Reading Challenge 2016

28 december 2016
Afbeelding Goodreads Reading Challenge 2016

Ik deed mee aan de Reading Challenge 2016. Het jaar is inmiddels bijna voorbij, tijd om terug te blikken. Zou ik mijn challenge om dit jaar 30 boeken te lezen hebben gehaald? Wat denk jij?

Vorig jaar deed ik mee aan Boektober om de leesflow weer te pakken te krijgen. Dat lukte destijds zo goed, dat ik één boek meer had gelezen dan ik had opgegeven. Ik heb mij toen ook gelijk aangemeld voor de Reading Challenge 2016 van Goodreads. Goodreads is een website waar je kunt bijhouden welke boeken je al hebt gelezen, welke boeken je nog wil lezen en welke boeken je momenteel aan het lezen bent. Tevens kun je ook aangeven op welke bladzijde je bent. Zo kun je zelf een beetje bijhouden hoelang je over het boek hebt gedaan. Verder kun je een boek beoordelen met sterren en een korte recensie schrijven. De website geeft suggesties voor boeken die je wellicht ook interessant vindt en daarnaast is er ook een Goodreads app die erg makkelijk is in gebruik.

Reading Challenge 2016

Aangezien ik de leesflow zo goed te pakken had, had ik mijn Reading Challenge 2016 op 30 boeken gezet. Dat zou inhouden dat ik zo’n 2,5 boek per maand moet lezen om aan 30 boeken te komen. Ik begon het jaar goed, want in januari las ik zo’n 4 boeken! Echter ging ik in februari werken en is het lezen er totaal bij ingeschoten.. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in totaal heb ik slechts 8 boeken gelezen. Au, dat is bijna een vierde. Super jammer!

Benieuwd welke boeken ik heb gelezen? Ik neem ze één voor één kort met je door. Ze staan op volgorde van lezen!

De afbeeldingen van de boeken zijn afkomstig van Goodreads.

Stalker – Lars Kepler

“Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…”

Het eerste boek dat ik dit jaar las was Stalker van Lars Kepler. Naast mijn liefde voor Scandinavië heb ik ook liefde voor Scandinavische auteurs. De thrillers zijn vaak steengoed en ik wil dus eigenlijk alles uit het Hoge Noorden lezen. Het boek Stalker bleek het vijfde boek in een serie te zijn van rechercheur Joona Linna. Eigenlijk viel ik er dus halverwege in, maar je kunt deze boeken ook prima zelfstandig lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat het boek weinig indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb de informatie voor dit stukje moeten opzoeken, omdat ik het gewoon echt niet meer wist. Oeps!

De Chirurg – Tess Gerritsen

“’s Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en laat hen onvoorstelbare verschrikkingen ondergaan. De enige hoop van de politie is dokter Catherine Cordell, slachtoffer van een identieke misdaad. Twee jaar geleden schoot ze haar aanrander neer. Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. Kan rechercheur Thomas Moore haar beschermen tegen deze nietsontziende jager?”

Dit boek is absoluut het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen. Steengoed. Ondanks dat haar naam doet vermoeden, is Tess Gerritsen geen Nederlandse schrijfster. Soms duurt het even voor ik echt helemaal in een boek zit, maar ik werd als het ware dit boek ingezogen. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen, ik moest weten hoe het verder ging. Ik heb dit boek geloof ik in één ruk uitgelezen. Wow, ja dit boek heeft echt indruk gemaakt en is een échte aanrader.

De Cirkel – Dave Eggers

Alles wat er gebeurt moet openbaar zijn – Privacy is diefstal – Geheimen zijn leugens
Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.”

