Echte Post Is Cool #5 aankondiging: maandag 25 september is de inschrijving!

22 september 2017
Afbeelding Aankondiging Echte Post Is Cool 5.0

Kom maar op met die digitale slingers, confetti en taart, want wij hebben goed nieuws! Ja dames en heren, het is zover. Het is weer dé tijd van het jaar om om leuke post te versturen. Ja je leest het goed: dit is een Echte Post Is Cool #5 aankondiging! Aanstaande maandag (25 september 2017) openen Northflix en ik de inschrijving! Vandaag willen wij je alvast vertellen hoe wij het deze keer aan willen pakken, want wij hebben voor Echte Post Is Cool #5 namelijk het één en ander gewijzigd.

Afbeelding Echte Post Is Cool #5 aankondiging

Wat is EPIC / #echtepostiscool?

Voor wie niet meegedaan heeft aan de voorgaande edities: EPIC is de afkorting voor Echte Post Is Cool en werkt net als de bekende Instaswaps. Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en je zorgt ervoor dat deze persoon leuke post ontvangt! De bedoeling is om voor een (waarschijnlijk) onbekende voor € 7,50 (exclusief porto) een leuk cadeautje (of meerdere kleine dingetjes) te kopen. Als je creatief bent en liever wat dingetjes wil maken, dan mag dat natuurlijk ook! Het is helemaal aan jou wat je koopt / maakt / doet!
De meeste mensen die meedoen hebben vast een blog, dus inspiratie voor cadeautjes kun je vast opdoen door op de ontvanger zijn/haar blog te kijken. Tevens vragen wij iedereen bij het aanmelden wat informatie te geven over wat hij/zij leuk vindt of juist niet. (Tip: op social media en/of iemands blog is natuurlijk al veel te vinden!) Kijk anders even op Instagram onder de hashtag #echtepostiscool, daar kun je heel veel leuks vinden van de vier eerdere edities.

Verpak het leuk, zodat het écht een feestje wordt om te ontvangen en je zeker een lach op de ontvanger zijn/haar gezicht weet te toveren! Want kom op: Hoe vaak krijg je nog echt leuke post? Vaak zijn het kranten, reclame en rekeningen die door de bus komen. De meeste mensen sms’en, Whatsapp’en en verjaardags- en vakantiekaartjes lijken al jaren op hun retour. Hoe tof is het om dan ineens een vrolijk versierde envelop of zelfs een pakketje met een cadeautje op je mat te vinden?! Uit die gedachte (te weinig écht leuke post!) is Echte Post Is Cool dan ook ontstaan.

Echte Post Is Cool #4 close-up cadeautjes

De inschrijvingsprocedure

Waarom een Echte Post Is Cool #5 aankondiging? Normaal kon ik toch gelijk inschrijven?” Dat klopt! Voorheen hanteerden wij het principe ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Maar, dat vonden wij toch niet altijd even eerlijk, omdat wij merkten dat de inschrijving telkens gigantisch snel ging. Binnen no-time zaten we al vol. Mensen die moesten werken misten zo vaak de inschrijving. Het zat al vol voordat ze de tijd hadden om zich aan te melden. Daarom gaan wij het deze keer anders doen:

Iedereen kan zich op maandag 25 september 2017 inschrijven tussen 06.00 en 20.00 uur.

Voor deze inschrijving vragen wij je enkel je naam, je open social media kanalen (let op, erg belangrijk!) en eventueel je blog door te geven. Daarna gaan wij even controleren of er geen ‘onbetrouwbare’ mensen tussen zitten. Daarom willen wij ook dat je social media kanalen openstaan. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor je EPIC-maatje om zo een beter beeld van je te krijgen. Misschien komt dit heel onvriendelijk over of lijkt het alsof wij een stel kleuterjuffen zijn, maar omdat het wel eens is misgegaan en wij opeens aanmeldingen kregen via een prijsvragen website, hadden wij hier geen goed gevoel bij. Wij willen alleen mensen die met een goede intentie aan het project meedoen.

Nadat wij alles hebben gecheckt gaan wij – bij meer dan 100 aanmeldingen! – de sorteerhoed aan het werk zetten om 100 gelukkige deelnemers te selecteren. Mochten er minder dan 100 inschrijvingen zijn, dan komt de loting uiteraard te vervallen. Deze mensen krijgen vervolgens een mailtje met de link naar het uitgebreide inschrijvingsformulier waarop je dus wat meer over jezelf kunt vertellen: wat je leuk vindt en wat niet. Dit formulier moet je voor vrijdag 29 september 12.00 uur invullen. Hierna zetten wij de sorteerhoed weer aan het werk om iedereen van een lootje te voorzien. Wij hopen op 30 september en/of 1 oktober 2017 iedereen van een lootje met gegevens te voorzien.

