#InspirerendGeluk – Passie

21 september 2015

Project #InspirerendGeluk is het vervolgproject van #PlukhetGeluk waaraan ik al eerder deelnam. Stiekem gaf ik Mango een high-five toen ik las dat Sas aankondigde dat er een vervolg ging komen. Zo leuk!

#InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’.

Afbeelding inspirerend geluk

Mijn passies

In het eerste deel vraagt Sas ons om na te denken over onze passie. Wat drijft ons of waar verlangen we naar? Voor mij betekent passie iets doen wat ik heel graag doen. Maar ook iets nastreven wat ik erg belangrijk acht. In het kort zou je kunnen zeggen dat het dus mijn drijfveer is.

Mensen helpen
Ik denk dat als iets mij karakteriseert, het mijn behulpzaamheid is. Ik vind het zo ontzettend fijn als ik mensen kan helpen. Als je ziet hoe blij iemand daarmee is of het gewoonweg zeer waardeert, dat geeft mij een ontzettend goed gevoel.
Mijn studiecarrière in vogelvlucht: ik studeerde Ergotherapie en dat vond ik ontzettend fascinerend en interessant. Helaas miste ik het creatieve aspect heel erg; wat als iemand iets nodig heeft dat er (nog) niet is? Ik ben geswitcht en ben Communication & Multimedia Design gaan doen: een creatieve opleiding. Hier heb ik geprobeerd om mijn interesse in de zorg en in technologie/ontwerpen te combineren. Zo heb ik zowel tijdens mijn stage als mijn afstudeerproject met blinden en slechtzienden gewerkt.
Tijdens mijn master Interaction Design in Zweden heb ik mijn afstudeerproject samen met een mevrouw met ver gevorderde dementie gedaan. Deze mevrouw kan niet meer praten. Ik wil hier binnenkort nog een artikel over schrijven, want het is zo bijzonder. Het is echt fantastisch om te zien hoe dochter weer contact krijgt met haar moeder, door de fysieke ‘muziekspeler’ die ik heb ontwikkeld.

Helpen vanuit creatieve hoek
Dit is een vervolg van het voorgaande. Mijn grootste passie is om mensen te helpen vanuit een creatieve hoek. Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken, met name omdat mijn opleiding nog niet bekend is bij ‘de gewone mens’. Mijn ultieme droom zou dan ook zijn om vanuit mijn opleidingsachtergrond iets te mogen betekenen in de zorg of zorggerelateerde sector. Het leven van mensen net iets beter of makkelijker maken door het ontwikkelen van een nieuw product.

Papegaaien
Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik de papegaaienmama van Mango. Hij brengt me ontzettend veel plezier, want een Caique is een echte clown. Die sporen gewoon niet helemaal. 😉 Een vogel in huis halen gaat tegen de natuur in. Daar ben ik me ook zeer van bewust. Daarom probeer ik hem een zo goed mogelijk leven te geven en zijn leven te verrijken.
Helaas zie ik op internet zie ik heel veel tweede- of zelfs tiendekansjes voorbij komen. Papegaaien die telkens in een nieuw huis geplaatst wordt en ook daar weer weg worden gedaan. Eerlijk gezegd breekt mijn hart als ik dat zie. Ik moet me echt inhouden om ze niet in huis te nemen, anders had ik inmiddels al wel een papegaaienopvang aan huis vrees ik. Ik zit er daarom sterk over te denken om me ooit als vrijwilliger bij Stichting de Vrolijke Papegaai aan te melden, waar ze papegaaien opvangen en herplaatsen. Het lijkt me erg bijzonder om daar deel van uit te maken en deze mooie dieren weer een liefdevol thuis te geven. Ieder dier verdient een liefdevol thuis.

Hobby’s
Oké, even tijd voor wat minder zware onderwerpen. Ik ben -net als velen- begonnen met bloggen omdat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven en te fotograferen. Lezen vind ik ook heerlijk om te doen, al heeft dat sinds mijn master op een zeer laag pitje gestaan. Even ontsnappen aan de realiteit en je in een andere wereld wanen. Dat is zo heerlijk, ik ben dan ook echt weg: ook ik hoor dan niets meer om mij heen.
Tekenen vond ik altijd heel leuk om te doen, maar dit heb ik al jaren niet meer gedaan. Ik vind het eigenlijk nooit goed genoeg en ben mijn plezier daarin verloren. Misschien zou ik het eens op moeten pakken en gewoon weer moeten gaan oefenen. No pressure, gewoon lekker bezig zijn.

Benieuwd naar mijn andere invullingen? Hier vind je een overzicht van mijn #InspirerendGeluk.

Wil je meer weten over project #InspirerendGeluk? Bij Sas lees je er alles over.

Wat is jouw passie?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 • Reply Puck 21 september 2015 at 17:18

  Wat leuk dat jij vanuit de creatieve hoek iets doet in de zorg. Zo zie je maar weer dat er altijd nieuwe dingen te bedenken zijn, waarmee we mensen kunnen helpen.