Iedereen had het maar over één boek: De Cirkel van Dave Eggers. Het speelt in op een interessant onderwerp dat raakvlakken heeft met mijn opleiding. Het boek is niet ijzersterk geschreven en met tijden ontzettend langdradig waardoor ik het boek bijna wilde wegleggen. Jammer, want ik was dus al bijna afgehaakt. Daarentegen heeft het onderwerp van het boek mij nog lang doen nadenken en dat is ook precies de bedoeling. Hoe ver wil je gaan met het delen van je persoonlijke gegevens? Mogen mensen echt alles van je weten? Waar ligt de grens? Een interessant hedendaags vraagstuk waar ik regelmatig bij stilsta.

Blogboek – Kelly Deriemaeker

“Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een serieuze boost kan gebruiken: het blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. “

Het blogboek heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Ik denk dat veel bloggers het boek al kennen of hebben gelezen. Ik kocht het boek met een cadeaubon die ik nog had liggen en was benieuwd of ik nog interessante blogtips uit het boek kon halen. Er valt namelijk altijd wat te leren en het bloggen bestaat uit vele aspecten. Het boek leest prettig weg en is zeker leuk om te lezen. Of er echt schokkende nieuwe blogtips in staan? Nee dat niet, maar het is wel een fijn boekje om als naslagwerk te hebben.

Afbeelding reading challenge 2016 laatste vier gelezen boeken

Het Stille Meisje – Tess Gerritsen

“In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat? “

Waar ik over De Chirurg helemaal lyrisch ben, ben ik dat over Het Stille Meisje minder. Dit boek heeft mij gewoon niet zo weten te raken, al was het wel een boeiend boek. Ik denk dat het mede komt doordat De Chirurg moeilijk te verslaan is. De verhaallijn speelt zich af in Chinatown en daar heb ik persoonlijk niet zoveel mee. Dat is natuurlijk iets persoonlijks en heeft waarschijnlijk meegespeeld in mijn oordeel. Het is een prima boek, maar je kunt het beter eerst lezen voor je aan De Chirurg begint. 😉

Het Happiness Project – Gretchen Rubin

“Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?”

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Naast het lezen van thrillers vind ik het ook erg interessant om boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling. Soms heb je gewoon een duwtje in je rug nodig. Toch heb ik na het lezen van dit boek gemengde gevoelens. Natuurlijk verdiend iedereen het om gelukkig te zijn. Het idee van het boek is door elke maand één of meerdere thema’s te hanteren je het prikkelend, maar toch kleinschalig houdt. Het idee vind ik heel aandoenlijk en het is ook zeker inspirerend. Alleen merkte ik dat ik moeilijk sympathie voor Gretchen kon opbrengen. Ze heeft een man, kinderen, woont in een fantastisch huis in New York, iedereen is gezond en ze is alleen maar ondankbaar. Ik weet dat geld of gezondheid geen garantie is voor geluk, maar ik werd haar best wel moe. Al met al voelt het meer als een trail and error: elke maand probeert ze nieuwe dingen om te zien of ze er gelukkiger van wordt. Naar mijn idee moet zoiets van binnenuit komen, uit je hart. Doen alsof je gelukkig bent maakt je niet per se gelukkiger. Echt antwoord geven op de vraag hoe je gelukkiger wordt doet Gretchen dan ook niet. Het boek leest wel lekker weg en je moet het vooral met de inspiratie doen die het boek je geeft. Voordat ik heel negatief over kom, dat ben ik op absoluut niet. Ik vind het idee van een happiness project namelijk wel inspirerend en natuurlijk is het goed om elke maand een thema te houden waar je uit jezelf meer aandacht aan wil geven. Zoals meer tijd doorbrengen met vrienden als je dat wel belangrijk vind, maar het er niet van is gekomen. Of in mijn geval: zoals meer boeken lezen, omdat ik weet dat ik het zo heerlijk vind.

Een Leven Na Jou – Jojo Moyes

“Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?”

