Ontwerp je eigen Moleskine agenda

16 november 2018
Uncover Lab Moleskine Agenda Gegraveerd

Het nieuwe jaar staat voor de deur en de zoektocht naar dé agenda voor 2019 is begonnen. Een digitale agenda of toch een fysieke? Met ringetjes of liever gebonden? Misschien ben ik wat ouderwets maar ik kan niet zonder papieren agenda. Na de afgelopen jaren vele agenda’s te hebben getest blijft er één mijn absolute favoriet: Moleskine.

Het lijkt wel of het agenda aanbod met het jaar groter wordt. Elk merk heeft inmiddels zijn eigen agenda of planner. Welke agenda moet je kiezen? Inmiddels zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil gewoon een agenda waar ík vrolijk van word en waar ík het hele jaar plezier van heb en niet omdat een bepaalde agenda of planner populair is. De agenda moet niet te groot zijn, want ik vind het belangrijk dat hij makkelijk mee te nemen is. Daarnaast vind ik een weekoverzicht het fijnst, maar er moet ook ruimte zijn voor extra notities of aantekeningen.

Tip: kies voor een agenda waar jij blij van wordt. Je kunt je agenda of planner altijd nog opleuken met foto’s, stickers, washi-tape, markers of doodles om hem zo helemaal jij te maken. Een agenda kopen en niet gebruiken is zo zonde!

Mokeskine Agenda gegraveerd

Uncover Lab

In samenwerking met Uncover Lab mocht ik een Moleskine 18 maanden agenda laten graveren. Hoe leuk! Misschien herinner je je mijn artikel over mijn gepersonaliseerde notitieboekje nog? Ik ben er nog steeds heel erg blij mee en ik houd van het subtiele effect dat je door het graveren krijgt. Aangezien ik nog geen agenda voor 2019 had gekocht, kan ik op deze manier mijn voorkeuren met elkaar combineren: een Moleskine agenda met een eigen twist!

Uncover Lab Moleskine Agenda Gegraveerd

Uncover Lab zit in hartje Amsterdam en personaliseert daar diverse producten met behulp van een lasermachine. Ik ben gek op de mogelijkheden van een lasermachine! Maar terug naar Uncover: niets is te gek. Denk aan het graveren van notitieboekjes, kaasplankjes of heupflessen, het kan allemaal! Je kunt ook je product meenemen naar de winkel en je wensen met de designers bespreken. Het is eigenlijk net een tattoo shop!

Persoonlijke Moleskine agenda van Uncover Lab

Ontwerptool

Uncover Lab heeft sinds kort een ontwerptool aan de website toegevoegd, zodat je jouw product geheel in de online omgeving kunt vormgeven. Ideaal als je zelf niet zo thuis bent in het drukklaar maken van ontwerpen. Een kind kan de was doen!

Uncover Lab ontwerptool

In de ontwerptool kun je het product kiezen dat je wil ontwerpen. Bij ‘Designs’ kun je helemaal losgaan met ontwerpen. Je kunt een eigen foto toevoegen, kiezen uit beschikbare vormen en templates. Maar het tofste zijn toch wel de beschikbare designs. Zoals je aan de rechterkant ziet zijn er veel hippe en moderne designs beschikbaar! Scroll door de lijst en selecteer het ontwerp dat je aanspreekt. Je kunt het ontwerp heel makkelijk verslepen waardoor je het op het product kunt plaatsen zoals jij dat wil. Ik ben gek op vogels en koos voor de stoere en gedetailleerde uil.

Het is ook mogelijk om je eigen logo’s of ontwerpen in de ontwerptool te uploaden. Hierdoor geef je je product echt een persoonlijk tintje.

