Echte Post Is Cool #5: Het Uitpak Moment

23 oktober 2017
Echte Post Is Cool #5 cadeautje close-up

Na 4 weken van voorpret, geheimzinnigheid en inpakpapier was op zaterdag 21 oktober dan eindelijk Het Uitpak Moment van Echte Post Is Cool #5. Zaterdag kon je al lezen wie mijn lootje was en wat ik met Echte Post Is Cool #5 heb gegeven. Mocht je dat nog niet weten, dan raad ik je aan om daar even te kijken. Er zitten natuurlijk weer handgemaakte items bij. 🙂

Echte Post Is Cool #5 pakket

Mijn pakket werd op donderdag bij mijn ouders bezorgd, dus ik hoefde gelukkig niet heel lang naar het pakket te kijken. Dat is maar goed ook, want het inpakpapier zag er zo ontzettend mooi uit! Lekker vrolijk en met kekke grafische prints. Op zaterdagochtend mocht het pakketje dan eindelijk open. Van wie is het en wat zit erin?!

Echte Post Is Cool #5 het pakket dat ik heb ontvangen

Echte Post Is Cool #5 pakket open met cadeautjes

Echte Post Is Cool #5 handgeschreven kaart
Na het lezen van de leuke kaart bleek mijn pakket afkomstig te zijn van Claire van Claire Codi! En euh Claire, geen zorgen over het “tragische inpakken”, ik vond het er fantastisch uitzien!

Echte Post Is Cool #5 alle ingepakte cadeautjes bij elkaar
Toen ik de cadeautjes uit de doos wilde halen, leek er eventjes geen einde aan te komen. Gelukkig was het pakket niet bodemloos, anders had ik mij er ongemakkelijk bij gevoeld hoor. Jeetje, wat zijn het er veel en wat ziet het er fan-tas-tisch uit! Blauw en okergeel zijn de kleuren waar ik gek op ben en die je ook bij mij in huis terugvindt. Claire heeft dat toegepast in de versiering van de cadeautjes. Super leuk detail!

Echte Post Is Cool #5 don't panic it's organic cadeautje

Echte Post Is Cool #5 cadeautje with love

Echte Post Is Cool #5 cadeautje close-up

Echte Post Is Cool #5 kaartje

Echte Post Is Cool #5 uitgepakte cadeautjes
WAUW. Gewoon WAUW. Elk uitgepakt cadeautje was gewoon raak. Elke keer dacht ik dat het niet beter kon en toch wist Claire mij weer te verrassen. Ik was echt met stomheid geslagen.

Echte Post Is Cool #5 werfzeep en haaknaalden
Toen ik het inpakpapier van de doos haalde, rook ik opeens iets lekkers. Ik was ontzettend benieuwd wat er dan in de doos zou zitten dat zo lekker zou ruiken. Het bleek de werfzeep te zijn met lavendel, munt en cajeput. De haaknaalden zijn heel grappig: ik was laatst bij de Action (en daar kom ik echt zélden) en snuffelde even bij de hobby spulletjes. Ik had de haaknaalden zien liggen, maar heb ze uiteindelijk niet meegenomen. Bij het optillen van het cadeautje hoorde ik een geluid dat mij aan de haaknaalden in de koker van de Action deden denken. “Het zullen toch niet de haaknaalden zijn?” dacht ik nog. En jawel, met uitpakken waren het inderdaad haaknaalden! Heel toevallig!

Echte Post Is Cool #5 milieuvriendelijke tandenborstel van Yaweco
Eerst moest ik even lachen. Een tandenborstel? Is dat een hint? 😉 Maar toen keek ik wat beter en zag ik dat dit een Yaweco tandenborstel is. Deze zijn milieuvriendelijk, want wanneer je toe bent aan een nieuwe tandenborstel hoef je er alleen een nieuwe kop op te zetten, die kun er namelijk af klikken. Zo bespaar je afval én hoef je minder plastic te gebruiken. Heel tof!

Echte Post Is Cool #5 katoen garen okergeel van Søstrene Grene
Ik was al super blij met het doosje, maar er bleek ook nog wat in te zitten. Twee okergele katoenen bolletjes van Søstrene Grene. De lach ging toen helemaal niet meer van mijn gezicht, want dit is één van mijn favoriete winkels. In Malmö ontdekte ik deze winkel en ik was er wekelijks te vinden. Søstrene Grene is Deens, maar het doet mij altijd aan mijn tijd in Zweden denken. Oké, nu heb ik een beetje heimwee..

Echte Post Is Cool #5 DIY pakket vilten sterren
Nog iets leuks van Søstrene Grene! Ik denk dat dit vilten sterren zijn die je kunt maken. Heel leuk!

Echte Post Is Cool #5 blauw acrylgaren
Oh wat een prachtig bolletje blauw acrylgaren! Er zit een kleurverloop in (dat heb ik nog niet!) en het is heerlijk zacht.

