Planten | Natuurlijke orchideeën

11 november 2016
Afbeelding natuurlijke orchideeën

De orchidee, wie kent deze plant niet? Ik ben er dól op. “A house without an orchid is not a home” zei ik onlangs. Wist je dat er nu ook 100% biologisch gekweekte, natuurlijke orchideeën zijn?

De Phalaenopsis is mijn favoriet. Ze zijn vrolijk, sierlijk, vrouwelijk, kleurrijk maar ook minimalistisch. Niet teveel poespas, het is précies genoeg. Mensen die mij kennen zullen deze uitspraak beamen. Ik houd van net genoeg, niet meer dan nodig is. Ik denk dat ik daarom geen genoeg kan krijgen van deze beauty’s. In Zweden schreef ik al over de Royal Blue Orchidee, die ik stiekem nog steeds mis. In mijn nieuwe huisje heb ik er inmiddels al twee staan (en de kans is groot dat de familie wordt uitgebreid!)

Afbeelding natuurlijke orchideeën

Your Natural Orchid

Op 2 november 2016 vond in Aalsmeer de Royal Holland Trade Fair plaats. Hier werden de ‘Your Natural Orchid’ gepresenteerd: natuurlijke orchideeën gekweekt op 100% biologische basis. De primeur is afkomstig van Stolk Flora uit Bleiswijk. Stolk Flora is een Nederlands familiebedrijf dat door deze biologische gekweekte orchideeën voorop staat in de Nederlandse sierteeltsector.

Vijf jaar geleden zijn wij begonnen met het verduurzamen van ons productproces. Ons uitgangspunt is om zo dicht mogelijk bij de natuur te telen. Na jaren van perfectioneren is het nu zover. Ik garandeer dat er geen enkel residu van chemische middelen op onze orchideeën te vinden is.

Afbeelding gekweekte orchidee van Stolk Flora

Visie op duurzaamheid

Bij Stolk Flora zijn ze van mening dat orchideeën mooier worden als je ze teelt met respect voor de natuur. Efficiënt telen, maar niet ten koste van alles. Stolk Flora streeft ernaar om de wereld beter te maken en ziet duurzaamheid niet als een modewoord. Verder zorgen zij goed voor hun mensen én zijn ze zuinig op natuurlijke bronnen. Op welke manier de orchideeën duurzaam gekweekt worden?

 • Door bijvoorbeeld zoveel mogelijk biologische middelen te gebruiken in de teelt.
 • Door middelen die schadelijk zijn voor bijen links te laten liggen.
 • De elektriciteit die wordt gebruikt, wekken ze zelf op! Wat ze niet nodig hebben, leveren ze terug aan het electriciteitsnet.
 • De planten voorzien van regenwater. Water dat zij ná gebruik ook weer recyclen. Net als afval, dat wordt ook zoveel mogelijk gescheiden zodat het waar nodig kan worden hergebruikt.

Afbeelding natuurlijk gekweekte orchideeën van Stolk Flora

Afbeelding natuurlijke orchideeën met Jan Stolk

Zoals je ziet zijn ze in vele varianten te verkrijgen, dus er zit gegarandeerd een kleur voor jou bij! Wat een vrolijk plaatje he? Het is net of het even lente is. Oh en de website vind ik er ook érg leuk uit zien. Een natuurlijke uitstraling, zonder in de welbekende clichés te vallen. Fris en eigentijds met een handmade twist. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen, want ik ben een designer. 😉

Wil je graag een vrolijke, natuurlijke orchidee waarvan je zeker weet dat deze 100% biologisch en zo duurzaam mogelijk is gekweekt? Wil je een orchidee met een groen label? Overweeg dan eens de natuurlijke orchideeën van Your Natural Orchid. Ze zijn vanaf heden verkrijgbaar via tuincentra en de bloemist.

Foto’s: Your Natural Orchids

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 • Reply Els 11 november 2016 at 08:51

  Wat een goede alternatief… het is dat ik alleen van bloeiende orchideeën. Dus ik koop ze eigenlijk nooit. Ben geen held met planten goed houden.
  Els heeft onlangs geplaatst…Review: Action Maak je eigen stoomboot van SinterklaasMy Profile

 • Reply Marije 11 november 2016 at 11:16

  Ik ben gek op orchideeën, maar ze in leven houden is een heel ander verhaal… Ik heb er een aantal gehad, maar het gaat toch altijd mis. Mijn schoonmoeder is kampioen in het in leven houden van orchideeën. Ik hou het toch maar even bij cactussen. 😉