Uncover Lab ontwerptool tekst

Je kunt je product ook voorzien van een eigen tekst met de ‘Tekst tool’. Selecteer een lettertype en typ de gewenste tekst. Ik heb naast de uil ook gekozen om nog tekst toe te voegen in de vorm van een jaartal. Op deze manier is het in één oogopslag duidelijk voor welk periode de agenda te gebruiken is. Mijn pocket agenda is namelijk een 18 maanden agenda, waardoor hij van september 2018 t/m december 2019 loopt. De tekst heb ik aan de onderkant van de kaft geplaatst. Vervolgens heb ik mijn gepersonaliseerde agenda toegevoegd aan mijn winkelwagentje en de bestelling afgerond. Gelukkig hoef je niet meteen te beslissen. Je kunt het ontwerp namelijk opslaan en op een later moment verdergaan.

Moleskine agenda

Uncover Lab is erg snel met leveren. Binnen twee dagen heb je je gepersonaliseerde product al in huis en is het ook nog eens leuk ingepakt. Ze weten er in Amsterdam wel een feestje van te maken. 🙂 Ik ben super blij met mijn nieuwe agenda. Het ziet er exact zo uit als ik had ontworpen en het resultaat is geweldig! Wat een details, het is een waar kunstwerk; je raakt niet uitgekeken. Ik denk niet dat ik anders zou willen. Moleskine agenda’s hebben alles wat ik in een agenda wil en het schrijft zo heerlijk. Je pen rolt vanzelf over het papier. Door het te laten graveren heb je echt een unieke agenda die niemand anders heeft!

Kortingscode

Wil je ook graag een unieke, gepersonaliseerde agenda voor 2019? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag een kortingscode speciaal met jullie delen! Gebruik kortingscode mango voor 10% korting op je bestelling! Dat is nog eens een mooi cadeau aan jezelf. 🙂

Heb jij al een agenda voor 2019?

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen ter review.
Ook met mij samenwerken?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 • Reply Jenn 16 november 2018 at 14:43

  Wat leuk! Ik gebruik mijn bullet journal ook als agenda, helemaal gepersonaliseerd 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Review: Bluetooth speaker + WINACTIEMy Profile

 • Reply Jessica J. 16 november 2018 at 16:30

  Echt vet dat ze het zien als tattooshop voor voorwerpen! Mooi ontwerp heb je gekozen. Ik ben zelf niet zo van de papieren agenda’s. De eerste paar dagen vul ik alles nauwgezet in, maar daarna houdt het op. 😛 Ik zet al mijn persoonlijke afspraken gewoon in Google Agenda en de werkgerelateerde zaken in de ingebouwde kalender van Outlook op m’n werk-pc. Voor mij werkt dat perfect!
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…#LETSLIVECLEAN: Statiegeld Store Ecover AntwerpenMy Profile

 • Reply Michelle 17 november 2018 at 20:00

  Echt een fantastische agenda heb je gemaakt. En Moloskine onderscheid zich inderdaad echt met andere merken, zulke fijne producten maken ze! Ik heb nog geen agenda gekocht aangezien ik al een tijdje een digitale gebruik. Ik heb zo weinig afspraken en notities dat ik het eigenlijk zonde vind om er geld voor uit te geven. Die paar afspraken plan ik wel in, in mijn outlook agenda. Soms vind ik het wel jammer, vooral met mijn bullet yournal vond ik het fijn om een agenda gedeelte te maken en bij te houden. Misschien over een tijdje weer..

 • Reply Amelie van Writings by Amelie 18 november 2018 at 11:59

  Ik ben gek op notitieboekjes. Heb er zoveel thuis liggen, maar schrijf ze zelden vol. Ik moet me vaak ook bedwingen om er niet te veel te kopen bij de hema bijvoorbeeld. Nog leuker is dat je ze kan personaliseren. Ben ik helemaal weg van. Een tijdje geleden liet ik ook enkele schriften personaliseren met foto’s!

 • Reply Djuli 2 december 2018 at 12:49

  Wauw, wat een mooie! Ik ga denk ik gewoon weer voor een Leuchtturm volgend jaar.