KreaDoe 2017: ik was erbij!

7 november 2017
KreaDoe 2017 Blijhakertjes van Marlies Strijker-During

Op zondag 5 november 2017 mocht ik aanwezig zijn op KreaDoe 2017 en het was weer één groot feest! KreaDoe is een beurs met alles op creatief gebied en duurt maar liefst vijf dagen lang. Wil je meer weten over KreaDoe, lees dan dit artikel even door. Michelle van Miss Knitwit mocht op woensdag aanwezig zijn, maar kwam op zondag gezellig nog een keer zodat we samen konden gaan. Om 10.00 uur stroomden de eerste bezoekers naar binnen. Wat een heerlijk gezicht is dat, allemaal opgewekte snoetjes! De huisstijl van KreaDoe bestaat uit fel roze en oranje en dat zie je terug aan de inrichting. Als je hier niet vrolijk van wordt dan weet ik het ook niet meer. 🙂

KreaDoe 2017 bezoekers stromen binnen

Bloggersspot

Om 10.30 uur had ik een workshop, maar ik wilde eerst nog even de bloggersspot bewonderen. Op foto’s had ik al gezien dat hij er tof uit zag en in het echt was het nog veel toffer!

KreaDoe 2017 Blogger & Vlogger pleintjeHet pleintje is niet te missen met deze leuke vlag, toch?

KreaDoe 2017 aanwezige bloggers en vloggers gehandletterd op bordIk spotte mijzelf op dit bord, gaaf! (Tip: 2e van onder)

KreaDoe 2017 Bloggerspot gezellig ingerichtKijk nou hoe leuk! Ik had wel een artikel met alleen foto’s van de Bloggersspot kunnen vullen. 😉 Lekker huiselijk met gezellige banken en stoelen, plantjes, er was zelfs een platenspeler die digitale (ja dat dan weer wel) muziek afspeelde. Perfecte setting om lekker te handwerken!

KreaDoe 2017 bos bloemenEn er stonden ook prachtige bossen bloemen en Eucalyptus takken in water.

Workshop

Ik schoof gezellig aan bij de workshop: Tekenen met brushpennen van Paper Den. Deze workshop had op de website van KreaDoe al gelijk mijn aandacht getrokken. Handlettering en kalligrafie zijn momenteel uitermate populair, maar met brushpennen kun je nog veel meer. Aquarel tekeningen maken bijvoorbeeld! Super leuk als je eens aan de slag wil met waterverf, maar dit niet in huis hebt.

KreaDoe 2017 workshop: Tekenen met Brushpennen van Paper Den Wat heb je nodig? Een potlood om je tekening lichtjes te schetsen, brushpennen, aquarelkwasten, fineliners, een glaasje water en je fantasie! (of referentiemateriaal).

Karen is super gepassioneerd en vertelt je over de mogelijkheden van de brushpennen. Wij maakten gebruik van Ecoline brushpennen, maar misschien ken je Ecoline van de waterverf potjes. Ik had nog niet eerder met deze brushpennen gewerkt maar ze zijn heel fijn in gebruik. Door de flexibele punt kun je zelf bepalen hoe dik je de lijnen wil zetten. Na wat oefeningen konden we aan de slag met het inkleuren van één van de beschikbare dieren. Ik koos voor de vos vanwege de mooie oranje herfsttinten.

KreaDoe 2017 workshop Paper Den tekening
Ondanks dat ik wel voor ogen had hoe ik te werk wilde gaan (ik heb wel eens met waterverf gewerkt) merkte ik toch dat het te lang geleden was en ik er weer even in moest komen. Het leuke (en tevens lastige) aan waterverf is dat je niet helemaal kunt bepalen hoe iets eruit moet komen te zien; je moet de controle dus loslaten oef, goede uitdaging. Ik had er wel plezier in, het is echt heel leuk om met de kleuren en het water te spelen. Als je niet wil dat kleuren uitlopen, moet je steeds van werkgebied wisselen (hier ging het nog wel eens mis).

KreaDoe 2017 workshop Paper Den resultaat
Ik was als eerste met de oren van de vos begonnen en dat had ik misschien niet moeten doen. Ik vind ze namelijk te donker en kreeg de techniek tegen het einde van de workshop beter onder de knie. (Die eeuwige perfectionist hè?). Waterverf kun je namelijk goed opbouwen als je het eventjes laat drogen. Als de waterverf is opgedroogd kun je trouwens ook details toevoegen met fineliners, zoals snorharen, takken of bloemsteeltjes. Een toffe combinatie van pen en verf. Ik ga hem thuis nog een keer afmaken, want zoals je ziet is hij nog niet helemaal af.

Karen maakt haar illustraties enkel met de hand en werkt graag met verschillende materialen en technieken. De computer komt enkel van pas als er kaartjes of posters van gemaakt worden. Super inspirerend! Volg haar zeker op Facebook of op Instagram om haar nieuwste creaties te zien.

