9x handwerkprojecten die ik in 2019 wil maken

10 maart 2019
Boek: Pica Pau Animals friends gehaakte knuffels

Wanneer het op handwerken aankomt, ben ik net Rupsje Nooitgenoeg. Het is onmogelijk om te zeggen “Als ik dit heb gemaakt, heb ik echt alles gehad. Het is mooi geweest.” Het kan gewoon niet. Mission Impossible. Ooit begon ik deze blog omdat Pinterest mij niet genoeg opties bood; ik wilde meer kwijt kunnen dan wat plaatjes op een digitaal prikbord. Vandaag wil ik je 9 handwerkprojecten laten zien die ik dit jaar hoop te maken.

Het Droomdeken 2.0 project van Wolplein tel ik in dit overzicht niet mee, daar ben ik al aan begonnen. Het gaat echt om nieuwe projecten die nog opgestart moeten worden. Stiekem is dat altijd het leukste, beginnen aan iets nieuws. Maar, het is wel zaak om de projecten ook af te maken, want WIPjes (Work In Progress) stapelen ze zich snel op. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik pas met iets nieuws mag beginnen als ik het vorige helemaal heb afgerond (inclusief het wegwerken van draadjes..). Zucht. Soms moet je jezelf gewoon streng toespreken. πŸ˜‰

SOXX boek

Boek: SOXX, bonte sokken breien

Een super mooi vormgegeven boek over het breien van sokken. Het boek telt maar liefst 26 patronen, dus je kunt eventjes vooruit! Het is ook echt een mooi stevig boek met een harde kaft. Geen slappe hap dus! In Zweden breide ik een aantal sokken, het is zo heerlijk om te doen! Waar ik eerst alleen maar zwarte sokken droeg, heb ik inmiddels het motto: hoe gekker hoe beter. Dat moet met deze vrolijke gekleurde sokken wel goed komen!

Pica Pau animal friends

Boek: Pica Pau Animal friends haken

De haaksters onder ons kennen misschien amigurumi wel. Dat is een Japanse naam voor (over het algemeen) kleine gehaakte poppetjes / knuffels en worden doorgaans in het rond gehaakt. Wat heeft Yan Schenkel prachtige knuffels ontworpen. Ze zijn echt uniek en een feestje om naar te kijken! Er zitten een paar patronen in het boek die ik heel graag zou willen maken. Het boek staat al een tijdje op mijn wishlist, maar toch heb ik het boek nog niet in bezit. Het is een mysterieus wonder inderdaad, ik weet ook niet hoe het kan. πŸ˜‰ Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Echtstudio en Wolplein.

Hondjes van sokkenwol

Boek: Hondjes van sokkenwol

Kijk nou hoe leuk! Een boek vol gehaakte hondjes! Het boek heb ik inmiddels in bezit, nu nog bepalen welke ik als eerste ga haken.. Dat valt niet mee kan ik je zeggen want ze zien er allemaal leuk uit. Hoe leuk is het om een kindje een gehaakte knuffel van zijn of haar hond te geven? Het boek en de benodigdheden kun je o.a. kopen bij Echtstudio.

Tunisch gehaakt kussen

Tunisch gehaakt kussen van Echtstudio

Breien, haken, borduren, punchen, weven. Ik kan het allemaal. Maar tunisch haken, dat is nieuw voor mij. Het is iets wat de laatste jaren steeds populairder wordt, dus het is eigenlijk wel de hoogste tijd om dit eens te proberen. Zo’n stoer en kleurrijk kussen past natuurlijk altijd in je interieur. Je hebt dus geen excuus nodig om dit kussen te maken. πŸ˜‰ Deze kleurcombinatie komt van Echtstudio, maar ik vond op Wolplein ook een gratis patroon voor een okergeel kussen. (Oooh die wil ik ook!)

