Boekverkoop | Oh kom er eens kijken..

4 december 2015

Ken je dat, zo’n prachtige witte wand vol met boeken? Met een laddertje natuurlijk, want hoe kom je anders bij de bovenste boeken? Die heb ik helaas dus niet..

Nee mijn boekenkast is niet zo groot als ik hem zou willen hebben.. iets met ruimtegebrek. Als ik ooit mijn eigen plekje heb zou ik heel graag zo’n prachtige boekenwand willen hebben, inclusief ladder. Dat is niet omdat ik hipster wil zijn oké, misschien een beetje, maar dat wil ik al sinds ik een klein meisje was. Langzaamaan begint mijn boekenkast een beetje vol te raken. Ik ben daarom eens kritisch door mijn boekenkast gegaan (dankje Marie Kondo!) en vroeg mij af of ik al deze boeken écht nodig had. Het resultaat: er kunnen er best een paar weg.

Afbeelding boekverkoop

Boeken weggooien, ja dat doe ik liever niet. Dat vind ik zonde. Stuk voor stuk heb ik ze met veel plezier gelezen, maar deze boeken ga ik niet nog een tweede keer lezen. Vandaar dat ik ze een lief tweede huisje gun en ik hoop dat een ander er net zo veel plezier aan beleefd. Daarom heb ik deze ‘boekverkoop’ bedacht. Leuk als cadeau voor de feestdagen misschien?

Ik wil geen winst maken en heb daarom ook geen prijzen bij de boeken gezet. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan wil ik wel graag dat je de verzendkosten betaalt (anders betaal ik mij een ongeluk). Mocht je nog een klein bedrag voor het boek willen geven, dan mag dat natuurlijk ook!
Let op: je kunt er het beste van uit gaan dat de boeken niet door de brievenbus passen. Mocht het niet passen, dan verzend ik het dus als een pakketje. Het is in dat geval voordeliger om meerdere boeken te nemen (kost je maar één keer verzendkosten!) €6,95 is altijd nog goedkoper dan een nieuw boek. 😉

Een leuk boek gevonden? Stuur mij dan een mailtje met als onderwerp Boekverkoop en laat mij weten in welk boek je interesse hebt. Samen komen we er vast wel uit!

Weg | Bevroren Ogenblik – Camilla Ceder | Thriller

Afbeelding boek bevroren ogenblik
Op een koude winterochtend worden de bewoners van een dorp vlak bij Göteborg opgeschrikt door de vondst van een zwaar toegetakeld lichaam. Het team van inspecteur Christian Tell start onmiddellijk een onderzoek naar de gruwelijke moord, maar staat al snel voor een raadsel. Tell wordt verliefd op een getuige zeer onprofessioneel, want zijn objectiviteit komt erdoor in gevaar. En dat terwijl zij misschien iets te maken heeft met de moord. Haar betrokkenheid bij het politieonderzoek zal verstrekkende gevolgen hebben, voor de vrouw zelf, maar óók voor Christian Tell.

Gereserveerd | De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giodano | Roman

Afbeelding boekverkoop de eenzaamheid der priemgetallen
Tussen een door een ski-ongeluk getekend meisje en een hyperintelligente jongen met een zwakbegaafd, door zijn toedoen verdwenen tweelingzusje ontstaat een bijzondere maar ook gefrustreerde vriendschap.

De zevende doodzonde – Lisa Jackson | Thriller

Afbeelding boekverkoop de zevende doodzonde
Abby Chastain wordt achtervolgd door pijnlijke geheimen. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een inrichting voor geestes-zieken sprong. Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou worden.

In New Orleans waart een seriemoordenaar rond. De slachtoffers worden gedood in paren – geen connectie, geen duidelijk motief, geen echte aanwijzingen. Rechercheur Reuben Montoya gaat op onderzoek uit om de dader te ontmaskeren. Zijn enige aanwijzing is Abby, de voormalige echtgenote van een van de slachtoffers. Maar is ze wel te vertrouwen?

