Echte Post Is Cool #3 Evaluatie

20 november 2016
Afbeelding Echte Post Is Cool editie #3 evaluatie

Op zaterdag 12 november 2016 kwam Echte Post Is Cool #3 tot een einde. Tijd om terug te blikken en antwoord te geven op de prangende vraag: komt er een vierde editie? Lees snel verder!

Afbeelding Echte Post Is Cool editie #3 evaluatieNa een eerste succesvolle editie in maart en een tweede in juni, is nu ook de derde editie tot een einde gekomen. Jammer! Het uitpak feestje had van mij nog véél langer mogen duren maar aan alle dingen komt een eind (dat geldt helaas dus ook voor de leuke dingen!). Toch is het ook wel weer even fijn, want lieve mensen: er komt een hoop organisatie (+ tijd, energie en zweet) bij kijken.

Bij de inschrijving kondigden wij het al aan: wij zouden deze keer een limiet hanteren om onszelf niet voorbij te lopen in de organisatie. Wij hadden plaats voor 50 deelnemers en uiteindelijk zijn het er 59 geworden (onszelf meegerekend). Het formulier bleef iets langer openstaan dan de bedoeling was en toen hebben zich nog wat enthousiastelingen na de valreep aangemeld.. Daar moet ik nog iets op verzinnen, het zou mooi zijn als het formulier na 50 aanmeldingen automatisch dichtging. 😉

De vorige keren sloten wij het Echte Post Is Cool feestje af met een enquête, om te vragen hoe mensen het project hadden ervaren, wat er beter kon en waartoe mensen bereid zouden zijn (denk aan het betalen voor Track & Trace). Deze keer hebben wij besloten om geen enquête te houden. De resultaten van de tweede enquête waren vrijwel identiek aan die van de eerste en wij denken dat we alle problemen en wensen nu wel in kaart hebben. Toch hebben wij het project zelf weer even geëvalueerd en dit is het resultaat: Echte Post Is Cool #3 evaluatie.

Wat ging er mis?

Laten wij maar gelijk weer met het slechte nieuws beginnen, want daar is iedereen altijd het meest nieuwsgierig naar. 😉 Na elke editie proberen wij aanpassingen door te voeren om het project nog beter te laten verlopen. Ondanks dat ik weet dat wij er alles aan hebben gedaan, leek ‘overmacht’ de derde editie te kenmerken. Heel jammer, maar weinig aan te doen! Een aantal punten op een rij:

1 | Vertraagde pakketjes
Helaas had nog niet iedereen voor zaterdag 12 november 2016 zijn/haar pakketje al binnen. Wij hebben vooraf aangegeven om op tijd naar de brievenbus te gaan, maar helaas waren er bij PostNL vertragingen waardoor sommigen zaterdag nog niet meteen konden deelnemen aan het feestje. Gelukkig werden alle pakketjes aan het eind van de middag alsnog bezorgd (een enkeling was niet thuis en moest het pakketje maandag ophalen). Ik vind dat zo vervelend maar het is gewoon overmacht. Stom!

2 | Geen reactie van de ontvanger
Ondanks dat wij het hebben verplicht om je gever iets te laten weten, kregen wij toch regelmatig de vraag / zagen wij op Twitter vaak voorbij komen dat mensen nog geen reactie van hun lootje hadden gekregen op uitpak-zaterdag. Mocht je het pakketje pas later op de dag openen (of een dag later) laat dit dan even op je social media kanalen weten zodat de gever hiervan op de hoogte is. 🙂

3 | Hashtag #echtepostiscool
Ik wil even benadrukken dat wij de hashtag #echtepostiscool hanteren. Ja, die is wat langer dan #epic inderdaad, maar het wordt verwarrend als mensen #epic gaan gebruiken. Ik had aan aantal berichten gemist, doordat ik zocht op #echtepostiscool en mensen dus de verkorte hashtag hadden gebruikt. Dat zal bij meer mensen het geval zijn geweest. Just a friendly reminder. 🙂

Wat ging er goed?

