Echte Post Is Cool #6: schrijf je NU in!

21 maart 2018
Echte Post Is Cool #6 inschrijving

Jaaa daar is ‘ie weer hoor: een nieuwe editie van Echte Post Is Cool! Het was alweer even geleden en de start van de lente (hoera, je hebt het gehaald!) vonden wij ook wel een mooi startsein voor de Echte Post Is Cool #6 inschrijving. Doen jullie weer mee?

Echte Post Is Cool #6 inschrijving

Wat is EPIC / #echtepostiscool?

Voor wie niet meegedaan heeft aan de voorgaande edities: EPIC is de afkorting voor Echte Post Is Cool en werkt net als de bekende Instaswaps. Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en je zorgt ervoor dat deze persoon leuke post ontvangt! De bedoeling is om voor een (waarschijnlijk) onbekende voor € 7,50 (exclusief porto) een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen. Als je creatief bent en liever wat dingetjes wil maken, dan mag dat natuurlijk ook! Het is helemaal aan jou wat je koopt / maakt / doet!

De meeste mensen die meedoen hebben vast een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens vragen wij iedereen bij het aanmelden wat informatie te geven over wat hij/zij leuk vindt of juist niet. (Tip: op social media en/of iemands blog is natuurlijk al veel te vinden!) Kijk anders even op Instagram onder de hashtag #echtepostiscool, daar kun je heel veel leuks vinden van de vier eerdere edities.

Verpak het leuk, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Want kom op: hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de bus komen. De meeste mensen sms’en, Whatsapp’en en verjaardags- en vakantiekaartjes lijken al jaren op hun retour. Hoe tof is het om dan ineens een vrolijk versierde envelop of zelfs een pakketje met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit die gedachte (te weinig écht leuke post!) is Echte Post Is Cool dan ook ontstaan.

Echte Post Is Cool #6 inschrijving: hoe werkt het?

Nou, dat is hartstikke simpel! Als je mee wil doen aan dit post uitwisselingsproject kun jij je hiervoor aanmelden. (De link naar het formulier staat onderaan dit artikel). Voordat je je Echte Post Is Cool #6 inschrijving gaat insturen, graag nog even aandacht voor het volgende:

 • Aanmelden kan t/m vrijdag 23 maart 2018 12.00 uur.
 • Uiterlijk 25 maart 2018 ontvang jij de gegevens van jouw lootje.
 • We vragen je (dringend) om uiterlijk 18 april 2018 het pakketje te posten, zodat het op tijd bij de ontvanger is i.v.m. mogelijke vertragingen.
 • Op 21 april 2018 is Het Grote Uitpak moment en mag iedereen zijn/haar pakketje openmaken!
 • EPIC staat deze editie alleen open voor mensen met een Nederlands postadres.
 • Als jij je hebt aangemeld en je toch wilt terugtrekken, geef dit dan uiterlijk 23 maart 2018 vóór 20.00 uur door aan Northflix of aan mij.

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 gekregen cadeautjes in tasjes

De spelregels

Lees voor je Echte Post Is Cool #6 inschrijving nog even onze spelregels door. Het lijkt misschien veel, maar wij vinden deze punten eigenlijk niet meer dan logisch. Wij zijn niet heel streng en veeleisend, maar wij willen wel dat het voor iedereen leuk blijft en duidelijk is.

1 | Het tijdsschema

Inschrijven kan t/m vrijdag 23 maart 2018 tot 12.00 uur. Daarna sluit het inschrijfformulier en is aanmelden niet meer mogelijk. In het aanmeldformulier vragen wij je om wat over jezelf te vertellen (Wie ben je, wat zijn je hobby’s, interesses, etc.), zodat degene die voor je gaat shoppen een beetje een idee heeft wat jij leuk vindt. Hoe meer informatie hoe beter (voor je lootje en voor jezelf!). Wij zullen alle aanmeldformulieren screenen om teleurstellingen (proberen) te voorkomen.

