Iva Natura Black Face Mask

15 februari 2017
Afbeelding Iva Natura Black Face Mask

Eerder liet ik jullie al de Anti-Acné Cream en de Face Care Tonic zien van Iva Natura. Vandaag is het de beurt aan het alom geprezen Black Face Mask. Benieuwd wat ik ervan vind?

Afbeelding Iva Natura Black Face Mask

Over de Anti-Acné Cream was ik zo enthousiast, dat ik hem gelijk opnieuw heb besteld toen het potje leeg was. Ik besloot om er toen ook maar gelijk het populaire Black Face Mask van Iva Natura bij te bestellen bij Esen van Way2Natural. In mijn omgeving hoorde ik namelijk steeds meer lovende berichten over dit masker en nieuwsgierig als ik ben wil ik dat dan ook wel eens proberen.

Iva Natura

Iva Natura is een natuurlijk en dierproefvrij merk met een Midden-Oosters tintje. Het uit Turkije afkomstige merk is volgens de Europese richtlijnen gecertificeerd als biologische cosmetica. De producten worden gemaakt van essentiële kruiden, plant extracten en de oliën die afkomstig zijn uit beschermde ecosystemen ver weg van de bewoonde wereld. Iva Natura richt zich niet alleen op jonge vrouwen. Sterker nog, het is geschikt voor man, vrouw, jong en oud. Het assortiment bestaat uit 26 producten, gecategoriseerd in gezichtsverzorging, huidverzorging en haarverzorging. Steeds meer mensen ontdekken dit fijne, biologische merk en dat is geheel terecht!

Black Face Mask

Bij het Black Face Mask speelt kleefkruid – een onkruid – de hoofdrol. Geen zorgen, van dit onkruid ga je houden. 😉 Het masker zit in een behoorlijk grote pot van maar liefst 250 ml! Ik vind het prettig als ik een product vaker kan gebruiken dus ik vind het ideaal. Prijs: € 18,49

Black Face Mask met Kleefkruid extract uit Diyarbakir.
Kleefkruid wordt beschouwd als zeer hardnekkig onkruid. Het blijft maar doorwoekeren en we weten er geen raad mee. De plant blijft ook nog eens overal aan vastplakken. Echter is Kleefkruid ook een krachtig geneesmiddel. Het kruid wordt in de traditionele kruidengeneeskunde of fytotherapie voorgeschreven bij allerlei huidaandoeningen zoals eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Het is rijk aan ascorbinezuur, vitamine C en saponinen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het gezicht.

Afbeelding Black Face Mask van Iva Natura

Ingrediënten

Aqua, Myrtus communis*, Cetearyl Alcohol**, Olea europaea Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride**, Citric Acid**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate**, Potassium Hydroxide**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Thymus vulgaris*, Ironoxide (CI 77499), Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Sodium Benzoate**, Arbutus Unedo Fruit Extract (AP), Aesculus hippocastanum Extract (AP), Galium aparine (Cleavers) Extract (AP), Licorice Extract (AP), Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **, Fragrance

*Organic Certificated
**Approved For Organic Cosmetic
AP:Anatolian Plant.

Afbeelding het Iva Natura Black Face Mask is.. zwart

Gebruiksaanwijzing

Neem een royale hoeveelheid van het masker en breng het aan op het gezicht. Na vijf minuten goed afspoelen met een ruime hoeveelheid water. Breng het masker twee keer per week aan.

Afbeelding Iva Natura Black Face Mask close-up

Hoe bevalt het Black Face Mask?

Over de naam is niets gelogen: het is zwart. Maar dan ook echt ZWART. Ik houd van zwart. Ik vind het gewoon mooi en chique. Wel een bijzondere kleur voor een masker overigens, ik heb het nog niet eerder gezien. Een selfie met het aangebrachte masker laat ik maar even achterwege. 😉 Het masker heeft een dikke, lobbige structuur en heeft geen uitgesproken geur. Het ruikt een beetje net als de Anti-Acné Cream. Het ruikt vooral natuurlijk en is misschien nog het best te omschrijven als “muf”. Dat bedoel ik niet negatief, want ik houd er wel van. Lekker natuurlijk! De substantie voelt een beetje glibberig aan en voelt fris op de huid. De meeste maskers die ik gewend ben, hebben klei als bestandsdeel en zijn dus wat dikker en vaster. Je hebt overigens niet veel nodig, want het masker smeert prettig uit en met een lik uit de pot kun je je hele gezicht voorzien.