Ja ja, deze thrillerfanaat heeft vorig jaar zowaar vrijwillig een roman gelezen. Ik Zweden kocht ik het boek Me Before You, niet wetende dat dit de Engelse variant was van Voor Jou. Blijkbaar kan ik alleen Engelse boeken lezen wanneer ze over wetenschappelijke onderzoeken gaan, zoals het boek Alex and Me van Irene Pepperberg. Ik kocht daarom de Nederlandse variant en was ontroerd door het verhaal. Je kunt gewoon niet stoppen. Een Leven na Jou is hier het vervolg op en wilde ik maar wat graag lezen; ik wilde weten hoe het verhaal verder ging. Het is fijn dat het boek op dezelfde toon verder gaat, hierdoor voelt het heel vertrouwd en is het net of je niet bent weggeweest. Het is wederom een mooi verhaal en een mooi vervolg, maar toch heeft dit boek mij minder weten te raken. Voor Jou was zo’n succes dat het (voor mij althans) moeilijk is om dit verhaal te overtreffen.

De Sneeuwman – Jo Nesbø

“Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing bij het raam staat om de sneeuwpop te bekijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.
Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarin getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Pederson weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is… “

De Sneeuwman is mijn eerste kennismaking met Jo Nesbø: een populaire naam in de thrillerscène en wederom Scandinavisch. In het begin van het boek worstelde ik een beetje waar het verhaal naartoe zou gaan, maar het is meeslepend en bloedstollend. Hoe freaky is het als er sneeuwpoppen bij je huis staan en je letterlijk aankijken? Dit boek heeft in ieder geval meer indruk gemaakt dan Stalker. Het is oprecht een spannend boek, al is het niet het beste boek dat ik heb gelezen. Het boek heeft rare wendingen, het niet opvolgen van rode vlaggen ervaar ik meer als het rekken van het verhaal en Harry Hole lijkt wel erg op Kurt Wallender. Desalniettemin is het een prima boek waarbij je op het puntje van je stoel zit!

Reading Challenge 2017

Het lijkt mij leuk om een nieuwe Reading Challenge te doen, want ik vind lezen echt ontzettend leuk maar het lijkt op de één of andere manier onmogelijk om dit naast werk en bloggen te combineren. Met vlagen mis ik de tijd dat ik niets anders deed dan boeken verslinden en mij in even een andere wereld wanen. Bovendien ligt hier een aantal nieuwe boeken te wachten om gelezen te worden. Het lezen van 30 boeken in en jaar is natuurlijk goed mogelijk, maar ik denk dat ik toch lager moet gaan inzetten. Als ik zie hoe het dit jaar is verlopen dan lijkt mij 30 boeken voor nu te veel. Ik wil daarom eens beginnen met 1 boek per maand. Dat zou betekenen dat aan het eind van 2017 mijn Reading Challenge 2017 op 12 boeken staat. Dat lijkt mij een mooi streven en wie weet gaat het zo lekker dat ik mijn doel wel voorbijstreef!

Ga jij meedoen aan de Reading Challenge? Hoeveel boeken hoop jij te lezen?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties

 • Reply Marieke 28 december 2016 at 07:59

  Ik herken het, boeken lezen doe ik ook bijna niet meer sinds ik aan het bloggen ben. Toch zou 1 boek p.m. haalbaar moeten zijn. Misschien toch maar weer oppakken in 2017. Mooi lijstje!
  Marieke heeft onlangs geplaatst…Terugblik op 2016 + doelen voor 2017My Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 09:03

   Ja dat lijkt mij ook haalbaar. Ik ga het gewoon proberen, zo zonde om het lezen te laten liggen!

 • Reply Anita 28 december 2016 at 08:23

  Toch nog lekker gelezen hoor! Ik had mijn doel ook hoger gezet dan vorig jaar. Nu in mijn laatste bezig en moet lukken. Volgend jaar wil ik ook naar 12 gaan. Met een baby weet ik niet hoe het lezen gaat zijn!

  • Reply Inge 28 december 2016 at 09:04

   Ja jij gaat jouw challenge gewoon halen, hoe leuk! 😀 Ik heb nu al onwijs zin om te gaan lezen, maar waar haal ik die tijd vandaan, hihi.

