Workshop lippenbalsem en deodorant maken via Skillseeker

11 maart 2016

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Skillseeker voor een leuke samenwerking. Of ik zin had om een leuke en creatieve workshop te volgen. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen!

Wat is Skillseeker?

Skillseeker is een online platform waar de leukste en beste workshops en cursussen worden verzameld. De gedachte achter Skillseeker is dat zij hopen dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Couldn’t agree more. Het aanbod is echt ontzettend gevarieerd: je kunt het zo gek niet bedenken. Dans- of yoga lessen? Check! Hulp nodig met Excel, Programmeren of SEO? Check! Koken, fotograferen of handwerken is ook geen enkel probleem. Je soft-kills verbeteren (zoals presenteren, leiding geven of zelfs solliciteren)? Dat kan dus ook! Eén klein dingetje: alle workshops en cursussen vinden plaats in Amsterdam.

Hoe werkt het?

Dat is echt super simpel. Op de homepagina staan allerlei categorieën: computer, creatief, dans, etc. Elke categorie bestaat uit subcategorieën (Excel, programmeren, salsa, tango). Je kunt dus heel makkelijk en snel vinden wat je zoekt. Nadat je een keuze hebt gemaakt, krijg je een overzicht van alle workshops, cursussen en lessen die dit aanbieden. Je kunt dit aanbod nog verfijnen door te filteren op prijs, niveau (beginner/gevorderden) of datum & tijd. Ook het boeken verloopt erg makkelijk en snel.

Lippenbalsem en deodorant

Mijn oog viel al snel op de categorie ‘Creatief’ en uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een workshop Lippenbalsem en Deodorant maken. Vind je het niet perfect passen bij deze hippie? Als het even kan maak ik alles zelf, maar het kost gewoon heel erg veel tijd. Het grote voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat erin zit (of belangrijker nog: wat er niet in zit) en dat vind ik een fijn gevoel. Ik hoef mij dan ook niet af te vragen of het dierproefvrij is en alles natuurlijk (of zo natuurlijk mogelijk) is. Zien jullie ook deze win-win situatie? Ik wel!

Rasalila D.I.Y. Atelier

De workshop vond plaats in het Rasalila D.I.Y. Atelier. Dit is een creatieve winkel én workshopruimte gelegen in Amsterdam. De winkel is een mix van verschillende producten, iets wat ik heel erg leuk vind omdat mijn interesses ook zeer uiteenlopend zijn. Het is opgericht door de zussen Floortje en Willemijn Laan en naast het DIY atelier hebben zij ook nog een yoga school in Amsterdam. Bezige bijtjes dus, deze dames! De workshop werd echt niet door één van de zussen gegeven, maar door iemand anders.

Afbeelding Rasalia DIY Atelier garen
Afbeelding Rasalila DIY atelier boeken
Afbeelding Rasalila DIY atelier naaimachines
Kijk nou deze prachtige naaimachines! Een hele wand vol met mintkleurige naaimachines. Wat een pareltje!

Afbeelding Rasalila DIY atelier glazen
Afbeelding Skillseeker olie
Afbeelding Rasalila DIY atelier potjes
Afbeelding Rasalila DIY Atelier bijenwas

Ik had geen idee wat ik mij bij de workshop moest voorstellen. Ondanks dat de trein naar Amsterdam die ik aanvankelijk wilde nemen niet meer ging en ik een andere trein moest nemen, was ik gelukkig toch op tijd. Het is voor mij vanuit het zuiden toch best een hele reis. Er bleken maar drie deelnemers te zijn, inclusief mijzelf. Een klein groepje dus. Nadat iedereen was gearriveerd kon de workshop beginnen. Alle ingrediënten stonden al op tafel en ik kreeg meteen zin om aan de slag te gaan!

Workshop lippenbalsem en deodorant maken

Afbeelding Janamos ingrediënten

We gingen als eerste aan de slag met de lippenbalsem. Het recept krijgen wij als het goed is nog per mail toegestuurd, het werd ons daar stap voor stap verteld. Ik hoop dat ik het mij allemaal nog juist herinner. Er werden geen weegschalen gebruikt maar alles moest op gevoel. Best lastig! Zeker bij nieuwe dingen ben ik meer van het “meten is weten”. Als ik het al vaker heb gedaan vind ik het fijn om het op gevoel te doen. In een kleine maatbeker deden we een paar ML van twee soorten olie, een schepje bijenwas en een beetje shea boter.