Vervolgens gaan de aanmeldformulieren in de sorteerhoed om iedereen van een lootje te voorzien. Wij hopen uiterlijk zondag 25 maart iedereen te hebben gemaild met de gegevens van zijn of haar lootje (naam, adres, interesses, etc.) Vergeet alsjeblieft niet om ons een ontvangstbevestiging te sturen, zodat wij weten dat jij de mail met de naam van je EPIC-partner hebt ontvangen. Soms belanden deze mailtjes helaas in de spam box en op deze manier willen wij er zeker van zijn dat iedereen mail heeft gehad én heeft gelezen. Wij willen niet dat er iemand zonder pakketje komt te zitten op het uitpakmoment. Zorg er daarom voor dat het pakketje vóór 21 april bij je ontvanger is, want die dag willen wij met zijn allen tegelijkertijd de pakketjes uitpakken. Er zijn mensen die opblijven tot middernacht, dus post het alsjeblieft op tijd.

Echte Post Is Cool #5 alle ingepakte cadeautjes bij elkaar

2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Tja, als we € 7,50 inclusief porto zouden doen, zou je bijna niets overhouden. 😉
Meer uitgeven dan € 7,50 mag altijd, maar is geen verplichting. Je weet natuurlijk niet of jouw gever ook meer dan € 7,50 aan jouw cadeautjes uitgeeft. Soort van ‘eigen risico’ dus. 😉

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

Echte Post Is Cool is gebaseerd op vertrouwen. Wij hebben overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. (Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €4,25.) Een groot deel van de mensen gaf echter aan dit toch te duur/onnodig te vinden, daarom willen we het niet verplicht stellen. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag! Mocht je het te duur vinden (wij kunnen niet in andermans portemonnee kijken), maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Nogmaals: Vorige keer is uiteindelijk alles aangekomen, maar je weet het nooit! Vergeet niet om #echtepostiscool op je pakketje te zetten!

4 | Verplicht: laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen is het – gelukkig – niet meer dan logisch om je gever te bedanken, maar elke editie zijn er toch weer mensen die dit nalieten. Eerlijk gezegd begrijpen wij dit niet zo goed en bovendien vinden wij het echt heel sneu voor de gever, die er meestal veel tijd en moeite in heeft gestoken om een passend cadeautje uit te zoeken.
Wij houden er niet van om dingen te verplichten, maar het is verplicht om je afzender iets te laten horen of een foto van je pakketje/spullen te delen binnen een redelijke termijn, het liefst uiteraard op 21 april 2018. Het project leeft heel erg op Instagram en Twitter, dus wij adviseren het om je ontvangst/cadeautjes/bedankje op één van deze of op beide kanalen te delen. Ook leuk voor alle andere deelnemers om te zien wat je hebt gekregen, het levert altijd veel inspiratie op. Nogmaals: 95% van de mensen deed dit al spontaan, maar wij willen dat iedere afzender weet of het pakje aan is gekomen. Wees eerlijk: jij wil ook weten hoe jouw lootje op jouw gegeven pakketje reageert. Ter verduidelijking: wij vragen je niet om een bedankbrief van 3 kantjes te sturen, maar een fotootje op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes! Doe je dit niet? Dan sluiten we je bij een volgende editie uit van deelname!

Echte Post Is Cool #5 cadeautje close-up

5 | Ga niet klagen over je cadeautjes op social media

Gelukkig komt dit niet zo vaak voor, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er wel eens een relletje is ontstaan, omdat iemand niet blij was met zijn/haar ontvangen pakketje en dit deelde op social media. Wij gaan er vanuit dat iedereen met de beste intenties meedoet aan EPIC en zijn best doet om iets leuks te kopen voor zijn/haar EPIC-maatje, maar het blijft natuurlijk een risico. Niet iedereen is even creatief of misschien kiest je EPIC-maatje wel net dat ene smaakje thee uit wat jij niet lekker vindt.. Dat blijft het risico van dit project. Natuurlijk kunnen wij het begrijpen als je teleurgesteld bent in het pakketje dat je hebt ontvangen. Neem in dat geval alsjeblieft privé contact met ons op i.p.v. het online te verkondigen.

