en het plezier dat hij me brengt is groots. Misschien wel het beste dat me tot nu toe is overkomen! 🙂

Afstuderen

Over mijn afstuderen wil ik binnenkort nog een artikel wijden. Of het echt een verandering is weet ik niet, maar ik vond het zeer bijzonder. Het afstudeerproject was individueel wat ik best spannend vond met mijn faalangst. Ik heb mijn passie kunnen navolgen en heb een bijzonder project in de zorg mogen doen. Het verbinden van dochter met haar moeder, lijdend aan dementie, door middel van muziek. De stralende ogen van die mevrouw zal ik niet vergeten. Ze had zo’n plezier en genoot intens. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan terug denk. Als ik dit toch altijd zou mogen doen, gewéldig. Hoe dankbaar de familie ook was.. ik voelde me toch wel bijzonder. Het is op zich simpele oplossing, maar het was zeker doeltreffend.

De positieve veranderingen beginnen nu

Eigenlijk vinden de (hopelijk positieve) veranderingen van mijn leven op dit moment plaats. Ik heb mijn diploma op zak (nou, bijna dan.. hij moet nog steeds opgestuurd worden) en het echte leven gaat nu beginnen. Ik ben druk aan het solliciteren, op zoek naar mijn eerste baan. Dat is ook een hele uitdaging en een nieuwe ervaring: ik ga nu voor het eerst de arbeidsmarkt op. Nu wordt het echt serieus. Als ik ergens word aangenomen, zal er hoogstwaarschijnlijk ook een auto moeten komen. Spannend!
Ondanks dat het natuurlijk erg prettig is om weer thuis te wonen, wil ik heel graag weer op mijzelf wonen. Mijn eigen plekje, samen met Mango. Dat kan ik mij nu niet veroorloven, dus het krijgen van een baan opent vele nieuwe wegen voor mij.

Er staat op dit moment dus hopelijk een heleboel te gebeuren, waardoor ik enkele stappen kan gaan zetten: baan, auto, eigen plekje. Ik ben benieuwd wat mij de komende tijd tegemoet komt. Ik hoop dat het me gelukkig maakt en het veel positieve verandering zal brengen 🙂

Benieuwd naar mijn andere invullingen? Hier vind je een overzicht van mijn #InspirerendGeluk.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 • Reply Sas 5 oktober 2015 at 11:28

  Lijkt me niet niks, helemaal in je uppie in Zweden… Kan me voorstellen dat Mango echt een grote steun is geweest en echt een maatje is geworden.

  Mooie invulling van veranderingen… Ik hoop dat er nog meer je kant op komt!

  • Reply Inge 5 oktober 2015 at 22:49

   Was zeker een grote uitdaging, maar ben blij dat ik het heb gedaan! Kan daar met trots op terugkijken 🙂

 • Reply Ysanne 5 oktober 2015 at 12:09

  Oh wat gaaf dat je gewoon naar Zweden bent gegaan! Leuk dat je Mango daar had 🙂 Ik heb een halfjaar in Oslo gezeten, een van de leukste tijden die ik heb gehad!

  • Reply Inge 5 oktober 2015 at 12:18

   Oh Oslo lijkt me ook heel gaaf! Ik moet echt eens een rondreis door Scandinavië maken ♥

 • Reply Sabine 5 oktober 2015 at 16:22

  Zo een lange tijd alleen naar het buitenland: echt petje af! Het is zo leerzaam ook! Tof dat je die stap hebt gezet! En zo lief je stukje over Mango 🙂

  • Reply Inge 5 oktober 2015 at 22:48

   Dankjewel! 🙂

 • Reply Els 5 oktober 2015 at 19:46

  Wat leuk om te lezen. Succes met zoeken naar een baan en de rest volgt dan vats snel. 🙂

  • Reply Inge 5 oktober 2015 at 22:48

   De aanhouder wint, toch? 🙂

 • Reply Anna 6 oktober 2015 at 09:33

  Wauw, ik herken je verhaal over Zweden zo sterk. Ik heb echt hetzelfde ervaren toen ik in Australië studeerde afgelopen semester (en dat was maar vijf maanden…). Heftig hè! Ik heb laatst nog geschreven over de downsides van het maken van een verre reis – omdat het echt niet alleen maar leuk/plezier/geweldig is om je zo te moeten aanpassen. (Ik bedoel: natuurlijk is het tof, maar de minder leuke kanten mogen ook weleens genoemd worden. Ik heb altijd het idee dat daar zo’n taboe op rust.)

  • Reply Inge 6 oktober 2015 at 11:41

   Iedereen denkt altijd dat het onwijs avontuurlijk is, maar daarin moet ik mensen dan meestal teleurstellen. Als je er eenmaal woont, is het hetzelfde als wanneer je in Nederland woont. Ze praten er alleen anders. Lastig ja, het lijkt wel een verboden woord!

 • Reply Vlijtig Liesje 6 oktober 2015 at 12:58

  Ik vind het origineel dat je je masters in Zweden ging doen! Stoer ook!

  • Reply Inge 6 oktober 2015 at 13:16

   Ik ook hoor! 😀