 • Reply Jenn 28 december 2016 at 08:47

  Mooi, 12 boeken lijkt me zeker haalbaar! Ik had mijn doel op 20 gezet, laag voor mij, maar vorig jaar zat ik zo ver onder mijn doel dat dat me beter leek. Op dit moment zit ik al op 53 boeken.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Terugblik blogjaar 2016: Bloggers in het zonnetje!My Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 09:05

   Jeetje, hoe doe je dat toch? Lijkt mij heeeerlijk overigens! Ik hoop dat ik met 12 boeken het doel realistisch en behapbaar maak. Ik mis het lezen gewoon!

 • Reply Nancy 28 december 2016 at 09:09

  Wij hebben wel dezelfde smaak wat boeken betreft! Tess Gerritsen vind ik meestal heel erg goed. Ik heb net de nieuwe Saskia Noort uit. Die valt erg tegen. Verder vind ik Karen Slaughter enorm goed.
  Nancy heeft onlangs geplaatst…CHRISTMAS DAYS ARE OVER…..My Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 09:36

   Wat grappig! Van Karin Slaughter heb ik alle boeken. Saskia Noort heb ik nog nooit gelezen, het spreekt mij nooit zo aan. Maar daar kan ik verder ook niets over zeggen, want ik heb de boeken nog nooit gelezen. 🙂

 • Reply Simone 28 december 2016 at 10:38

  Oh het Blogboek moet ik er écht weer eens bij pakken. Ik vergeet op de een of andere manier dat ik hem heb… Dat zou het bloggen wellicht weer wat makkelijker kunnen maken.
  Simone heeft onlangs geplaatst…Tja, dat solliciteren hé…My Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 11:06

   Ik moet hem eigenlijk herlezen en de bruikbare tips noteren, want hij staat nu heel mooi gelezen in de kast maar verder doe ik er ook niet zoveel mee, hehe.

 • Reply sammie 28 december 2016 at 11:46

  Een leven na jou klinkt goed, dat is een boek wat ik ook wel leuk zou vinden om te lezen. Ik ben alleen al 2 jaar niet meer in de leesmodus 🙂 Het blogboek heb ik ook gelezen, leest inderdaad lekker weg.

 • Reply Angela 28 december 2016 at 13:23

  Je hebt toch lekker gelezen dit jaar :). Ik heb mijn reading challenge voor 2016 ook niet gehaald. Maar in 2017 ga ik het gewoon weer proberen! 1 boek per maand zou toch te halen moeten zijn? Let’s do this!

 • Reply Sophie 28 december 2016 at 16:46

  Jo Nesbo is echt een van mij favoriete auteurs. Ik kan je aanraden om ook zijn andere boeken te lezen. Het is een hele serie over Harry Hole en met de andere boeken is het soms beter te begrijpen waarom hij in bepaalde situaties zo reageert.
  Bij het lezen van het Happiness Project dacht ik hetzelfde over Gretchen. Leuk om te zien dat ze geluk via die verschillende thema’s wil bereiken, maar haar aanpak sprak me niet zo aan.
  Een leven na jou staat nog op mijn lijstje om te lezen, want het eerste deel heeft grote indruk gemaakt.
  Ik ga geen reading challenge doen, maar ga aankomend jaar voor ongeveer 50 (luister)boeken. Dit jaar waren het er 95, dankzij Storytel!
  Sophie heeft onlangs geplaatst…Kerstige menukaartjes om zelf te makenMy Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 16:55

   Ik ga zeker nog meer boeken van Jo Nesbø lezen, want het is zeker bevallen! Ben benieuwd hoe de rest van de boeken is. 🙂 Jeetje, hoe krijg je het voor elkaar om zoveel (luister)boeken te doen?! Ik heb het eens een keer geprobeerd, maar ik ben nog niet om wat betreft luisterboeken. 🙂

