Een stijlvolle houten wekker

7 december 2016
Afbeelding houten wekker

Een Scandinavisch interieur is helemaal mijn ding, dat weet je vast al wel. Mijn wekkerradio kon écht niet meer, dus het werd tijd voor een mooie houten wekker van Houtenwekker.nl

Afbeelding houten wekker

Al een lange tijd was ik op zoek naar een houten wekker. Waarom? Het is simpel, kleed warm af en is een stuk moderner dan die plastic wekkerradio’s met 0,000 uitstraling op je nachtkastje. In mijn nieuwe huisje wilde ik het natuurlijk goed aanpakken. Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe nachtkastjes. Lekker natuurlijk en zonder poespas, daar kan ik zo blij van worden! De nachtkastjes zijn best wel smal (wat ik fijn vind , want zo kan ik er minder rommel op kwijt en moet ik mijn spullen wel opruimen 😉 ) en dus zocht ik een kleine wekker die hier op zou passen.

Van Houtenwekker.nl mocht ik een wekker uitzoeken en dit keer had ik mijn keuze snel gemaakt (wauw kun je het geloven? Dit mag in de krant!). Ik ging voor de Cubique. In plaats van een houtkleur koos ik voor een witte variant. Er zitten mooie houtkleuren tussen, maar ik was bang dat het niet zou matchen met de kleur van mijn vloer en van mijn nachtkastje. Wit kan altijd, dus was de beslissing snel gemaakt! Qua formaat zit het ook helemaal prima: 6 x 6 x 6 cm. Lekker handzaam en op deze manier kan ik hem ook overal neerzetten waar ik wil.

Houtenwekker.nl

Houtenwekker.nl biedt een gevarieerd aanbod in houten wekkers. Je kunt verschillende soorten hout en verschillende formaten kiezen voor je wekker. Of klok, want ze zien er stijlvol uit en kunnen dus ook heel makkelijk als design piece je kamer sieren. Heb je iets gedachten, maar kun je het niet op de website vinden? Je kunt je ideeën doorgeven en er wordt samen met jou gekeken naar een wekker op maat. Dat is nog eens service, toch? Je bestelling wordt overigens ook snel geleverd en binnen Nederland is de verzending gratis, hoera!

Afbeelding houten wekker op nachtkastje

Cubique

De Cubique wekker wordt geleverd met USB kabel met adapter, maar je kunt er ook voor kiezen om 3 AAA batterijen te gebruiken. Zo heb je geen last van zo’n snoer (tja, het doet toch afbreuk aan je stijlvolle interieur nietwaar?) en neem je hem overal mee naar toe. Je kunt instellen of je enkel de tijd wil zien, of dat het display afwisselend de tijd, temperatuur en datum moet laten zien. Let op: dit is de binnentemperatuur, niet de buitentemperatuur (wat ik in eerste instantie even dacht, maar dat kan natuurlijk niet 😉 ). Het is overigens geen wekkerradio. De prijs is € 27,95 (gratis bezorging).

Wat heel grappig is, is dat je ook gebruik kunt maken van een voice functie: door bijvoorbeeld met je hand te klappen wordt de wekker geactiveerd en laat het de tijd zien. Handig voor mensen die niet afgeleid willen worden met een klok in hun omgeving, maar alleen de tijd willen zien wanneer ze het nodig hebben. Mocht je dit een overbodige functie vinden, dan zet je het lekker uit. Simple as that!

Afbeelding houten wekker cubique

De wekker is voorzien van rode LED verlichting, dit is niet te veranderen. Wat je wel kunt instellen is hoe fel je de LED verlichting wil hebben. Zacht – Middel – Fel. Ik heb de wekker op de minst felle stand staan en op de foto’s lijkt het niets voor te stellen met het daglicht. Toch merkte ik dat ik er ’s nachts steeds wakker van werd. Er komt dus zelfs op de kleinste stand behoorlijk wat licht van af. Ik moet mijn kamer zo donker mogelijk hebben om te kunnen slapen, dus voor mij was dit wat minder prettig. Tja sorry, ik ben een lichte slaper. 😉

Afbeelding houten wekker knopjes
Het instellen van de wekker is iets lastiger dan bij een normale wekkerradio, maar met de bijgeleverde handleiding goed te doen. Aan de achterkant van de wekker zitten namelijk vier knopjes waarmee je alles kunt instellen. Het is zelfs mogelijk om meerdere wekkers in te stellen, handig als je van snoozen houdt!

Afbeelding houten wekker als klok

Het licht is voor mij ’s nachts wat te fel, maar ik vind het ook heel stijlvol om de klok op mijn bureau neer te zetten. Een houten wekker (of klok) kan eigenlijk altijd! Misschien een leuk cadeautje voor de feestdagen?

