Waarom ik graag Heel Holland Bakt kijk

23 september 2015

Vol vreugde zit ik voor de televisie wanneer Heel Holland Bakt begint. Dit is één van de weinige programma’s die mij daadwerkelijk boeit en ik ga er dan ook graag voor zitten. Klaar? Bakken maar!
Heel Holland Bakt.. dat gaat toch over taartjes en zo? Ja, maar het gaat verder dan dat. Koekjes, brood, hartig, zoet; alles komt aan bod. Elke keer komt er weer een andere leuke maar ook zeker uitdagende opdracht aan bod. De deelnemers strijden om de titel ‘de beste thuisbakker van Nederland’.

Afbeelding regenboog cupcakes

Deze regenboog cupcakes maakte ik een paar jaar geleden

Het is leerzaam

Het zal op mijn blog nog niet echt naar voren zijn gekomen, maar ik houd heel erg van bakken. Ik vind dat ontzettend leuk om te doen. Ik zeg niet dat ik de beste ben en dat het altijd goed gaat, maar ik vind het gewoon erg leuk om er mee bezig te zijn en als het dan ook nog lekker smaakt is dat de [..wait for it..]
kers op de taart! 😉
Ik kijk het programma vooral omdat het voor mij erg leerzaam is. Elke keer leer ik weer nieuwe dingen, nieuwe technieken of gewoonweg nieuwe koekjes/taartjes/broodjes waarvan ik nog nooit had gehoord. Maar het komt ook regelmatig voor dat ik op de bank commentaar zit te geven. Dat het anders moet of dat het gegarandeerd gaat mislukken vanwege dit, dit of dit. Hihi.
En het is gewoon lekker kneuterig, mensen die staan te stressen of hun baksel of taartje wel gaat lukken.. ik weet er alles van. Vanaf de bank kan ik daar wel om gniffelen [sorry no sorry!] sommige situaties zijn gewoon heel grappig! Ik heb wel eens overwogen of ik me op zou geven voor het programma, maar daarvoor vind ik mijzelf niet goed genoeg en ik hoef niet per se op televisie te komen. Ik laat het dus maar gewoon bij kijken.

Kwaliteit

Wat ik aan deze ‘wedstrijd’ fijn vind (misschien ligt het aan mij, maar het voelt niet echt aan als een wedstrijd?) is dat het enkel door een jury beoordeeld wordt. Niet dat vreselijke “Stem NU op je favoriet!” gebeuren. Hier gaat het echt om kwaliteit, niet om wie de meeste vriendjes voor zich kan winnen. Daarbij vind ik dat Martine Bijl het echt ge-wel-dig presenteert. Haar droge humor, ik houd er zovan! Ik kan zo om haar lachen, zonder haar zou ik het echt een stuk minder leuk vinden. Daarbij vind ik de jury ook echt heel tof. Mede-Brabander Robèrt van Beckhoven (het voelt altijd zo vertrouwd als ik hem hoor praten..) en Janny van der Heijden zijn echt meesters in hun vak. Ik bewonder hen beiden zeer: eerlijk maar oprecht.

Ik wil weer bakken!

Toen ik in Zweden woonde heeft het bakken op een laag pitje gestaan. Het grote nadeel is dat ik er alleen woonde en dus alles zelf op moest eten.. dat wilde ik eigenlijk ook niet. Ik probeer juist gezonder bezig te zijn, dus heb liever dat anderen er (ook) van kunnen genieten. Nu Heel Holland Bakt weer op televisie is wakkert het vlammetje weer aan en kan ik eigenlijk niet wachten! Stiekem zou ik heel graag eens een patisserie cursus willen doen, dat lijkt me echt heel gaaf. Volgens mij leer je daar zoveel van. Weer iets om toe te voegen aan mijn wensenlijstje!

