Echte Post Is Cool #6: Dit heb ik gegeven en gekregen

23 april 2018
Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau handgemaakte plantenhanger

Wiehoe! Op zaterdag 21 april 2018 was dan eindelijk Het Grote Uitpakmoment van EPIC #6 en mochten wij na weken van voorbereiding, zelfbeheersing en nagelbijten dan eindelijk allemaal ons pakketje uitpakken. Het was weer één groot feestje op social media met een hoop vrolijke foto’s en enthousiaste berichtjes. Benieuwd wie mijn Echte Post Is Cool #6 lootje was en wat ik heb gekregen en van wie?

Wie is mijn lootje?

Mocht je nog niet bekend zijn met Echte Post Is Cool #6: na de inschrijving gaan alle lootjes in een hoge hoed (die overigens lijkt op de sorteerhoed van Harry Potter, just so you know) en deze verdeeld de lootjes voor ons. De sorteerhoed heeft mij het lootje van Marieke van Greenblush gegeven. Jippie! Marieke is leuk, houdt ook van groen doen, plantjes en bewust leven. Een toffe match dus!

Dit heb ik gegeven:

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeaus

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau zeep zakje en etiketten

Voor Marieke had ik al gelijk twee cadeautjes in gedachten. Ik weet dat ze een groot liefhebber is van natuurlijke zeepjes, maar uit eigen ervaring weet ik dat het best lastig is om deze onder de douche te gebruiken. Vaak wassen we er alleen onze handen mee, maar ons lichaam is er ook bij gebaat. Met dit duurzame zeepnetje van sisal is dat probleem opgelost! Bijkomend voordeel is dat je huid tegelijkertijd zachtjes wordt gescrubd. 🙂
Als je groener wilt leven, dan betekent dat vaak dat je meer dingen zelf gaat maken i.p.v. kopen. Etiketten zijn daarom super handig, zo vergeet je nooit meer wat erin zit én wanneer je het hebt gemaakt!

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau insectenhotel

Marieke heeft een moestuin en daarom kocht ik wat zaadjes voor lekkere groente die ze kan kweken en een zakje met wat – denk ik – de mooiste bloemen moet geven. Alle dieren groot en klein, ook de kleintjes mogen er zijn. Oké, dit verzin ik net ter plekke, maar dat is waar ik aan dacht bij dit te leuke insectenhotel. Leuk om in de tuin te hangen en met het teruglopende insectenaantal ook nog eens belangrijk. 🙂

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau verse thee

Bij de Søstrene Grene vond ik deze heerlijk ruikende verse vruchtenthee en die kon ik dus niet laten liggen. Lijkt mij heerlijk om te drinken bij welverdiende me-time en is perfect voor een heerlijke zomeravond.

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau gezichtsmaskertjes

En als je echt goed wil ontspannen, dan pak je er natuurlijk ook een vrolijk gezichtsmasker bij! Een panda face selfie wordt gewaardeerd 😉

Traditiegetrouw stop ik ook altijd een handgemaakt item in het pakket. Gewoon omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen! Toch heb ik even zitten bakkeleien wat ik voor Marieke zou maken. Ik had wel een aantal toffe ideeën, maar het moest ook wel haalbaar zijn gezien de tijd (die flamingo ben ik nog niet vergeten). Uiteindelijk lag de oplossing dichterbij dan ik dacht en herinnerde ik mij een tweet van Marieke dat ze macramé items wel leuk zou vinden in mijn Etsy shop. Na een middagje knopen was de hanger klaar (nu ook nog eentje voor mijzelf maken!).

Echte Post Is Cool #6 sneakpeek

Op social media plaatste ik bovenstaande foto en een aantal van jullie had het inderdaad goed: het is een plantenhanger!

Echte Post Is Cool #6 gegeven cadeau handgemaakte plantenhanger

Ben je benieuwd wat Marieke van haar ontvangen cadeautjes vindt? Je leest het op haar blog!

