Duurzaam

Lush | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetan

24 november 2017

LUSH | Koop Orangutan zeep en red een orang-oetan

Wat een mooi plaatje hè? Het contrasterende oranje van de orang-oetan tussen de groene bladeren, heerlijk ontspannen in zijn natuurlijke habitat – zoals het hoort. Dit plaatje dreigt niet alleen te verdwijnen, het dreigt in rap tempo te verdwijnen als wij niets doen. Er zijn nog maar 14.600 orang-oetans in het wild en dit aantal neemt schrikbarend af door ontbossing en de toenemende vraag naar palmolie.

#SOSsumatra

Vandaag op Black Friday lanceren Lush en natuurbeschermingsorganisatie Sumatran Orangutan Society (SOS) de #SOSsumatra campagne. Met deze samenwerking willen zij de bescherming van orang-oetans en het regenwoud ondersteunen. Het doel van deze campagne is om bewustzijn te creëren over de ernst van de situatie: het uitsterven van de orang-oetans is namelijk gevaarlijk dichtbij. Door de gigantische ontbossing van het oerwoud verliezen orang-oetans en andere diersoorten hun leefgebied. Organisatie SOS wil vooral bij de gemeenschappen die van het oerwoud leven bewustwording creëren door nadruk te leggen op het belang van het regenwoud en door de bevolking de juiste landbouwtechnieken te leren om voor zichzelf en voor de natuur te kunnen zorgen.

Lush Orangutan zeep

Speciaal voor deze samenwerking heeft Lush Orangutan zeep ontwikkeld; oranje zeep in de vorm van een orang-oetan en ruikt heerlijk naar sinaasappel. De volledige opbrengst van de Lush Orangutan zeep gaat naar de Sumatran Orangutan Society met als doel om 50 hectare inheems oerwoud te herstellen dat zich aan de rand van het Leuser-ecosysteem in Bikut Mas op Sumatra bevindt. Als statement maakt Lush wereldwijd 14.600 limited edition zepen; één voor elke in het wild levende orang-oetan en net als bij de apen geldt: weg is weg. Door het kopen van een zeepje help je het leefgebied van de orang-oetan te beschermen en te herstellen. De Lush Orangutan zeep is te koop in de Lush winkel én in de webshop en kost € 9,50 per stuk.

Lush Orangutan zeep in de vorm van een orang-oetanZo ziet de Lush Orangutan zeep eruit. Is hij niet prachtig?

Orangutan zeep heeft een unieke en speciaal gemaakte patchouli- en sinaasappelgeur, met een zeepbasis van extra virgin kokosolie uit Nias, een eiland voor het vasteland van Sumatra.

Gisteren liet ik op een InstaStory zien dat ik een mysterieus doosje van Lush had ontvangen dat ik pas vandaag – 24 november 2017 – mocht openen. Blijkt dat er in het doosje een Orangutan zeepje zit! Wauw, heel gaaf! Volg jij mij trouwens al op Instagram?

Help je mee om de orang-oetan te redden? Ga je ook Lush Orangutan zeep kopen?

Foto’s: Lush

Leave a Reply

CommentLuv badge