Croquembouche

Croquembouche

Ondertussen heb ik ook al een lijstje van dingen die ik nog wil maken.. daar lijkt geen einde aan te komen. Maar met stipt op één staat de *trommelgeroffel*: Croquembouche!
Een toren van soesjes (zelfgemaakte dus, niet uit een pakje!) dus je aan elkaar plakt met karamel. De toren mag natuurlijk niet inzakken, dat is de grootste uitdaging! Vervolgens versier je de toren met suikerdraden van de karamel. Een soort nestje eigenlijk. Je kunt hem verder versieren naar wens.
Niet alleen zag ik hem in Heel Holland Bakt voorbij komen, maar ook in Masterchef moeten ze met enige regelmaat gemaakt worden. Hoe meer ik het zie, hoe meer ik het wil! Of het gaat lukken, dat weet ik niet.. ik denk dat ik nog maar wat extra afleveringen Heel Holland Bakt ga kijken voor ik aan zoiets begin 😉

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 • Reply Sabine 23 september 2015 at 15:19

  Ik heb dit nog nooit gezien moet ik bekennen… Misschien toch eens terugkijken (als het op NPO is tenminste anders kan ik het helaas niet terugkijken) 🙂

  • Reply Inge 23 september 2015 at 15:26

   Ja op NPO 1! Ik vind het lekker kneuterig, daar houd ik wel van. 🙂

 • Reply Stella 23 september 2015 at 16:49

  Ik vind dat woord ZO hilarisch; croquembouche, hahahaha. Is toch leuk?! 😀 Ik houd niet van slagroomsoesjes (echt niet, raar he?) maar het ziet er wel heel mooi uit. Ben benieuwd naar jouw baksel! En ik ben het helemaal met je eens wat HHB betreft. Fangirl hier! Liefs.

  • Reply Inge 23 september 2015 at 17:05

   Ja de uitvinder van dat woord moet een award krijgen! 😀 En bij soesjes vind ik de buitenkant niet altijd even lekker.. als ie al taai is of te dik dan ben ik ook geen fan 😛

 • Reply Annelies 23 september 2015 at 19:29

  Sorry, ik moest even heel hard lachen toen ik je blogtitel las. Het komt gewoon zo grappig over.Maar ik lach je niet uit. Heel Holland Bakt is stiekem best leuk.

  • Reply Inge 23 september 2015 at 19:36

   Is het zo erg? :’) Hehehe. En omdat wellicht niet iedereen het met mij eens is, vond ik dit maar de beste oplossing 😉

 • Reply evelien 23 september 2015 at 20:14

  Oh ik vind heel holland bakt zo leuk! Het is nu pas voor het eerst sinds twee afleveringen dat ik het kijk maar wauw wat maken ze geweldige dingen. Ik heb dan ook altijd spontaan zin om te bakken. Love it!

  Liefs! Evelien

 • Reply Estrella 23 september 2015 at 22:49

  Ondanks dat ik in een ver verleden op een bakkersschool heb gezeten (en een diploma brood en banket op zak heb), kijk ik dus echt niet naar dat soort programma’s. Toen ik net van school kwam vond ik het nog wel eens leuk om mijn ‘kunsten’ thuis te vertonen, maar die interesse ging snel over. Ik bak echt nooit meer iets. Vind het teveel tijd kosten en ben dan liever met andere dingen bezig.

 • Reply Vlijtig Liesje 24 september 2015 at 13:27

  Ik moet dat programma toch eens gaan kijken! Want het klinkt heel leuk zoals je het beschrijft.

 • Reply Ysanne 24 september 2015 at 16:43

  Ik heb het dus ook nog nooit gezien (shame on me) maar het lijkt me dus wél een heel leuk concept. Ga het een keer bekijken!

 • Reply Puck 24 september 2015 at 20:32

  Ik vind bakken ook enorm leuk, maar zit altijd met het resultaat. Omdat ik toch een beetje op de lijn wil letten, en niet mijn kids vet wil mesten begin ik er meestal maar niet aan. Het gaat anders toch op!
  Met verjaardagen ga ik dus wel altijd helemaal los… Heb ik een goed excuus.

 • Reply sammie 25 september 2015 at 11:46

  Oh die soesjestoren is ook altijd zo’n gevreesde opdracht in Masterchef ja hihi. Leuk dat je die een keer wilt gaan maken 🙂
  Heel Holland Bakt, ik vind het wel een leuk programma maar vergeet het iedere week, heb alleen de eerste aflevering gezien dit seizoen.

  • Reply Inge 25 september 2015 at 13:46

   Thuis heb ik geen tijdsdruk, ik kan er zo lang over doen als ik wil 😉

 • Reply Sas 30 september 2015 at 09:30

  Ik heb dit nog nooit gezien maar ook niet echt een programma voor mij 😉