Officiële KreaDoe 2017 Blogger/Vlogger

KreaDoe 2017 het officiële KreaDoe blogger/vlogger t-shirt
Zonder Mango op mijn schouder ben ik natuurlijk niet zo herkenbaar (hoogtijd dat ik een Mango knuffel haak voor op mijn schouder 😉 ) dus kreeg ik een felroze t-shirt waarmee ik gebombardeerd werd tot officiële KreaDoe blogger/vlogger.

Meeten

Het leuke aan zo’n dag is dat je een hoop mensen ziet en zo’n bloggersspot is een mooi punt om elkaar te ontmoeten. Elze van Mintennpink, Nicole van Meisje-Eigenwijsje en ik waren de bloggers/vloggers van de zondag. Elze kende ik nog niet, maar Nicole volg ik al een hele tijd. Zo leuk om iemand eens in het echt te zien en ook grappig dat je iemand meteen herkent. Melissa kwam zich even voorstellen, zij was donderdag aanwezig als blogger maar kwam gezellig nog een dagje naar KreaDoe. Marion van A Crea Life kwam gezellig bij ons op de bloggersspot zitten. Ze kwam mij zo bekend voor maar kon het even niet plaatsen. Blijkt dat wij elkaar vorig jaar op PaperPassion hebben ontmoet! Grappig hoe je verschillende evenementen dezelfde personen tegenkomt. Romy van Vaker Vrolijk kwam ook nog even hoi zeggen, was ook super leuk!

Pareltjes

Er zijn ontzettend veel stands op KreaDoe aanwezig en is dus ontzettend veel te zien. Soms vind je opeens een mooi pareltje tussen al die stands waar je oog op valt en waar je opslag verliefd op wordt. Ik ben er twee tegengekomen:

Passiebloom

Passiebloom is hier een voorbeeld van. Vrijwel alle stands hebben een creatief aanbod, maar Passiebloom heeft juist hele toffe en hippe stationary goodies die je misschien niet per se nodig hebt, maar wel heel graag wil hebben! Ik zeg dit niet omdat ik hier vorig jaar een dag heb geholpen op de stand, maar omdat ik het echt een tof concept vind. Ik ben een aantal keer langs de stand gelopen en er waren continu rijen met mensen. Ik ben blijkbaar niet de enige die hier gek op is. 😉

KreaDoe 2017 Passiebloom heeft stationary goodies

KreaDoe 2017 Passiebloom heeft woonaccessoiresen stationary goodies

Cats on Appletrees

Cats on Appletrees was voor mij wel de ontdekking van KreaDoe. Hoog schattigheids gehalte en mooi vormgegeven. Een typisch gevalletje: dit wil ik gewoon hebben! Ze hebben gewoon een kiwi als figuurtje, dan scoor je bij mij al punten hoor. 🙂

KreaDoe 2017 Cats on Appletrees knuffel

KreaDoe 2017 Cats on Appletrees kaarten en ontbijtbordjes

KreaDoe 2017 Cats on Appletrees knuffels en kaarten

KreaDoe 2017 impressie

Naast gezellig kletsen op de Bloggersspot heb ik natuurlijk ook rondgelopen en mij vergaapt aan al dat leuks en moois dat ik voorbij zag komen. Daarom een hoop foto’s voor wat sfeerbeelden van KreaDoe 2017.

KreaDoe 2017 tafereeltjes van Zwanettes Sprookjes Atelier Bij Zwanettes Sprookjes Atelier kun je super leuke tafereeltjes maken. Het ziet er mooi uit en is denk ik ook heel leuk om te maken. Er werden ook workshops gegeven en aan de tafel werden de mooiste dingen gemaakt.

KreaDoe 2017 DenDennis kraamkamer knuffels DenDennis was ook aanwezig op KreaDoe en presenteerde zijn nieuwe kraamkamer knuffels. Het ziet er super lief uit!

KreaDoe 2017 DenDennis kraamkamer knuffels Hier de andere twee knuffels. Stom genoeg totaal vergeten om Dennis zelf nog even op de foto te zetten! Volgende keer Dennis. 😉

KreaDoe 2017 garen bij Wolplein Bij Wolplein waren er genoeg garen te vinden. Deze vrolijke boel moest ik natuurlijk fotograferen.

KreaDoe 2017 Cute Dutch knuffels Cute Dutch was ook aanwezig. De knuffels van Stefanie zijn altijd zo herkenbaar door het überzachte garen. De knuffels hebben ook zo’n hoge aaibaarheidsfactor. Je moet ze altijd even aaien.

KreaDoe 2017 Stip en Haak beer en uil Stip en Haak kon natuurlijk ook niet ontbreken. Ik heb mij weer staan verlekkeren aan al die lieve knuffels.

KreaDoe 2017 Stip en Haak tekkels De Teckels blijven ook zo lief..

KreaDoe 2017 Koffie & Wol opname setting Elke dag vonden er ook live opnames plaats van Koffie & Wol. Je kunt dus letterlijk achter de schermen meekijken. Grote namen in de haak- en breiwereld werden door en voor Koffie & Wol geïnterviewd.