Gelukkig ging er heel veel goed en was het op 12 november alvast even Sinterklaas. De vorige keer hadden wij een aantal verbeterpunten opgesteld, zoals het ontvangen van een inschrijvingsbevestiging, een ontvangstbevestiging na informatie over je swap-partner en het hebben van een blog óf openbare social media kanalen. Dit is ons goed bevallen want hierdoor konden wij problemen op tijd signaleren. Gelukkig maar! Op Instagram zijn weer genoeg vrolijke foto’s te bekijken!

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 evaluatie impressie nummer 1
Afbeelding Echte Post Is Cool #3 evaluatie impressie nummer 2
Afbeelding Echte Post Is Cool #3 evaluatie impressie nummer 3

Wat gaan we anders doen bij de volgende editie?

Op basis van afgelopen editie, willen wij toch weer een aantal punten anders gaan doen mocht er een vierde editie komen.

1 | Pakketjes uiterlijk woensdag posten
Wij willen zaterdag als uitpak-dag behouden. Wij adviseerden iedereen nu al om woensdag, uiterlijk donderdag je pakketje op de post te doen zodat deze op tijd bij de ontvanger zouden aankomen. Bij een volgende editie willen wij graag dat iedereen uiterlijk woensdag zijn pakket verstuurd, om eventuele vertraging bij PostNL nog enigszins te kunnen opvangen. Waarschijnlijk zullen er toch mensen zijn die zich hier niet aan houden – wat ik erg jammer zou vinden – maar wij kunnen niet meer doen dan jullie vriendelijk verzoeken je hieraan te houden.

2 | Vermelden van #echtepostiscool op je pakket
Wij kregen tijdens deze editie regelmatig een mailtje: iemand was vergeten om #echtepostiscool, EPIC of ‘pas openen op 12 november’ op het pakket te zetten. Hierdoor moesten wij vaak bijspringen om de ontvanger op te sporen en een omschrijving van het pakket door te geven met de instructie deze nog niet te openen. Blijkbaar moeten wij dit de volgende keer extra benadrukken.

3 | Deelnemerslimiet: behouden of niet
Deze keer hebben wij (in tegenstelling tot de vorige twee edities) een deelnemerslimiet ingesteld. Ik ben wel benieuwd hoe het zou zijn zonder limiet, maar gezien het enthousiasme zitten we dan binnen no-time aan 300 deelnemers ben ik bang! Dat wordt teveel van het goede. Deze editie hebben wij als verrassing iedereen van een verrassingspakketje voorzien, dat zal met zulke aantallen niet meer lukken. We zijn er dus nog niet helemaal over uit of wij een volgende keer een limiet hanteren. Wij houden jullie op de hoogte!

Wat we zo laten

Het budget blijft € 7,50 exclusief porto. De lootjes werden deze keer sneller verdeeld, waardoor iedereen wat langer de tijd had om iets te kopen. Wij hebben het idee dat dit als positief werd ontvangen, dus willen dit zo laten. Inschrijvingsbevestiging, ontvangstbevestiging en blog/openbare social media kanalen willen wij ook graag zo laten. Verder al het andere dat niet is vermeld, willen wij zo behouden.

Hoe heb ik editie #3 ervaren?

Editie nummer drie ging ook niet geheel vlekkeloos, maar ik denk dat dat haast niet anders kan. Wij kunnen helaas niet alles organiseren en iedereen persoonlijk zijn of haar pakketje bezorgen. 😉 Gelukkig waren er geen al te grote problemen die niet opgelost konden worden. Er was veel enthousiasme en wij zagen vaak de vraag voorbij komen hoe mensen hieraan kunnen meedoen. Super leuk! Ik denk ook dat deze periode voor veel mensen gunstig was. Daarbij kreeg ik een lootje waarvoor ik eigenlijk meteen al wel wist wat ik wilde doen. Ik heb weer lekker zitten haken om wat handgemaakte items erbij te geven. Ik vind dat zó ontzettend leuk om te doen en daarbij vind ik het de onwijs ontspannende bezigheid. Ik word er vrolijk van en ik geloof de ontvangers ook! Handgemaakte items beginnen een beetje een signature te worden en dat vind ik helemaal niet erg!