Afbeelding Rasalila DIY atelier lippenbalsem ingrediënten

Om het geheel goed te mengen, moest het au bain-marie verwarmd worden. Is de bijenwas eenmaal opgelost, dan kon de maatbeker uit het pannetje en was het vooral taak om te blijven roeren, om te voorkomen dat het gaat stollen. Er stonden allerlei etherische oliën in verschillende geuren op tafel en zie dan maar eens een geur te vinden die je lekker vindt. Niet de gemakkelijkste opgave! Aan het mengsel voeg je enkele druppels etherische olie toe en ook nog enkele druppels vitamine olie dat als conserveermiddel dient.

Afbeelding Rasalila DIY atelier lippenbalsem gemengd
Afbeelding Rasalila DIY atelier lippenbalsem

Klaar is Kees Inge. Vervolgens in een potje of lippenbalsemhouder gieten en bij het afkoelen stolt het vanzelf. Ik koos voor een potje, omdat je het ook kunt gebruiken op schrale plekjes. Weet die balsem veel of hij op lippen wordt gesmeerd of op ellebogen 😉 Op naar het tweede onderdeel!

Bij de deodorant kon ik mij eigenlijk niet echt een voorstelling maken. Gaan wij een spray maken? Hoe dan? Nee, het bleek meer een soort crème in een potje te zijn. Voor mij iets nieuws, ik heb nog nooit een deodorant uit een potje gebruikt. Het maken van de deodorant is op zich ook heel makkelijk. Shea boter, maïzena en bakpoeder met een vork (of lepel) mengen tot een glad en romig beslag. Op aanraden hebben wij enkele druppels Tea Tree olie toegevoegd voor een ontsmettende werking. Vervolgens nog wat druppels etherische olie naar keuze toevoegen en dat was het eigenlijk al!

Afbeelding Rasalila DIY atelier deodorant

Ik denk dat ik de deodorant thuis nog voorzie van een eigengemaakt label, maar misschien laat ik hem ook wel zo. Ik ben heel erg benieuwd of hij mij gaat helpen. Ik zweet best wel snel en heb geen zin in vervelende geurtjes. Een “groene” deodorant is niet zo makkelijk te vinden helaas en bij eigenlijke alle deodorants die ik heb geprobeerd verdwijnt de geur jammer genoeg vrij snel. Misschien dat ik binnenkort nog wel een artikel schrijf over of de lippenbalsem en deodorant mij bevallen. Ik zou het eigenlijk super leuk vinden om dit vaker te maken, maar ik weet niet wat ik met een hele batch aan potjes deodorant en lippenbalsem zou moeten. 😉

Afbeelding Janamos workshop resultaat lippenbalsem en deodorantHet resultaat van de workshop: lippenbalsem en deodorant in een potje!

Conclusie

Ik vond het heel erg leuk om deze workshop lippenbalsem en deodorant te mogen doen! Ik vond het leuk om meer te weten te komen over de ingrediënten en hun werking. Ik hoop dat wij binnenkort de recepten nog krijgen, zodat ik thuis ook een keertje aan de slag kan. De prijs van de workshop (€32,50) vind ik eigenlijk wel wat aan de hoge kant. Het is jammer dat ik niet dichter bij Amsterdam woon, anders zou ik waarschijnlijk vaker iets leuks gaan doen via Skillseeker. Nu betaal ik jammergenoeg meer reiskosten dan de kosten voor de workshop. Ik zag toevallig dat er bij Rasalila DIY ook een naaicursus wordt gegeven en dat staat ook nog mijn wensenlijstje.. wie weet voor een volgende keer?!

Oh en het is trouwens erg lastig om wit op wit te fotograferen.. dat merkte ik toen ik de foto’s thuis bekeek 😉 Ach, het is best goed gelukt toch?!

Ben jij al bekend met Skillseeker? Zou jij je eigen cosmetica/verzorging willen maken?

Gesponsord

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 • Reply Lilian (ikwordvrolijkvan) 11 maart 2016 at 08:27

  Wat grappig, ben heel benieuwd of de deodorant werkt! ook leuk om eens wat totaal anders te doen

 • Reply Galina 11 maart 2016 at 08:59

  Ik heb mijn eigen deo gemaakt, ook met baking soda. Het werkt echt heel goed, maar na een tijdje ging de baking soda de huid irriteren helaas 🙁 Leuke workshop lijkt het me verder, maar inderdaad wel jammer dat het enkel in Amsterdam is. Ook voor mij geldt dan dat de reiskosten hoger zijn dan de workshopkosten 🙁 Oh en ik volg momenteel een naaicursus en kan het je echt aanraden, zo leuk!

  • Reply Inge 11 maart 2016 at 10:34

   Aah lijkt mij ook echt tof! Ik moet het nu mijzelf leren, best lastig nog!