  • Reply Inge 21 september 2015 at 17:40

   Helaas doe ik dat (nog) niet, maar ik zou het heel gaaf vinden als ik daar mijn werk van zou kunnen maken 🙂

 • Reply kim 21 september 2015 at 18:22

  Wauw Inge, ik wist helemaal niet wat je astudeerproject inhield. Wat ontzettend knap en mooi zeg!
  Vrijwilligerswerk lijkt me ook wel wat. Maar daar ben ik te gevoelig voor, vrees ik.

  • Reply Inge 21 september 2015 at 18:51

   Ik denk dat mijn hart ook breekt als een gaaitje een nieuw thuis krijgt, want afscheid nemen is niet mijn sterkste kant.. Maar het lijkt me zo mooi om die beestjes een mooi leven te geven en lekker te verwennen.

 • Reply Monique | WritingMonique 22 september 2015 at 08:33

  Onwijs leuk om na te denken over je passie! Helpen vanuit een creatieve hoek is een prachtige passie!

 • Reply Annelies 22 september 2015 at 10:32

  Wat goed dat je mensen helpt vanuit een creatieve hoek. Dat heb ik altijd als erg fijn gevonden tijdens mijn revalidatie proces. Misschien haalde ik daar wel het meest uit.

 • Reply Evelyne 22 september 2015 at 11:07

  Daar ‘k zelf in de zorgsector werk, herken ‘k je verhaal om te werken met mensen. De appreciatie & waardering dat je er van krijgt werkt ook op mij. Zeer mooi omschreven!

  • Reply Inge 22 september 2015 at 16:21

   Ja exact dat! Het is geweldig om iets voor iemand te kunnen betekenen 🙂

 • Reply Estrella 22 september 2015 at 11:11

  Wat mooi geschreven en leuk om te lezen wat jouw passies zijn. Als ik naar mezelf kijk zou ik niet echt weten waar mijn passie ligt. Oké ik hou veel van fotograferen en bloggen, maar ik ben denk ik te nuchter om zoiets dan passie te noemen. Het heeft zelfs lange tijd geduurd voordat ik bloggen in het hokje ‘hobby’s’ wilde plaatsen en nog vergeet ik het meestal te vermelden als iemand naar mijn hobby’s vraagt.

  Fotograferen is dan denk ik nog meer een passie. Ik merk dat ik altijd anders naar dingen kijk, onderwerpen met een fotografen-oog bekijk, of ze interessant zijn voor een foto. Daar ben ik dus, bewust en onbewust, wel veel mee bezig. Mijn grootste ‘passie’ is misschien wel onafhankelijk zijn. Dat is voor mij echt enorm belangrijk. Ik ben me ervan bewust dat ik daar sommige mensen mee afschrik omdat ik gewoon alles alleen wil kunnen en dus ook kan, maar het is vanuit een soort overlevingsdrang tot een deel van mij verworden. Ikben nou eenmaal niet zo’n mensenmens en geen type die mensen in hun armen kunnen nemen om te verzorgen. Ergens wel best gek dat iemand die heel onafhankelijk is vaak intimiderend is, waarom eigenlijk.

  • Reply Inge 22 september 2015 at 16:21

   Ik vind ‘passie’ ook lastig hoor. Ik zie het misschien ook niet direct als passies, maar meer als iets wat ik heel graag (wil) doen. Wat betreft je onafhankelijkheid, dat heb ik ook wel een beetje. Ik zou ook graag meer met fotografie bezig willen zijn!

 • Reply Ysanne 22 september 2015 at 12:57

  Wat tof dat je aan dit project meedoet! Wat cool dat je een papegaai hebt, zijn zo’n lieve dieren. Sneu dat ze zo verhandeld worden over het internet.

  • Reply Inge 22 september 2015 at 16:22

   Het is natuurlijk niet altijd zo het geval, maar je komt het wel vaak tegen. Zo zielig. Iedereen verdient een huisje, ook een ‘probleemgeval’! 🙂

 • Reply Sas 23 september 2015 at 09:04

  Wat een mooie invulling van dit onderwerp. Vind het super leuk dat je weer mee doet en ben erg benieuwd naar de rest van de invullingen. De meeste had ik wel bij je bedacht, als vaste lezeres 😉 Mooi dat mensen helpen je passie is!

  • Reply Inge 23 september 2015 at 12:14

   Dat zie ik dan als compliment! 😉

 • Reply Kattenkoppen 23 september 2015 at 19:09

  Wat een leuk project en wat een leuke stichting, de Vrolijke Papagaai! Als je er tijd voor hebt zou ik het zeker doen 🙂 Klinkt super leuk. Moet je ze alleen alsnog niet allemaal mee naar huis nemen he! 😛

  • Reply Inge 23 september 2015 at 19:18

   Euhhm, jaaaa.. dat is nog even een dingetje 😛