Echte Post Is Cool #5 herbruikbare zakjes
Heel tof, deze zakjes stonden nog op mijn lijstje! Herbruikbare groente/fruitzakjes van Re-Sack (correct me if I’m wrong). Ze nemen amper plek in in je tas en je kunt er van alles in doen. Bespaart weer een hoop onnodige tasjes en plastic!

Echte Post Is Cool #5 glasstiften en stekenhouders
Hihi, ik heb weer genoeg creatieve projecten voor de boeg met deze glasstiften en stekenhouders. Die dingen zijn zo ideaal tijdens het breien! Zeker bij het breien van een paar sokken kun je eigenlijk niet zonder (staat binnenkort op de planning!) en je kunt er dan ook nooit teveel van hebben, zeker niet in mooie kleurtjes!

Echte Post Is Cool #5 zelfdrogende klei
Dit cadeautje voelde zo mysterieus aan. Het was zwaar, maar niet heel hard. Eerder zacht. Met deze zelfdrogende klei kan ik leuke dingen maken voor de winter, want die staat over niet al te lange tijd alweer voor de deur.

Echte Post Is Cool #5 waterverf
Ik kreeg ook nog een setje waterverf, heel handig! Illustreren staat ook nog op mijn lijstje en dat vind ik persoonlijk het mooist (bij anderen tot nu toe) met waterverf.

Echte Post Is Cool #5 tuinvogel snacks
Super lief dat ook aan de vogeltjes buiten is gedacht! Ik heb zelf geen tuin (vind ik erg jammer) maar deze ga ik als het straks koud wordt bij mijn ouders in de tuin hangen. Kan ik daar lekker naar de vogeltjes kijken.

Echte Post Is Cool #5 verrassingspakketje

Er waren dit jaar geen verrassingspakketjes in omloop. Maar ik zou Inge niet zijn als ik niet wat extra’s deed. Naast Amy besloot ik om ook Northflix weer eens te verrassen met echte post. Wij organiseren dit alweer voor de vijfde keer en het gaat niet altijd zonder slag of stoot. Toch blijft het mooi om te zien hoeveel plezier de deelnemers uit zo’n simpel project halen. Het brengt mensen bij elkaar, er ontstaan nieuwe vriendschappen en het vrolijkt mensen op: er is weer aandacht voor elkaar.

Echte Post Is Cool #5 geborduurde kaart Friesland
Aangezien ik de smaak van het moderne borduren te pakken had, borduurde ik voor Northflix de provincie Friesland met het hart natuurlijk in Drachten. Hier deed ik nog een handgeschreven briefje bij.

Echte Post Is Cool #5 envelop van het verrassingspakketje
Ik versierde de envelop op zo’n manier dat ze hopelijk niet doorhad dat het van mij kwam en dat mijn verrassingspakketje ook écht een verrassing zou zijn. (Ik moest nog opschieten om het op tijd te posten, vandaar de donkere foto). Ik hoop dat je er blij mee bent! Het is met liefde gemaakt.

Dankjewel

Lieve lieve Claire, wat heb je mij ontiegelijk verrast én verwend! Dit had ik echt nooit verwacht, ik ben er zo ontzettend blij mee! Na het uitpakken was ik er eventjes stil van. Al een tijdje ben ik met mijn blog zoekende naar wat ik nu precies wil. Misschien ben ik nog wel meer op zoek naar wat IK wil en naar wie IK ben. Ik heb besloten om terug te gaan naar de basis, naar waarom ik ooit met bloggen ben begonnen: dat is Groen & DIY. Duurzaamheid spreekt mij heel erg aan, van dingen maken word ik ontzettend blij en als het even kan wil ik ook nog laten zien hoe je zélf heel makkelijk duurzame dingen kunt maken.

Echte Post Is Cool #5 handgeschreven gift tags
Aan een aantal cadeautjes zaten ook nog handgeschreven gift tags. Deze heeft mij zo geraakt. Bovendien, het Echte Post Is Cool pakket dat je mij hebt gegeven sluit hier zo goed bij aan. Het voelt alsof mijn keuze wordt bevestigd. Dit is wie ik ben en dit is waar ik van houd. Dit had ik eventjes nodig. <3 Dankjewel lieve Claire, ik ben er echt heel blij mee. Ik ga brainstormen over toekomstige DIY projecten, want ik kan wel weer eventjes vooruit. 😉

Graag wil ik iedereen die heeft deelgenomen aan Echte Post Is Cool #5 onwijs bedanken! Zoals altijd gaat er de nodige tijd, energie en moeite in zitten om het project te organiseren maar wat was het een feestje afgelopen zaterdag. Die glimlach gaat voorlopig nog even niet van mijn gezicht. Het is cliché, maar zonder jullie deelname was het niet half zo leuk en gezellig op Twitter en Instagram! Onder de hashtag #echtpostiscool is weer veel moois te vinden op Instagram!

