Monsieur Mango bestaat 3 jaar!

2 november 2017
Monsieur Mango bestaat 3 jaar

Hip Hip Hurra Monsieur Mango bestaat vandaag 3 jaar! Nee, daar bedoel ik niet mijn gelijknamige gevederde vriendje mee, maar mijn blog. Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat mijn eerste artikel online kwam. Ik woonde destijds in Malmö – Zweden en had behoefte aan een eigen plekje op het internet omdat Pinterest te weinig uitkomst bood. Dat lijkt als de dag van gisteren, maar is – helaas – toch alweer drie jaar geleden.

Monsieur Mango bestaat 3 jaar

3 jaar Monsieur Mango

Het was eerlijk gezegd spannend of deze derde blogverjaardag er überhaupt zou komen. Niet alleen lag het bloggen door de Vierdaagse training lang stil, ik heb ook lang getwijfeld of ik wel door wil gaan. Ik vind bloggen écht ontzettend leuk, maar ik merk ook dat ik geen tijd meer heb voor andere dingen. Handwerken, lezen, kalligrafie & handlettering, mijn nieuwe naaimachine? Nog even en ik moet gaan vragen wat die dingen inhouden. 😉 Dat vind ik erg jammer want ik word juist erg blij van deze dingen. Sinds ik fulltime werk heb ik sowieso veel moeite om de beperkte vrije tijd, vele interesses en mijn blog te combineren (en laten we het huishouden niet vergeten), maar dat hoort er hoogstwaarschijnlijk ook bij.

Nieuwe blogplanning

Om het voor mijzelf leuk te houden, zullen er waarschijnlijk minder artikelen online komen. Ik ben al een paar weken aan het experimenteren met een nieuwe blogplanning. Voorheen had ik een vast schema van drie keer per week. Dat biedt houvast en een fijn ritme, maar hierdoor kan ik te weinig genieten van de andere dingen om mij heen. Het zijn juist de kleine dingen die je gelukkig maken en daarom wil ik daar graag meer tijd voor vrijmaken. Ik wil daarom gaan zorgen dat er in ieder geval 1 keer per week een artikel voor jullie klaarstaat. Soms zijn er uitzonderingen, zoals deze week met een blogverjaardag die ik natuurlijk niet wil overslaan. 🙂

Welke dag hiervoor het fijnste is weet ik nog niet. De laatste tijd publiceerde ik steeds op vrijdag, maar misschien is de zondag juist wel een fijne dag. De drukke werkweek achter de rug en heeft iedereen tijd voor andere dingen. Hebben jullie een voorkeur? Laat het gerust weten in een reactie!

Focus

In het artikel over mijn ontvangen Echte Post Is Cool pakket haalde ik al aan dat ik ook mijn focus even kwijt was. Wie ben ik? Wat wil ik? Simpele vragen waarop het antwoord ingewikkelder is dan gedacht. Ik ging mijzelf teveel vergelijken met anderen en voelde mij nergens bijhoren. Onzin eigenlijk, want dat is juist mijn kracht: mijn eigen ding doen. Daarom hoop ik mijn nieuwe focus snel door te voeren hier op Monsieur Mango. Dit zullen voornamelijk artikelen zijn op het gebied van duurzaamheid, ontwikkeling / mindfulness en DIY’s. Ik zal wat meer vooruit moeten gaan plannen, want in DIY’s zit veel tijd en die kan ik alleen in het weekend maken + fotograferen. Mooi om eindelijk eens te beginnen met dat bullet journal. (Oh perfectionisme. I hate you. Grrr).

Groei

Het is mooi om te zien hoe je elk jaar toch weer bent gegroeid, meer hebt geleerd maar vooral ook jezelf beter leert kennen. Ik heb een manier van fotograferen gevonden waar ik mij goed bij voel en wat ik inmiddels wel als “Inge” kan bestempelen. Door het bloggen leer je mooie merken en mensen kennen, maar ook omgaan met samenwerkingen en onmogelijke eisen van bedrijven. Ja ik heb weer veel geleerd het afgelopen jaar. Vanavond eet ik in ieder geval iets lekkers bij de thee, want je blog is tenslotte maar één keer 3 jaar oud. 😉

Waar dat schip strand? Ik weet het niet. Nu in ieder geval nog even niet. 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 Reacties