Dit heb ik gekregen:

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes

Het schattige kaartje met de muis vertelde mij dat mijn pakketje afkomstig was van Emily van Emily Lotus. Ah wat leuk, want Emily is lief! Dank ook voor je lieve woorden, ik koester het. ❤️

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes close-up

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes berichtje

Na het zien van de cadeautjes was ik reuze benieuwd wat erin zou zitten. Tijd om uit te pakken!

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes Yarn and Colors garen

Jaaaa! Garen van Yarn and Colors! Met garen maak je mij natuurlijk altijd blij, maar Yarn and Colors stond al een tijdje hoog op mijn lijstje. Op 7 april mocht ik weer aanwezig zijn bij Knit & Knot en heb ik mij weer zitten verlekkeren aan alle prachtige garen die ik zag liggen, maar mijn portemonnee liet het niet toe om mijzelf eens goed te vertroetelen. Dankjewel, de kleurtjes zijn ook perfect!

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes Søstrene Grene zeep

Dit ruikt echt zo lekker! Jammie. Én het komt ook nog eens van mijn allerliefste lievelingswinkel: Søstrene Grene. Het is maar goed dat die winkel niet bij mij in het dorp zit, anders was ik er waarschijnlijk dagelijks te vinden om tussen de leuke spulletjes te neuzen. Ik ben benieuwd of het zeepje net zo fijn is als dat hij ruikt. Toen ik het zeepje zag baalde ik heel even dat ik het zeepnetje voor Marieke niet ook voor mijzelf had gekocht. Next time!

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes Yarn and Colors mini garen

Het cadeautje met de tekst: “Maak er wat moois van! Dat kan jij zeker. :-)” bevatte deze 5 Yarn and Color mini garens! Aaaah die zijn zó leuk! Samen met Miss Knitwit heb ik op Knit & Knot staan zwijmelen bij de kleine bolletjes. Ik ga er zekers iets moois van maken (al zijn ze bijna te schattig om te gebruiken)! In het kleinste doosje zaten deze look-a-like knopen, want het zijn magneetjes. Ik vind de vintage look erg leuk!

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes kaarten

In mijn pakketje zaten ook nog drie kaarten die ik kan gebruiken om te versturen. Leuk! Je weet: Echte Post Is Cool en kaartjes versturen dus ook! 😉

Echte Post Is Cool #6 gekregen cadeautjes overzicht

Een overzicht van mijn gekregen cadeautjes tijdens Echte Post Is Cool #6. Wat een vrolijk gezicht met al die vrolijke kleurtjes. Dankjewel lieve Emily, ik ben er ontzettend blij mee! Ik wil wat vaker dingen gaan maken voor mijzelf, gewoon omdat ik dat ik wil. Ik hoef niet altijd een ander te pleasen, ik mag ook wel eens iets voor mijzelf maken of voor mijzelf doen. Met jouw lieve pakketje gaat dat zeker lukken! ❤️

Lieve Marieke, ik hoop dat ik je een leuk en groen pakket heb kunnen geven. In een eerdere editie had je mij als lootje en ik wilde je met dit pakket bedanken voor je toffe pakketje destijds. Ik vond het ontzettend leuk om voor jou een pakketje samen te stellen en ik wens je er veel plezier mee! ❤️

Dankjewel

Ik wil gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die heeft deelgenomen aan Echte Post Is Cool #6 te bedanken. Bedankt voor de gezelligheid, voor de foto’s van mooie pakketjes en de leuke cadeautjes! Elke keer is EPIC weer een feestje en worden er heuse complottheorieën op losgelaten wie de gever kan zijn. Prachtig om te zien! Zonder jullie zou het project niet bestaan en het blijft mooi om te zien dat zoiets simpels als “iets doen voor een ander” zulke mooie dingen teweegbrengt, met name in het digitale tijdperk waarin we leven en waar echte post op zijn retour lijkt te zijn. Dank voor jullie deelname!

Heb jij ook meegedaan aan Echte Post Is Cool #6?
Wat is het leukste item dat jij hebt ontvangen?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 Reacties

 • Reply Romy 23 april 2018 at 07:15

  Wat heb je een onwijs mooi pakketje samengesteld voor Marieke! Die hanger is prachtig en een heel leuk idee ook! Ook jouw ontvangen pakketje ziet er erg leuk en creatief uit. Het was weer een meer dan geslaagde editie van EPIC! Ik heb ervan genoten om deel te nemen 🙂 Dankjulliewel voor alle supergoede organisatie! ♥
  Romy heeft onlangs geplaatst…Kickstart! | 10 manieren om de dag GOED te beginnen!My Profile

 • Reply Nancy Baten 23 april 2018 at 08:53

  Wow! Jij hebt een mooi pakketje gemaakt zeg! Die hanger vind ik geweldig en dat insectenhotel! Ik wil er al jaren 1 maar denk er nooit aan om er 1 te kopen!

 • Reply Manon 23 april 2018 at 09:07

  Prachtige pakketjes! Zo mooi om te zien dat mensen echt aandacht hebben besteed aan het samenstellen van de pakketjes. Ik heb nog steeds spijt dat ik niet mee heb gedaan. Het ziet er allemaal zo vrolijk uit!
  Manon heeft onlangs geplaatst…Book Review – Song of Blood & Stone by L. PenelopeMy Profile

 • Reply Susan 23 april 2018 at 10:06

  Ohhh wat mooi allemaal weer! Vind jouw pakketjes altijd mega tof.

  • Reply Inge 23 april 2018 at 10:22

   Ah dankjewel Susan voor je compliment! <3

 • Reply Ricardo 23 april 2018 at 10:22

  Als eerste: bedankt voor de organisatie van weer een geslaagde EPIC! En wat fijn dat ook jouw pakketje zo leuk was en helemaal bij je past. Ik zou zeggen: maak iets moois voor jezelf, wellicht kun je zelf een zeepzakje maken 🙂

  • Reply Inge 23 april 2018 at 16:33

   Daar zeg je mij wat, dat is nog eens een leuk idee! 😀 Dankje! <3

 • Reply Jenn 23 april 2018 at 12:03

  Wat een leuk pakket heb je gestuurd, en gekregen! Jij ook bedankt voor het organiseren, volgende keer hoop ik er zeker weer bij te zijn 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Uit de brievenbus: #echtepostiscool 6.0My Profile

 • Reply Marieke 23 april 2018 at 18:07

  Wow lieve Inge, ik ben echt zo ontzettend blij met je cadeautjes! Echt een schot in de roos! Ik vind alles geweldig en de plantenhanger helemaal. Die heeft al een mooi plekje in huis gekregen. Jij hebt ook een geweldig pakket ontvangen, dat heeft Emily mooi voor je bij elkaar gezocht 🙂 En prachtige foto’s heb je gemaakt, echt wow. Nogmaals, dankjewel voor je pakket en voor de organisatie (en Northflix uiteraard ook), het was weer een feestje!

 • Reply Sofie 23 april 2018 at 18:12

  Altijd zo fijn om al die pakketjes voorbij te zien komen! Ik ben enorm, enorm benieuwd naar de soap pouch. Ik kende het niet, en ben terug overgestapt naar douchegel omdat mijn blok zeep altijd lag te smelten in de douche, zo onhandig. Zou dat hiermee verholpen kunnen worden? Ik ga het meteen uitzoeken!
  Sofie heeft onlangs geplaatst…Groene webshop ervaring: Big Green SmileMy Profile

 • Reply Manouk 23 april 2018 at 18:19

  Zo leuk Inge! Wat fijn dat je een mooi pakket hebt gekregen, dat verdien je echt. En zo leuk dat je altijd iets maakt. De plantenhanger is zo leuk geworden! Ik zou hem bijna ook willen en ik ben niet eens goed met planten, haha.

 • Reply Michelle 23 april 2018 at 19:57

  Wat een mooie pakketjes! Zo leuk om te zien dat jij ook iedere keer ietszelfgemaakt erbij voegt. Ik vind je plantenhanger echt geweldig geworden!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Wie huppelt daar buiten?My Profile

 • Reply sammie 23 april 2018 at 20:15

  Gaaf die plantenhanger die je gemaakt hebt, zal prachtig staan in huis! Je hebt zelf ook een leuk pakket gehad, die kleine bolletjes vind ik erg leuk, mooie kleuren ook 🙂
  sammie heeft onlangs geplaatst…Boyfriend jeans met een vrouwelijke touch.My Profile

 • Reply Ramona van den Arend 23 april 2018 at 22:48

  Bedankt voor de goede organisatie! Ik heb weer genoten!

