Wildfulness 2: mediteren met natuurgeluiden

28 januari 2019
Wildfulness 2: een meditatie en mindfulness app

In 2018 leerde ik dat ik veel baat heb bij mediteren. Het brengt mij tot rust en er komt een soort kalmte over mij heen die nog enige tijd aanhoud. Het is alsof je geest in een diepe slaap valt, terwijl je nog wakker bent. Heerlijk is dat! Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren wanneer het aankomt op mediteren. Je kunt mediteren in stilte, met een begeleidende stem, met muziek of met natuurgeluiden.

Wildfulness 2

Ik vind het heerlijk om mij tijdens een vakantie in de natuur te bevinden of een huisje te hebben in een bosrijk gebied. De tsjilpende vogels en ritselende blaadjes geven mij een rustgevend gevoel. Het is alsof je weer even met beide benen op de grond wordt gezet en weer in contact staat met de natuur. De app Wildfulness (2) speelt hier slim op in. Het is een mindfulness en meditatie app met rustgevende natuurgeluiden. Bingo!

Mindfulness and meditation have been shown to make people happier, less stressed, healthier, and better partners and friends. Spending time in nature is proven to increase well-being and help you get better sleep, and exposure to art activates parts of your brain that create feelings of calm. Wildfulness combines these benefits in an convenient app.

Wildfulness 2: mediteren met natuurgeluiden

Wildfulness 2 is een fijne app met verschillende landschappen. Daarmee is het overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De app is voorzien van werkelijk prachtige hand geïllustreerde bosscènes. Dat alleen maakt het al een feestje om naar te kijken. Elk landschap is voorzien van een illustratie en rustgevende, bijbehorende natuurgeluiden. Word je rustig van regen? Of van de zonsopkomst? Aan alle situaties is gedacht!

Wildfulness 2: mediteren met een timer functie

Landschappen

Bij elk landschap kun je gebruik maken van een timer. De timer loopt van 1 minuut tot 8 uur. Zet op een winterse maar zonnige dag de app aan en doe je ogen dicht. Ik beloof je dat het net lijkt alsof het lente is! Als je nieuw bent met mediteren, zet de timer dan niet te lang en bouw het rustig op. Het is prima om met 5 minuten te beginnen.
Tijdens het schrijven van mijn scriptie had ik concentratie nodig en zocht hiervoor rustgevende muziek op op Youtube. Het liefst een video van 6 tot 8 uur, zodat ik in een lekkere flow terecht kwam. Ook daar is deze app uitermate geschikt voor (stiekem baal ik dat de app destijds nog niet bestond!). Of wat denk je van lekker in bad liggen met vogels om je heen? Er zijn genoeg mogelijkheden om gebruik te maken van de app!

Een aantal landschappen lijkt sterk op elkaar qua geluiden, waardoor het kan aanvoelen dat de landschappen niet veel van elkaar verschillen. Wat dat betreft had er meer diversiteit in Wildfulness 2 gemogen.
De applicatie heeft de optie om een koppeling te maken met Apple Health. Bij gebruik van de app wordt dit als mindfulnessminuten toegevoegd aan je gezondheid.

Wildfulness 2 is beschikbaar voor de iPhone en de iPad en is gratis te downloaden en te gebruiken. Je hebt dan toegang tot een select aantal landschappen. Om alle landschappen te ontdekken betaal je eenmalig € 4,49.

Houd jij ook zo van natuurgeluiden?

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen ter review.
Ook met mij samenwerken?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 • Reply Anouk 29 januari 2019 at 08:57

  Klinkt als een ontzettend fijne app, helaas hen ik niet het budget om geld aan dit soort dingen uit te geven. Gelukkig ook genoeg gratis mediteer alternatieven op het web
  Anouk heeft onlangs geplaatst…2018 Bullet Journal Flip Through | VideoMy Profile

  • Reply Inge 29 januari 2019 at 08:59

   Je kunt de app gratis gebruiken! Je kunt dan alleen niet van alle landschappen gebruik maken. 🙂

 • Reply Yvonne 29 januari 2019 at 11:34

  Wat een leuke naam, Wildfulness! Ik mediteer graag met Headspace, maar dit lijkt me ook erg fijn om eens te proberen.
  Yvonne heeft onlangs geplaatst…15 happiness life hacks onder 10 minutenMy Profile

 • Reply Jenn 8 februari 2019 at 14:52

  Klinkt goed! Die is van dezelfde makers als Sonus Island of niet?
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Blog | Huishoudelijke mededelingen + ask me anythingMy Profile

  • Reply Inge 8 februari 2019 at 22:56

   Dat klopt inderdaad! 🙂