Terugblik #Boektober

13 november 2015

We gaan nog even vrolijk door in de boekensfeer. In de maand Oktober deed ik mee aan project #Boektober. Wat vond ik ervan en heb ik mijn doelen behaald?

Dagmar heeft het project #Boektober opgezet om mensen weer meer aan het lezen te krijgen. Lezen is immers ontspannend en een fijne bezigheid. Die leesflow weer te pakken krijgen, daar ging het om. Het idee was om jezelf uit te dagen om een X aantal boeken te gaan lezen in de maand Oktober. Hoeveel ‘X’ is, dat bepaalde je natuurlijk zelf. Je doet natuurlijk mee voor je eigen plezier en je gaat de challenge aan met jezelf, niet met anderen.

Heb ik mijn doelen behaald?

Zoals je misschien nog kan herinneren, had ik voor mijzelf de teller op drie boeken gezet en als ik vier boeken zou halen, dan zou ik helemaal een gat in de lucht springen. *trommelgeroffel*
Ik heb de vier boeken gehaald hoor! Eén meer dan ik had verwacht en gehoopt. *geeft zichzelf een schouderklopje* Ik ben er daadwerkelijk trots op. Het is misschien maar iets kleins, maar ik heb het maar wel mooi gedaan. Ik begon met Mooie Meisjes van Karin Slaughter, gevolgd door Voor Jou van Jojo Moyes. Oef, wat was het lastig om dat boek uit mijn hoofd te krijgen. Als laatste las ik het boek Alex & Me van wetenschapper Irene Pepperberg. Erg mooi om haar kant van het verhaal eens te lezen en wat een onwijs slimme papegaai was Alex. Wauw.

Aangezien ik nog een week te gaan had, besloot ik om een vierde boek te lezen. Een andere dan ik in eerste instantie in gedachten had om als extra boek te lezen, maar dat geeft niet. Ik las Het Meisje In De Trein van Paula Hawkins op mijn Kindle (mooie reden om mijn Kindle weer wat meer te gebruiken) tijdens mijn vlucht maar ook ‘vakantie’ in Engeland.

Afbeelding boektober terugblik

Terugblik

Ik ben echt heel erg blij dat ik heb meegedaan aan deze challenge. Ik besef me nu pas hoezeer ik het lezen heb gemist. Lekker met een boek op de bank of nog even wat lezen voor ik ga slapen. Ik merkte ook dat ik mezelf meer pushte om te lezen. “Als ik morgen nog lekker ga lezen, dan is het boek waarschijnlijk uit.” Ik was er veel bewuster mee bezig. Toen ik de drie boeken had gelezen en mijn eigen challenge feitelijk al had volbracht, heb ik een nieuwe challenge voor mijzelf opgezet via Goodreads. Ik wil voor het einde van dit jaar 10 boeken hebben gelezen, waarvan ik op dit moment met het vijfde boek bezig ben. Geen idee of ik het ga halen, maar het is een mooie uitdaging! Ik ga in ieder geval lekker verder met lezen, want ik lijk de leesflow eindelijk weer te pakken te hebben. Mocht er volgend jaar weer een #Boektober komen, dan ben ik zeker van de partij!

Het onderwerp ‘Boeken’ is nog niet echt eerder aan bod gekomen hier op Monsieur Mango. Ik zou hier meer over willen schrijven, nu ik ein-de-lijk weer meer ga lezen. Lezen is immers altijd mijn favoriete bezigheid geweest. Zouden jullie graag een review willen van één van de boeken, of misschien wel van allemaal? Of geen, dat kan natuurlijk ook. 😉 Misschien zitten jullie wel niet op een boeken-categorie te wachten, ik heb geen idee.

Heb jij jouw doelen voor #Boektober gehaald? Ga jij het lezen ook weer oppakken?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 • Reply isolde 13 november 2015 at 12:23

  Wat goed dat je weer zo de leesflow te pakken hebt gekregen! Ik lees zelf ook graag, en heel erg in fases, soms een tijdje bijna een boek per dag, soms ook een maandje niet. Vandaag verwacht ik weer een leuk boek met de post, dus komend weekend word weer een echt leesweekend!

  • Reply Inge 13 november 2015 at 13:08

   Oehh wat leuk! Welk boek? 😀

   • Reply isolde 13 november 2015 at 14:13

    Happier at Home, van Gretchen Rubin. Een soort vervolg op The Happiness Project, vooral gericht op dingen rondom huis 🙂

 • Reply Northflix 13 november 2015 at 12:27

  Ik zit momenteel meer in een Netflix fase… Soms heb ik een maand dat ik zo 8 boeken lees en dat komt vanzelf wel weer.
  Dus als jij lekker je lijstjes blijft delen heb ik, als ik weer wil lezen, vast wat inspiratie!

  • Reply Inge 13 november 2015 at 13:08

   Prima, doe ik! Ik heb (nog steeds) geen Netflix, hihi.

 • Reply Marion 13 november 2015 at 14:40

  Wat lekker zeg dat het gelukt is. Bij lukte het van geen meter. Ik heb hier nu 6 boeken liggen waar ik in begonnen ben. Ik ben ook meer een buitenlezer, dus dan maar wachten tot het voorjaar!

  • Reply Inge 13 november 2015 at 15:59

   Heb je wel iets om naar uit te kijken 🙂

 • Reply Els 13 november 2015 at 15:52

  Wat leuk dat je je doel gehaald hebt! 4 boeken vind ik echt heel veel :-). Als je het leuk vind om een boek review te plaatsen zou ik dat zeker doen :-). Ik denk dat veel mensen dat leuk vind, ik wel :-). Ondanks dat ik nu weinig lees.

 • Reply Charelle 13 november 2015 at 16:51

  Ah wat goed dat je er vier hebt gelezen!! Ben ook benieuwd naar de boeken van Jojo Moyes. Binnenkort eens een van haar lezen!

 • Reply Sabine 14 november 2015 at 12:07

  Wat leuk dat je hebt meegedaan aan die challenge!! En super goed dat je zelfs meer hebt gelezen dan in eerste instantie je doel was !!:)

 • Reply Vlijtig Liesje 14 november 2015 at 12:39

  Wat fijn dat je de vier boeken hebt gehaald. Ik heb niet mee gedaan aan de challenge, want ik al genoeg uitdagingen in mijn leven. Maar ik heb wel lekker gelezen : )

  • Reply Inge 14 november 2015 at 13:00

   Dat is het belangrijkste, toch? 🙂

 • Reply Anita 14 november 2015 at 14:04

  Alleen maar leuk als je reviews schrijft! Die van Jojo Mayes staat hier ook nog op de planning!

 • Reply Anna 14 november 2015 at 16:43

  Ah, wat goed zeg! Jeej :). Heel fijn dat je zelfs meer dan je eigen opgestelde doel gehaald hebt. Goed, zo’n challenge! Misschien zou ik in eerste instantie denken dat het niet echt de bedoeling is om te ‘forceren’ om boeken te lezen, maar het is nu eenmaal iets leuks/fijns en uiteindelijk kom je denk ik helemaal in een soort flow terecht en gaat het vanzelf. Moet ik ook maar eens gaan testen!

 • Reply Sas 21 november 2015 at 12:37

  Ik ben ook heerlijk bezig met meer lezen. Vind het heerlijk<3 Even helemaal in een boek opgaan… Ik ga straks weer in een nieuw boek beginnen…