Tag | Wicked Music Tag

18 november 2015

Muziek is hier eigenlijk nog niet aan bod gekomen. Nu wil het toeval dat Sammie mij laatst heeft getagd voor de ‘Wicked Music Tag’. De tag is bedacht door Dennis en Laura, dank hiervoor!

1. Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?
Tja, geen idee. Je groeit er mee op maar ook op school met klasgenootjes werd er over gesproken. TMF en The Box keek ik tijdens mijn tienertijd de hele dag als het kon (al werd ik tijdens mijn puberteit wel kritischer en wilde ik méér mooie gitaarsolo’s).

2. Waar luisterden jouw ouders naar toen je klein was?
Mijn ouders zijn fan van de Eagles, dus dat heb ik veel gehoord. Mijn vader luistert ook regelmatig naar Supertramp, Electric Light Orchestra (ELO), Meatloaf en Dire Straits dus daar ken ik ook wel wat van! Muziek waar ik nog steeds graag naar luister trouwens. Mijn moeder was verder meer van Marco Borsato.

3. Wat is je eerst gekochte cd of plaat?
Oef, dat was of van de A*Teens of van S-Club 7. Ik weet niet meer welke ik al eerste kocht, maar ik had ze in ieder geval beiden. Ik weet nog wel wat eraan vooraf ging. In de frisdrank doppen (we hebben het over de jaren ’90) zaten toen van de plastic “fiches” die je kon verzamelen en daarmee kreeg je korting op een cd of hij was geheel gratis bij voldoende fiches. Ik weet niet meer exact hoe het werkte, maar ik weet wel dat ik mijn opa en oma die fishes voor mij liet bewaren. [Weet iemand wat ik bedoel? Ik kan het op internet zo niet terug vinden..]

4. CD. Vinyl of Digitaal?
“Vroeger” toen ik nog klein was natuurlijk cd’s. Zo trots als ik was als ik weer een cd had die ik kon afspelen. Op dit moment zou ik graag vinyl willen zeggen, want een platenspeler lijkt mij toch wel heel erg tof. Lekker nostalgisch en volgens mij heeft het ook zo’n karakteristiek geluid. Maar ik moet voor nu toch helaas ‘gewoon digitaal’ zeggen. Overigens luister ik nu veel radio en niet zo heel veel naar eigen muziek.

5. Favoriete en minst favoriete genre?
Favoriete genre is toch wel hardrock en metal, al ben ik niet zo van het grunten. Ik moet mijn emoties kunnen uiten en mee kunnen zingen (als niemand mij hoort, want eh, ik kan jammer genoeg écht niet zingen 🙁 )
Minst favoriete genre.. van Jazz word ik altijd een beetje zenuwachtig en Nederlandstalig (à la Jan Smit, Nick en Simon etc.) heb ik ook niet zoveel mee.

5b. Allerliefste lievelingsnummer?
Hè? Deze vraag bestond toch niet? Nee inderdaad! Ik miste deze vraag… dus heb ik hem lekker zelf toegevoegd! (Hoezo eigenwijs..) Die mag namelijk écht niet ontbreken. Mijn allerliefste lievelingsnummer is White Knuckles van Alter Bridge (mijn allerliefste lievelingsband). Ik heb het wel eens eerder ergens genoemd, maar “Dreams are not theirs to take” is echt mijn motto/quote. Iets wat mij altijd bijblijft en waar ik mij in moeilijke tijden aan vast houd. Het is afkomstig uit dit liedje.


*Zingt liedje uit volle borst mee*. Volgens mij was ik er bij dit concert helaas niet bij! 🙁

6. Je geheime music crush?
Geheime crush? Jeetje, geen idee. Ondanks mijn gevarieerde muzieksmaak luister ik ook graag naar Racoon. Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar om dat nou een crush te noemen..

7. Welk nummer heeft een speciale betekenis voor je?
Er zijn twee nummers die een speciale betekenis hebben voor mij. Dat zijn de Bolero van Maurice Ravel en Old And Wise van Alan Parsons Project. De Bolero is gedraaid op de begrafenis van mijn oma en Old And Wise op die van mijn opa. De muziek brengt mij nog steeds kippenvel, een brok in mijn keel en vaak ook tranen.


8. Is je muziek smaak veranderd door de jaren heen?
Jazeker. Toen ik jong was luisterde ik naar de top 40. Vanaf mijn tiener tijd luister ik naar rock en hardere muziek. Destijds moest ik echt niets van klassiek hebben, want hé, het was klassiek. Sinds een paar jaar kan ik dat steeds meer waarderen en kan ik er ook echt van genieten om daar naar te luisteren. Stiekem zou ik best eens naar zo’n concert willen, dat moet echt heel magisch zijn. [Die zag je niet aankomen hè, van een hardrocker? 😉 ]

9. Top 3 favoriete albums?
Hm. Daar vraag je mij wat. Dan noem ik de albums waar die de meeste betekenis voor mij hebben. Komen ze hoor (al denk ik trouwens niet dat iemand ze kent?).