Wat vind jij het leukste item? Heb je ook meegedaan aan Echte Post Is Cool #5?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 • Reply Marije 23 oktober 2017 at 06:42

  Wat een toffe dingen heb je gekregen!

  Het was weer een feestje. Dank je wel voor het organiseren!
  Marije heeft onlangs geplaatst…Review Purpuz plannerMy Profile

  • Reply Inge 23 oktober 2017 at 11:15

   Graag gedaan, leuk dat je er weer bij was! 🙂

 • Reply Claire 23 oktober 2017 at 08:03

  Wauw lieve Inge wat een mooie post!! Ik ben zo onwijs blij dat je er blij mee bent! Ik vond het super leuk om allemaal creatieve dingen voor je uit te zoeken. Ik kon stiekem niet echt stoppen zoals je merkt. Wat toevallig dat je net in dubio zat over je blog. Toen ik research deed voor de cadeautjes (je overal stalken op sociale media haha) wist ik dat het een kleurrijk en creatief pakketje moest worden. Ik ben ontzettend benieuwd wat je allemaal gaat maken! Heel veel plezier ermee ??

 • Reply Nancy 23 oktober 2017 at 08:37

  Wat een leuke cadeautjes heeft iedereen, echt persoonlijk. Goed over nagedacht. Heel erg leuke actie.

 • Reply Sarina 23 oktober 2017 at 10:14

  Wat is hier goed over nagedacht! Claire heeft een erg leuk pakket samengesteld. Leuk ingepakt ook met die tags. Erg tof!

 • Reply Manouk 23 oktober 2017 at 15:16

  Superbedankt voor het organiseren, ik vond het weer zo leuk! Fijn dat je verwend bent, want dat verdien je met die organisatie!

 • Reply Romy 23 oktober 2017 at 19:02

  Wauw, wat een ontzettend mooi, lief en perfect gekozen cadeaus zitten er allemal in het pakket en het ziet er ook zo vrolijk ingepakt uit. Superleuk om te horen dat jij ook (helemaal verdiend!) zo in het zonnetje bent gezet met een prachtig EPIC-pakket van Claire 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…Even niets doen?! 7 tips waarmee dat wél lukt!My Profile

 • Reply Els 23 oktober 2017 at 19:37

  Gelukkig ben je ook goed verwend! En wat een lief cadeau voor Nortflix!
  Els heeft onlangs geplaatst…#Echtepostiscool Editie 5, cadeau uitwisselprojectMy Profile

 • Reply Simone 24 oktober 2017 at 15:52

  Jeetje wat heb jij ook een super gaaf pakket gehad zeg! En wat ontzettend lief dat je voor Northflix ook een extra cadeautje had. Ik vind ze erg leuk!
  Simone heeft onlangs geplaatst…Echte Post Is Cool 5.0!My Profile

 • Reply Michelle 25 oktober 2017 at 20:33

  Wat een goed gevuld én gekozen pakket heb je gekregen. Echt hele leuke cadeautjes!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Herfstig en kleurrijkMy Profile

 • Reply Saskia 27 oktober 2017 at 17:29

  Wat een super leuk en fijn pakket heb je gekregen zeg! Zo leuk he, dit project. Ik heb dit keer weer genoten, zowel van mijn eigen pakket als alle enthousiaste deelnemers 🙂 Nogmaals dank voor het regelen van deze editie.

 • Reply sammie 29 oktober 2017 at 15:42

  Wat heb je toffe cadeaus gehad! Vind je borduur werk fantastisch, super gaaf gemaakt!
  sammie heeft onlangs geplaatst…Vrouwentongen, hoe gaat het daar mee?My Profile

 • Reply Rosita Bliekendaal 29 oktober 2017 at 20:28

  Jeetje, ik kende dit helemaal niet maar ik ben helemaal blown away over hoe leuk ik dit vind! Ik kan dan ook niet wachten tot er een 6e editie komt en ik mij kan opgeven! Lijkt me zo leuk, want inderdaad het is zo bijzonder om tegenwoordig een kaartje of iets te krijgen van vriendinnen. Heel soms stuur ik zelf nog wel eens een kaartje naar mijn vriendinnen ver weg; iets kleins maar zo dierbaar! Bedankt dat jij dit initiatief zo neemt! Vind het echt ontzettend tof!
  Deze beginnende blogger is helemaal enthousiast! Je hebt ook echt super leuke dingen gekregen; en inderdaad ik vind het ook super leuk verpakt!

  Liefs!
  Rosita Bliekendaal heeft onlangs geplaatst…Beauty | Jeffree Star make-up collectieMy Profile

 • Reply ElsaR 30 oktober 2017 at 08:29

  Wat leuk zeg ☻

 • Reply Emily Lotus 11 november 2017 at 12:30

  Wauw, wat een moois allemaal! Ik wil ook graag volgende keer mee doen – ik vind cadeaus uitzoeken voor iemand zo ontzettend leuk om te doen.
  Emily Lotus heeft onlangs geplaatst…Gezinsuitbreiding: ratjes!My Profile