Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen

5 december 2016
Afbeelding Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen

Wist je dat er veel ouderen een eenzame kerst tegemoet gaan? Zij hebben niemand om deze dagen mee door te brengen. Een vrolijke kerstkaart in de brievenbus kan hen helpen.

Afbeelding Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen

Momenteel brei ik zoveel mogelijk mini mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne. Op deze manier probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het Nationaal Ouderenfonds. Er zijn namelijk heel veel eenzame ouderen in Nederland. Zij brengen de feestdagen alleen door, omdat zij niet de mogelijkheid hebben om kerst met vrienden of familie te vieren. Dat is toch verschrikkelijk? Niemand zou alleen moeten zijn. Een lieve kerstkaart in de brievenbus zou daarom al heel veel voor deze mensen betekenen. Kun je niet breien of haken en wil je toch graag iets doen voor de eenzame ouderen in ons land? Verras dan een (onbekende) oudere met een kerstkaart! Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Ouderenfonds.

Decemberzegels

Op een velletje Decemberzegels zitten normaal gesproken 20 zegels, maar dit jaar zitten er maar liefst 21 zegels op. Die extra zegel kun je bijvoorbeeld mooi gebruiken voor jouw speciale kerstkaart!

Hoe werkt het?

Schrijf vóór 18 december 2016 een mooie kerstgroet. Koop een mooie kerstkaart óf maak zelf een mooie kaart! Dit lijkt mij ook ideaal voor mensen die aan het oefenen zijn met handlettering. Want wat moet je toch met al die zelfgemaakte kaarten? 😉 Die doe je natuurlijk op de post!

Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kaart op. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt er samen met PostNL voor dat alle kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland. Stuur hiervoor je kaart(en) naar het volgende adres:

Nationaal Ouderenfonds
Postbus 156
3980 CD Bunnik

Afbeelding kerstkaart eenzame ouderen prettige feestdagen

Afbeelding kerstkaart eenzame ouderen fijne kerst

Ik kocht dit vrolijke setje van 10 kerstkaarten bij de Kruidvat voor maar € 1,99. Er zijn heel veel leuke kerstkaarten te vinden of maak ze lekker zelf! 🙂 Doe jij ook mee?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 • Reply Nancy 5 december 2016 at 08:42

  Op zich vind ik het wel hartverwarmend,en het is triest dat er zoveel mensen, niet alleen ouderen, alleen zijn. Maar ik vraag me dan ook wel een klein beetje af wat voor een verschil een kaartje dan maakt. Niks doe is nog minder hoor,maar toch.
  Nancy heeft onlangs geplaatst…STYLED BY……….NANCYMy Profile

  • Reply Inge 5 december 2016 at 08:46

   Nee het betekent inderdaad niet dat deze mensen dan opeens wel de feestdagen met vrienden of familie kunnen doorbrengen, maar een kaartje laat zien dat er aan ze gedacht wordt. Dat ze er toe doen. Ik vermoed dat deze mensen al jaren geen kerstkaart meer hebben ontvangen. Van een lieve kerstkaart op de mat word je toch blij?

 • Reply Nancy 5 december 2016 at 09:09

  Ja, dat is zo maar ik denk dan altijd een stap verder. Ik zie ,via mijn vrijwilligerswerk, veel eenzame mensen . En als ik dan een berichtje zie zoals dat van jou, denk ik: fijn dat er mensen zijn die wat voor anderen willen doen! Maar ik wil dan altijd weer een stapje meer! Kan er ook niks aan doen. Haha, maar eenzaamheid is ook zo ongelooflijk verdrietig! Maar begrijp me niet verkeerd hè, ik vind je oproepje geweldig!?
  Nancy heeft onlangs geplaatst…STYLED BY……….NANCYMy Profile

 • Reply Simone 5 december 2016 at 19:57

  Wat een goed initiatief! Zelf kende ik het wel, vaag. Maar nooit wat mee gedaan. Misschien doe ik dat dit jaar wel. 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst…Mijn weg naar Online MarketeerMy Profile

 • Reply Kim 5 december 2016 at 23:24

  Oh Inge ik zit dus al de hele dag aan dit blogje van jou te denken. Misschien dat ik wel een paar kaartjes ga schrijven! Alleen zat ik te denken van ja wat moet je dan schrijven? Worden het voor hen wel ‘fijne kerstdagen’ en een ‘gelukkig nieuw jaar’ ? Ik nog even brainstormen 🙂
  Kim heeft onlangs geplaatst…Favoriete The Voice Of Holland DeelnemersMy Profile

  • Reply Inge 6 december 2016 at 07:45

   Ja dat is ook lastig. Misschien iets in de trant van ‘Ik hoop dat u toch een beetje leuke dagen heeft’ of ‘Ik hoop dat mijn kerstgroet een glimlach op uw gezicht mag brengen’. 🙂

 • Reply Yvonne 6 december 2016 at 06:33

  Goeie actie. Vorig jaar heb ik er heel veel verstuurd omdat ik meedeed met een actie van een blogger die kaarten inzamelende en ze afleverde bij verzorgingstehuizen. Zelf ben ik van het kaarten kopen. Ik ben niet zo creatief met kaarten maken.

 • Reply Rowan 6 december 2016 at 10:45

  Wat een mooi initiatief! Echt leuk dat er zelfs een extra postzegel bij de decemberzegels zit, dat is toch gewoon hartverwarmend?!
  Rowan heeft onlangs geplaatst…Instagram top 5: oktober & novemberMy Profile

  • Reply Inge 6 december 2016 at 10:49

   Vind ik ook! 🙂

 • Reply Dinja 7 december 2016 at 00:07

  Wat een goede actie! Ik ga zeker een kerstkaartje versturen 🙂
  (en de mutsjes heb ik ook al opgestuurd)
  Dinja heeft onlangs geplaatst…Pan that Palette Update #9My Profile

 • Reply Els 7 december 2016 at 06:55

  Wat een goed idee!

 • Reply Michelle 7 december 2016 at 20:16

  Wat een mooi initiatief en helemaal super dat ze bij de Post er ook aan denken en een zegeltje extra op een vel doen. Ik wil aankomende week de kerstkaarten gaan schrijven en dit initiatief ga ik zeker onthouden!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Foto’s van de Newborn shootMy Profile

  • Reply Inge 8 december 2016 at 07:50

   Vind ik ook! 🙂

 • Reply Kimdonz - Jullie artikelen in het zonnetje #1 - Kimdonz 12 december 2016 at 07:10

  […] waardoor ik de knoop doorhakte deze rubriek te maken. Dit vind ik zó een mooi initiatief. Dus dat Inge hier aandacht aan besteed, vind ik erg goed. Ik zit er nu over na te denken met deze actie van het […]

 • Reply Ramona (Kijk, mama!) 17 december 2016 at 12:47

  Goed bezig, ik wist hier nog niks vanaf. Ik had vorig jaar wat kaarten over (want ik koop altijd teveel) en dan is dit klusje ook zo gedaan! Ik zal eraan denken bij het maken van mijn kaarten.