 • Reply Rosita 2 november 2017 at 07:17

  Van harte gefeliciteerd met je blog verjaardag! Ik heb geen bepaalde voorkeur voor een tijdstip. Ik lees je blogs als ik ze voorbij zie komen op sociale media.
  Rosita heeft onlangs geplaatst…Vloggen: Yes or no?My Profile

  • Reply Inge 2 november 2017 at 07:47

   Ah dankjewel Rosita! 🙂

 • Reply Sammie 2 november 2017 at 07:55

  Gefeliciteerd met je blog verjaardag! Ik zou er zeker wat lekkers op nemen bij de thee vanavond 😉

 • Reply Els 2 november 2017 at 08:30

  Van harte gefeliciteerd :-). Smakelijk eten vanavond!
  Els heeft onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #42: Oktober 2017My Profile

 • Reply Yvonne Koop 2 november 2017 at 08:54

  Hej Inge, gefeliciteerd! Ik lees je leuke frisse blog sinds kort en vind het iedere keer weer een genoegen. Dus ga vooral door, op wat voor manier dan ook! Uiteindelijk is het jouw blog, als jij happy bent met wat je hier neerzet, zijn wij dat ook 😉

 • Reply Amy 2 november 2017 at 09:35

  Gefeliciteerd met deze mooie pijlpaal van 3 jaar bloggen! Ik snap je helemaal en het is ook moeilijk om je blog structureel bij te houden naast fulltime werken als je ook nog zoveel andere dingen hebt. Denk dat je daarin niet te streng moet zijn voor jezelf. Ik lees je blogs wanneer ik ze voorbij zie komen via social en soms check ik je site gewoon even om te zien of er iets nieuws online staat. Een vast moment hoeft van mij zeker niet, dat doe ik ook niet met mijn eigen blog. Je bent zo creatief, dat straalt echt van je blog af! Ga vooral lekker nog even door op jouw ritme 🙂
  Amy heeft onlangs geplaatst…Een terugblik op oktoberMy Profile

  • Reply Inge 6 november 2017 at 12:24

   Wat een lieve reactie, dankjewel!

 • Reply Jenn 2 november 2017 at 10:24

  Gefeliciteerd! Hier ook geen voorkeur hoor, ik zie het vanzelf als er iets nieuws staat 🙂 En dat je zo je eigen ding doet is juist een van de redenen dat ik je zo graag volg!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…November mini bucketlistMy Profile

  • Reply Inge 6 november 2017 at 12:25

   Ah dankjewel! ?

 • Reply ricardo 2 november 2017 at 13:20

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! en lekker doen waar jij je goed bij voelt en dan komen de mensen echt wel lezen. Ik in ieder geval wel en een vast moment? ik doe er niet meer aan. Had meer dan een maand niks gepost en mensen komen toch wel weer lezen als er iets nieuws online komt en de oudere artikelen zorgen dat de bezoekersstroom in evenwicht blijft.
  ricardo heeft onlangs geplaatst…Kerstboom in November.My Profile

  • Reply Inge 6 november 2017 at 12:27

   Dat maak ik inderdaad ook op uit de reacties; de dag maakt helemaal niet uit. Wel fijn! 🙂

 • Reply nancy 2 november 2017 at 13:25

  Gefeliciteerd! En lekker doen waar jij je het fijnst bij voelt!

 • Reply Sabine 2 november 2017 at 15:27

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal! Nog heel veel jaren gewenst, op een manier die het beste bij je past! x
  Sabine heeft onlangs geplaatst…Persoonlijk: verhuizen, drukte en een korte blogpauzeMy Profile

 • Reply Simone 2 november 2017 at 17:54

  Yay gefeliciteerd met je 3 jarige blog! Het is heel goed van je dat je blogt zo dat jij daar je goed bij voelt. Ik kijk uit naar al je artikelen 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst…Trouwen | Bruidslingerie?!My Profile

 • Reply Romy 2 november 2017 at 18:38

  Gefeliciteerd met je blogjubileum! Zo bijzonder dat je al zo lang blogt! Ik volg je blog met veel plezier. Alleen maar goed dat je nadenkt over hoe je verder wilt met je blog en wat daarin voor jou het beste voelt. Het moet wel een leuke hobby blijven en iets wat je met plezier doet 🙂
  Romy heeft onlangs geplaatst…10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)My Profile

 • Reply Elisabeth 2 november 2017 at 20:57

  Gefeliciteerd!
  Elisabeth heeft onlangs geplaatst…Unboxing: Bestellingen Hobby liefdeMy Profile

 • Reply Marian B 2 november 2017 at 21:16

  Gefeliciteerd! Je moet doen waar jij je het beste bij voelt!