6 | Verplicht: Een blog en/of openbaar Instagram-account hebben

De vorige editie bleek wederom dat niet iedereen zijn/haar aanmeldformulier even uitgebreid invult en veel mensen hadden – begrijpelijk – moeite om iets te verzinnen. Social media is in dat geval een handige informatiebron! Daarnaast is het ook hét middel om de afzender van je cadeautje te bedanken en andere mensen mee te laten genieten via #echtepostiscool. Bovendien geeft het ons ook een beeld van met wie we “in zee” gaan en het schept vertrouwen. Heb je een blog, dan is dat prima! Heb je dat niet, dan moeten je social media kanalen open staan. Heb je zowel een blog als open social media kanalen, dan is dat helemaal top! Vergeet niet dat de kans groot is dat degene die jou een pakketje gaat sturen, jou helemaal niet kent en dus niet weet wat jij leuk vindt of waar je een hekel aan hebt.

Wij kregen vorige keer aanmeldingen als “Ik ben Rita, 14 jaar en ik woon in Amsterdam”. Zonder verdere info, zonder blog en social media links. Misschien had Rita wel hele goede bedoelingen, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij zulke deelnames toen uit hebben gesloten, omdat wij hier geen goed gevoel bij hadden. Wij voelen ons toch verantwoordelijk voor dit project, vandaar deze eis. Voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn ?

7 | Verzend op tijd!

Wij willen alle deelnemers vragen om ervoor te zorgen dat je envelop/pakje op tijd bij de ontvanger is, zodat iedereen gelijk op 21 april uit kan pakken. Er zijn mensen die er speciaal voor opblijven om het op zaterdag 0:00 uur meteen uit te pakken. Het lijkt ons daarom het verstandigst om het uiterlijk woensdag 18 april 2018 te versturen, zodat het er zeker is op 21 april. Je weet het namelijk maar nooit met eventuele vertragingen. Wij kunnen jullie niet aan je oor naar de brievenbus slepen, maar wij zorgen er wel voor dat jullie reminders per e-mail ontvangen. “Het is bijna tijd om naar de brievenbus te gaan!” Vermeld op de envelop / doos / het pakketje dat het voor #echtepostiscool is en dat het dus pas op 21 april 2018 geopend mag worden!

8 | Houd het geheim voor wie je shopt

Het lijkt ons heel erg logisch, maar verklap NIET voor wie je moet shoppen! Houd dit geheim! Zelfs als je ziet dat een ander het op social media verklapt, houd het alsjeblieft stil! Omdat iemand anders het doet, hoef jij het nog niet te doen.. Voor iedereen hoort dit bij de voorpret en mensen hebben ons wel eens toevertrouwd dat het hun plezier in het project had verminderd toen zij voortijdig via social media ontdekten van wie hun pakketje afkomstig was.

Een ander belangrijk punt is de frankering van je envelop of pakketje. Het is mogelijk om online je pakketje te frankeren, maar let op! Gebruikt jouw lootje de PostNL app, dan krijgt deze meteen een melding dat er een pakket voor hem/haar is aangemeld, met de details van de zender – jij dus! Mensen kwamen er zo ook al per ongeluk achter van wie zij het pakket hadden gekregen en dat vonden zij toch wel jammer. Daarom zouden wij het heel erg fijn vinden als je even langs de postbalie in de supermarkt of zo loopt of eventueel iemand anders in de familie (vader, moeder, broer, zusje) wil inschakelen om het pakketje af te geven mocht je hier zelf geen tijd voor hebben. Zo blijft het voor iedereen tot op het laatste moment spannend.

