No Sugar Challenge

8 december 2014

Vorige week werd ik geïnspireerd door Denise toen ik las over haar No Sugar Challenge. Een week lang geen suiker. Dat lijkt me niet zo moeilijk, dacht ik bij mezelf. The challenge is on!

Ik deed wat onderzoek en realiseerde me dat in bijna alle producten die we kopen (brood, wraps, kant-en-klare maaltijden) suiker zit! Onvoorstelbaar toch? Van koekjes en chocolade weten we het. Maar zelfs die ‘gezonde’ granenkoekjes zijn hartstikke fout! Ik daagde mijzelf uit om 7 dagen geen suiker te eten. Dat gaat niet zomaar, het vergt wel wat voorbereidingen.
Afgelopen weekend deed ik mijn boodschappen voor deze week. (Zelfgemaakte) havermoutpap, suikervrije pannenkoeken, lasagne en een quiche staan op het menu. Daarnaast maakte ik een aantal suikervrije, gezonde tussendoortjes.
(Excuses voor de foto. Er is bijna geen daglicht hier in Zweden, de zon laat zich nauwelijks zien.)

Afbeelding no sugar challenge voorbereidingen

Wees gerust! Ik ga echt niet alles opeten (althans, dat ga ik proberen..)
Het ligt nu allemaal in de vriezer. Het leek me leuker om een paar suikervrije opties te hebben, zodat ik ook van tussendoortje kan wisselen. Ik heb een appelkoek gemaakt, havermoutkoekjes en amandelmeel koekjes.
Ik denk dat ik mijn appelkoek in een iets kleinere schaal had moeten doen, om een iets dikker koekje te krijgen. Hij is nu vrij dun. Als hij maar smaakt, dat is het voornaamste!

Vandaag start ik met de challenge. Ik ben heel erg benieuwd of ik het kan volhouden en hoe ik me voel! Geen suiker betekent dat ik deze week ook mijn koffie zonder suiker(zoetje) moet drinken. Bleh. Gelukkig drink ik alleen ’s ochtends een kopje om wakker te worden (als ik het ’s avonds drink dan kan ik niet meer slapen). Ik denk niet dat ik aan suikervrije koffie kan wennen. *kijkt vies*
Volgende week laat ik jullie weten of het me is gelukt en hoe ik de week heb ervaren!

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 • Reply valeriedenridder 8 december 2014 at 09:31

  Wat een goed initiatief! Ik zou dit ook moeten doen!

 • Reply Sammie 8 december 2014 at 13:28

  Oh heel veel succes! Ik zei al gelijk dat ik me er maar niet aan ga wagen 🙂

 • Reply Northflix 8 december 2014 at 19:50

  Wat goed! Zou mij nooit lukken!

 • Reply Sas 8 december 2014 at 20:32

  Ik ben erg benieuwd en wens je sowieso heel erg veel succes!

 • Reply Roxanne 10 december 2014 at 14:57

  ben benieuwd! Laat weten hoe het is gegaan 🙂

 • Reply Joost 11 december 2014 at 15:46

  Ziet er lekker uit!

 • Reply BlogbyDenisee 11 december 2014 at 17:53

  Super leuk dat je geïnspireerd bent door mij! Ik wens je super veel succes 😀

 • Reply Northflix 11 december 2014 at 19:04

  Ik ben heel benieuwd of het gelukt is en zo ja, hoe het je is bevallen…
  Heb wel eens gehoord dat bepaalde mensen gewoon afkick-verschijnselen kregen (Chagrijnig en hoofdpijn…)

 • Reply Daniëlle / Eet Echt 11 december 2014 at 20:22

  Ik ben benieuwd welke alternatieve natuurlijke zoetmiddelen je gebruikt?
  Veel succes! Groetjes Daniëlle.

  • Reply Inge 11 december 2014 at 21:09

   Eigenlijk vrijwel geen! Heb alleen een beetje ahornsiroop gebruikt. Honing kan natuurlijk ook, maar die is helaas net op gegaan.

 • Reply robin 12 december 2014 at 12:11

  ik had alles wel kunnen opeten, haha! <3 vooral die koekjes.

 • Reply Dina 12 december 2014 at 16:26

  OH MY, ik ontdek je blog net en die naaaaam. Monsieur Mango. Mijn poes heet Mango. Alles (oké, bijna alles) wat met Mango’s te maken heeft vind ik leuk. Je hebt in ieder geval een mooi blog!
  Knap hoor, helemaal geen suiker te nuttigen. Ik maak zelf altijd alles zelf, dus kan dan heel goed bepalen hoeveel suiker ik neem. Maar ’s ochtends mijn kopje thee kan ik echt nog niet zonder suiker drinken. Ik ben heel erg benieuwd hoe het tot nu toe gaat!

 • Reply Michelle 12 december 2014 at 17:32

  Wat goed dat je dit gaat doen. Ik ben erg benieuwd naar de reactie van je lichaam hierop. Ik denk persoonlijk dat ik dit zelf nooit zou kunnen, dus respect voor jou!

 • Reply Mariska (@DoorMariska) 14 december 2014 at 22:36

  Ben erg benieuwd, dit lijkt me wel een hele moeilijke challenge op zich. Als ik er aan denk voor mijzelf. Succes!

 • Reply Fabiënne 15 december 2014 at 14:50

  Leuke uitdaging! Ik word al snel een beetje trillerig als ik een tijd geen suiker binnen krijg, dus ik denk niet dat ik dit zou kunnen.

 • Reply Miriam - NailTalk 13 januari 2015 at 17:37

  Is een lastige challenge! Je kunt je er ook flink ziek van gaan voelen. Hou dat wel in de gaten. Suiker heb je toch enigzins nodig, afbouwen is beter denk ik.. Succes! En je koekjes zien er goed uit!