 • Reply Kim 3 november 2017 at 09:32

  Gefeliciteerd Inge! Het lijkt er bijna een beetje bij te horen. Zelf heb ik ook lang niks gepost en andere bloggers waar ik veel contact mee had ook niet. Je moet doen wat je zelf het fijnst vindt 🙂 Mij maakt het qua dagen niks uit!
  Kim heeft onlangs geplaatst…Verhuisd naar Utrecht!My Profile

 • Reply Northflix 3 november 2017 at 12:51

  Spuit 11 komt je ook nog even feliciteren met deze mijlpaal!
  We hebben het er al vaker over gehad maar jezelf vergelijken met anderen is killing!
  Ik weet het, het is lastig! Ik doe het ook nog wel eens…
  Maar lekker focussen op je eigen plezier en doen wat je leuk vindt is het belangrijkste!
  Want aan het einde van de dag is het “slechts” een hobby.

  Ik heb geen voorkeur voor een dag… Ik zie de updates vanzelf 🙂

 • Reply Michelle 3 november 2017 at 15:12

  Een hele fijne blogverjaardag gewenst! En hoe vaak er ook iets online van je komt, als het maar ´Inge´ is dan is het goed 😉 Een hobby moet vooral leuk blijven en wanneer je jezelf teveel druk op legt komt dit in gedwang en dat is -meestal- altijd te merken aan de blogjes. Lekker zo doorgaan dus en heb er vooral veel plezier in 😉
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Wandel je mee?My Profile

 • Reply Giulia Califano 4 november 2017 at 16:19

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Natuurlijk mag dat gevierd worden 😉 En vooral naar jezelf luisteren, het is jouw blog dus ook jouw feestje! 😉

 • Reply Saskia 4 november 2017 at 16:46

  Inderdaad doen waar jij je goed bij voelt. En vergelijken is soms zo jammer, vandaar dat ik dat geheel heb los gelaten. We mogen zijn, zoals we zijn. Genieten. Nét even anders.

  Ik kom hier al graag al die jaren, heel erg gefeliciteerd en op naar de volgende 3(00) 😉
  Ik heb geen voorkeur voor een dag, de meeste artikelen lees ik in de weekenden bij

 • Reply Lieke van Veen 4 november 2017 at 17:35

  Van harte gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan van je blog! Je moet doen wat voor jou het beste voelt.

 • Reply Marije 5 november 2017 at 13:44

  Gefeliciteerd! Goed dat je je bewust bent en naar je focus kijkt.
  Marije heeft onlangs geplaatst…Happy Sunday: ♡ Happy Moments ♡My Profile

 • Reply Marjoleine 5 november 2017 at 14:32

  Hieperdepiep hoera!! Van harte 3 jaar is niet niks en dat heb je maar mooi bereikt.
  Lees je blog met plezier maar het belangrijkst is dat je zelf plezier hebt in de dingen die je doet. 🙂

 • Reply Rianne 6 november 2017 at 09:52

  Gefeliciteerd!!
  Rianne heeft onlangs geplaatst…Is het al Kerst?My Profile

 • Reply Emily Lotus 11 november 2017 at 12:41

  Nog gefeliciteerd met je blog verjaardag! Die van mij is 29 oktober 3 jaar oud geworden. 🙂
  Mooi om te zien hoe je gegroeid bent, en goed dat je het leuk voor jezelf houdt. Drie keer per week posten is geen must. 🙂
  Emily Lotus heeft onlangs geplaatst…Gezinsuitbreiding: ratjes!My Profile

 • Reply Linda 17 november 2017 at 13:09

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Drie jaar is erg lang in de blogwereld. Fijn dat je gewoon kijkt wat je nu wilt doen, je ontwikkeld je toch door en de keuzes die je eerder maakte passen niet meer bij wie je nu bent.