Echte Post Is Cool #5: schrijf je NU in!

25 september 2017
Afbeelding Echte Post Is Cool 5.0 inschrijven

Een hele goedemorgen en welkom! 😀
Vandaag is het eindelijk zo ver: Vandaag openen wij de Echte Post Is Cool #5 inschrijving tot vanavond 20.00 uur! Wij hebben er zin in en wij hopen jullie ook! Toch hebben wij nog even wat praktische informatie over het verloop van deze vijfde editie van EPIC voor je je inschrijft.

Afbeelding Echte Post Is Cool #5 inschrijven

Wat is EPIC / #echtepostiscool?

Ben je nog niet bekend met Echte Post Is Cool? In dit artikel lees je er meer over.

Hoe werkt Echte Post Is Cool #5?

Nou, dat is hartstikke simpel! Als je mee wil doen aan dit postproject kun jij je hiervoor aanmelden. (De link naar het formulier staat onderaan dit artikel). HO STOP! Wacht even! Niet gelijk naar beneden scrollen. Wij hebben de procedure voor de Echte Post Is Cool #5 inschrijving aangepast. Graag aandacht voor het volgende:

 • Aanmelden kan vandaag tot 20.00 uur. (Wij doen nu een loting en alleen de mensen die zijn ingeloot krijgen een uitgebreid aanmeldformulier in de mailbox).
 • Ben je ingeloot, dan heb je tot vrijdag 29 september 2017 12.00 uur de tijd om het uitgebreide aanmeldformulier in te vullen.
 • Uiterlijk 1 oktober ontvang jij de gegevens van jouw lootje.
 • We vragen je (dringend) om uiterlijk 18 oktober 2017 het pakketje te posten, zodat het op tijd bij de ontvanger is i.v.m. vertragingen.
 • Op 21 oktober 2017 is Het Grote Uitpak moment en mag iedereen zijn/haar pakketje openmaken!
 • EPIC staat deze editie alleen open voor mensen met een Nederlands postadres.
 • Als jij je hebt aangemeld en je toch wilt terugtrekken, geef dit dan vóór 20.00 uur vanavond door aan Northflix of aan mij.

De spelregels

Lees voor je je gaat inschrijven nog even onze spelregels door. Het lijkt misschien veel, maar wij vinden deze punten eigenlijk niet meer dan logisch. Wij zijn niet heel streng en veeleisend, maar wij willen wel dat het voor iedereen leuk blijft en duidelijk is.

1 | Het tijdsschema

Inschrijven kan vandaag tot 20.00 uur. Daarna sluit het inschrijfformulier en is aanmelden niet meer mogelijk.
In de Echte Post Is Cool #5 aankondiging zeiden wij het ook al, maar wij vragen wij je nu enkel om je naam + social media + eventueel je blog door te geven. Als wij na 20.00 uur meer dan 100 inschrijvingen hebben ontvangen halen wij onze sorteerhoed erbij. Zijn er minder dan 100 aanmeldingen dan mag de sorteerhoed in de kast blijven staan en is iedereen verzekerd van deelname! Daarna krijgen de mensen die zijn ingeloot de link naar een uitgebreid aanmeldformulier. Hier kun je meer over jezelf vertellen (Wie ben je, wat zijn je hobby’s, interesses, etc.), zodat degene die voor je gaat shoppen een beetje een idee heeft wat jij leuk vindt. Voor het invullen van het uitgebreide aanmeldformulier heb je wat langer de tijd, dus je kunt er rustig over nadenken en je hoeft het formulier – in tegenstelling tot de vorige edities – niet meer snel-snel in te vullen om maar bij de eerste X aantal deelnemers te zitten. Hoe meer informatie hoe beter (voor je lootje en voor jezelf!)

Je hebt tot vrijdag 29 september 12.00 uur de tijd om het uitgebreide aanmeldformulier in te vullen. Daarna sluit het formulier. Ben je te laat met invullen? Dan is het helaas pindakaas, maar dan gaat je plaats naar iemand van de reservelijst. Je hebt lang genoeg de tijd gehad om het formulier in te vullen. 🙂

Vervolgens gaan de uitgebreide aanmeldformulieren nogmaals in de sorteerhoed om iedereen van een lootje te voorzien. Wij hopen uiterlijk zondag 1 oktober iedereen te hebben gemaild met de gegevens van zijn of haar lootje (naam, adres, interesses, etc.) Vergeet alsjeblieft niet om ons een ontvangstbevestiging te sturen, zodat wij weten dat jij de mail met de naam van je EPIC-partner hebt ontvangen. Soms belanden deze mailtjes helaas in de spam box en op deze manier willen wij er zeker van zijn dat iedereen mail heeft gehad én heeft gelezen. Wij willen niet dat er iemand zonder pakketje zit op het uitpakmoment. Zorg er daarom voor dat het pakketje voor 21 oktober bij je ontvanger is, want die dag willen wij met zijn allen tegelijkertijd de pakketjes uitpakken. Er zijn mensen die opblijven tot middernacht, dus post het alsjeblieft op tijd.