 • Reply Els 28 december 2016 at 17:20

  Wat een mooie lijst met boeken. Tess Gerritsen vind ik ook echt leuk. Ik hoop komend jaar ook meer te lezen… maar ja, dat hoop ik elk jaar en komt er vaak niet van. Knutselen vind ik leuker ;-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Twitkerst, een cadeautje geven en krijgenMy Profile

 • Reply Romy 28 december 2016 at 18:24

  Wat ontzettend leuk dat je in het afgelopen jaar met deze challenge een aantal boeken hebt gelezen. Zelf lees ik veel minder dan ik zou willen, maar het is zeker iets waar ik in het nieuwe jaar aan wil ‘werken’. Het blogboek en Het happiness project passen volgens mij wel in mijn straatje en ook naar de boeken van Jojo Moyes ben ik heel benieuwd.
  Romy heeft onlangs geplaatst…5 tips om iets liever voor jezelf te zijnMy Profile

 • Reply Renske 28 december 2016 at 20:58

  Mooie boeken heb je gelezen! Sommigen ken ik al, anderen staan nog in de kast te wachten op mijn ogen en een deel kende ik nog niet. Echt leuk! 🙂

  Zelf heb ik het afgelopen jaar ook een Reading Challenge ingesteld op Goodreads (heerlijke app trouwens! :-)). Mijn doel was 15 boeken en uiteindelijk las ik 25 boeken. Sinds ik (bijna) iedere avond voor het slapen één of meerdere hoofdstuk(ken) lees, gaat het verrassend goed! Mijn doel voor 2017 is 20 boeken, aangezien ik nu ook een baan heb en merk dat dat toch wat lastig combineren is, haha.
  Renske heeft onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #26My Profile

  • Reply Inge 28 december 2016 at 21:05

   Dat is een goed idee inderdaad: eerder naar bed om nog even te lezen. Alleen vind ik het erg moeilijk om te stoppen met lezen, maar dat moet ik dan maar leren. Ik weet anders niet wanneer ik het moet inplannen. 🙁

   • Reply Renske 28 december 2016 at 21:22

    Haha, dat leer je snel genoeg. Althans, dat is mijn ervaring. Hier nog zo’n moeilijke ‘stopper’, met als resultaat lezen tot in de late uurtjes en de dag erna niets waard zijn. Leer je snel genoeg af, hihi.

    • Reply Inge 29 december 2016 at 08:00

     Dat is waar! Is het gek dat ik er nu al naar uitkijk om weer te gaan lezen? 😀

 • Reply Ricardo 29 december 2016 at 11:08

  Ik wilde dit jaar zes boeken lezen. Uiteindelijk heb ik er drie echt uitgelezen. En ben ik in twee boeken halverwege. Ik heb dus gefaald. Ik zet mijn aantal dus weer op zes voor volgend jaar. Als ik die twee die ik halverwege ben, dan uitlees, dan hoef ik er nog maar vier. Zou moeten kunnen.

  Ik heb geen enkel boek gelezen die in jouw lijstje staan, dus wellicht dat ik daar iets uit pik om te lezen!
  Ricardo heeft onlangs geplaatst…Best gelezen artikelen van 2016!My Profile

  • Reply Inge 29 december 2016 at 12:18

   Dat gaat je zeker lukken! 🙂

 • Reply Sofie 29 december 2016 at 11:21

  Je artikel doet mij ook al zin krijgen om te lezen. Oeps, ik ben dus een blogger die het Blogboek nog nooit las. Als ik boeken lees, haal ik ze bij de bibliotheek, dus ik zal eens kijken of ze jouw aanraders daar hebben!
  Sofie heeft onlangs geplaatst…4 X glutenvrije pasta zonder maïsMy Profile

  • Reply Inge 29 december 2016 at 12:26

   Ik heb altijd een abonnement gehad, maar de laatste jaren niet meer. Zou wel fijn zijn om te doen, want ik ga niet alle boeken kopen die ik wil lezen. Moet alleen even kijken wanneer ik mij dit kan veroorloven. 🙂

