Review | Iva Natura Anti-Acné Cream & Face Care Tonic

25 juli 2016
Afbeelding Iva Natura Anti-Acné Cream en Lotion

Mijn gezicht reinig ik twee keer per dag: ’s ochtends en ’s avonds. Hoe goed ik ook mijn best doe, ik lijk maar niet van die eeuwige onzuiverheden af te komen.

Ik heb al verschillende producten geprobeerd, maar helaas allemaal zonder resultaat. Esen van Way2Natural heeft mijn frustratie perfect aangevoeld, want een tijdje terug ontving ik van haar de Iva Natura Anti-Acné Cream en de Face Care Tonic om uit te proberen. Na een zorgvuldige testperiode is het nu toch de hoogste tijd om mijn ervaring te delen.

Afbeelding Iva Natura anti-acné cream en face care lotion

Iva Natura

Iva Natura is een natuurlijk en dierproefvrij merk met een Midden-Oosters tintje. Het uit Turkije afkomstige merk is volgens de Europese richtlijnen gecertificeerd als biologische cosmetica. De producten worden gemaakt van essentiële kruiden, plant extracten en de oliën die afkomstig zijn uit beschermde ecosystemen ver weg van de bewoonde wereld. Iva Natura richt zich niet alleen op jonge vrouwen. Sterker nog, het is geschikt voor man, vrouw, jong en oud. Het assortiment bestaat uit 26 producten, gecategoriseerd in gezichtsverzorging, huidverzorging en haarverzorging. Steeds meer mensen ontdekken dit fijne, biologische merk en dat snap ik volkomen!

Anti-Acné Cream

Het moge duidelijk zijn waarvoor de Anti-Acné Cream dient. Het helpt je niet om van je zweetvoeten af te komen in ieder geval. Denk ik. Er zit 50 ml crème in een potje en samengevat is smeerwortel het hoofdingrediënt.

Anti-Acné Cream met een combinatie van smeerwortel kruid extracten en de bladeren van de Grijze Juniper boom. Verzameld uit de Ida gebergten in de regio Canakkale, één van de meest zuurstofrijk plaatsen van de wereld. De smeerwortel kruid is rijk aan allantoïne. Allantoïne helpt beschadigd weefsel te herstellen en bij het vormen van nieuw weefsel. Daarnaast helpt smeerwortel kruid bij de vorming van witte bloedcellen met haar natuurlijke vernieuwing functie.

Afbeelding Iva Natura anti-acné cream

Ingrediënten

Aqua, Thymus vulgaris*, Myrtus communis*, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate Se**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate**, Caprylic/Capric Triglyceride**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**,Sodium Benzoate**, Melaleuca alternıfolıa Leaf Oil (AP), Symphytum officinale (Comfrey Herb) Leaf Extract (AP)), Juniperus communis Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **

*Organic Certificated
**Approved For Organic Cosmetic
AP:Anatolian Plant.

Hoe bevalt de Anti-Acné Cream?

De creme ziet er dik en romig uit. Oh jee, past dat wel bij een vette huid? Alhoewel, ik denk dat ik tegenwoordig meer een gemengde huid heb.. Ik weet het eigenlijk niet! Wat mij als eerste opvalt is de geur. Het ruikt heel erg natuurlijk. Iets anders kan ik er niet van maken. Ik vind het een hele prettige geur overigens, het ruikt een beetje naar anijs. Het is net of ik de geur van drop ruik, maar dan niet te zoet. Vage omschrijving misschien, maar ik word er blij van!

De crème smeert lekker uit, je hebt echt maar een klein beetje nodig. Met de grootte van een kikkererwt kan ik mijn hele gezicht insmeren. Zeer belangrijk: de crème trekt snel in. Verzorgingsproducten gebruik ik nog niet zo heel erg lang (en een expert kan ik mijzelf zeker niet noemen) maar er zijn weinig dingen die ik erger vind dan een plakkerig gezicht, yak. Ik heb het idee dat mijn gezicht voldoende wordt gevoed. Geen jeuk, geen trekkerig gezicht en bovenal geen plakkerig gezicht.

Helpt de crème ook tegen onzuiverheden? Ik heb het idee dat mijn onzuiverheden (met name onderhuidse pukkels) minder rood zijn. Op de één of andere manier zorgt de crème er ook voor dat de bultjes niet helemaal doorzetten. Ik heb niet het idee dat de pukkeltjes sneller verdwijnen, maar ze vallen wat minder op. Helemaal voorkomen doet de crème niet, maar ik begin steeds meer te denken dat ik wellicht last heb van hormonale acné, waardoor ik af en toe echt last heb van uitbraken over mijn gezicht, schouders en rug. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en de meeste mensen zullen dit denk ik ook niet hebben. Dit maakt mij natuurlijk wel een enigszins uitzonderlijke tester.

