Review | Burt’s Bees Lippenbalsem

14 februari 2015

Nadat ik de lippenbalsem steeds vaker voorbij zag komen in blogland en ik een documentaire over Burt zag wist ik het zeker: Burt’s Bees, dat moet ik echt proberen!

Voor de weinigen die Burt’s Bees nog niet kennen, Burt is bijenhouder (goh, had je nooit verwacht hè?) en maakt natuurlijke producten van bijenwas. Alles is dus puur natuur en vegetarisch (zelfs dierproefvrij) en dat maakt mij blij! Vanwege het gebruik van bijenwas is het dus niet veganistisch. Buiten dat het natuurlijk en milieubewust is, ziet het er ook nog leuk uit en is het goed betaalbaar.
Waarschijnlijk is de lippenbalsem het bekendst, maar er zijn echter nog veel meer verzorgende producten zoals: lotion, body butter, handcrème, shampoo.. nou ja eigenlijk alles wat je nodig hebt dus!

Ik bestelde de lippenbalsem en kon niet wachten om hem uit te proberen.
Afbeelding Burt's Bees Lippenbalsem pepermunt

Zodra je de dop eraf haalt komt de geur van pepermunt je tegemoet. Gelukkig is het niet té overweldigend dus ook niet storend. Eerlijk gezegd niet iets wat ik zou verwachten bij een lippenbalsem.

Afbeelding Burt's Bees lippenbalsem bijenwas

Wooaa, wat is dat bijzonder! Zodra je de lippenbalsem op doet, gaan je lippen langzaam tintelen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het houdt niet heel erg lang aan en is ook niet vervelend. Het geeft eerder het gevoel dat het ‘aan het werk’ gaat, om het zo maar te zeggen. De pepermunt maakt het erg fris en mijn lippen voelen ook lang verzorgd en zacht aan.

Afbeelding Burt's Bees bijenwas lippenbalsem pepermunt

Deze lippenbalsem heb ik gekocht voor €4,49. Hij is er in verschillende uitvoeringen (granaatappel, grapefruit, blueberry & chocolate etc.), maar ook in balsem met een tintje en zelfs lipgloss. Eigenlijk ben ik daar ook best benieuwd naar (naar de balsem, ik ben niet van de lipgloss). Uiteraard pas wanneer deze op is! Ik snap wel waarom iedereen zo laaiend enthousiast is. Het feit dat het 100% natuurlijk is, proefdiervrij en heerlijk verzorgend maakt het tot de perfecte lippenbalsem. Wat een geweldige ontdekking!

Burt, je hebt er een fan bij! [diepe buiging]

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 • Reply Marleen 16 februari 2015 at 10:19

  Proefdiervrij is natuurlijk altijd goed! Ik denk dat ik binnenkort de blueberry en chocolate-verie ga uitproberen, klinkt heerlijk! En je foto’s zijn overigens echt heel erg mooi hoor!

 • Reply Daniëlle 16 februari 2015 at 11:53

  Wauw wat een mooie foto’s met een gave lipbalm!

 • Reply Northflix 16 februari 2015 at 16:24

  Je bent niet de laatste, hoor! Ik kende de producten wel, heb ooit een mini bodylotion getest,
  maar de lip balm ligt hier nog steeds ongetest.
  Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden na je review!

 • Reply kim 16 februari 2015 at 20:26

  Zucht, ik ben zo gevoelig voor (positieve) reviews. Ik denk dat ik hem ook maar ga aanschaffen, zodra stufi weer binnen is!

  • Reply Inge 16 februari 2015 at 21:24

   Laat me weten hoe hij je bevalt! 🙂

   • Reply kim 16 februari 2015 at 21:35

    Zal ik doen!

 • Reply Nathalie 17 februari 2015 at 20:41

  Wouw klinkt goed!

 • Reply Caroline 17 februari 2015 at 23:17

  Vrij prijzig voor een lippenbalsem maar klinkt wel onwijs goed! Maar ik heb met mezelf afgesproken om eerst maar eens een aantal lippenbalsems écht op te maken voordat ik weer iets nieuws koop. Maar Burt, your on my list! 😉

 • Reply Kim 18 februari 2015 at 13:35

  Zo’n goede lippenbalsem!

 • Reply Sytse Monsma 4 maart 2015 at 22:40

  Haha, nou, je bent niet de laatste! Ik ben waarschijnlijk de laatste. Ik heb er namelijk ook nog nooit van gehoord.. Tot nu.

  Zelf ben ik zwaar fan van Babylips van Maybeline (de blauwe met roze letters). Echt superlekker! Als ik Burt’s Bees ooit zie liggen ga ik m proberen!

  Ps. Fantastische tulp! Als ik ergens van houd zijn het tulpen! <3

  • Reply Inge 4 maart 2015 at 23:22

   Ja vind tulpen ook erg mooi en zo gezellig in huis!

 • Reply Lisa Heleen 11 maart 2015 at 09:10

  Ik heb deze ook, enorm fijn vind ik hem! Ik heb er ook nog 1 in voorraad met pomegranate, ben heel benieuwd hoe ik die ga vinden.