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 gekregen cadeautjes in tasjes

2 | Het budget is €7,50 exclusief porto

Tja, als we € 7,50 inclusief porto zouden doen, zou je bijna niets overhouden. 😉
Meer uitgeven dan € 7,50 mag altijd, maar is geen verplichting. Je weet natuurlijk niet of jouw gever ook meer dan € 7,50 aan jouw cadeautjes uitgeeft. Soort van ‘eigen risico’ dus. 😉

3 | Verzend het met Track & Trace óf maak een foto van je pakje

Echte Post Is Cool is gebaseerd op vertrouwen. Wij hebben overwogen om Track & Trace verplicht te stellen. (Een brievenbuspakketje/envelop versturen met Track & Trace kost €3,95.) Een groot deel van de mensen gaf echter aan dit toch te duur/onnodig te vinden, daarom willen we het niet verplicht stellen. Mocht je dit willen doen om eventuele ellende te voorkomen: Heel graag! Mocht je het te duur vinden (wij kunnen niet in andermans portemonnee kijken), maak dan een foto van je pakketje voor je het verzend en bewaar dit. Nogmaals: Vorige keer is uiteindelijk alles aangekomen, maar je weet het nooit! Vergeet niet om #echtepostiscool op je pakketje te zetten!

4 | Verplicht: laat je afzender weten dat jij je pakketje hebt ontvangen

Voor de meeste mensen is het – gelukkig – niet meer dan logisch om je gever te bedanken, maar elke editie zijn er toch weer mensen die dit nalieten. Eerlijk gezegd begrijpen wij dit niet zo goed en bovendien vinden wij het echt heel sneu voor de gever, die er meestal veel tijd en moeite in heeft gestoken om een passend cadeautje uit te zoeken.
Wij houden er niet van om dingen te verplichten, maar het is verplicht om je afzender iets te laten horen of een foto van je pakketje/spullen te delen binnen een redelijke termijn, het liefst uiteraard op 21 oktober 2017. Het project leeft heel erg op Instagram en Twitter, dus wij adviseren het om je ontvangst/cadeautjes/bedankje op één van deze of op beide kanalen te delen. Ook leuk voor alle andere deelnemers om te zien wat je hebt gekregen, het levert altijd veel inspiratie op. Nogmaals: 95% van de mensen deed dit al spontaan, maar wij willen dat iedere afzender weet of het pakje aan is gekomen. Wees eerlijk: jij wil ook weten hoe jouw lootje op jouw gegeven pakketje reageert. Ter verduidelijking: wij vragen je niet om een bedankbrief van 3 kantjes te sturen, maar een fotootje op Instagram of Twitter vinden wij wel zo netjes! Doe je dit niet? Dan sluiten we je bij een volgende editie uit van deelname!

Afbeelding Echte Post Is Cool ontvangen cadeautjes

5 | Ga niet klagen over je cadeautjes op social media

Gelukkig komt dit niet zo vaak voor, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er wel eens een relletje is ontstaan, omdat iemand niet blij was met zijn/haar ontvangen pakketje en dit deelde op social media. Wij gaan er vanuit dat iedereen met de beste intenties meedoet aan EPIC en zijn best doet om iets leuks te kopen voor zijn/haar EPIC-maatje, maar het blijft natuurlijk een risico. Niet iedereen is even creatief of misschien kiest je EPIC-maatjr wel net dat ene smaakje thee uit wat jij niet lekker vindt.. Dat blijft het risico van dit project. Natuurlijk kunnen wij het begrijpen als je teleurgesteld bent in het pakketje dat je hebt ontvangen. Neem in dat geval alsjeblieft privé contact met ons op i.p.v. het online te verkondigen.

6 | Verplicht: Een blog en/of openbaar Instagram-account hebben

De vorige editie bleek wederom dat niet iedereen zijn/haar aanmeldformulier even uitgebreid invult en veel mensen hadden – begrijpelijk – moeite om iets te verzinnen. Social media is in dat geval een handige informatiebron! Daarnaast is het ook hét middel om de afzender van je cadeautje te bedanken en andere mensen mee te laten genieten via #echtepostiscool. Bovendien geeft het ons ook een beeld van met wie we “in zee” gaan en het schept vertrouwen. Heb je een blog, dan is dat prima! Heb je dat niet, dan moeten je social media kanalen open staan. Heb je zowel een blog als open social media kanalen, dan is dat helemaal top! Vergeet niet dat de kans groot is dat degene die jou een pakketje gaat sturen, jou helemaal niet kent en dus niet weet wat jij leuk vindt of waar je een hekel aan hebt.

Wij kregen vorige keer aanmeldingen als “Ik ben Rita, 14 jaar en ik woon in Amsterdam”. Zonder verdere info, zonder blog en social media links. Misschien had Rita wel hele goede bedoelingen, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij zulke deelnames toen uit hebben gesloten, omdat wij hier geen goed gevoel bij hadden. Wij voelen ons toch verantwoordelijk voor dit project, vandaar deze eis. Voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn ?

7 | Verzend op tijd!