Op 21 oktober 2017 is het uitpakmoment, dus we vragen je om uiterlijk 18 oktober naar de brievenbus of het postkantoor te gaan.

Waarom een loting?

Zoals gezegd vinden wij dit eerlijker tegenover iedereen die zich aanmeldt. Iedereen heeft de hele dag de tijd om zich in te schrijven voor dit swap project. De kans om de inschrijving te missen is nu nihil. Daarnaast hopen wij ook dat het helpt om het definitieve aanmeldformulier uitgebreider in te vullen. Door de haast waren de aanmeldingen niet altijd zo uitgebreid en/of duidelijk, waardoor sommige mensen het lastig vonden om iets leuks voor hun lootje te verzinnen. Mocht je ingeloot zijn, dan heb je nog 3 dagen de tijd om na te denken over wat je wil kwijt wil op je aanmeldformulier. Wij denken dat op deze manier de kans groter is dat je iets krijgt waar je ook blij mee bent.

Enkel voor Nederlandse deelnemers

Deze editie organiseren wij het project weer enkel voor deelnemers uit Nederland.
Dit vanwege praktische redenen. Stel dat er tijdens de loting slechts 1 lootje met een Belgisch adres uit de koker komt rollen.. en ook verzendkosten van Nederland naar België (en andersom!) liggen een stuk hoger.

Afbeelding Echte Post Is Cool #4 gegeven cadeautje: ananassokken

Wat verandert er nog meer?

Naast de inschrijving – wat wellicht de grootste verandering is – zullen er deze editie geen verrassingspakketjes zijn. De afgelopen vier edities hebben veel bedrijven ons geholpen en hebben wij ook veel starters een springplank kunnen bieden om hun shop of product onder de aandacht te brengen. Dat vinden wij hartstikke leuk! Toch doen wij deze keer geen sponsoring. Wat mensen zich misschien niet realiseren, is dat de verrassingspakketjes ontzettend veel tijd en energie van ons vagen; zeker als wij van 100 mensen de adressen moeten doorsturen.
Dat niet alleen, wij hielden er bijvoorbeeld ook rekening mee wie wat kreeg. Als iemand dierproefvrije producten gebruikt, gaan wij hem/haar niet koppelen aan een sponsor-item van l’Oréal. Iemand die niet tegen lactose kan of veganistisch eet, lieten wij geen Hands Off My Chocolate toesturen. Alles is bij ons “handwerk” en dat is het elke editie nog geweest. Het is gewoon veel werk om van iedereen uit te zoeken wat hij of zij wel zou willen en wat niet. Eén grote puzzel! Soms ging er – helaas – wel eens iets mis met een gesponsord pakketje en dan waren mensen toch teleurgesteld als het vertraging had opgelopen, was zoekgeraakt of simpelweg door een fout niet was opgestuurd. Heel begrijpelijk!

Wij hebben alle voor- en nadelen even op een rijtje gezet en wij zijn voor onszelf tot de conclusie gekomen dat we het niet meer willen. Hopelijk zijn jullie hier niet al te teleurgesteld over. Gezien de vorige edities denken wij dat dit wel mee zal vallen. Veel mensen zeiden ook dat het shoppen, verpakken en alle voorpret nog het leukste was en dat het met name op Twitter zo onwijs gezellig was. Wij hopen deze keer weer op veel gezelligheid op social media en wij verwachten er zo zelf ook wat meer van te kunnen genieten. Ook niet geheel onbelangrijk. ?

Wat wij zo houden

Nou ja, eigenlijk alles wat wij nu niet hebben genoemd. Het budget blijft €7,50 exclusief verzendkosten. Open social media kanalen. Niet verklappen voor wie je shopt! Is dit de eerste keer dat je wil deelnemen? Super leuk! Maandag geven wij je wat meer praktische informatie over het project. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die altijd stellen in een reactie hieronder, via het contactformulier of via mijn Twitter, Instagram of Facebook. Hopelijk hebben jullie er weer zin in, wij in ieder geval wel!

Wat vind jij van deze aangepaste Echte Post Is Cool #5 aankondiging?
Wiens naam zien wij maandag opduiken bij de inschrijvingen? 🙂

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 • Reply chucky1012 22 september 2017 at 06:57

  Zo leuk dat dit weer gaat beginnen…..
  Veel succes.

