Echte Post Is Cool: update, tips en een verrassing!

17 februari 2016
Afbeelding Echte Post Is Cool #echtepostiscool update

Op 25 januari kondigden Northflix en ik ons ‘Echte Post Is Cool-project’ aan. Vandaag even een update, wat tips en we hebben ook nog een verrassing! Benieuwd? Lees snel verder!

Inmiddels hebben alle deelnemers de gegevens van zijn/haar swap-partner ontvangen en zijn de meesten al druk bezig met de voorbereidingen. Leuk!

Afbeelding Echte Post Is Cool #echtepostiscool update

Aanmeldingen

Northflix en ik hadden gehoopt op 20 deelnemers, maar het zijn er uiteindelijk… *tromgeroffel*…. 49 geworden! Negenenveertig. WAUW! Het zijn mensen uit alle hoeken van Nederland: van Groningen tot Zeeland, van Friesland tot Limburg. Er doen ook een aantal Belgen mee, omdat er vanuit hen ook animo was. De deelnemers uit Vlaanderen swappen onderling, zodat de kosten voor iedereen gelijk blijft. De rest van de deelnemers zijn geshuffeld.
Er zitten ook mensen bij die wij nog niet kenden of van wie we het totaal niet verwacht hadden dat ze mee zouden willen doen. Echt super leuk! Wij hebben natuurlijk alle aanmeldingen voorbij zien komen, wat ook echt een feestje was om te lezen. [Even voor de duidelijkheid: Alleen jouw swap-partner heeft je adres gekregen en je interesses gelezen]

Verrassing: extra verrassingspakketjes in omloop!

Wij vinden het echt zooo ontzettend leuk dat er zoveel mensen mee wilden doen aan ons initiatief, dat het ons gaaf idee leek om wat extra’s voor alle deelnemers te doen. Gewoon als blijk van waardering voor jullie enthousiasme. We hebben een aantal bedrijven (we verklappen natuurlijk nog niet welke! hint: houdt de hashtag #echtepostiscool in de gaten) bereid gevonden een kleinigheidje beschikbaar te stellen en we gaan zelf ook nog wat opsturen. Denk hierbij aan waxmelts, een gezichtsmaskertje, etc.) Dit gaan we verloten onder alle deelnemers. Het kan dus zomaar zijn dat jij niet één, maar twee pakketjes op de mat aantreft!

Mocht je er bezwaar tegen hebben dat een bedrijf je adres ontvangt (wat ze na het versturen van het pakketje uiteraard meteen weer verwijderen), laat het ons dan even weten. Dan zorgen wij dat jij niet meeloot voor een extra verrassing.

“Ik ben niet creatief en kan niet netjes inpakken”

Een veelgehoord argument om niet mee te doen was “Ik ben niet creatief” of “Ik kan niet netjes inpakken”. Dat is – wat ons betreft – echt geen probleem! Het gaat ons om de aandacht en de gedachte achter het project. Mensen zullen het heus wel zien als jij zorg hebt besteed aan je cadeautje(s).

“€5 is zo weinig!”

€5 is inderdaad niet zo heel erg veel, maar we wilden het graag laagdrempelig houden qua bedrag. Wij wisten van tevoren natuurlijk ook niet dat er zoveel animo voor het project zou zijn.
Vergeet niet: niet alles hoeft geld te kosten! Tref je een beautyliefhebber? Wie weet heb je nog ergens samples liggen waar je niets mee doet. Tref je een theeliefhebber? Stop er dan een theezakje bij in. Heeft je “slachtoffer” een hond of kat? Er zijn online genoeg gratis samples aan te vragen voor katten-/hondensnoepjes. Wees creatief! Iets handgemaakts kan bijvoorbeeld ook van spullen die je nog in huis hebt.

Wat moet je kopen?

Veel mensen staan er (gelukkig) hetzelfde in als Northflix en ik: het gaat om de gedachte. Je krijgt eindelijk weer eens iets anders dan reclame door de bus! 😉 Iets wat een onbekende in zijn/haar vrije tijd met zorg voor je heeft uitgezocht en verpakt om jou blij mee te maken.
Maar goed, eerlijk is eerlijk: het is natuurlijk wel zo leuk om iets te ontvangen waar je ook echt iets aan hebt! Daarom hebben we iedereen gevraagd even kort iets over zichzelf en zijn/haar interesses te vertellen. Je kon verder ook nog aangeven wat je echt niet leuk zou vinden om te ontvangen. Een veganist zit natuurlijk niet te wachten op een reep melkchocolade, sommige mensen gebruiken nooit make-up, haten katten, etc.

Mocht je niet genoeg hebben aan de informatie die de deelnemer heeft ingevuld kijk dan eens op zijn/haar blog, Twitter, Facebook of Instagram voor inspiratie. Winkels waar je natuurlijk prima kunt slagen voor goedkope cadeautjes zijn de Hema, Action, Flying Tiger, Søstrene Grene en de Big Bazar.

Hoe pak je je cadeautjes leuk in?

Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten! “The Internet is your best friend”. Via Google en Pinterest kun je best veel inspiratie vinden. Wanneer je zoekt op “instaswap” vliegen de voorbeelden je tegemoet! Met wat stempels, washitape een vrolijk papiertje en een pen kom je vast al een heel eind! Stop er al je liefde in en daar is je prachtig ingepakte swap! Lisanne deelt trouwens ook cadeautjes-inpak-inspiratie waar je wellicht iets mee kunt.

epic_inspiratie01
epic_inspiratie_02
epic_inspiratie_03

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd even e-mailen op echtepostiscool@gmail.com. Wij sturen jullie begin maart (op verzoek van bepaalde deelnemers) nog even een reminder als het bijna tijd is om naar de brievenbus te gaan! Op zaterdag 5 maart gaan we het uitpakken en delen op social media! Wij zijn echt heel erg benieuwd naar alle foto’s, we zagen al wat toffe dingen voorbij komen op Twitter en Instagram!

Doe jij mee met EPIC? Zo ja: Heb je al iets bedacht/gekocht voor je EPIC-“slachtoffer”? Of heb je wel eens meegedaan aan een Instaswap?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties

 • Reply Els 17 februari 2016 at 07:05

  Wat leuk :-). Ik ben heel benieuwd :-)! Ik ben al helemaal klaar en vond het samenstellen en maken van het pakje erg leuk :-). Ik ben heel benieuwd wat ik ontvang en wat andere gaan ontvangen :-).

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:19

   Ja jij was echt super snel! Leuk! 😀

 • Reply Charelle 17 februari 2016 at 09:01

  Ik las het al op Northflix, maar wat leuk die extra pakketjes en de hoeveelheid aanmeldingen. Heel tof dat het (nu al) zo’n succes is!

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:19

   Ja zeker, echt boven verwachting!

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 17 februari 2016 at 09:07

  Oh wat leuk dat er extra pakketjes in omloop zijn! Ik ben ook echt super blij voor jullie dat er zo veel animo voor is, want het is gewoon echt een leuk idee!

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:20

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

 • Reply Renske 17 februari 2016 at 12:38

  Wauw, wat ontzettend veel aanmeldingen eigenlijk, haha. Hartstikke leuk dit! Ik kan niet wachten totdat mijn swapmaatje het pakketje krijgt, hihi. Uiteindelijk gaat het om het gebaar en is er ook al veel te doen met spulletjes die je zelf al in huis hebt.

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:25

   Het gaat zeker om het gebaar! Dat is het hele uitgangspunt van het project (althans voor ons 🙂 )

 • Reply Stephanie 17 februari 2016 at 14:15

  Wat een leuke actie! Ik ben benieuwd naar alle uitgepakte pakketjes 😀

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:26

   Ik ook! We kunnen gaan aftellen 😉

 • Reply Anita 17 februari 2016 at 14:20

  Wat gaaf zoveel mensen en leuk dat jullie de deelnemers gaan verrassen. Komt helemaal goed met die €5,-, kan je genoeg leuks voor doen hoor!

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:26

   Zeker, al hebben sommigen daar toch wat moeite mee las ik op social media

 • Reply Blog & Beauty 17 februari 2016 at 15:33

  Ik ben nog niet helemaal klaar, maar wel enorm aan het brainstormen. Ik vind het erg leuk en spannend allemaal. Het was tevens ook een leuke manier om weer wat nieuwe bloggers te ontdekken, want sommige kende ik nog niet en ben ik meteen gaan volgen. Wat leuk ook dat jullie er nog iets extra’s aan toevoegen. x

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:27

   Ik ben ook nog bezig hoor, je hebt ook nog de tijd dus komt goed!

 • Reply Nina Simplynspecial 17 februari 2016 at 16:25

  Ik ga deze week ermee aan de slag! Wil niet dat het last minute werk wordt haha. Heb er zin in, ik vond swappen ook altijd zo leuk!

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:27

   Ah leuk! 😀

 • Reply Sytse 17 februari 2016 at 20:27

  Jaa, ik vind het ook zo leuk! Zaterdag ga ik alles rond maken en dan leg ik het klaar tot het verstuurd mag worden! Ik ben ook zo benieuwd wie mij heeft!

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:28

   Spannend he? Het is net pakjesavond!

 • Reply debby 18 februari 2016 at 07:44

  zo leuk! Ik ben er ook al mee bezig 🙂

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:29

   Ik ben heel benieuwd wat je aan het maken bent! Het wordt vast een pareltje 🙂

 • Reply Michelle 18 februari 2016 at 19:15

  Wat leuk zeg! Ik ben het helaas een beetje vergeten en heb mij dus niet aangemeld. Hopelijk wordt het zo’n succes dat jullie het nog een keertje organiseren 😉

  • Reply Inge 18 februari 2016 at 21:18

   Wij krijgen veel vraag naar een tweede editie, dus wie weet! 🙂

 • Reply Evelyne 19 februari 2016 at 13:48

  Ik moet nog gaan shoppen (sorry, zo druk!), maar ik maak er komende dagen zeker werk van! 🙂 Ben benieuwd naar wat ‘k in m’n bus ga krijgen & welke verrassing er nog volgt (:

 • Reply Sas 21 februari 2016 at 16:19

  Zo’n leuk initiatief. Volgende keer, in een rustigere periode ga ik zeker mee doen!

 • Reply Rowan 28 februari 2016 at 21:31

  Wauwwww wat een leuk idee zeg!!