Veel vragen
Ook deze keer kwamen er regelmatig vragen voorbij (zowel op mail als op social media) die wij in onze blogs al hebben beantwoord of hebben vermeld (wanneer versturen, wanneer openen, etc.) Lees gerust onze artikelen nog even terug, daarin kun je alle benodigde informatie vinden. Kom je er dan nog niet uit, mail ons dan gerust!

Verrassingspakketjes
Aangezien er positief wordt gereageerd op de verrassingspakketjes, zijn wij ook deze keer weer druk bezig geweest om sponsoren te vinden. Gewoon om jullie te bedanken! De vorige keer verliep dat best wel stroef, deze keer ging dat iets beter en is het ons zelfs gelukt om iedereen van een verrassingspakketje te voorzien! Dat vind ik echt heel erg tof!

Enthousiasme
Zaterdag werd ik wakker met een telefoon die al lichtelijk was ontploft. Zoveel vermeldingen, berichtjes en al die mooie, vrolijke foto’s kwamen er voorbij. Fantastisch! Daar doen we het voor. Er kwamen deze keer ook ontzettend veel leuke en lieve berichtjes, bedankjes, en complimenten binnen. Dat maakt al het harde werken (en na het zien van alle leuke pakketjes) echt helemaal goed. We organiseren het met heel veel liefde (en moeite) dus dat vinden we leuk om te horen! Fijn dat het zo goed in de smaak valt. Ik heb al een paar keer het compliment mogen ontvangen dat mensen graag aan Echte Post Is Cool meedoen, omdat het zo persoonlijk is. Het is een fijne en vertrouwde setting waardoor mensen zich durven aan te melden. Ik bedoel, je geeft je adres toch in vertrouwen aan een vreemde.. Dankjewel!

Sponsoren: bedankt!

Mogen wij digitale confetti, applaus en taart alsjeblieft? Wij willen namelijk alle 18 (!) bedrijven in het zonnetje zetten die het mogelijk hebben gemaakt om iedereen van een verrassingspakketje te voorzien. Echt, onwijs bedankt! (Hebben jullie je sponsor al getagd/bedankt/gemaild? Doen hoor, vinden ze leuk!)

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 sponsoren
Utsukusy Schoonheid | Polette | RAU Cosmetics | Webshop Ladybug | Therme huidverzorging | Mathijs Maaltijdbox | Waxzaken | A.W. Bruna | Zaadbom | TrendyCadeauShop | BekendVanDeTV | All Day Jewels | Hands Off My Chocolate | Big Green Smile | Parfum & Thuis | Seepje | IMAKIN | Zoedt: hartelijk dank voor de fijne samenwerking en om de derde editie tot één groot feest te toveren!

Deelnemers

Natuurlijk willen wij ook iedereen die heeft deelgenomen aan Echte Post Is Cool hartelijk bedanken! Het was weer een feest met al die leuke en vrolijke berichtjes en foto’s op Twitter en Instagram! Het klinkt ontzettend cliché, maar zonder jullie hadden wij dit nooit kunnen doen en was het niet zo gezellig geweest. Dankjewel!

Komt er een vierde editie?

Wij kregen weer vaak de vraag of – maar vooral wanneer – er een vierde editie gaat komen..

*trommelgeroffel*

Wij kunnen er wederom niet onderuit (niet dat wij dat zouden willen hoor 😉 ), dus ja er komt een vierde editie! Wanneer deze gaat plaatsvinden en hoe deze precies vorm krijgt, weten wij op het moment nog niet. Het gaat in ieder geval pas in 2017 worden, kunnen wij eerst weer een tot rust komen.