Als er opnieuw lijken worden aangetroffen in perverse, geënsceneerde situaties, wordt Montoya’s opdracht tot een wanhopige race om een moordenaar te vinden die steeds dichter bij huis toeslaat…

Weg | Herstlied – Simone van der Vlugt | Thriller

Afbeelding boekverkoop herfstlied
Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw.

Samen met haar collega’s zit Nadine boven op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt. In haar privéleven loopt veel mis en als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen… Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die op de een of andere manier allemaal in Nadine’s omgeving verkeren.

Het familie portret – Jenna Blum | Roman

Afbeelding boekverkoop het familieportret
Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna”s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi–officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen.

Ik haal je op, ik neem je mee – Niccolò Ammaniti | Roman

Afbeelding boekverkoop ik haal je op ik neem je mee
Het fictieve dorpje Ischiano Scalo aan de Italiaanse Rivièra vormt het toneel voor twee adembenemende liefdesverhalen. Graziano Biglia is een veertigjarige playboy – met geblondeerd haar, zonnebankteint, strakke leren broek en gitaar – die na talloze reizen en affaires naar Ischiano terugkeert om zich te settelen met zijn ‘geliefde’ Erica, die enkel op zijn geld uit is.

Gloria en Pietro zitten in dezelfde klas: zij is een zelfbewuste schone uit een welgestelde familie, hij is een verlegen dromer met een verknipte herder als vader. Wanneer Pietro onder dwang van zijn treiterige klasgenoten in hun school inbreekt, en later onder andere omstandigheden in het huis van zijn lerares Flora – die een geheime verhouding heeft met Graziano – raken alle hoofdpersonen op dramatische wijze met elkaar verbonden.

Weg | Oogcontact – Cammie MacGovern | Roman

Afbeelding boekverkoop oogcontact
In een bos bij een stadje in Amerika wordt het lijk van een klein meisje gevonden. Adam, een autistische jongen van negen, is de enige getuige, maar hij kan niet vertellen wat hij heeft gezien.
Adam trekt zich terug in zijn wereld van stilte, een wereld die Cara, zijn alleenstaande moeder, maar al te goed kent. Cara probeert Adam uit zijn cocon te halen. Niet alleen ten behoeve van het politie-onderzoek, maar ook in het belang van haar zoon en zichzelf. Ze roept de hulp in van Morgan, een twaalfjarig vriendje van Adam. Samen proberen zij te ontdekken wat Adam heeft gezien en waar-om hij er niet over kan praten. Hoe dichter Cara bij de waarheid komt, hoe meer zij gedwongen wordt om haar eigen verleden onder ogen te zien en ze begint te vrezen dat ze, door de mensen van wie ze houdt te beschermen, hun levens juist steeds meer in gevaar brengt.

Gereserveerd | Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse | Humor

Afbeelding boekverkoop taal is zeg maar echt mijn ding
Paulien Cornelisse schrijft over taal. Niet over hoe het zou moeten, of hoe verschrikkelijk het is dat er mensen zijn die ‘groter als mij’ zeggen. Nee. Het gaat over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk. Wat volgens Paulien Cornelisse in ieder geval vaststaat, is dat mensen bíjna nóóit zeggen wat ze bedoelen. (‘Als ik even heel eerlijk ben’ lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel).
Veel mensen vinden dat wij ons vooral door het gebruik van taal onderscheiden van de wilde beesten. Paulien Cornelisse ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog steeds bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel ingewikkelder manier. Je hebt ook mensen die niet willen toegeven dat de discussie inmiddels een ruzie aan het worden is. Die zeggen bijvoorbeeld: ‘Grappig dat je dat zegt,’ terwijl het helemaal niet grappig is.

Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen – Barbara & Allan Pease | Humor

Afbeelding boekverkoop waarom mannen niet luisteren
Mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. De verschillen tussen man en vrouw zijn biologisch en mentaal bepaald. Dit boek toont glashelder aan waarom mannen de stadsplattegrond niet hoeven om te draaien om te kijken of de volgende afslag links of rechts is, en vrouwen wel. Aan de hand van vrolijke voorvallen en wetenschappelijk (hersen)onderzoek, evolutionaire biologie, psychologische analyses en sociale veranderingen bouwen de auteurs hun bewijslast op. Humoristisch, vaak zeer verhelderend en een enkele keer schokkend laten ze hun licht schijnen op het algehele raadsel van het verschil tussen man & vrouw.


Zo, dat waren ze! Geïnteresseerd? Stuur mij dan een mailtje met als onderwerp Boekverkoop en laat mij weten in welk boek je interesse hebt. Samen komen we er vast wel uit! Mochten er geen geïnteresseerden zijn, dan kijk ik nog eventjes wat ik met de boeken doe. Ze staan ook op Marktplaats, maar ik gun het jullie liever (en serieuze reacties/biedingen zijn ver te zoeken..) Dus.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Renske 4 december 2015 at 08:45

  Wat een goed idee zeg! Helaas werkte het e-maillinkje niet, dus ik heb het contactformulier ingevuld, hihi.

 • Reply Jenn 4 december 2015 at 09:40

  Leuk, ik heb je een berichtje gestuurd!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Toerist in eigen land: Africa By LightMy Profile

 • Reply Anna 4 december 2015 at 10:02

  Jaaa, Taal is zeg maar echt mijn ding, vind ik zo’n tof boek! Maar die heb ik zelf al in de kast staan :). En die puilt nogal uit, dus ik sla je aanbod over. Maar wel heel leuk en een goed idee om je boeken op deze manier weg te doen te doen aan iemand anders.

 • Reply isolde 4 december 2015 at 10:15

  Wat een leuk idee! Met Sinterklaas én mijn verjaardag vlak voor de deur koop ik nu even niks nieuws, maar je gaat vast kopers vinden zo 🙂 Mochten er boeken bij zijn die je toch niet kwijtraakt, dan kan je ze ook weggeven via bookcrossing.com of misschien is er een ruilplank ergens bij je in de buurt?

  • Reply Inge 4 december 2015 at 10:38

   Oh dat is misschien wel een idee ja. Ik ga er eens naar kijken! 🙂 Bedankt voor het delen!

 • Reply Anita 4 december 2015 at 11:24

  Wat een goed idee! Ik heb hier ook nog een heleboel boeken liggen waar ik niets meer mee doe. Misschien ga ik je voorbeeld wel volgen 🙂

 • Reply Sas 4 december 2015 at 12:05

  Wat een leuk idee van je! Ik ga geen boeken meer aanschaffen, eerst lezen 😉 Dus ik pas.

 • Reply Sabine 4 december 2015 at 12:42

  Leuk idee! Misschien kan ik zo ook mensen blij maken met mijn spullen in Nederland…
  Sabine heeft onlangs geplaatst…De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin!My Profile

 • Reply Nesrin 4 december 2015 at 19:23

  Wat gaaf dat je dit doet. Ik heb nog een stapel boeken liggen anders had ik graag een boek willen overnemen.

 • Reply Els 5 december 2015 at 11:54

  Echt een super leuk idee! Ik heb nog genoeg boeken te lezen. Hopelijk kun je veel mensen blij maken!

 • Reply evelien 8 december 2015 at 09:14

  wat een super leuk idee dat je zo je boeken verkoopt, echt super handig! 🙂 Ik sla helaas over want ik koop zo veel boeken en heb er nog zoveel te lezen hihi.

  Liefs! Evelien
  evelien heeft onlangs geplaatst…Photodiary 32 | Avondje naar de film, lush, december & pastaatje eten!My Profile