Lush | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetan

24 november 2017
LUSH | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetan

LUSH | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetan

Wat een mooi plaatje hè? Het contrasterende oranje van de orang-oetan tussen de groene bladeren, heerlijk ontspannen in zijn natuurlijke habitat – zoals het hoort. Dit plaatje dreigt niet alleen te verdwijnen, het dreigt in rap tempo te verdwijnen als wij niets doen. Er zijn nog maar 14.600 orang-oetans in het wild en dit aantal neemt schrikbarend af door ontbossing en de toenemende vraag naar palmolie.

#SOSsumatra

Vandaag op Black Friday lanceren Lush en natuurbeschermingsorganisatie Sumatran Orangutan Society (SOS) de #SOSsumatra campagne. Met deze samenwerking willen zij de bescherming van orang-oetans en het regenwoud ondersteunen. Het doel van deze campagne is om bewustzijn te creëren over de ernst van de situatie: het uitsterven van de orang-oetans is namelijk gevaarlijk dichtbij. Door de gigantische ontbossing van het oerwoud verliezen orang-oetans en andere diersoorten hun leefgebied. Organisatie SOS wil vooral bij de gemeenschappen die van het oerwoud leven bewustwording creëren door nadruk te leggen op het belang van het regenwoud en door de bevolking de juiste landbouwtechnieken te leren om voor zichzelf en voor de natuur te kunnen zorgen.

Lush Orangutan zeep

Speciaal voor deze samenwerking heeft Lush Orangutan zeep ontwikkeld; oranje zeep in de vorm van een orang-oetan en ruikt heerlijk naar sinaasappel. De volledige opbrengst van de Lush Orangutan zeep gaat naar de Sumatran Orangutan Society met als doel om 50 hectare inheems oerwoud te herstellen dat zich aan de rand van het Leuser-ecosysteem in Bikut Mas op Sumatra bevindt. Als statement maakt Lush wereldwijd 14.600 limited edition zepen; één voor elke in het wild levende orang-oetan en net als bij de apen geldt: weg is weg. Door het kopen van een zeepje help je het leefgebied van de orang-oetan te beschermen en te herstellen. De Lush Orangutan zeep is te koop in de Lush winkel én in de webshop en kost € 9,50 per stuk.

Lush Orangutan zeep in de vorm van een orang-oetanZo ziet de Lush Orangutan zeep eruit. Is hij niet prachtig?

Orangutan zeep heeft een unieke en speciaal gemaakte patchouli- en sinaasappelgeur, met een zeepbasis van extra virgin kokosolie uit Nias, een eiland voor het vasteland van Sumatra.

Gisteren liet ik op een InstaStory zien dat ik een mysterieus doosje van Lush had ontvangen dat ik pas vandaag – 24 november 2017 – mocht openen. Blijkt dat er in het doosje een Orangutan zeepje zit! Wauw, heel gaaf! Volg jij mij trouwens al op Instagram?

Help je mee om de orang-oetan te redden? Ga je ook Lush Orangutan zeep kopen?

Foto’s: Lush

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Jessica J. 24 november 2017 at 07:03

  Jaaa, ik ren tijdens mijn lunchpauze naar de Lush hier in de stad!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…Gehoorbescherming: Op maat gemaakte oordoppenMy Profile

  • Reply Inge 24 november 2017 at 19:24

   Yaaay! ?

 • Reply Michelle 24 november 2017 at 19:13

  Ik moet het deze maand financieel even rustig aandoen vanwege meerdere verjaardagen, kerstcadeaus en kerstboodschappen maar als ie er in januari nog is, zou ik hem zeker willen bestellen!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…DIY | Wasbare wattenschijfjesMy Profile

  • Reply Inge 24 november 2017 at 19:24

   Ah wat top Michelle! Het zeepje is alleen al prachtig om naar te kijken. ?

 • Reply Els 25 november 2017 at 16:53

  Wat een goed idee en doel :-). Het is helaas wel weer echt een lush prijs :-(.
  Els heeft onlangs geplaatst…DIY #38: Je eigen kerststolp makenMy Profile

 • Reply Sytse - Het Groene Broertje 7 december 2017 at 10:28

  Ik ga binnenkort mijn salaris weer eens bij Lush brengen en als ze er dan nog zijn, neem ik zeker één mee!! Trying to save the world over here 😉
  Sytse – Het Groene Broertje heeft onlangs geplaatst…Mijn groene voornemens voor 2017 – Het resultaatMy Profile

 • Reply Jenn 9 december 2017 at 20:14

  Mooie actie! Ik ben nog nooit bij lush geweest, maar als ik hem tegenkom neem ik hem mee.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…NaNoWriMo: en nu? + winactie!My Profile

 • Reply Nienke 12 december 2017 at 18:05

  Wat een geweldig idee. Wel triest dat het op deze manier moet. 🙁

 • Reply Fabienne, Enjoyyourownbeauty 3 januari 2018 at 19:44

  Wat tof! Een sinaasappelsap vind ik echt heerlijk!
  Klinkt top.

  Liefs
  x

 • Reply Daenelia 14 maart 2018 at 20:42

  Ik moet toch eens langzamer lezen. Ik zweer dat ik zag staan ‘help een orang utan om zeep’ … Gelukkig is het net het tegenovergestelde. Orang utans zijn zo mooi. Ik vind het zelf een eng idee dat er dierensoorten tijdens mijn leven kunnen uitsterven. Of al uitgestorven zijn… Ik denk dat we er goed aan doen om minder grondstoffen te gebruiken en beter voor de aarde te zorgen.

  • Reply Inge 14 maart 2018 at 20:50

   Haha nou laten we dat inderdaad maar niet doen! Het is zeker een eng idee. We zullen zuiniger met de aarde om moeten gaan als we de aarde door willen geven.