Things I Made #1

4 februari 2015

In ‘Things I Made’ wil ik met enige regelmaat laten zien wat ik de afgelopen tijd zoal heb gemaakt. Aangezien ik het leuk vind om dingen te maken, wil ik deze graag met jullie delen.

Voor kerst heb ik voor zowel mijn vader als mijn moeder een muts gebreid. Ik wilde iedereen een kleinigheidje geven en een muts is altijd handig dacht ik. In plaats van kopen, maak ik het liever zelf (met heel veel liefde natuurlijk!). Helaas ben ik om één of andere stomme reden de meeste foto’s kwijtgeraakt [huilie] maar daar is verder niets meer aan te doen.

Gekabelde mannenmuts

De muts voor mijn vader is zwart, want hij moet natuurlijk wel stoer zijn. Het Man-Approved Cabled Hat Pattern kwam daarbij goed van pas. Daarnaast paste zwart ook het beste bij zijn winterjas. De muts is gemaakt met kabels, zoals je hopelijk een beetje kunt zien. Gebreid op een rondbreinaald voor een seamless resultaat. Warm, maar toch mannelijk. Het is de bedoeling dat de onderkant (het rechte stuk) wordt omgeslagen. Het ziet er zo een beetje raar uit.
Afbeelding gebreide kabelmuts mannen
Afbeelding gebreide kabelmuts mannen 2

Scandinavisch patroon

Voor mijn moeder maakte ik een geheel andere muts, maar wederom afgestemd op haar nieuwe winterjas (die ik nog helemaal niet had gezien toen ik dit aan het breien was!) Voor deze muts heb ik stranded knitting gebruikt: breien met 2 kleuren garen. Dit deed ik voor het eerst en dat is ook wel te zien.. het is zo niet mooi strak als in de winkel, maar goed. Handgemaakt is toch altijd een tikkeltje anders 😉 Ook deze muts is op de rondbreinaald gemaakt en dus naadloos. Door het afwisselen van de kleuren krijg je een patroon. In dit geval heeft het een lekker Scandinavisch tintje. Ik heb het patroon van Dawn Borgman gebruikt voor deze muts. Een foto van work-in-progress. Een foto van het eindresultaat ontbreekt, helaas!

Afbeelding gebreide muts stranded knitting

Retro onderzetters

Een tijdje daarvoor nog heb ik deze onderzetters gemaakt voor mijn moeder. Onderzetters komen altijd van pas en ze mogen er best gezellig uit zien vind ik. Omdat we vaak oranje bloemen in huis hebben, leek het me leuk om deze accentkleur aan te houden. De onderzetters zijn gehaakt (dus niet gebreid) in de vorm van een bloem. Het heeft een retro-feeling maar dat vind ik er juist leuk aan. Heel makkelijk en snel en met 10 onderzetters kan ze weer eventjes vooruit. Zelfs bij een mok zie je nog het buitenste bloemenrandje van de onderzetter. Ze zijn gebaseerd op een patroon van Emma van Lululoves.

Afbeelding bloemig gehaakte onderzetters
Afbeelding bloemig gehaakte onderzetters 2
Afbeelding bloemig gehaakte onderzetters 3

Sloopspeeltje

Afgelopen weekend maakte ik een sloopspeeltje voor Mango. Papegaaien houden van slopen (al vind ik het bij Mango eigenlijk reuze meevallen..) en ik vind het leuk om dingen te maken. Perfect match! Het is geen technisch hoogstandje, maar ach. Heb de ijsstokjes zelf geverfd (dus geen giftige stoffen), er zitten wat wilgentakjes tussen en in de kartonnetjes heb ik zonnebloempitjes verstopt. Ik zag Mango er gisteren al ondersteboven inhangen, dus ik geloof dat het is goedgekeurd!