Happypotamus The Happy Hippo

Is dit nijlpaard geen schatje? Ik zag hem voor het eerst toen Michelle van Miss Knitwit hem meebracht naar Creaweekend 2017 en ik was op slag verliefd! Het garen heb ik denk ik al bijna 3 jaar in huis liggen, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om deze leukerd te maken.. Dat is toch erg? Dit kan zo niet langer! πŸ˜‰ Dit is echt een project voor 2019. Het patroon is van Heidi Bears en is te koop in haar Etsy shop en op Ravelry.

Tomte

Gehaakte Tomte door Echtstudio

Mijn liefde voor tomtes is ontstaan in Zweden. Mocht je daar ooit rond de kerstperiode zijn, dan word je overspoeld door deze schattige kerstkaboutertjes. Per toeval kwam ik dit patroon tegen en ik wilde hem eigenlijk in 2018 al maken. We kunnen wel constateren dat dat is mislukt, dus dit jaar ga ik voor de herkansing! Ik denk overigens wel dat ik de kleuren ga aanpassen, want ondanks dat ik wel wat wit houd, vind ik dit toch een beetje te kil. Het patroon is te koop bij Echtstudio, net als de benodigdheden.

Gebreide col-sjaal

Bron

Volgens mij gaat het breien van deze sjaal als een tierelier met dat dikke garen! Lijkt mij heerlijk op de koudere dagen. Ik ben niet zo’n sjalen liefhebber binnenshuis zal ik maar zeggen. Ik vind dat een sjaal altijd maar in de weg zit / hangt en daar stoor ik mij dan weer aan. Maar voor deze prachtige col-sjaal wil ik wel graag een uitzondering maken. πŸ™‚ Het patroon komt van Vicarno is en gratis!

Handgebreid plaid

De plaids van WolletjeBol (ha, leuk hè? Nee dit is geen typefout!) staan al zo lang op mijn lijstje, dat ik eigenlijk niet meer weet wanneer de obsessie interesse begon. Het is iets wat ik gewoon een keer gemaakt wil hebben. Ze zien er zo extreem zacht uit.. ik denk dat het aanvoelt alsof je op een wolkje zit. Of ligt. Of knuffelt. Of slaapt.

Welke dingen zou jij graag in 2019 willen maken?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 • Reply Romy 10 maart 2019 at 08:18

  Oeh, wat een toffe projecten allemaal! Het is dat ik al wat te veel hobby’s heb en daarom niet ook nog kan haken en breien, maar anders zou ik het wel weten πŸ˜‰ Zo’n grofgebreide plaid vind ik echt geweldig. En wat is die eenhoorn ook onwijs leuk. Hopelijk kun je binnenkort iets van dit lijstje maken πŸ™‚
  Romy heeft onlangs geplaatst…Lieve lente, dit is waarom ik naar jou uitzie!My Profile

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:36

   Ik denk dat iedereen met een hobby hier wel last van heeft. πŸ™‚ En dat hoop ik ook, we gaan het zien! πŸ™‚

 • Reply Karin 10 maart 2019 at 12:48

  Idem hier. Eerst nog drie dingen afmaken voor ik opnieuw enthousiast aan een nieuw project mag beginnen. Wel af: een tunisch gehaakte kussenhoes en een winterhoes met rendier en pompoms. Nog afmaken: een bijna klaar, wit vloerkleed, een kleurrijk gordijntje en een aantal slierten van een vrolijk vliegengordijn.

  Jij ook succes! Leuke projecten om je op te verheugen zo te zien. πŸ™‚
  Karin heeft onlangs geplaatst…GuurMy Profile

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:41

   Oh wat leuk, een tunisch gehaakte kussenhoes! Hoe is het bevallen? Is het leuk om te doen? πŸ™‚ Veel succes met je projecten!