Zou een houten wekker of klok iets voor jou zijn?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply gerhilde maakt 7 december 2016 at 07:58

  Wat een mooie wekker! De onze heeft ook kuren en is aan vervanging toe, maar ik wil ’s morgens vanuit mijn bed echt naar het nieuws kunnen luisteren eigenlijk …
  gerhilde maakt heeft onlangs geplaatst…Recept van de maand #16: Trio van courgetteMy Profile

  • Reply Inge 7 december 2016 at 08:03

   Je hoeft hem niet als wekker te gebruiken. Je kunt hem ook ergens als klokje wegzetten. 🙂

 • Reply Nancy 7 december 2016 at 08:15

  Gaaf zeg!
  Nancy heeft onlangs geplaatst…STYLED BY……….JONATHANMy Profile

 • Reply Simone 7 december 2016 at 10:11

  Wat een leuk ding! Ik gebruik mijn telefoon als wekker/klok bij mijn bed.
  Simone heeft onlangs geplaatst…Sieraden voor de kerstdagenMy Profile

 • Reply Sytse 7 december 2016 at 11:05

  Leuk! Ik heb ze eens online voorbij zien komen en ik vind het heel goed in een landelijke stijl passen.

  Ik neig zelf wat meer naar seventies/vintage dus bij mij zou de wekker niet tot z’n recht komen denk ik..
  Sytse heeft onlangs geplaatst…Meet the Vegan: Astrid HerberMy Profile

  • Reply Inge 7 december 2016 at 12:41

   Je hebt ook een donkerbruine variant, misschien dat die meer bij je vintage interieur past? Maar ik kan mij voorstellen dat het niet genoeg vintage uiterlijk heeft naar jouw smaak.
   In landelijk zou hij inderdaad ook wel goed kunnen denk ik! 🙂

 • Reply Denise 7 december 2016 at 11:34

  Het is een hele mooie wekker! Jammer dat de achterkant niet dichtgemaakt kan worden met het hout, maar verder is hij ontzettend mooi en past er goed bij!
  Denise heeft onlangs geplaatst…Mooie herinneringen aan mijn opaMy Profile

 • Reply sammie 7 december 2016 at 11:54

  Ik vind ‘m erg mooi, heel stijlvol! Ik gebruik eigenlijk altijd mijn telefoon als wekker 😀

 • Reply Michelle 7 december 2016 at 13:41

  Wat een mooi dingetje! Veel mooier dan die ouderwetse wekkers. Ik gebruik eigenlijk altijd mijn mobiel als wekker, maar mocht dat ooit gaan veranderen dan zou ik zeker deze overwegen.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Foto’s van de Newborn shootMy Profile

 • Reply Rowan 8 december 2016 at 11:30

  Wat een gaaf en stijlvol wekkertje zeg! Heel erg leuk!
  Rowan heeft onlangs geplaatst…Een wensenlijstje voor het nieuwe huisMy Profile

 • Reply Nesrin 8 december 2016 at 13:52

  Wat een ontzettend gaaf wekkertje dit. Het past ook helemaal bij jou en jouw stijl.
  Nesrin heeft onlangs geplaatst…Naar het HEMA event & Filorga skincare in AmsterdamMy Profile

 • Reply Romy 8 december 2016 at 13:55

  Wat een onwijs stijlvolle wekker! Die is nog eens leuk om in je interieur te hebben. Deze ga ik onthouden! X

 • Reply Sandra 8 december 2016 at 14:07

  Wat een tof ding! Heb zo’n design als deze nog nooit eerder in wekker vorm gezien. Erg leuk! Handig ook die voice functie trouwens. 🙂 Ik gebruik altijd mijn telefoon als wekker, maar ik moet zeggen dat ik zo’n wekker als deze best wel hiervoor in de plaats zou willen. En dan vooral om het design haha!
  Sandra heeft onlangs geplaatst…10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #3My Profile

 • Reply Els 8 december 2016 at 18:39

  Echt een hele gave wekker… klok :-). Heel stijlvol!
  Els heeft onlangs geplaatst…Mijn top 10 foto’s van Instagram #7My Profile

  • Reply Inge 9 december 2016 at 07:54

   Hihi ja het kan allebei. Net waarvoor je hem wil gebruiken. 🙂

 • Reply yvonne 10 december 2016 at 12:46

  Mooi zeg!

 • Reply Anneleen 10 december 2016 at 16:19

  Oh wat ziet ie er leuk uit ! 🙂
  Anneleen heeft onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile