Review | E-Polette: een hippe computerbril

22 februari 2016
E-Polette; een hippe computerbril

Al een paar jaar heb ik heel erg veel last van hoofdpijn. Soms zo erg dat het net migraine is en ik niets anders kan dan op bed liggen. Zou de E-Polette bril mij kunnen helpen?

Polette Eyewear hoorde van mijn klachten en stuurde mij een bril toe. Niet zomaar een bril maar een E-Polette: een computerbril speciaal voor beeldschermen. Ik zit namelijk heel erg veel achter de computer en wellicht dat het beeldscherm mijn hoofdpijn veroorzaakt. Inmiddels weet ik ook niet meer waar ik het moet zoeken, dus wie weet is een E-Polette bril wel de oplossing!

Review: E-Polette een compterbril

Polette Eyewear

Polette Eyewear heeft verschillende soorten (computer)brillen, zodat er altijd wel eentje bij zit die bij jou past. Draag je liever lenzen? Die heeft Polette ook! Zij hebben een bijzonder concept: zij zijn de enige tussenpartij tussen fabriek en klant. De monturen en lenzen komen rechtstreeks uit de werkplaatsen, er worden geen grote voorraden aangehouden en ze maken geen gebruik van tussenpartijen die zelf hoge winstmarges maken. De brillen hebben daarom hele leuke prijzen, variërend van €19,99 tot €49,99. De levertijd bedraagt hierdoor wel lang, namelijk zo’n twee weken.

Review E-Polette bril van Polette

Wat is E-Polette?

Een E-Polette is een bril dat het licht van je beeldscherm filtert. Wist je dat het scherm van je beeldscherm (telefoon, tablet etc) uit blauw licht bestaat? Uit onderzoek is gebleken dat de E-Polette bewezen effect heeft op je dag-nacht ritme en je retina beschermt voor beschadiging door overmatig blauw licht van computerschermen. Als het buiten donkerder wordt, maakt ons lichaam melatonine aan waardoor wij lekker kunnen gaan slapen. Door het blauwe licht van onze laptops en computers, raakt ons lichaam in de war en maakt niet genoeg melatonine aan met als gevolg dat wij moeilijk of slechter slapen. Ons lichaam denkt immers dat het nog geen bedtijd is. Daarbij kan het licht je ogen ook vermoeien (en zelfs beschadigen). Scary, no?

E-Polette Rubis computerbril

Een E-Polette bril heeft een lichtgeel filter dat 40% van het blauwe licht filtert. Van dat filter merk je overigens niets tijdens het dragen. Hierdoor kan ons lichaam gewoon melatonine aanmaken en behouden wij ons dag-nacht ritme en ook onze ogen zijn beschermd. Het filteren van het licht kan je ogen rust geven, waardoor je hoofdpijn verdwijnt.

e-Rubis

Mijn bril is een e-Rubis met een rechthoekig montuur. Daarbij heb ik een grijs vilten hoesje om de bril te beschermen. Deze beschermhoesjes zijn meestal van leer, maar zoals jullie weten wil ik geen leer gebruiken. Erg fijn dat er voor mensen zoals ik alternatieven zijn!
E-Polette; een hippe computerbril

Dit montuur heeft bordeaux-rode tonen en is geheel gemaakt van prachtig, handgepolijst acetaat voor een onovertroffen kwaliteit en draagcomfort.

Ik was bang dat het bordeaux misschien wel heel erg rood zou overkomen, maar dit is helemaal niet het geval! Alleen als het licht erop valt, kun je het een beetje zien maar op het eerste ogenblik lijkt de bril gewoon zwart. Een bril die net even anders is. Houd ik van!
Belangrijk om te vermelden is dat de computerbrillen geen sterkte hebben! Een computerbril mét sterkte is op dit moment nog niet in het assortiment.

Hoe bevalt de e-Rubis?

Zoals ik al zei bevat de computerbril geen sterkte. Toch moest ik heel erg wennen toen ik de bril op had. Ik denk dat het komt door het filter in de bril. Of omdat mijn ogen gewoon niet gewend zijn aan een bril, dat kan natuurlijk ook. Maar nu natuurlijk de hamvraag: helpt het tegen de hoofdpijn? Daar kan ik jammer genoeg geen bevredigend antwoord op geven. Nee, ik ben niet van de hoofdpijn af. Ik ben bang dat de oorzaak van mijn hoofdpijnen niet enkel aan computerschermen te wijten is, maar dat er andere onderliggende oorzaken zijn. Wat die oorzaken dan zijn, dat weet jammer genoeg niemand (zelfs de dokteren hebben geen idee).
Ik heb het idee dat ik juist meer hoofdpijn krijg als ik de bril op heb, dan wanneer ik hem af doe. Misschien heeft het dus toch met mijn ogen te maken. Wel moet ik zeggen dat wanneer ik de bril droeg, ik beter sliep door het gefilterde licht. Aangezien het mijn klachten verergerd, kan ik de bril jammer genoeg niet dragen. Daar baal ik behoorlijk van want ik had echt goede hoop dat dit voor mij de oplossing zou zijn. Ik ben gewoon ‘een probleemgevalletje’ ben ik bang!