 • Reply Felice Veenman 10 maart 2019 at 14:05

  ik ben ook heeeeel goed in Wipjes maar moet van mezelf tegenwoordig ook eerst het oude project afmaken. wat helpt is dure wol aanschaffen, dan vind ik het zonde van het geld…
  Felice Veenman heeft onlangs geplaatst…Is de basisschool gratis??My Profile

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:41

   Hihi ja die ellendige WIPjes hΓ¨? πŸ™‚

 • Reply Amy 10 maart 2019 at 14:13

  Jaaa een Tomte! Leuk! Dat is inderdaad echt typisch Zweeds πŸ™‚ Ook zo’n handgemaakte plaid lijkt me super tof. Gaaf als je dit kan. Veel plezier met het oppakken van nieuwe projecten!
  Amy heeft onlangs geplaatst…Ontdek de Blerickse Bergen tijdens een knooppunten wandelingMy Profile

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:43

   Dankjewel! Ja een Tomte moet er toch echt een keer van komen (ik heb ze wel in huis, maar nog niet een die ik zelf heb gemaakt!).

 • Reply ingrid 10 maart 2019 at 14:41

  wat een leuke ideeen zeg. zo leuk als je dat zelf kan maken

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:43

   Dankjewel, ja het is heerlijk om te doen!

 • Reply Angeliek Nelissen 10 maart 2019 at 14:47

  Super leuk. Wat ben je creatief. Veel plezier.

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:44

   Dankjewel Angeliek!

 • Reply Michelle 10 maart 2019 at 20:00

  Wat een mooie wensenlijst! Hopelijk mag je er veel af kunnen kruizen dit jaar πŸ˜‰
  Ik heb zeker nog een paar projecten op mijn wensenlijstje staan, maar wanneer deze aan bod komen geen idee. Misschien dat ik binnenkort iets leuks voor Eleanor ga maken, een knuffel ofzo.

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:45

   Ahh dat is altijd leuk! Ik heb zelf geen kinderen of kinderen in mijn omgeving, anders zou ik ze waarschijnlijk overladen met handgemaakte knuffels en spulletjes. Hopelijk kun je binnenkort aan je projecten beginnen! πŸ™‚

 • Reply Anouk 11 maart 2019 at 07:20

  Wat een leuke projecten allemaal! Ik wil dit jaar graag leren haken, dat lijkt me zo leuk πŸ™‚

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:47

   Is het ook zeker! Ik hoop dat het je gaat lukken! πŸ™‚

 • Reply maaike 11 maart 2019 at 08:48

  Hi,

  Wat zijn die hond en sjaal gaaf! Ik kan niet haken of breien, maar mijn tante maakt wel eens wat voor mij πŸ™‚

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 09:48

   Altijd handig om iemand in de buurt te hebben die iets voor je kan maken, toch? πŸ™‚

 • Reply Sanne van Paassen 11 maart 2019 at 10:42

  Wat een leuke projecten! Ik ben nu bezig met handlettering. Doe jij dat ook?

  • Reply Inge 11 maart 2019 at 10:43

   Handlettering en kalligrafie staan momenteel op een laag pitje, maar ook dat hoop ik binnenkort weer op te pakken! πŸ™‚ Lukt het een beetje?

 • Reply Juliette - Strongbody.nl 12 maart 2019 at 22:47

  Wat een mooie toekomstige projecten heb jij! Ik ben niet echt een crea bea en vind het super knap dat je zoiets kan maken. Heel persoonlijk en daar zit liefde in. Heel veel succes met al je projecten!

 • Reply Denise 16 maart 2019 at 12:07

  Ik ben net begonnen met het lezen van patronen, dus ben helemaal in de flow van het haken en… wat doe je me aan? Hahaha! Nu wil ik ook zoveel meer projecten beginenn en vooral die Pica Pau animal friends vind ik erg leuk!! Succes met al je projecten. Ik zie ze graag voorbij komen.

  • Reply Inge 16 maart 2019 at 15:36

   Aan inspiratie geen gebrek! πŸ˜‰ Veel succes met haken! Als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het wel. πŸ™‚

 • Reply Els 26 maart 2019 at 11:22

  Het boek hondjes van sokkenwol is zo leuk! Ik heb er al meerdere gehaakt… let op het is verslavend πŸ˜‰ !
  Els heeft onlangs geplaatst…Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjesMy Profile