Via e-mail sturen wij reminders wanneer het (bijna) tijd is om naar de brievenbus te gaan.

Echte Post Is Cool #5 gegeven cadautjes in cadeautassen

Hashtag #echtepostiscool

Mocht je iets posten over EPIC gebruik dan alsjeblieft de hashtag #echtepostiscool. Zo kunnen alle deelnemers het makkelijk terugvinden en vaak zorgt deze hashtag voor veel leuke reacties en interactie. Bij de vorige edities waren we zelfs een paar keer trending topic in Nederland, hoe gaaf is dat?! Eigenlijk is het iedere editie weer kei gezellig op Twitter en op unboxing day lijkt het vaak wel Sinterklaas met al die cadeautjes op Twitter en Instagram.

Let op: geen gesponsorde verrassingspakketjes

Bij de eerste edities van EPIC regelden wij gesponsorde pakketjes als extra verrassing. Deze keer gaan wij – net zoals bij de 5e editie – geen sponsoring regelen, dus er komen geen extra verrassingspakketjes in omloop. De redenen voor deze keuze lees je terug in dit artikel.

Aanmeldformulier

Heb je alles aandacht doorgelezen? Ben je er klaar voor? Dan is het nu tijd voor je Echte Post Is Cool #6 inschrijving.
Helaas, de inschrijving voor Echte Post Is Cool #6 is gesloten.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Jenn 21 maart 2018 at 09:13

  Leuk, ik heb me aangemeld!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Groener doener TagMy Profile

  • Reply Inge 23 maart 2018 at 09:36

   Gezellig, Jenn!

 • Reply Mevrouw Marloes 21 maart 2018 at 09:21

  Ik heb me ingeschreven! 🙂 Heel leuk.
  Mevrouw Marloes heeft onlangs geplaatst…Lesidee over de verkiezingenMy Profile

  • Reply Inge 23 maart 2018 at 09:37

   Wat leuk dat je je hebt aangemeld!

 • Reply Astrid 21 maart 2018 at 10:05

  Yeahhh, ingeschreven! Super leuk 🙂 ! Ik heb er weer veel zin in 🙂 !

  • Reply Inge 23 maart 2018 at 09:37

   Haha jij bent één van onze hardcore deelneemsters geloof ik! 🙂 Gezellig Astrid!

 • Reply Marije 21 maart 2018 at 11:54

  Yes, super leuk! Natuurlijk meld ik me weer aan! 🙂

  • Reply Inge 23 maart 2018 at 09:39

   Super leuk dat je je weer hebt aangemeld!

 • Reply Tamara s 22 maart 2018 at 04:46

  Ik heb me ook weer ingeschreven! Heb er weer heel veel zin in! ?

  • Reply Inge 23 maart 2018 at 09:39

   Super gezellig Tamara! 🙂

 • Reply Saskia 24 maart 2018 at 21:44

  Yay, ik heb me ook weer ingeschreven!

 • Reply ~~ Echte post is cool 6 ~~ – Lief meisje schrijft 31 maart 2018 at 12:14

  […] weer mee aan het echte post is cool. Een leuke manier om cadeautjes van een onbekende via internet. Monsieur Mango en Northflix organiseren deze leuke actie voor de zesde […]

 • Reply Jessica 2 april 2018 at 19:02

  alweer te laat doorgekregen dat er weer een editie was, kun je ook ergens op de hoogte gehouden worden van nieuwe edities, is nu al de derde keer dat ik te laat ben en de pakjes zien er altijd zo geweldig uit!

  • Reply Inge 2 april 2018 at 20:12

   Hallo Jessica,
   Het wordt altijd aangekondigd op social media en je kunt je natuurlijk abonneren op mijn blog. Je krijgt dan een mailtje als er een nieuw bericht voor je klaarstaat. De aankondiging kun je dan haast niet meer missen. 🙂