Mocht je willen deelnemen aan Echte Post Is Cool 4.0 dan raad ik je aan om mijn blog en / of die van Northflix in de gaten te houden, want wij kondigen het uiteraard tijdig aan.

Heb jij meegedaan aan EPIC #3 en hoe vond je het? Ga je meedoen aan EPIC #4?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 Reacties

 • Reply marije 20 november 2016 at 07:26

  Ik vond het super leuk om mee te doen en alle voorpret te beleven. Ik doe zeker weer mee aan de volgende editie. En jullie mogen super trots zijn op wat jullie hebben neergezet en geregeld voor alle deelnemers!
  marije heeft onlangs geplaatst…Happy Sunday: ♡ Happy Moments ♡My Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:15

   Dankjewel, fijn dat je het leuk vond! 🙂

 • Reply yvonne 20 november 2016 at 07:55

  Het was de eerste keer dat ik meedeed en ik vond het echt supergoed georganiseerd. Niks op jullie aan te merken. Dat wat er mis gaat ligt echt aan de personen die meedoen zelf. Jullie hebben echt je stinkende best gedaan om alles gladjes en soepel te laten verlopen en volgens mij is dat ook gebeurd. Hoop dat een volgende keer iedereen zich aan de regels houd en op tijd is met versturen. En voor iedereen een verrassingspakketje geregeld. Wauw! Echt goed gedaan. Die 50 aanmeldingen is een lastige ja…. Hoop dat het lukt om hem idd automatisch te laten sluiten bij de 50.
  Dank jullie wel in elk geval voor al het geregel en georganiseer!

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:15

   Graag gedaan hoor, het is altijd een flinke klus maar de lieve reacties op zaterdag maken het helemaal goed! Leuk dat je hebt meegedaan! 🙂

 • Reply Saskia 20 november 2016 at 09:29

  Wat ik al melde bij Northflix, ik vind jullie toppers en jullie project echt super leuk! Hoewel ik niet mee deed wel in het kader van #echtepostiscool een pakketje gekregen van Lieke<3 ZO lief. Ik heb echt genoten van alle foto's en tweets die ik voorbij zag komen. Helaas dit keer door verhuis perikelen niet mee gedaan, maar goed ook achteraf maar vond het erg jammer dat ik niet mee kon doen. Ik ben dus super blij dat er een 4.0 komt! Count me in!
  Saskia heeft onlangs geplaatst…5x waarom ik blij ben dat ik de leesflow weer te pakken hebMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:35

   Ja echt zo onwijs lief van Lieke! Een verhuizing is ook niet niets en er komt een vierde editie dus gewoon weer een nieuwe kans! <3

 • Reply Nina Simplynspecial 20 november 2016 at 10:20

  Super goed weer geregeld allebei 🙂 Vond het weer goed verzorgd. Bedankt voor het regelen en alle leuke verrassingspakketjes.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst…Blogtoppers #3My Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:38

   Wij hebben het met veel liefde gedaan! 🙂

 • Reply Simone 20 november 2016 at 12:04

  Het was voor mij de eerste keer EPIC maar ik vond het echt super leuk! Vooral het shoppen en inpakken etc voor de ander vond ik echt tof. Ik kijk uit naar een volgende editie! 🙂

 • Reply Evelyne 20 november 2016 at 12:49

  Mogen Belgen terug meedoen in de 4de editie?
  Evelyne heeft onlangs geplaatst…Evelyne schrijft fictie#2| LeviMy Profile

  • Reply Inge 20 november 2016 at 14:16

   Wij gaan het overleggen, in de aankondiging zullen wij dit terugkoppelen.