Afbeelding sloopspeeltje Mango

Ik heb ondertussen alweer veel te veel ideeën op mijn lijstje staan en ik sta te popelen om weer iets nieuws te maken.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 • Reply Sammie 4 februari 2015 at 10:09

  Gaaf dat je het allemaal zelf kan maken, die onderzetters zijn erg leuk!

 • Reply Northflix 4 februari 2015 at 11:28

  Wat heerlijk creatief en wat knap! Die onderzetters vind ik echt tof!

 • Reply Chantal 4 februari 2015 at 19:46

  Leuke projecten. Ik vind vooral je breiprojecten knap. Als ik deze zie, wil ik daar toch wat beter in worden.

 • Reply Jenn 5 februari 2015 at 09:13

  Leuk om te zien! Ik kan totaal niet haken…

 • Reply Lisa Heleen 6 februari 2015 at 22:13

  Leuk om te zien wat je allemaal hebt gemaakt! Schattig dat vogel speeltje. Ik heb er laatst ook één voor mijn vogel gemaakt, maar die vind het niks aan haha.

 • Reply Paul 7 februari 2015 at 13:03

  Die mannenmuts ziet er inderdaad gaaf uit! Je vader mag blij met je zijn…

  • Reply Inge 9 februari 2015 at 13:04

   Dankje! 😉

 • Reply Sas 7 februari 2015 at 15:34

  wat een leuke rubriek en wat een tof gemaakte muts! Ik ben erg benieuwd naar je volgende creaties.

 • Reply bymarlayne 8 februari 2015 at 19:42

  Die onderzetters zien er erg leuk uit!

 • Reply Nathalie 9 februari 2015 at 16:01

  Wat leuk dit om te zien! wat ben je creatief vind je onderzetters erg schattig

 • Reply Els 9 februari 2015 at 20:13

  Wat een leuke dingen heb je gemaakt! Die muts met Scandinavisch patroon is erg mooi.

 • Reply twintigennogwat 9 februari 2015 at 22:14

  Gaaf zeg, je creativiteit! Heel erg leuk om te zien. Vooral de onderzettertjes vind ik heel cute <3

 • Reply Daniëlle 10 februari 2015 at 10:42

  Wat leuk bedacht en gemaakt! De onderzetters zouden perfect bij onze kamer passen 🙂

 • Reply Chantal 10 februari 2015 at 12:43

  Wat een leuke onderzetters! En de mok op de eerste foto zou ik er dan op zetten 😉

 • Reply Rianne 10 februari 2015 at 21:20

  Supertof! Ik wilde dat ik kon breien of haken, lijkt me zo leuk om zelfgemaakte sjaals/mutsen te dragen! Mijn dwergpapegaai is ook dol op dingen om te slopen haha! 🙂

 • Reply Eva 13 februari 2015 at 09:41

  Creatief bezig! En wat heb je trouwens een leuke blog, via via ontdekt en vind ‘m erg leuk!

 • Reply Estrella 13 februari 2015 at 20:27

  Mooi! Ik wou dat ik dat kon, maar ik laat alleen maar steken vallen. 🙂

 • Reply Karlijn 13 februari 2015 at 21:47

  Die muts! Wat knap dat je dat kan zeg. Het lijkt me zo ingewikkeld om zo’n patroon te lezen. X

 • Reply elma 17 februari 2015 at 19:51

  Wauw, wat een leuke dingen allemaal! Echt geweldig die muts met scandinavisch patroon!

 • Reply karinjoan 19 februari 2015 at 19:23

  wat een breitalent! dat doe ik je niet na. complimenten. Ik vind het sloopspeeltje kunstig, ziet er leuk uit! leuk om jouw mooie blog eens te zien.

  • Reply Inge 19 februari 2015 at 19:29

   Ah, dankjewel! Wat lief!

 • Reply Inge 19 februari 2015 at 19:29

  Ah, dankjewel! Wat lief!

 • Reply Kattenkoppen 4 maart 2015 at 19:25

  Die kables lijken me echt ontzettend lastig, wat knap!