KreaDoe 2017 Koffie & Wol setting Een close-up van de opname setting. Dit zou wel heel vrolijk staan in je woonkamer, niet waar?

KreaDoe 2017 Blijhakertjes van Marlies Strijker-During Bij de stand van Echtstudio kwam ik deze Blijhakertjes tegen. Op Instagram had ik ze al voorbij zien komen en vond ze al meteen te gek. Toen ik ze in het echt zag was ik op slag verliefd. Ik heb even met Marlies Strijker-During staan praten, maar totaal vergeten om haar samen met haar knuffels op de foto te zetten.. handig! Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb haar Blijhakertjes boek gekocht. Kan niet wachten om zo’n leukerd te gaan maken! Eerst nog bedenken welke ik als eerste wil maken. 🙂

KreaDoe 2017 Koffie & Wol tv met Marlies Strijker-During Gelukkig had ik nog een nieuwe poging toen ze even later opnames had voor Koffie & Wol tv met de knuffels naast zich op de bank. Yay! 🙂

KreaDoe 2017 wolletjes van Scheepjes

KreaDoe 2017 wolletjes van Durable
Naast papierwaren, sieraden, kerstornamenten, boeken, decoupage, taart benodigdheden en nog veel meer waren er natuurlijk ook veel fijne wolletjes te vinden. <3

Feestje

Ik val misschien in herhaling, maar KreaDoe 2017 was écht een feestje. Er is zo veel te zien dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. Er zijn nog steeds heel veel dingen op de beurs die ik helemaal niet heb gezien.. Ik wilde nog een tweede workshop volgen bij Slagletterplaatjes, maar dat is er gewoon niet meer van gekomen. Je kijkt echt je ogen uit. Een strakke planning is vereist wil je alles kunnen zien / doen / afstrepen van je lijstje.

Ik heb leuke mensen ontmoet, een toffe workshop mogen volgen en ook veel inspiratie opgedaan. Het was bijzonder om dit als KreaDoe blogger te mogen ervaren. Het is absoluut voor herhaling vatbaar en mijn ’to make list’ is drastisch gegroeid en dat in slecht één dag. 😉 Ik heb in ieder geval genoten!

Ja KreaDoe 2017, je was weer een feestje!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Saskia 7 november 2017 at 11:15

  Wat een hoop kleurtjes. Ziet er erg gezellig uit 🙂

  • Reply Inge 7 november 2017 at 20:32

   Ja dat is het ook zeker!

 • Reply Romy 7 november 2017 at 18:28

  Wat heb je er een onwijs mooi en uitgebreid van verslag van gemaakt met veel toffe foto’s ook! Ik vond het erg leuk om je even gesproken te hebben zondag en vond het ook een feestje om naar de KreaDoe te gaan. Het is alleen al heerlijk om rond te lopen en weer zoveel creatieve inspiratie op te doen. Echt genieten!
  Romy heeft onlangs geplaatst…10 willekeurige feiten over mij #3My Profile

  • Reply Inge 7 november 2017 at 20:33

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond het ook heel gezellig om jou even gesproken te hebben. Fijn dat je het naar je zin hebt gehad. 🙂

 • Reply Michelle 7 november 2017 at 20:29

  Wat een super gezellige dag zal dit zijn geweest! Ik moet eerlijk toegeven, dat ik nog nooit op zo’n beurs ben geweest. Ieder jaar lijkt het mij super leuk, maar op de één of andere manier komt het er gewoon telkens niet van. Mooie foto’s heb je gemaakt, lijkt me heerlijk om zo een dagje rond te struinen!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…7x waaraan je merkt dat je baby ouder wordtMy Profile

  • Reply Inge 7 november 2017 at 20:35

   Nou dat was het inderdaad! Er is zoveel te zien dat je echt je ogen uit kijkt. Echt een aanrader!

 • Reply Amy 8 november 2017 at 09:35

  Wat een kleurrijk en vrolijk geheel! Ik kan mij voorstellen dat het super gezellig is en dat je je er helemaal thuis voelt!
  Amy heeft onlangs geplaatst…Zo benut je LinkedIn optimaal (als starter)!My Profile

 • Reply Sammie 8 november 2017 at 19:04

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Die stand van Cats on Appletrees ziet er erg leuk uit, zie een hoop leuke items 🙂
  Sammie heeft onlangs geplaatst…Moeder dochter dagje en nieuw huis.My Profile

  • Reply Inge 9 november 2017 at 08:06

   Ja Cats on Appletrees was voor mij wel dé ontdekking. Zulke leuke stempels en kussen en kaartjes en.. ja eigenlijk wilde ik gewoon alles meenemen. 🙂

 • Reply Els 11 november 2017 at 12:11

  Wat leuk om je verslag te lezen :-). Die workshop leek me ook toch met die brushpennen :-). Verder heb ik ook bij stip en haak staan kijken, hun haakpatronen zijn zo schattig :-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Overzicht: Sinterklaas artikelenMy Profile

 • Reply yvonne 22 november 2017 at 22:38

  Zooo leuk. Ben ergens blij dat ik niet geweest ben. ik word er zo hebberig van!