WoodWatch horloge

27 april 2016

Ik geef toe: ik ben gek op horloges. Dat betekent echter niet dat ik elk horloge koop dat ik tegenkom. Voor dit bijzondere horloge moest ik wel een uitzondering maken.

Als ik geen horloge draag, dan mis ik hem de hele dag. Elke paar minuten kijk ik op mijn pols om te kijken hoe laat het is, wat dus niet kan omdat er geen horloge zit. Ik kan jarenlang hetzelfde horloge dragen en ineens de behoefte hebben om te wisselen. De prachtige Daniel Wellington horloges heb ik uiteraard ook voorbij zien komen en ik vind het erg tof dat ze ook horloges aanbieden met alternatieve bandjes (i.p.v. leer). Ik vind ze prachtig, minimalistisch en elegant… en toch heb ik ergens het gevoel dat het niet helemaal bij mij past.

Afbeelding WoodWatch
Afbeelding WoodWatch horloge

WoodWatch

Plotseling viel mijn oog op een horloge dat er wel heel bijzonder uitzag. Hij is namelijk gemaakt van hout. Wauw, dat heb ik nog nooit gezien! Misschien heb ik onder een steen geleefd hoor, maar ik was echt impressed. Hoe meer ik zag, hoe meer ik wist dat dit mijn horloge was. Een horloge van WoodWatch is namelijk niet zomaar een horloge; het staat voor vakmanschap en is uniek in zijn soort doordat hij met de hand wordt gemaakt. Er zijn verschillende collecties beschikbaar en het is zelfs mogelijk om je eigen horloge samen te stellen. Wat wil een mens nog meer?

Afbeelding WoodWatch horloge
Afbeelding WoodWatch Femme horloge

Trees for All

Buiten dat de horloges er prachtig uit zien, vind ik het initiatief misschien nog wel mooier. WoodWatch vindt het milieu erg belangrijk en daarom steunen zij Trees for All. Deze stichting plant bomen in de Filipijnen.

Het aantal bomen dat nodig is geweest voor de productie van onze houten horloges doneren wij aan Trees for All.

Wanneer je een horloge koopt, kun je ervoor kiezen om voor €2,99 een boom te doneren, zodat deze in de Filipijnen kan worden gepland. Door een boom te doneren help je zowel het milieu als de lokale bevolking. Voor zo’n klein bedrag draag ik graag mijn steentje bij. Dit is geen verkapt sponsorartikel, ik vind dit horloge werkelijk waar ontzettend gaaf vanwege het groene karakter en zijn stijlvolle uitstraling. Ik word hiervoor dus niet betaald, moge dat duidelijk zijn.

FEMME Collection

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een horloge uit de FEMME collection. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze lijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen: Stijlvolle en elegante houten horloges, met uniek gebruik van nieuwe materialen. De horloges zijn allemaal net ietsje smaller en verfijnder, waardoor ze bij elke outfit passen. Tot zover mijn fashion uitspraken. Het uurwerk is van het Zwitserse merk Ronda. Een FEMME horloge is beschikbaar in drie kleuren: roségoud, goud en zilver. Ik koos – uiteraard zou ik bijna willen zeggen – voor zilver. Ik houd gewoon niet van goud en het roségoud ziet mij er iets te liefelijk uit 😉

Afbeelding WoodWatch Femme collection
Afbeelding WoodWatch Femme horloge

Geschakeld

Zoals je op de foto’s hoogstwaarschijnlijk al wel had gezien, is het een geschakeld horloge. Prachtig hoe die houten stukjes aan elkaar verbonden zijn. Een horloge met schakels is ook heel makkelijk op maat te maken en daar heeft WoodWatch aan gedacht. Bij het horloge worden namelijk ook twee mini schroevendraaiers geleverd om de schakels te kunnen openen. Verwijder het aantal schakels dat nodig is en schroef je bandje weer in elkaar! Kind kan de was doen.

Afbeelding WoodWatch horloge schakels
Afbeelding WoodWatch horloge femme

Ja ik draag mijn WoodWatch horloge elke dag met veel plezier. Toch wel één van mijn beste aankopen. Niet per se goedkoop, maar dat is een Daniel Wellington ook niet en die heeft – zover ik weet – geen groen karakter. Ben jij op zoek naar een mooi horloge met een groen hart? Overweeg dan eens een horloge van WoodWatch. Je koopt al een horloge voor €109,-

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 • Reply Nina Simplynspecial 27 april 2016 at 08:12

  Ik heb al van alles gezien, zonnebrillen van hout, fietsen van hout, maar nog nooit eerder heb ik horloges gezien van hout. Vind hem echt super cool en het idee erachter is nog leuker! Yes, ik ben fan.

 • Reply Anita 27 april 2016 at 11:23

  Die ziet er wel heel gaaf uit! Hout geeft altijd net een ander gevoel aan het product

 • Reply Renske 27 april 2016 at 12:21

  Wauw, wat een gaaf horloge! Ik kan mij voorstellen dat je iedere dag met een grote glimlach naar de tijd kijkt. 🙂

 • Reply Sabine 27 april 2016 at 16:56

  Heel gaaf horloge. Ik heb hem toevallig deze week ook op m’n blog gezet! Het is echt een groen horloge en dat spreekt mij ook zo aan.
  Liefs Sabine

 • Reply Amy 27 april 2016 at 18:20

  Wauw, wat een mooie! Ziet er heel gaaf uit, kan me voorstellen dat je daar met een grote glimlach naar kijkt 🙂

 • Reply Nesrin 27 april 2016 at 22:49

  Ik snap de glimlach. Mooi en origineel, leuk zo een groen horloge. Heel veel plezier ermee.

 • Reply sammie 28 april 2016 at 10:15

  Super gaaf! Vind een horloge van hout echt prachtig! Is tenminste eens wat anders.
  Ik kan ook geen dag zonder horloge, mis ‘m dan echt.

 • Reply Northflix 28 april 2016 at 18:33

  Fijn dat je er nog iedere keer blij van wordt!
  Hij past ook écht bij jou en waar je voor staat!

 • Reply Monique | WritingMonique 29 april 2016 at 08:39

  Oh wauw! Ik vind hem echt helemaal geweldig!

 • Reply Sas 1 mei 2016 at 20:53

  Wat bijzonder. Zelf draag ik nooit een horloge.

 • Reply Marieke 4 juni 2016 at 20:47

  Echt heel gaaf! Dit zou ik zo dragen, het gedachtegoed erachter spreekt mij ook ontzettend aan.

 • Reply chucky1012 1 juli 2016 at 06:36

  Wat een prachtige designers watch.

 • Reply EmilyLotus 5 augustus 2016 at 08:46

  Waaauw die is ook mooi!