► Away From The Sun – 3 Doors Down
► Blackbird – Alter Bridge
► In the Silence – Ásgeir

Ik had bijvoorbeeld Nevermind van Nirvana willen noemen, want dat is ook echt een super album maar heeft toch minder persoonlijke betekenis.. en dan leg je het toch af tegen de rest 😉

10. Wat zijn jou recentelijke ontdekkingen die je anderen aanraad?
Recent, recent.. ik ontdek niet zo heel veel nieuwe muziek dus echt nieuw zijn ze niet. De meest recente is in ieder geval de singer-songwriter Ásgeir. Wat een goede muziek, heerlijk. Of zie ik het door een roze bril vanwege mijn liefde voor IJsland? Niet dat ik er ooit ben geweest, maar ik zou zóóó graag willen.

Ludovico Eindaudi is de andere ontdekking, waardoor ik klassieke muziek dus echt kan waarderen. Als je zijn muziek trouwens kent, kun je geen programma op tv meer zien.. zijn muziek wordt overal voor gebruikt. Beetje jammer. Het begint trouwens echt bij 0:35 🙂
[Oh mensen wat een kippenvel krijg ik van dit nummer. Zelfs nu ik dit schrijf, omdat ik ernaar luister. Zo prachtig. Bijna ontroerend.]

Oh en onlangs ontdekte ik Joep Beving via De Wereld Draait Door. Past ook een beetje in dit klassieke straatje. Echt goed ken ik zijn muziek nog niet, ik heb het nog niet echt kunnen beluisteren maar het intrigeert mij.


Het is nu de bedoeling dat ik de tag doorgeef, maar ik weet niet zo goed wie hem al heeft ingevuld en wie niet. Daarom mag iedereen die de tag leuk vindt hem invullen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 • Reply Suzanne 18 november 2015 at 09:07

  Eén van mijn eerste cd’s was ook die van de A-Teens!

  • Reply Inge 18 november 2015 at 10:23

   Die goeie oude tijd he? 😉

 • Reply Ysanne 18 november 2015 at 12:08

  Leuke muzieksmaak heb je, niet zo standaard! Tof om te lezen 🙂 A-teens is gewoon da bomb.

 • Reply Marije 18 november 2015 at 13:02

  Toffe tag! Mijn eerste cd was de soundtrack van Abeltje en mijn tweede cd was die van de A Teens! 🙂
  Oh een Ijsland is zo’n prachtig land! Echt een aanrader!

 • Reply sammie 18 november 2015 at 13:07

  Hihi, mijn moeder was ook meer van Marco Borsato 🙂 Leuk dat je de tag hebt ingevuld!

 • Reply Nesrin 18 november 2015 at 13:08

  Asgeir zingt heel goed! Ik ken deze sing-songwriter niet.

  • Reply Inge 18 november 2015 at 14:00

   Gelukkig is zijn album ook in het Engels uitgebracht (Into the Silence) zodat we weten wat hij zingt 😉

 • Reply Lizzy 18 november 2015 at 14:38

  Leuke tag! Je hebt een andere muzieksmaak als mij, maar ieder zijn ding! 🙂 Ik ben benieuwd of mijn muzieksmaak ook echt gaat veranderen! Misschien vind ik dit later ook wel leuk om te luisteren!

 • Reply Marion 18 november 2015 at 15:34

  Old & Wise. Prachtig. Dat nummer maakt mij altijd even stil. Einaudi is voor mij ook puur genieten. Ik heb een lijstje op Spotify met een paar van mijn favorieten nummers van hem. Ik kan daar zo intens rustig van woorden. Leuk om wat meer over jouw muzieksmaak te lezen.

 • Reply Sabine 18 november 2015 at 16:26

  Haha jeetje nre 3! Dat lijkt al zo lang geleden dat ik dat heb geluisterd! Brings back memories dit 😀

 • Reply Kim 18 november 2015 at 16:31

  Mijn ouders vinden de Dire Straits ook zo goed, en dat heb ik overgenomen. Ze waren niet zo lang geleden volgens mij nog naar een concert!
  Old & Wise is prachtig hè. Ik kan me voorstellen dat het ook nog een extra lading krijg wanneer het op de begrafenis van de opa wordt gedraaid 🙁

 • Reply Michelle 18 november 2015 at 16:43

  Leuke tag! Wist niet dat je een liefhebber van Rock en Metal bent, hier nog eentje 😉

  • Reply Inge 18 november 2015 at 17:32

   Joehoe! 😀

 • Reply Anna 19 november 2015 at 21:28

  Jaaa, een muziek tag. Leuk! Grappig, mijn vader is ook dol op de Eagles! En zeker voor vinyl gaan, het is zo fijn <3.

 • Reply Fleur 21 november 2015 at 11:00

  Je hebt echt een hele leuke muzieksmaak! Ik vind het ook heerlijk om naar rock en metal te luisteren, al kan ik van tijd tot tijd ook wel rustige akoustische muziek waarderen :).

 • Reply Sas 21 november 2015 at 12:48

  Mooi om deze tag te zien! Tof ook te zien dat iedereen een andere herinnering of voorkeur heeft voor muziek.

 • Reply Evelyne 22 november 2015 at 16:39

  Als muziekliefhebber lees ‘k graag wat anderen leuk vinden in de muziek. ‘k Neem hem even over, als ’t mag..

  • Reply Inge 22 november 2015 at 17:22

   Tuurlijk!