 • Reply Yvonne 22 september 2017 at 07:30

  Leuk! Ik ga mij weer inschrijven en hoop dat ik erbij zit. Dat er geen sponsorpakketjes meer zijn vind ik niet erg. Het was een leuk extraatje. Top dat de regels zijn aangepast. Denk dat dat jullie heel veel stress en geregel scheelt. Nu al zin in!!

 • Reply Astrid 22 september 2017 at 07:58

  Yeah!! Super!! Ik ga mezelf zeker weer inschrijven.
  Veel eerlijker zo met een loting inderdaad hihi. En zo begrijpelijk dat er geen extra pakketjes zijn. Jullie regelen al ontzettend veel, toppers!!

  Ik heb er zin in en ik hoop dat ik weer mee mag doen! Hihi veel succes iedereen!!

 • Reply Simone 22 september 2017 at 09:16

  Super leuk weer! Ik ben er bij! 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst…Mijn Droombruiloft | Anouschka ging door de knieën voor haar vriend!My Profile

 • Reply Sarina 22 september 2017 at 09:27

  Zo ontzettend tof dat er weer een vijfde editie begint. Kan niet wachten tot maandag. De lange inschrijftijd zal een hoop stress schelen voor de inschrijvers, in ieder geval voor mij. ? Dat er geen sponsorpakketjes meer zullen zijn, is niet erg hoor. Het was een leuke bonus.
  Je nieuwe blog layout ziet er trouwens ook echt super uit!

 • Reply Anneleen 22 september 2017 at 14:15

  Jammer dat ik niet mee kan doen, omdat ik in België woon, al begrijp ik de redenen wel ! Maar had graag mee gedaan 🙂

 • Reply Jenn 22 september 2017 at 14:30

  Superleuk, ik ga me zeker weer inschrijven en ik hoop dat ik er weer bij mag zijn! Geen sponsorpakketjes is niet erg hoor, was een leuk extraatje, maar zeker geen must.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Genieten bij Sauna & Beauty OaseMy Profile

 • Reply Debbie 22 september 2017 at 17:24

  Super leuk!!! Ik hoop erbij te zitten deze editie. ?

 • Reply Daisy || Diyaata 22 september 2017 at 18:03

  Wat leuk dat ‘ie er weer aan komt! Ik denk wel dat ik weer mee ga doen en ben dan ook erg blij dat je de gehele dag mag inschrijven 🙂

 • Reply Martine 22 september 2017 at 19:46

  Super leuk. Ik heb Instagram en Pinterest dat is dus voldoende om mee te doen? Ik heb geen blog en dacht bij de vorige editie dat dat noodzakelijk was om mee te doen. Ik hoor het graag.

  • Reply Inge 23 september 2017 at 16:13

   Hi Martine,
   Ja hoor dat kan! Geen probleem. 🙂

 • Reply Martine 22 september 2017 at 19:49

  Leuk zeg. Kan.je ook.meedoen.als je zelf geen blog hebt?

 • Reply Hermien - Kouwekleren 22 september 2017 at 22:09

  Leuk leuk leuk, ik wil graag weer een keer meedoen. Ik vind het zo tof dat jullie elke keer weer zo weldoordacht te werk gaan om het steeds weer soepeler te laten verlopen. Aan jullie zal het niet liggen! Ook goed dat jullie rekening houden met jezelf. 100 Deelnemers is absoluut niet mis. Jullie prject gaat weer heel veel mensen gelukkig maken met vrolijke post, zo leuk!
  Hermien – Kouwekleren heeft onlangs geplaatst…Eerlijke en duurzame merken bij Hudson’s BayMy Profile

  • Reply Inge 23 september 2017 at 16:51

   Dank voor je lieve woorden, Hermien! Gezellig dat je weer mee wil doen! 😀

 • Reply Claire 23 september 2017 at 16:58

  Yaaay wat leuk! Ik vind het zo tof dat jij en Northflix dit organiseren. Ik ga me maandag zeker inschrijven *Fingers crossed*

 • Reply Saskia 24 september 2017 at 13:13

  YAAYS. Een nieuwe editie. Ik ga me zeker morgen inschrijven. Tof ook, dit nieuwe idee en concept ervan. Succes met alle voorbereidingen van EPIC 🙂

 • Reply Marieke 25 september 2017 at 07:06

  Ik ga zeker mee doen. En nu maar hopen dat ik ingeloot word 🙂
  Marieke heeft onlangs geplaatst…Shoppen en Blijdorp – weekendoverzicht #35My Profile

  • Reply Inge 25 september 2017 at 12:23

   Gezellig dat je je hebt aangemeld, Marieke! 🙂