Wij willen alle deelnemers vragen om ervoor te zorgen dat je envelop/pakje op tijd bij de ontvanger is, zodat iedereen gelijk op 21 oktober uit kan pakken. Er zijn mensen die er speciaal voor opblijven om het op zaterdag 0:00 uur meteen uit te pakken. Het lijkt ons daarom het verstandigst om het uiterlijk woensdag 18 oktober 2017 te versturen, zodat het er zeker is op 21 oktober. Je weet het namelijk maar nooit met eventuele vertragingen. Wij kunnen jullie niet aan je oor naar de brievenbus slepen, maar wij zorgen er wel voor dat jullie reminders per e-mail ontvangen. “Het is bijna tijd om naar de brievenbus te gaan!” Vermeld op de envelop / doos / het pakketje dat het voor #echtepostiscool is en dat het dus pas op 21 oktober 2017 geopend mag worden!

8 | Houd het geheim voor wie je shopt

Het lijkt ons heel erg logisch, maar verklap NIET voor wie je moet shoppen! Houd dit geheim! Zelfs als je ziet dat een ander het op social media verklapt, houd het alsjeblieft stil! Omdat iemand anders het doet, hoef jij het nog niet te doen.. Voor iedereen hoort dit bij de voorpret en mensen hebben ons wel eens toevertrouwd dat het hun plezier in het project had verminderd toen zij voortijdig via social media ontdekten van wie hun pakketje afkomstig was.

Een ander belangrijk punt is de frankering van je envelop of pakketje. Het is mogelijk om online je pakketje te frankeren, maar let op! Gebruikt jouw lootje de PostNL app, dan krijgt deze meteen een melding dat er een pakket voor hem/haar is aangemeld, met de details van de zender – jij dus! Mensen kwamen er zo ook al per ongeluk achter van wie zij het pakket hadden gekregen en dat vonden zij toch wel jammer. Daarom zouden wij het heel erg fijn vinden als je even langs de postbalie in de supermarkt of zo loopt of eventueel iemand anders in de familie (vader, moeder, broer, zusje) wil inschakelen om het pakketje af te geven mocht je hier zelf geen tijd voor hebben. Zo blijft het voor iedereen tot op het laatste moment spannend.

Via e-mail sturen wij reminders wanneer het (bijna) tijd is om naar de brievenbus te gaan.

Afbeelding Echte Post Is Cool #3 gegeven handgemaakte babyrammelaar

Hashtag #echtepostiscool

Mocht je iets posten over EPIC gebruik dan alsjeblieft de hashtag #echtepostiscool. Zo kunnen alle deelnemers het makkelijk terugvinden en vaak zorgt deze hashtag voor veel leuke reacties en interactie. Bij de vorige edities waren we zelfs een paar keer trending topic in Nederland, hoe gaaf is dat?! Eigenlijk is het iedere editie weer kei gezellig op Twitter en op unboxing day lijkt het vaak wel Sinterklaas met al die cadeautjes op Twitter en Instagram.

Let op: geen gesponsorde pakketjes

Voor wie de aankondiging heeft gemist: dit jaar gaan wij geen sponsoring regelen, dus er komen geen extra verrassingspakketjes in omloop. De redenen voor deze keuze lees je terug in het artikel van afgelopen vrijdag.

Tot slot nog een verzoek…

Mocht je zijn uitgeloot en uit teleurstelling zelf een swap project willen starten, bedenk dan zelf even een eigen en originele naam + hashtag. Dit voorkomt verwarring en kopieer niet 100% onze voorwaarden. ?

Aanmeldformulier

Ben je klaar voor de enige echte Echte Post Is Cool #5 inschrijving?
De link naar het aanmeldformulier is verwijderd, omdat de inschrijving is gesloten.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 25 september 2017 at 09:39

  Ik heb me ingeschreven! Leuk!

 • Reply Amy 25 september 2017 at 10:11

  Super leuk dat jullie dit weer organiseren meiden! Ik heb me aangemeld, het lijkt me leuk om weer aan de slag te gaan voor iemand 🙂
  Amy heeft onlangs geplaatst…Het Blotevoetenpad LietebergMy Profile

  • Reply Inge 25 september 2017 at 12:23

   Gezellig dat je weer meedoet!

 • Reply Tamara TS 25 september 2017 at 12:17

  Zojuist ingeschreven! Spannend deze keer!
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Mara Tegendraads goes Rotterdam | Hoe gaat het nu?My Profile

  • Reply Inge 25 september 2017 at 12:23

   Leuk Tamara! 🙂

 • Reply Astrid 25 september 2017 at 12:42

  Yeahh leuk! Aangemeld 🙂 !

  • Reply Inge 25 september 2017 at 21:39

   Leuk dat je je weer hebt aangemeld, Astrid! 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 25 september 2017 at 15:58

  Yes, ik ben er hopelijk weer bij 🙂

  • Reply Inge 25 september 2017 at 21:39

   Spannend! 😀

 • Reply Monica 28 september 2017 at 21:59

  Ingeschreven! Super leuk initiatief meiden