Een stadsplattegrond van je favoriete stad aan de muur

5 mei 2017
Afbeelding stadsplattegrond Malmö van Kunst in Kaart

Er was één ding dat ik écht wilde hebben toen ik te horen kreeg dat ik in aanmerking kwam voor een woning: een stadsplattegrond van Malmö als grote poster aan de muur. Tja, ik heb er toch twee jaar gewoond. Een aandenken leek mij daarom wel tof en mag eigenlijk ook niet ontbreken in mijn Scandinavische interieur natuurlijk. Al snel kwam ik erachter dat ik niet kon vinden wat ik zocht. De stijl van veel posters sprak mij niet aan en het liefste had ik toch een poster van Malmö (want heel veel verder ben ik helaas niet gekomen, wat overigens een mooie reden is om terug te gaan voor een rondreis!).

Kunst in Kaart

Uiteindelijk vond ik de oplossing in Kunst in Kaart: een webshop met op maat gemaakte kaarten. Denk hierbij aan wereldkaarten, landkaarten, maar zeker ook aan stadsplattegronden. Elke kaart is weer beschikbaar in verschillende stijlen. Een kaart opgebouwd uit mozaïek stukjes bijvoorbeeld (de Mozaïek Map) of een meer traditionele stadsplattegrond (de City Map). Bij de stadsplattegrond heb je weer de keuze uit verschillende kleurstijlen. Vervolgens kun je kiezen welk formaat poster je zou willen hebben. A4? A1? Of toch liever een B1 of B2? Na een avondje snuffelen tussen alle kaarten was ik verkocht. Ja, dit was wat ik zocht! Tussen alle beschikbare steden stonden voornamelijk Nederlandse plaatsen, maar Malmö kon ik helaas niet vinden..

Stadsplattegrond aanvragen

Lang hoefde ik gelukkig niet te treuren, want het is mogelijk om een kaart van een stad of een dorp aan te vragen! Kijk wel eerst eventjes in de lijst of jouw dorp of stad al is aangevraagd. 🙂 Bij je aanvraag kun je gelijk aangeven of het een City Map moet zijn of dat je graag een Mozaïek Map wil hebben. Ik besloot om Malmö aan te vragen als City Map en na zo’n twee weken kreeg ik een mailtje dat de kaart klaar was!

Belangrijk om te weten: Bij een aanvraag is een aanbetaling van € 15,00 verplicht. Wanneer de poster klaar is krijg je deze € 15,00 terug in de vorm van een kortingscode. Op deze manier betaal je dus € 0,00 voor het ontwerp, de servicekosten én de verzendkosten. Bij de bestelling voer je de kortingscode in en gaat er € 15,00 van het bedrag af. Er gaat natuurlijk best wat tijd in zitten om een poster te maken. Het zou jammer zijn als mensen klakkeloos posters gaan aanvragen en ze vervolgens niet gaan afnemen natuurlijk..

Afbeelding stadsplattegrond Malmö van Kunst in Kaart

Malmö

Nadat ik te horen kreeg dat mijn Malmö poster beschikbaar was, heb ik er nog een paar dagen over gedaan voor ik daadwerkelijk heb besteld. Zoals je kunt zien is de Malmö City Map in verschillende kleurstijlen beschikbaar. (Het is overigens best tof om te zien dat deze poster beschikbaar is door mijn aanvraag!) Ik twijfelde tussen de posters met blauwtinten en de zwart-witte variant. Uiteindelijk heb ik gekozen voor poster Mint. Mijn kamer is best hoog (2,61m) en daarom heb ik besloten om voor het grootst mogelijke formaat te gaan: A1. Ik wilde niet dat de poster zou wegvallen, een eyecatcher mag best! De witte muur, de lichtblauwe achtergrond en de donkerblauwe plattegrond zorgen er echt voor dat de poster eruit springt. De lichtblauwe straten maken de poster fris, maar zorgen erook voor dat het goed zichtbaar is.

Afbeelding stadsplattegrond Malmö van Kunst in Kaart

Afbeelding Stadsplattegrond Malmö als poster

Nadat alle muren geverfd waren heeft mijn vader denk ik als eerste de poster opgehangen. De woonkamer voelde al gelijk meer als thuis. Leuk ook om aan mensen te zien waar ik eigenlijk woonde en waar de universiteit was (aan de andere kant van de stad!). Elke keer als ik naar de kaart kijk, voelt het alsof ik weer in Zweden ben. Google Maps was mijn beste vriend om een nieuwe route uit te stippelen om de stad te leren kennen of om die ene winkel te vinden. De poster hangt al zeker een half jaar in de kamer en voelt nog steeds als mijn grote trots!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 • Reply Amy 5 mei 2017 at 07:25

  Wauw, wat een gaaf ding! Past perfect in jouw sowieso al prachtige interieur (voor zover je dat hebt laten zien haha)! 🙂 Vind de kleur blauw ook heel mooi, strak staan. Ik heb zelf een kaart van geheel Zweden als een soort aquarel, ben ik ook nog steeds erg blij mee.
  Amy heeft onlangs geplaatst…Hoe geef jij de vrijheid door?My Profile

 • Reply Marieke 5 mei 2017 at 07:47

  Oh, wat een ontzettend toffe poster is dat zeg! Echt heel gaaf! Een mooie herinnering aan een bijzondere ervaring en het past echt mooi in je interieur. Ik zou willen trouwens dat ik zo’n mooi en licht interieur had haha!
  Marieke heeft onlangs geplaatst…Vegan meringues recept, voor luchtige meringuesMy Profile