 • Reply Nathalie 29 december 2016 at 12:26

  Dat zijn er flink wat! Heb zelf ook een aantal boeken gelezen die je noemt 🙂 Ben nu helemaal geïnspireerd om ook een Reading Challenge te doen maar ben het eens met dat het lastig is te combineren met een fulltime baan (en blog).
  Nathalie heeft onlangs geplaatst…2017 is coming | VisionboardMy Profile

 • Reply Forever38.com (Vera) 29 december 2016 at 14:36

  Goed bezig hoor ! Ik probeer in bed altijd te lezen, maar val meestal na een blz of 10 al in slaap. Ik lees dus wel, maar niet zo snel/veel ….
  Forever38.com (Vera) heeft onlangs geplaatst…New in : Chanel Wallet On Chain (WOC)My Profile

 • Reply Saskia 29 december 2016 at 15:50

  Ik heb een hoop boeken hieruit al eens gelezen. Zoals Stalker, De Sneeuwman het Het happiness project. Fijne boeken! Ik heb te weinig gelezen dit jaar door andere prioriteiten. Nu mijn blog rondje en artikel ga ik even weer lekker bezig in de nieuwste van Karin Slaughter.
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Het jaar 2016 in vogelvlucht, maar dan even anders..My Profile

  • Reply Inge 29 december 2016 at 16:13

   Ik ging er ook wel van uit dat jij ze al had gelezen! 🙂 Ik hoop ook echt meer te gaan lezen, want vind het zo jammer dat het er maar niet van komt. 🙁

   • Reply Saskia 29 december 2016 at 16:15

    Vooral de sneeuwman vond ik goed. Stalker viel tegen, de andere boeken uit de reeks zijn beter! Ik moet er ook echt deze vakantie meer tijd voor maken. heb het boek al klaar liggen, naast me.
    Saskia heeft onlangs geplaatst…Het jaar 2016 in vogelvlucht, maar dan even anders..My Profile

    • Reply Inge 29 december 2016 at 19:54

     Dan hebben we dezelfde mening. Ik hoop snel meer te lezen want wie weet heb ik net een boek dat mij minder aanspreekt. 🙂

 • Reply Denise 29 december 2016 at 16:44

  Boeken lezen doe ik bijna niet meer, maar ik mis het wel. Zoals hierboven in de reacties staat, komt er niks meer van het lezen nu ik de blogwereld ontdekt heb. Ben wel heel benieuwd naar het blogboek.
  Denise heeft onlangs geplaatst…Bah, spelfouten! Deze blog bezoek ik niet meer!My Profile

 • Reply Evelien 29 december 2016 at 16:57

  Mooie boeken heb je gelezen! Het Blogboek is inderdaad een fijne boek. Er staan inderdaad geen nieuwe schokkende dingen in, maar leest wel lekker weg en is vooral ook een handig boek. Het Happiness Project ligt op mijn stapel om nog te lezen. Leuk om jouw kritische noot te lezen, aangezien je vooral ook veel positieve dingen leest over het boek. Ik ben benieuwd.
  En aan de boeken van Jojo Moyes moet ik denk ik ook maar eens beginnen. Ik lees vooral veel thrillers en zelfhulpboeken, maar ik hoor en lees zoveel positiefs over haar boeken.
  Nu hopen dat ik de leesflow weer te pakken krijg, want die ontbreekt bij mij de laatste tijd.

 • Reply Neelke 29 december 2016 at 17:02

  Wat een leuk artikel! Ik vind 12 boeken een prachtig doel voor 2017! Helaas heb ik mijn doel van 30 boeken dit jaar ook niet gehaald. Ik ben wel erg benieuwd nu naar het Blogboek, nog nooit gelezen. Heel veel succes met je reading challenge voor 2017!

  • Reply Inge 30 december 2016 at 10:25

   Jammer dat jij je doel van 30 boeken ook niet hebt gehaald. Ik vind 12 boeken ook een heel mooi aantal, ik ben benieuwd of het gaat lukken! Jij ook succes?