  • Reply Linda 16 maart 2016 at 12:41

   Hoi Galina, Linda hier de dame van de workshop. Je kan in je recept minder bakpoeder en meer maizena gebruiken (maizena eventueel vervangen door arrowrootpoeder) en je kan ook het bakpoeder vervangen door klei, bijvoorbeeld van luvos of argiletz.
   Groetjes,
   Linda

 • Reply Anita 11 maart 2016 at 09:54

  Jammer altijd hé dat dit soort dingen in en rondom Amsterdam zijn. Leuk om eens te doen, best makkelijk ook

 • Reply Michelle 11 maart 2016 at 10:07

  Wat leuk zeg, dit kende ik nog niet. Een tijdje geleden heb ik zelf deo gemaakt, bijna op dezelfde manier als jij nu. Ik gebruik het al enkele maanden en ben er tevreden over. Ik koop geen kant en klare deo’s meer 😉 Ook lippenbalsem en scrub maak ik zelf. Het is eigenlijk allemaal zo makkelijk, als je maar de basis ingrediënten eenmaal in huis hebt. Ik zou niet te grote eenheden in één keer maken, omdat het op een natuurlijke basis is en weinig conserveringsmiddelen bevat ( of zelfs helemaal geen) blijft het minder lang goed als het kant en klare spul. Je kunt beter over een paar weken weer een nieuwe batch maken..

  • Reply Inge 11 maart 2016 at 10:19

   Ja scrub maak ik ook. Ik ga ook geen batch maken, want het is niet handig maar ik heb wel de smaak te pakken!

 • Reply Renske 11 maart 2016 at 11:30

  Gave workshop zeg! Het verbaast mij soms hoe ‘groen’ je producten kunt maken, maar vooral hoe makkelijk het is om te maken! Ik ben stiekem wel benieuwd naar het recept van de lippenbalsem. 😉

  • Reply Inge 11 maart 2016 at 11:58

   Haha ja ik denk dat ik die nog wel eens zelf ga maken 🙂

 • Reply Monique | WritingMonique 12 maart 2016 at 09:38

  Wat ontzettend gaaf! En wat een unieke workshop!

 • Reply Els 13 maart 2016 at 13:19

  Wat leuk zo’n workshop. Een naaicursus staat ook nog op mijn lijstje.

 • Reply Astrid 13 maart 2016 at 15:14

  Wat een leuk platform, ik ken het nog niet. Beetje jammer dat de workshops alleen in Amsterdam zijn, helaas redelijk ver weg. Hopelijk komen er in de toekomst meer plaatsen bij.

 • Reply Kim 14 maart 2016 at 18:58

  Hè, ik dacht dat ik hier al op had gereageerd, haha! Zo een workshop lijkt me echt super, en dat het zo een klein groepjes is, lijkt me eigenlijk alleen maar fijn 🙂 Het is ook maar 10 minuten van mijn huis zie ik!

  • Reply Inge 14 maart 2016 at 19:27

   Oh echt?! Als ik dat had geweten was ik even langskomen 🙂

 • Reply debby 15 maart 2016 at 07:22

  Oh wat leuk zeg! Ik smeer alleen zelf nooit balsem op mijn lippen, vind het gevoel op mijn lippen niet fijn 🙂

 • Reply Nesrin 15 maart 2016 at 10:34

  Janamos ken ik niet. Wat leuk zo een workshop en ik zou het super fijn vinden dat er klein groepje klaarstond voor deze workshop. Ik verbaas mij er elke keer over hoe makkelijk en natuurlijk je producten zelf kunt maken.

 • Reply Lesley 16 maart 2016 at 10:36

  O meid wat leuk dit! Ik ken Janamos helemaal niet, maar workshops volgen is altijd leuk! Grappig. Gebruik je de producten die je zelf gemaakt hebt ook echt nu?

 • Reply Iris 16 maart 2016 at 18:07

  Ik kende dit bedrijf niet, maar het is een ontzettend leuke workshop! Lijkt me echt leuk om een keermijn eigen producten te maken.

  • Reply Inge 16 maart 2016 at 18:25

   Dan zou je echt eens de workshop moeten volgen, heel erg leuk! 🙂

 • Reply Nina Simplynspecial 18 maart 2016 at 09:03

  Dit ziet er super leuk uit. Ik hou ook wel van fröbelen maar doe het veel te weinig! Naaicursus lijkt me bijvoorbeeld ook zo handig en leuk. Ik denk niet dat iemand dit achter mij zoekt haha maar toch lijkt het me leuk! Tof dat je dit mocht proberen! Naar Amsterdam reizen is dan wel een hele rit helaas.

 • Reply sheila 31 maart 2016 at 18:04

  Wat lijkt mij dit een leuke workshop! Ik zou er nooit opgekomen zijn. Gaaf dat je er voor benaderd werd. Geen wonder dat je ja zei!