 • Reply Renske 20 november 2016 at 14:36

  Zoals je weet had ik EPIC #3 gemist. Zo, zo, zooo jammer! Dus bij de vierde editie ben ik er zéker weer bij!! En als jullie hulp nodig hebben bij de organisatie, wil ik jullie met alle liefde bijstaan hoor. 🙂

  Ik denk trouwens dat geen enkele editie geheel vlekkeloos zal verlopen. Er zijn altijd kleine verbeterpunten, volgens mij is dat met iedere activiteit / happening zo. 😉
  Renske heeft onlangs geplaatst…Sunday Baking Day | Snelle sinaasappeltaartMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:41

   Jaaa zou leuk zijn als je weer meedoet!
   Nee ik denk ook dat het nooit helemaal vlekkeloos verloopt. Vervelend, maar wij weten dat wij er in ieder geval alles aan hebben gedaan! 🙂

 • Reply Joyce 20 november 2016 at 15:38

  Ik deed voor de eerste keer mee en het was geweldig! De volgende editie doe ik zeker te weten weer mee!:-)

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:42

   Fijn om te horen, ik zag ook heel veel enthousiaste tweets van jou voorbij komen. Super leuk!

 • Reply Marije 20 november 2016 at 18:01

  Leuk deze evaluatie en ik doe met liefde weer mee aan nummer 4!! 🙂
  Marije heeft onlangs geplaatst…Baby Ripple dekentjeMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:43

   Leuk om te horen! Woehoe!

 • Reply Danielle 20 november 2016 at 18:03

  Wat hebben jullie er veel tijd in gestoken zeg! Geweldig. Het was super om te sponsoren met mijn shop! Bedankt daarvoor ?

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:44

   Ja er komt meer bij kijken dan mensen in eerste instantie denken. Lief dat je wilde sponsoren, wij vonden het erg leuk!

 • Reply Els 20 november 2016 at 20:12

  Jullie hebben het super georganiseerd!!!! Kan ik al reserveren ;-)?
  Els heeft onlangs geplaatst…Review: HEMA Wax sheets voor kaarsenMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:45

   Hihi! 🙂

 • Reply Astrid 20 november 2016 at 21:32

  Hey Inge,

  Het was echt geweldig!! Ik vond het super super super tof en ik wil jullie nogmaals bedanken voor deze top organisatie! Het is wel vervelend als bepaalde dingen niet helemaal lopen zoals gepland, maar dat ligt ZEKER NIET aan jullie 😀 . Ik hoop dat bij de volgende editie mensen ook meer aan de regels houden heheh. Jullie hebben het echt zeer goed georganiseerd. Ik waardeer het zeer dat jullie er ook zoveel tijd, moeite en energie erin hebben gestoken. Het was weer een groot succes 🙂 . Ik doe zeker weer mee met de vierde editie 🙂 ! Love it!

  Liefs!
  Astrid heeft onlangs geplaatst…Michael Kors zonnebril via Edel-optics.nlMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:46

   Heel erg graag gedaan hoor! Wat een lieve woorden, dankjewel! 🙂

 • Reply Tamara TS 20 november 2016 at 23:09

  Jullie hebben het weer geweldig gedaan! Zodra de inschrijvingen voor 4.0 beginnen ben ik er weer bij!
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Bloggers & Spam je BlogMy Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:47

   Ah wat leuk!

 • Reply Nicole 21 november 2016 at 05:48

  Het was weer een top editie! Al voel ik me nog schuldig dat mijn pakketje weer roet in het eten gooide haha.. Maar goed dat lag aan de post en niet aan mij want ik was op tijd ?
  Nicole heeft onlangs geplaatst…Mega Sint Spektakel met Party Piet Pablo in Julianatoren!My Profile

  • Reply Inge 21 november 2016 at 10:48

   Ah nee dat ligt niet aan jou hoor! Is inderdaad ook heel vervelend. Meer mensen hadden het op tijd gestuurd en nog kwam het pakketje later aan dan verwacht. Niets aan te doen! Leuk dat je hebt meegedaan! 🙂

 • Reply H* 22 november 2016 at 17:31

  Hulde voor de organisatie, de geweldige extra’s en de supersnelle reactie op mijn vraag achteraf. Jullie zijn top!

  • Reply Inge 22 november 2016 at 21:51

   Ah dankjewel voor je compliment! Leuk dat je hebt meegedaan!