 • Reply Rosita 24 april 2018 at 07:59

  Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen, die garens komen vast goed van pas. En wat is die macrame hanger mooi geworden!

 • Reply Els 24 april 2018 at 08:09

  Wow wat een mooie plantenhanger heb je gemaakt! Echt super mooi! Die bolletjes garen hebben ook gave kleuren!

 • Reply Claire 24 april 2018 at 09:26

  Wooow wat heb je een prachtig pakket samengesteld! Dat zeepnetje is echt super handig. Ik zet hem ook op mijn verlanglijstje. Knap ook hoe je die plantenhanger hebt gemaakt. En wat heb je ook een mooi pakket gekregen, ontzettend mooie kleuren garen. Hihi je hoort: ik ben heel erg enthousiast over de pakketjes. Wat tóf dat jij en Northflix toch de moeite nemen om dat allemaal te organiseren. Echt heel leuk weer deze editie, dankjewel!

  • Reply Inge 24 april 2018 at 19:43

   Ahh je bent te lief hoor! <3

 • Reply Saskia 24 april 2018 at 11:19

  Wat een toffe cadeaus heb je gegeven (en gemaakt!) en gekregen. Blijft altijd een feestje. Weer heel erg bedankt voor de organisatie 🙂

 • Reply Ine 25 april 2018 at 20:58

  Zo een leuk initiatief! Echte post is ook enorm leuk om te krijgen, zeker als het zo’n mooie pakketjes zijn als deze twee!

 • Reply Jessica J. 26 april 2018 at 10:06

  Het pakket dat je voor Marieke samengesteld hebt, is zo ontzettend tof! Wat jij van Emily gekregen hebt, is helemaal Inge. 🙂 En dat muizenkaartje is zo schattig, wahh! 😀
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…7x Opgemaakt in maart 2018!My Profile

  • Reply Inge 26 april 2018 at 11:36

   Ja het is een heel lief pakketje van Emily! 🙂

 • Reply Ivon 30 april 2018 at 19:25

  Wat een leuke cadeautjes heb je gehad! En wat een mooie spulletjes heb je zelf gegeven. Die hanger is echt heel tof gemaakt.
  Ik kende het concept nog niet van EPIC, maar ben er wel heel nieuwsgierig naar geworden. Ik hou je blog dan ook in de gaten voor als de volgende editie komt.

  • Reply Inge 30 april 2018 at 20:01

   Dankjewel Ivon!

 • Reply Patricia 30 april 2018 at 20:57

  Die plantenhanger is echt te gek!! Die ga ik zeker ook een keer zelf proberen te maken 🙂
  Patricia heeft onlangs geplaatst…Eerlijk zijn over mijn extreem ongezonde relatie met etenMy Profile

 • Reply Forever38.com (Vera) 1 mei 2018 at 08:35

  Wow, wat een werk hebben jullie ervan gemaakt, het zijn echt super leuke pakketjes geworden ! Echte post is zeker cool 🙂
  Forever38.com (Vera) heeft onlangs geplaatst…Mijn KoningsdagbuitMy Profile

 • Reply Mevrouw Marloes 3 mei 2018 at 19:59

  Wat heb je leuke cadeautjes gegeven en gekregen! Die plantenhanger is echt heel gaaf zeg 🙂 Het leukste uit mijn (hele leuke Echte Post Is Cool) pakket dat ik heb gekregen, is een stempelset van Keith Haring!
  Mevrouw Marloes heeft onlangs geplaatst…Lesidee over KoningsdagMy Profile

 • Reply Anja - Minimalist Dutchie 14 mei 2018 at 10:24

  Wat leuk zeg! Ik ga je volgen, want een volgende ronde meedoen lijkt me erg tof!