  • Reply Inge 11 november 2016 at 14:26

   Haha aaahh jammer, maar cactussen zijn ook leuk! 😉

 • Reply gerhilde maakt 11 november 2016 at 12:19

  Zulke mooie bloemen! Ook een mooie website, ja, maar ik vind geen verkooppunten. Zijn ze ook te koop in België?
  gerhilde maakt heeft onlangs geplaatst…Flocken voor JulietteMy Profile

  • Reply Inge 11 november 2016 at 14:27

   Onder aan mijn artikel kun je lezen dat ze verkrijgbaar zijn bij tuincentra en de bloemist. Of ze ook (al) in België verkrijgbaar zijn durf ik zo niet te zeggen. Kan vast niet lang duren vermoed ik zo! 🙂

 • Reply Saskia 11 november 2016 at 20:34

  Ik wist dit zeker niet, fijn informatief artikel dus. Ik vind het zulke mooie bloemen<3 Wil ze zeker in onze nieuwe woning weer aanschaffen en in de vensterbank zetten. Nu niet zoveel zin aangezien ze een verhuizing waarschijnlijk niet zouden overleven…
  Saskia heeft onlangs geplaatst…What’s going on? Persoonlijke updateMy Profile

 • Reply Astrid 11 november 2016 at 20:35

  Hey Inge,

  Oww ik ben echt dol op orchideeën. We hebben echt tijden orchideeën in huis gehad. Maar na dat ze toch allemaal dood gingen, hebben we niet meer een in huis gehaald. Hmm ik wil ze weer hebben haha. Echt top zulke biologische orchideeën! En ze zien er echt mooi uit 🙂 !

  Liefs!
  Astrid heeft onlangs geplaatst…Winter Care Package via Viking – Heerlijk warm de winter doorkomen!My Profile

 • Reply Tamara TS 12 november 2016 at 02:37

  Ik vind ze ook prachtig! Alleen heeft mijn orchidee afgelopen week de bloemblaadjes afgegooit. Als ik het goed begrepen heb moet ik nu de steeltjes knippen en er het beste van hopen.
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Unboxing Styletone Box NovemberMy Profile

 • Reply Galina 12 november 2016 at 08:45

  Orchideeën zijn echt prachtig, vooral omdat ze zo een mooie kleuren hebben. Ik heb me er dan ook vaak door laten verleiden, maar heb ze nooit in leven kunnen houden 🙁 geweldig overigens dat duurzaamheid beetje bij beetje de wereld verovert, one day at a time 🙂

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 12 november 2016 at 08:54

  Dit is zo tof!! Ik heb ook een exemplaar hiervan in huis. Love it!
  Jonna@Burgertrutjes heeft onlangs geplaatst…Deze steden moet je bezoeken in 2017 volgens de Lonely PlanetMy Profile

 • Reply Nesrin 12 november 2016 at 15:02

  Ik ben dol op orchideeën en ik heb ze vaak in huis. Mijn moeder lukt het om ze het hele jaar door met bloem te laten staan. Ik heb na een half jaar een zielige tak zonder bloemen.

  Mooi initiatief van Stolk Flora.

  • Reply Inge 12 november 2016 at 21:56

   Oh wauw! Ik zou het geheim van jouw moeder wel willen weten! Is het de orchideeënfluisteraar? 🙂

 • Reply Renske 13 november 2016 at 13:47

  Wauw! Hier nog zo’n orchideeënliefhebber. 🙂 Zodra ik weer een eigen dak boven mijn hoofd heb, is dat het eerste wat ik weer koop, haha. In mijn huidige kamer overleven ze het jammer genoeg niet. Zo sneu!
  Renske heeft onlangs geplaatst…DIY | Vintage etagèreMy Profile

 • Reply Marielle | About That Blonde 13 november 2016 at 19:03

  Mooie plant. Helaas houd ik een cactus nog niet eens in leven haha.

 • Reply Ilse van Kreanimo 16 november 2016 at 08:08

  Hahahaha, ik lees hier dat er héél veel zijn die ze niet in leven kunnen houden….
  Uitgebloeid is hier zo goed als het het einde… geen idee hoe dat komt!
  Wel tof artikel voor bijvoorbeeld mijn schoonmoeder die elke orchidee zo weer aan het bloeien heeft!

 • Reply Michelle 21 november 2016 at 22:59

  Wat een mooi initiatief! Ik ben zelf ook gek op Orchideën, ik heb op dit moment twee witten, maar ik zou er ook graag nog een mini bij willen hebben.
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Kraamcadeautjes hakenMy Profile