#InspirerendGeluk – Omgekeerde bucketlist

19 oktober 2015

We zijn alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van #InspirerendGeluk. Wauw wat ging dat snel. Vandaag de omgekeerde bucketlist: wat heb je allemaal al ondernomen waar je trots op bent?

#InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’.

Normaal is een bucketlist een lijst met dingen die je nog graag wil doen in je leven voor je sterft. De omgekeerde bucketlist is […wait for it…] omgekeerd! Het is een lijst met dingen die je al hebt gedaan en waarop je trots bent. Omdat het mooi is stil te staan bij dingen die al zijn gebeurd.

Examens halen
Ik heb het maar even een algemeen kopje ‘examens’ gegeven. Natuurlijk ben ik super trots dat ik mijn Master heb afgerond. Ik wist van tevoren natuurlijk niet of ik het aankon, but I did it! Sowieso ben ik trots op elk diploma dat ik heb behaald en ook mijn rijbewijs. Ondanks mijn faalangst (waar ik toch wel veel last van heb) heb ik deze belangrijke dingen allemaal in één keer gehaald.

Alleen naar het buitenland gaan
Het is toch wel heel bijzonder om twee jaar lang in een ‘vreemd’ land te wonen waarvan je de taal niet spreekt. Zweden, maar ook Scandinavië in zijn geheel trekt me aan. Je daar in je eentje zien te redden en je opleiding succesvol afronden is wel één van de mooiste (en avontuurlijkste?) dingen om op terug te kijken. Ik heb het toch maar even gedaan!

Bloggen
Ik ben blij dat ik na jaren twijfelen toch heb besloten om te gaan bloggen. Gewoon omdat ik het leuk vind en ik oprecht hartstikke blij ben met elke reactie en bezoekje dat mijn blog krijgt! Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, ik houd me na lange tijd weer meer met schrijven bezig en ook fotografie past er uitstekend bij. Ik hoop dit nog lang vol te kunnen én mogen houden.

Meer mindful leven
Oké ik ben er nog lang niet want als piekeraar-twijfelaar-en-doemdenker eerste klas, schud je dat niet zomaar even van je af. Ik merk dat ik bepaalde dingen al veel makkelijker kan loslaten. Reizen met het openbaar vervoer gaat niet altijd volgens plan, ook al ben je ruim op tijd vertrokken. Ik kan me er niet meer druk over maken als er een probleem optreed met mijn bus of trein, dan kom ik maar later. “Ik kan er toch niets aan veranderen en laat het daarom los”. Ik hoop dit in de toekomst nog beter te kunnen beheersen, zodat ik ook mijn faalangst ermee kan aanpakken. Ik ben me ervan bewust dat dat een lange en vermoeiende strijd gaat worden, maar met elk stapje kom ik dichterbij.

Sporten
Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet zo van het sporten ben. Daarbij vind ik het lastig om me nu nog ergens bij aan te sluiten, maar ik weet dat ik aan mijn conditie en lichaam moet werken. Ik zou graag de Nijmeegse Vierdaagse willen lopen volgend jaar, maar daar zal ik veel voor moeten trainen. Daarnaast zou ik ook graag een gespierder lichaam willen, maar daarvoor zal ik eerst weer wat kilo’s moeten kwijtraken. [Oh man, ik kan echt weg kwijlen bij mijn Fitspiration bord op Pinterest]. Ondanks dat ik voor mijn gevoel nog met dit ‘sport’ onderdeel moet starten, ben ik al wel af en toe gaan wandelen. (Ja ik moet nog een regelmaat zien te vinden). Het begin is er 🙂

Benieuwd naar mijn andere invullingen? Hier vind je een overzicht van mijn #InspirerendGeluk.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 • Reply Dina 19 oktober 2015 at 08:37

  Wat leuk om deze hoogtepunten uit je leven te lezen. 😀

 • Reply Monique | WritingMonique 19 oktober 2015 at 08:39

  Wauw. Wat een grote, gave doelen heb je behaald! Je mag ontzettend trots zijn op jezelf!