Het masker droogt niet op en dat betekent ook geen trekkerig gevoel. Dat vind ik persoonlijk écht een pluspunt! Ik merk dat ik daar nog wel eens last van kan krijgen. Door het drogen gaat mijn gezicht erg jeuken en uiteindelijk eindig ik met een rood gezicht..
Na het afspoelen voelt mijn gezicht echt héérlijk zacht! Ik moet mij inhouden om niet de hele tijd over mijn wangen te wrijven, maar het voelt heerlijk fris, gereinigd, gevoed en zo zacht als babybilletjes. Een dag/nachtcrème is niet eens per se meer nodig, maar kan natuurlijk altijd voor een complete verzorging.

Wat ik vooral fijn vind, is dat je na 5 minuten het masker alweer van je gezicht kunt verwijderen! Woehoe! Ik ben namelijk zo iemand die vergeet dat ze een masker draagt of al gek wordt van de jeuk voordat de 20 minuten voorbij zijn.. Vijf minuten is echt geen tijd en kan ik zelfs aan! 😉
Wat ik wel aanraad is om het masker aan te brengen voor je gaat douchen. Vijf minuten later spring je in de douche en reinig je jouw gezicht. Door het afspoelen kunnen er namelijk her en der wat zwarte spetters gaan zitten en in de douche spoel je dat heel makkelijk weg! Boven de wasbak kan het natuurlijk ook, je moet misschien alleen wat harder boenen. Door de glibberige structuur smeer je het eigenlijk ook weer een beetje uit. Een washandje is je grote vriend!

Afbeelding het Iva Natura Black Face Mask is zwart

Zoals je op de foto’s al kon zien heb ik het masker al regelmatig gebruikt en zitten er nog een hele hoop heerlijke maskers voor mij in! Ik vind het een heel fijn masker en mijn gezicht reageert er goed op. Nu moet ik mijzelf alleen aanwennen om nog beter voor mijn gezicht (en mijzelf) te zorgen, want de laatste tijd schiet de verzorging er behoorlijk in.. ik heb mijzelf huiswerk gegeven! 😉

Ben jij al bekend met het Black Face Mask van Iva Natura? Iets voor jou?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties

 • Reply Nina Simplynspecial 15 februari 2017 at 09:14

  Ik heb nog helemaal geen ervaring met dit merk! Ben wel benieuwd want mijn huid is ook heel onrustig. Kom er maar niet ECHT vanaf helaas.. Ga ook nog even terug naar die andere review.
  Nina Simplynspecial heeft onlangs geplaatst…Mijn week x 4 – #21 pakketjes, dansen op Def Rhymz & afscheidstranenMy Profile

 • Reply Sofie 15 februari 2017 at 10:30

  Dit merk kende ik ook nog niet. Bijzonder dat zwarte 🙂 Wist je dat het eigenlijk niet de bedoeling is van kleimaskers om ze te laten opdrogen? Veel te heavy voor je huid. Dat vertelde ooit iemand mij waar ik klei voor mocht testen. Het is net de bedoeling om het masker al af te wassen voor het opdroogt. Dus dat verklaart misschien waarom jij er altijd enorme jeuk enzo van krijgt!
  Nu ja, er zijn ook altijd vele theorieën natuurlijk voor wat de “juiste” manier is.
  Sofie heeft onlangs geplaatst…Action cadeautip: kaartspel om elkaar beter te leren kennenMy Profile

  • Reply Inge 15 februari 2017 at 10:37

   Dat zou kunnen inderdaad, al moet je het bij veel maskers juist wel laten opdrogen. Blijft lastig, haha! Tot nu toe vind ik deze echt een uitvinding! 🙂

 • Reply Denise 15 februari 2017 at 10:55

  Ik kende deze nog niet, maar heb wel andere zwarte maskers gebruikt met hetzelfde effect. Ben nu wel heel benieuwd naar deze masker.
  Denise heeft onlangs geplaatst…Doorbreek oude gewoontes en wordt de echte jijMy Profile

 • Reply Galina 15 februari 2017 at 11:02

  Ik heb dit merk al meerdere keren voorbij zien komen en het spreekt me aan, maar heb het nog niet geprobeerd. Vind het concept van een zwart masker leuk, is weer eens wat anders. Dat van de wasbak herken ik trouwens wel haha, ik maak wel eens een masker met geactiveerde houtskool en moet dan ook even met een doekje over de wasbak en alles eromheen 😛
  Galina heeft onlangs geplaatst…DIY: zelf mondwater makenMy Profile

 • Reply Yvonne 15 februari 2017 at 13:11

  Klinkt goed. Enig minpunt vind ik de verpakking. Zou een tube toch fijner vinden denk ik.