 • Reply Jenn 5 mei 2017 at 08:25

  Heel mooi! Ik ga er ook eens kijken, ben eigenlijk nog op zoek naar een poster van het Poolse dorpje waar ik gewoond heb, maar die heb ik natuurlijk nog nergens kunnen vinden… Dan is het een uitkomst dat je hier kan aanvragen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Zullen we het ooit leren?My Profile

 • Reply Susan 5 mei 2017 at 08:44

  Zooo gaaf, ik heb dit zelf ook van Enschede.
  Susan heeft onlangs geplaatst…Ivories Natural Teeth Whitening powder + Winactie!My Profile

 • Reply Nancy 5 mei 2017 at 09:06

  Dat is gaaf! Ik denk gelijk:ik zou er wel 1 willen van mijn favoriete deel van Engeland! Dan kun je zo heerlijk weg zwijmelen en denken aan mooie vakantie s! Leuk hoor!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…FINALLY TIME TO WEAR DRESSES & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

 • Reply Merel 5 mei 2017 at 10:39

  Wauw het staat echt enorm gaaf in je interieur! En je interieur ziet er trouwens ook super tof uit, ik hou zelf ook van Scandinavisch wonen 🙂 Ik heb zelf ook twee kaarten in huis, een van Berlijn en een van Stockholm, mijn favoriete steden.
  Merel heeft onlangs geplaatst…Kurkuma LatteMy Profile

 • Reply Evelien 5 mei 2017 at 12:33

  Super tof Inge! Hij past zo te zien goed bij de rest van je interieur.
  Evelien heeft onlangs geplaatst…Persoonlijke update mei 2017My Profile

 • Reply Anna 5 mei 2017 at 12:47

  Wauw, die is echt heel erg mooi! Ik ben echt dol op dit soort kaarten aan de muur <3. Maar deze is nog extra bijzonder, weer eens wat anders dan de kleuren zwart-wit. Prachtig! Maakt echt de woning helemaal af; geeft net dat beetje extra. Tof <3.

 • Reply Anita 5 mei 2017 at 20:05

  Zo gaaf meis!! En je huisje, ook al zo mooi ingericht 🙂
  Anita heeft onlangs geplaatst…Mijn bullet journal + uitleg van de basisMy Profile

 • Reply Sabrina 5 mei 2017 at 20:46

  Wat mooi zeg! Het lijkt mij wel tof om een kaart van een nationaal park in Amerika te hebben ☺️

 • Reply Nina Simplynspecial 5 mei 2017 at 22:16

  Wat een leuk ding! Past ook goed bij de rest van je huis, wat er trouwens super tof uit ziet. Jij hebt wel smaak, dat zie ik wel 🙂
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst…Review | Calvin Klein ETERNITY SummerMy Profile

 • Reply Simone 5 mei 2017 at 22:30

  Ik heb hem al gezien natuurlijk, hij is echt mooi! Zoiets zou ik ook wel van Londen willen <3

 • Reply marije 6 mei 2017 at 07:11

  Echt super tof! Ben er helemaal door geinspireerd om mijn studentenstad Nice nu op de muur te gaan hangen
  marije heeft onlangs geplaatst…Zen Saturday: Goodreads aprilMy Profile

 • Reply Els 6 mei 2017 at 08:50

  Het is zeker een eyecatcher. Echt super mooi en persoonlijk :-). Mint was een goede keuze, staat heel mooi.

  Els heeft onlangs geplaatst…Tutorial #41: Muis van vilt ★My Profile

 • Reply Roxanne 6 mei 2017 at 14:12

  Heel grappig, maar niet alleen die plattegrond maar ook jouw interieur heeft Zweedse invloeden 😉 Mooi!

 • Reply Saskia 6 mei 2017 at 18:53

  Prachtig! Zo ben ik nog blij met mijn kleine kaart (in lijstje) van Londen die ik won via jullie toffe project echtepostiscool. Zo ontzettend blij mee, ook al is het in klein formaat.

 • Reply Sammie 7 mei 2017 at 11:21

  Mooi binnen kijkje in je huis ook 🙂 Die poster is heel gaaf, ik ga binnenkort eens op de site speuren of Nijmegen en Gorinchem beschikbaar zijn 🙂
  Sammie heeft onlangs geplaatst…Serax cactus vaas blijft cool, nu ook in mini variant.My Profile

 • Reply yvonne 7 mei 2017 at 17:27

  Heel leuk om te zien!

 • Reply Manon Dijkhuizen 8 mei 2017 at 09:00

  Ik vind deze stadsplattegronden-trend zo leuk! En wat gaaf dat je in Malmo hebt gewoond. Een vriendin van mij heeft er vorige zomer een tijdje gezeten en vond het een geweldige plek! x

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 9 mei 2017 at 15:32

  Prachtig! Zoiets wil ik ook ooit een keer bestellen denk ik. Het staat erg mooi in elk geval.
  Manouk – Groetjes uit Verweggistan.nl heeft onlangs geplaatst…Roadtrip #3: Castilië en LeónMy Profile

 • Reply Jorick Van Raalten 11 mei 2017 at 19:47

  Super leuk om te lezen ”Elke keer als ik naar de kaart kijk, voelt het alsof ik weer in Zweden ben” Daar doen we het voor! De aanvragen zijn nog steeds gratis, de wachttijd is wel iets langer nu!

 • Reply Rianne 12 mei 2017 at 17:38

  Wauw!!! Niet alleen de poster is heel gaaf, maar wat heb je het mooi ingericht zeg, met die blauwe muur! Heel mooi!
  Rianne heeft onlangs geplaatst…Blij als een kindMy Profile