 • Reply Vlijtig Liesje 19 oktober 2015 at 09:07

  Je hebt al heel wat gedaan in je leven! Top! Wandelen is al hartstikke goed. Wist je dat je 10.000 stappen per dag zou moeten zetten? Dat schijnt het meest optimaal te zijn voor je gezondheid.

  • Reply Inge 19 oktober 2015 at 10:39

   Ja dat heb ik gehoord ja. Helaas kom ik daar niet aan. Zou graag een activity tracker willen als extra motivatie, maar ze zijn nogal duur 🙂

 • Reply Annelies 19 oktober 2015 at 11:12

  Wat leuk om te lezen! En wat leuk dat je een omgekeerde bucketlist plaatst! Je hebt al hele gave doelen gehaald. Super!

 • Reply Ysanne 19 oktober 2015 at 12:07

  Leuk om het zo op een rijtje te lezen allemaal, word je vrolijk van! Grappig principe zo omgedraaid 🙂

 • Reply Manouk 19 oktober 2015 at 12:41

  Leuk om het omgekeerd te doen! Je sport puntje klinkt me bekend in de oren… Ik maak ook veel goede voornemens maar het sporten blijft altijd een lastige 😉

  • Reply Inge 19 oktober 2015 at 12:52

   Zeker! 😉

 • Reply Puck 19 oktober 2015 at 14:26

  Ow dat sporten. Klinkt heel bekend ja. Ik wil ook wel sporten, maar niet hard genoeg blijkbaar om het dan ook echt te doen. Wandelen wel, maar nu heb ik weer zo makkelijk het excuus dat het al donker is.

  • Reply Inge 19 oktober 2015 at 15:48

   Precies dat!

 • Reply Sabine 19 oktober 2015 at 15:30

  Echt goed om terug te kijken! Dat kan volgens mij heel veel trots en voldoening opleveren 😀

 • Reply We Are Travellers 19 oktober 2015 at 15:54

  Mooi lijstje! Ik probeer ook bijna elke maand een omgekeerde bucketlist + gewone bucketlist te combineren met elkaar in een blog. Gaaf om te blijven dromen, maar misschien juist nog beter om even stil te staan bij wat je allemaal hebt 🙂

 • Reply Kelly 19 oktober 2015 at 16:40

  Alleen naar het buitenland gaan vind ik echt zo knap! Ik weet niet of ik dat zou durven haha

  • Reply Inge 20 oktober 2015 at 18:27

   Ik vond het eigenlijk niets voorstellen, maar alleen op vakantie gaan naar een ander land vind ik dan wel weer spannend. Raar he?

 • Reply Els 19 oktober 2015 at 18:42

  Ik vind die artikelen van de omgekeerde bucklist zo leuk! Wat jij schrijft over het bloggen vind ik ook echt :-).

 • Reply Anna 20 oktober 2015 at 09:14

  Wat een vrolijkheid op de vroege ochtend (ha, ik zie dit artikel nu pas). Alleen maar leuke dingen – wat een prestaties! 🙂

  • Reply Inge 20 oktober 2015 at 19:51

   Wat lief, dankje!

 • Reply Nesrin 20 oktober 2015 at 23:05

  Dit vind ik misschien wel het leukste onderdeel van dit project. Oh ja kwijlen bij een Pinboard is altijd fijn 😉

  Mooi ingevuld!

 • Reply Sas 24 oktober 2015 at 10:56

  Wat een prachtige doelen heb je al behaald in je leven. daar mag je zeker trots op zijn!
  Vooral alleen naar het buitenland.. Ik zou het niet kunnen!

 • Reply Michelle 25 oktober 2015 at 15:30

  Wat een mooie doelen heb je voor jezelf behaald. Helemaal alleen naar het buitenland om er te gaan studeren, werken of leven lijkt mij ook erg gaaf. Maar niet zo dat ik het ook daadwerkelijk zou doen. Heb er altijd wel veel bewondering voor, voor de mensen die doet wel doen en kunnen.

 • Reply Jenn 5 november 2015 at 12:21

  Leuk om te lezen, mooie dingen heb je al bereikt