  • Reply Inge 15 februari 2017 at 17:56

   Ik snap je punt. Je zou het masker in dit geval met een kwast aan kunnen brengen. Een tube is inderdaad (ook) fijn!

 • Reply Nesrin 15 februari 2017 at 16:44

  Ik vind Iva Natura een heel fijn merk met veel mooie producten. Ik heb de Black face mask tester gebruikt en vond het pretty cool eruit zien 😉

  • Reply Inge 15 februari 2017 at 17:00

   Ja dat zeker! 😉 Mango vindt het ook altijd heel raar als ik er zo bijloop :’)

 • Reply nancy 15 februari 2017 at 17:24

  Oh heerlijk , nieuwe waskertjes. Ik ben er dol op. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk steeds weer bij Dr. van de Hoog uitkom.
  nancy heeft onlangs geplaatst…FASHION & BEAUTY TRENDS IN 2017My Profile

  • Reply Inge 15 februari 2017 at 17:55

   Die zijn ook altijd fijn inderdaad. ?

 • Reply Romy 15 februari 2017 at 20:30

  Dit masker klinkt echt heel erg fijn en stiekem vind ik dat zwarte ook wel wat hebben. Ik ga ook eens kijken naar dit merk (en mezelf net als jij wat huiswerk opgeven, want ook mijn verzorging is niet al te best ;)).
  Romy heeft onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #5: vrolijk boek, AliExpress en helse autoritMy Profile

  • Reply Inge 15 februari 2017 at 20:54

   Haha ja het masker werkt echt op je lachspieren ?

 • Reply Yvonne 16 februari 2017 at 05:59

  Ja is ook weer zo. 😉

 • Reply marije 16 februari 2017 at 06:38

  Ziet er wel.spannend uit dit masker en die 5 minuten klinkt ideaal. Ik word altijd zo ongeduldig als ik lang moet wachten.
  marije heeft onlangs geplaatst…Road to happiness: Crea-Cross 2017 “Welcome”My Profile

 • Reply Merel 17 februari 2017 at 16:51

  Wat een fijne review Inge, dank daarvoor! Ik ga ook even kijken welke producten dit merk nog meer heeft aangezien ik alleen nog maar diervriendelijke producten wil gebruiken. Fijn weekend!! Liefs, Merel
  Merel heeft onlangs geplaatst…FAVORIETE VEGETARISCHE & VEGAN KOOKBOEKENMy Profile

 • Reply Els 18 februari 2017 at 09:46

  Klinkt goed. Zeker van de 5 minuten, dat herken ik wel een beetje ;-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Budgettip: Clear Stamps AliExpressMy Profile

 • Reply Margo 18 februari 2017 at 17:13

  O ja, dit is vast iets voor mij! Ik kende hem nog niet van dit merk, maar die zwarte maskers fascineren me altijd. Hij klinkt fijn!
  Margo heeft onlangs geplaatst…Skincare ritueel met Lush: Angels on Bare Skin & Tea Tree WaterMy Profile

 • Reply Saskia 21 februari 2017 at 11:44

  Ik gebruik nooit maskers en kende deze dus ook niet. Wel al een heel erg mooie verpakking..

  • Reply Inge 24 februari 2017 at 12:27

   Ik gebruik ze ook niet zoveel, maar ik merk dat mijn gezicht écht gebaad is bij regelmatig scrubben en een masker. Ik kom anders nooit van mijn onzuiverheden af. Ik mag dus lekker aan de slag 😉

 • Reply Rachel Kromdijk 21 februari 2017 at 15:04

  Je hebt er een nieuwe volger bij! wat een prachtig en duidelijk artikel

 • Reply Saar 22 februari 2017 at 15:27

  Wow die kleur, nice! En wat fijn dat je hem al na 5 minuten kan verwijderen. Net als jij heb ik meestal geen geduld voor maskers.

 • Reply Irma 22 februari 2017 at 16:33

  Ik ken dit merk nog niet, maar het klinkt heel veelbelovend! 🙂
  Irma heeft onlangs geplaatst…Ik viel 25 kilo af: wat bracht het mij?My Profile

 • Reply Marsha 23 februari 2017 at 19:15

  Klinkt goed! Ik kon dit product nog niet. Maar wow hij is zeker wel echt zwart ja hihi.
  Marsha heeft onlangs geplaatst…Mijn persoonlijk ontwerp op een Moleskine + winactieMy Profile

 • Reply Florentine 24 februari 2017 at 16:28

  Leuk om hierover te lezen, wat heb je prachtige foto’s gemaakt!
  Florentine heeft onlangs geplaatst…Mijn favoriete parfum༗My Profile