Lieveheersbeestje ontdekt de Rubis E-Polette

Conclusie

Heb je regelmatig last van vermoeide ogen en hoofdpijn door langdurig computergebruik? Dan zou een E-Polette wel iets voor jou kunnen zijn! Voor de prijzen hoef je het niet te laten. Dat het voor mij niet heeft geholpen is natuurlijk persoonlijk (en vette pech voor mij). Van heel veel mensen hoor ik juist dat een e-Polette wél heeft geholpen met hun hoofdpijn.
Ik heb wel heel erg snel last van daglicht & zon en vergeet altijd mijn zonnebril.. bij Polette Eyewear hebben ze ook hele gave zonnebrillen, dus misschien heb ik daarmee meer geluk!

Voor meer informatie of het bekijken van alle hippe monturen kun je terecht op de website van Polette Eyewear of op de Facebook pagina.

Polette computerbril Rubis E-Polette

Ken jij de E-Polette al?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 • Reply Dina 22 februari 2016 at 08:29

  Oh wat jammer dat het niet werkt voor jou. 🙁

 • Reply Moniek 22 februari 2016 at 09:11

  Wat jammer dat de bril niet heeft gewerkt van je hoofdpijn af te komen!

 • Reply Kim 22 februari 2016 at 10:05

  Ah dat is jammer Inge! Zo veel hoofdpijn als jij hebt, lijkt me erg vervelend 🙁
  Voor mijn studie moet ik ook vaak achter de laptop en dan merk ik ook na een uur of twee dat mijn hoofd er niet zo blij mee is. Ik ben wel benieuwd of zo een beeldscherm bril zou helpen!

  • Reply Inge 22 februari 2016 at 10:11

   Als je het krijgt van de computer, zou de bril jou waarschijnlijk wel kunnen helpen! Voor het geld is het zeker het proberen waard 🙂

 • Reply Simone 22 februari 2016 at 11:26

  Wat jammer dat het voor jou niet goed werkt. Ik heb zo’n bril ook nooit geprobeerd, ik ben er zelf een beetje huiverig voor. En hoewel ik veel op de laptop zit, heb ik gelukkig weinig klachten.
  Hopelijk kom je alsnog te weten waar je hoofdpijn vandaan komt.

 • Reply Nina Simplynspecial 22 februari 2016 at 13:05

  Wat jammer zeg! Ik wil ook nog steeds eens zo’n bril proberen, misschien toch maar eens een gokje wagen. Voor de prijs hoef ik het niet te laten. Ik moet zeggen, ik had tot voor kort *afkloppen* ook heel vaak hoofdpijn. Wekelijks, en soms dagelijks. Nu ik minder suiker eet en meer op voeding let is het echt enorm gedaald. Echt heel fijn! Ik heb geen idee wat je eet/drinkt, maar misschien dat je eetpatroon veranderen ook kan helpen! Wat lief trouwens, dat lieveheersbeestje <3

 • Reply Margo 22 februari 2016 at 15:38

  He wat zonde dat het niet werkt. Ik herken dat wel; hoe zwaar een bril op je neus ligt kan ook echt voor hoofdpijn zorgen. Maar wel een goed experiment; nooit geschoten is altijd mis!

  • Reply Inge 22 februari 2016 at 18:47

   Gelukkig is de bril zelf niet zwaar, maar het is duidelijk dat de oorzaak iets anders moet zijn!

 • Reply Mariska 22 februari 2016 at 16:54

  Zonde dat het niet werkt, goed dat je hier eerlijk over bent. Ik was hier al heel benieuwd naar!

 • Reply Els 22 februari 2016 at 20:16

  Wat jammer dat het niet werkt! Gelukkig heb ik geen last van hoofdpijn, lijkt me echt mega vervelend! Wel zijn mijn ogen heel gevoelig voor zon. Ik heb dus altijd een zonnebril bij.

 • Reply Sax and the Pretty 23 februari 2016 at 23:36

  Heb je niet gewoon migraine? Misschien nog eens laten onderzoeken! X

  • Reply Inge 24 februari 2016 at 07:01

   Ik heb al een heel traject doorlopen. Ik heb zeker migraine overeenkomsten maar nét niet goed genoeg voor het label ‘migraine’.

 • Reply Galina 28 februari 2016 at 11:27

  Jammer dat het niet werkt voor je, hoofdpijn is hel 🙁 zelf heb ik op mijn telefoon een app die het blauwe licht filtert naarmate de dag verstrijkt en dat vind ik al heel fijn. Voor de laptop heb ik nog niets, dus zo een bril zou wel ideaal zijn (en het is niet eens zo duur idd).