Face Care Tonic

De Face Care Tonic is – je raadt het nooit – een gezichtslotion. De tonic is geschikt voor alle huidtypen en er zit 150 ml in een flacon.

Deze verfrissende Face Care Tonic is bereid met het mineraalwater van s’werelds grootste natuurlijke Soda meer genaamd “Van Gölü” (Van meer). Dit water is rijk aan natriumcarbonaat (Soda) en andere zouten. Hydrateert de huid intensief en herstelt de vochtbalans. Verfrist, reinigt en beschermt de pH-waarde van de huid. Geschikt voor alle huidtypen.

Afbeelding Iva Natura Face Care Lotion

Ingrediënten

Lake Van Water (Aqua Mineralis) (AMW)), Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Myrtus communis*, Thymus vulgaris*

*Organic Certificated
**Approved For Organic Cosmetic
AMW:Anatolian Mineral Water.

Hoe bevalt de Face Care Tonic?

Lichtelijk verbaasd keek ik naar de tonic: het zit in een sprayflacon. Ik ben het niet gewend dat een gezichtslotion in een sprayflacon zit. Wat is hiervan eigenlijk de bedoeling? Ik heb geprobeerd om op mijn gezicht te sprayen en mijn gezicht vervolgens met een wattenschijfje te reinigen. Dit vond ik niet zo’n succes, de spray sprayt mij te hard in mijn gezicht. Een nevel zou fijner zijn geweest. De flacon verder weg houden bleek overigens ook geen uitkomst. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de spray een paar keer op het wattenschijfje te sprayen en dan mijn gezicht te reinigen. Dat gaat prima!

Net zoals bij de Anti-Acné Cream valt ook hier de geur meteen op. Het ruikt naar de zee! Ik vind het wel lekker fris. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen weg is van de geur, maar het past wel in het natuurlijke straatje van het merk. Wanneer je je ogen sluit, waan je jezelf echt even bij zo’n prachtig meer in Turkije. (Helaas is het openen van je ogen wel een anti-climax.. je bent gewaarschuwd!)

Doet de Face Care Tonic wat hij belooft? Mijn huid voelt fris en gereinigd na het aanbrengen van de tonic. Ik ben zelf altijd groot voorstander van een tonic of lotion; zelfs na het zorgvuldig reinigen met een mousse of gel komt er met een tonic altijd nog wat van mijn gezicht af. Mijn gezicht is best gevoelig en kan na een tonic soms rood worden. Daar heb ik bij de Face Care Lotion absoluut geen last van! Mild maar doeltreffend.

Afbeelding Iva Natura Face Care Lotion spray

Conclusie

De Anti-Acné Cream is een snel intrekkende, voedende crème die lekker ruikt. De Face Care Tonic reinigt mijn gezicht prima en geeft mij een fris gevoel. Ook al ben ik nog niet van mijn onzuiverheden af, de producten van Iva Natura zijn mij wél goed bevallen. Zo goed zelfs, dat ik de Anti-Acné Cream opnieuw heb besteld en er de uiterst populaire Black Face Mask ook meteen bij heb gedaan! Binnenkort vertel ik je meer over mijn ervaring met het Black Face Mask, dus houd Monsieur Mango in de gaten.

Bestellen bij Way2Natural vind ik heel erg prettig. Esen is zeer vriendelijk, reageert snel, denkt met je mee en informeert hoe de producten je bevallen. Je bestelling is ook snel in huis, ook niet onbelangrijk. Uitstekende service dus! Ben je op zoek naar natuurlijke cosmetica, vrij van paraffine, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, SLS, siliconen, PEG’s, GMO’s of phthalaten, parabenen? Overweeg dan eens de producten van Iva Natura!

Dierproefvrij:
100% natuurlijk:
Biologisch: Grotendeels wel
Vegetarisch / Vegan: Volgens de website van Naoki helaas niet

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 • Reply Nina Simplynspecial 25 juli 2016 at 11:16

  Goede review, was hier wel benieuwd naar mijn. Ik heb helaas ook last van bultjes/puistjes en ook bovenop mijn rug 🙁 Heel vervelend… Ik probeer een beetje te kijken naar voeding, of het daaraan ligt. En sowieso iedere dag douchen en in de douche gebruik ik reinigende gel van Kiehl’s, die is wel heel fijn voor onzuiverheden.

 • Reply Dineke 25 juli 2016 at 20:35

  Wat klinkt dit super goed! Misschien helpt dit ook wel heel goed bij mij!

 • Reply Els 25 juli 2016 at 20:52

  Klinkt als een fijn product zeker als je deze nogmaals hebt besteld! Naar het masker ben ik ook wel benieuwd.

 • Reply Nesrin 28 juli 2016 at 10:38

  De anti-acné creme heeft bij heel goed gewerkt. Ik vind de producten van Iva Natura heel fijn.

 • Reply Sas 31 juli 2016 at 20:26

  wat fijn dat het zo bevalt. Ziet eruit als een heel erg fijne creme.