Terugblik op het jaar 2016

30 december 2016
Afbeelding best gelezen artikelen in 2016 op MonsieurMango.nl

Nog maar één dag en dan zit 2016 er alweer op! Tijd om de balans op te maken en terug te blikken op het afgelopen jaar. Hoe heeft mijn blog het gedaan en hoe heb ik het jaar 2016 ervaren?

Monsieur Mango

Afbeelding statistieken Monsieur Mango 2016

Laten we maar meteen met de cijfertjes beginnen. In 2016 is mijn blog met 273% gegroeid ten opzichte van 2015. Bijna 3 keer zoveel dus! Mijn blog groeit in tegenstelling tot vele andere blogs misschien niet zo snel, maar wel gestaag. Dit jaar heb ik ook besloten om mijn focus wat te verleggen. Ik schrijf niet meer over van alles en nog wat, maar ik richt mij meer op een paar dingen die ik belangrijk vind en die echt “Inge” zijn. Dat betekent dus meer “groen” en meer DIY’s. Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen even interessant is en mensen je wellicht wat minder snel volgen. Dat is prima. Ik ben niet doorsnee en mijn blog is dat ook niet. Sowieso krijg ik van elke volger (op welk kanaal dan ook) een glimlach op mijn gezicht. Het voelt nog steeds een beetje onwennig, al die mensen die mij willen volgen, maar wel heel leuk! Dit jaar heb ik een aantal mooie samenwerkingen mogen aangaan en het is erg tof om te zien dat (steeds meer) bedrijven de weg naar mijn blog vinden en graag met mij willen samenwerken. Het blijft toch iets bijzonders, hoor! Ik zie het nog steeds als een compliment en zeker niet als iets vanzelfsprekends.

Nog even een top drie van de personen die in 2016 de meeste reacties op mijn blog hebben achtergelaten:

 1. Els
 2. Michelle
 3. Nina

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Best gelezen artikelen in 2016

Daarnaast was ik natuurlijk heel erg benieuwd welke artikelen uit 2016 het meest zijn gelezen. Hiervoor ben ik eens in mijn Google Analytics gedoken (ja ik kijk er eigenlijk nooit meer naar om teleurstelling te voorkomen 😉 ) en heb een top 9 samengesteld. Benieuwd? Ik tel af naar nummer 1.

 1. Ik heb een baan!
 2. Ik begon het jaar 2016 met wel heel goed nieuws: ik had eindelijk een baan! Velen van jullie hebben met mij meegeleefd, waarvoor dank! Veel mensen komen via Google bij dit artikel terecht, maar ik denk niet dat dit artikel te bieden heeft waar ze naar zoeken. Behalve hoop. Want aan dat ellendige solliciteren komt ooit een eind!

 3. Een egel als huisdier
 4. Als je dacht dat Monsieur Mango al een apart huisdier was, dan heb je het mis. Wat denk je bijvoorbeeld van een egel als huisdier? Mijn zusjes hebben inmiddels twee egels in huis en ik kan je vertellen: ze zijn onwijs schattig! In dit artikel vertellen mijn zusjes je alles over het houden van een egel als huisdier. Ik zie dat hier de laatste tijd veel op wordt gezocht en mensen via Google bij mij terecht komen. Ik hoop dat ze iets aan het artikel hebben!

 5. Win een gepersonaliseerde Moleskine
 6. Mijn gepersonaliseerde Moleskine was wel echt heel tof! Mijn nieuwe logo, mooi minimalistisch gegraveerd in een Moleskine (het beste notitieboekje dat er is!). Ik snap wel dat mensen hier benieuwd naar zijn. Bovendien kon iemand ook een gepersonaliseerde Moleskine winnen. Wil je ook graag een gepersonaliseerde Moleskine? Je krijgt 10% korting op alle notitieboekjes met de kortingscode: mango.

 7. E-Polette: Een hippe computerbril
 8. Steeds meer mensen krijgen last van hun ogen tijdens het computeren. Een computerbril kan dan een uitkomst zijn. De computerbrillen van Polette filteren het licht, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken. Helaas voor mij blijkt de computerbril alleen niet de oplossing te zijn voor mijn hoofdpijn, maar ik ben waarschijnlijk een geval apart! Ik heb nu weer medicatie en het gaat een stuk beter met de hoofdpijn. Ik ga de bril binnenkort een nieuwe kans geven, want ik zit toch heel wat uurtjes per dag achter de computer..

 9. Goodie Goodness box februari
 10. De februari box van Goodie Goodness wordt net iets minder goed bekeken dan de januari box die een plekje hoger in de top 10 staat, terwijl de februari box juist zo kleurrijk (en misschien wel leuker) is! Onterecht vind ik eigenlijk, maar ja wie ben ik. 😉

 11. Goodie Goodness box januari
 12. Mijn eerste kennismaking met Goodie Goodness was de januari box. Het is een verrassingsbox dat elke maand op je deurmat valt. Je weet dus van tevoren niet wat er in zit, maar het heeft altijd met lifestyle, stationary en design te maken. Mensen komen voornamelijk via Google bij mijn Goodie Goodness artikelen terecht, maar ook van de reviews op de website van Goodie Goodness zelf. Leuk om te zien!

 13. Echte Post Is Cool
 14. Aan het begin van dit jaar introduceerden Northflix en ik spontaan een project, omdat er tegenwoordig veel te weinig écht leuke post wordt verstuurd! Voor een klein bedrag een waarschijnlijk onbekend lootje verrassen met leuke items in de brievenbus. Daar word je toch blij van?! En dat is gebleken, want we hebben inmiddels al drie edities achter de rug. Hoe gaaf!

 15. DIY | 6 x sleutelhangers
 16. Toen ik werd aangenomen voor mijn huidige functie, had ik ook een auto nodig. Met goed weer ga ik op de fiets, maar een auto werd toch wel noodzakelijk. Hiervoor zocht ik leuke sleutelhangers om zelf te maken en blijkbaar zijn jullie hier ook naar op zoek, want dit artikel wordt dagelijks bezocht en gelezen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die al iets hebben gemaakt en zo ja, hoe het eruit ziet!

 17. Conditioner only methode: je krullen wassen zonder shampoo
 18. Dit jaar verklapte ik een geheimpje: ik was mijn haar niet met shampoo maar met conditioner! Hierbij vermijd ik sulfaten en siliconen, omdat dit mijn krullen geen goed doen. Deze methode heet de co-wash of Conditioner Only methode en in dit uitgebreide artikel vertel ik je alles wat je wil weten!

Afbeelding best gelezen artikelen 2016 monsieur mango

Top 5 best gelezen artikelen

Super leuk om te zien welke artikelen uit 2016 het meest worden gelezen! Maar, ik wilde ook graag weten welke 5 artikelen sinds het bestaan van Monsieur Mango het beste worden gelezen. Benieuwd welke het zijn?

 1. Reisverslag London
 2. Met kerst 2014 kreeg ik een wel heel bijzonder cadeau van mijn ouders en zusjes: voor kerst en voor mijn verjaardag kreeg ik een weekendje London cadeau! Op mijn verjaardag vloog ik van Copenhagen naar London om daar een lang weekend te verblijven. Uiteraard schreef ik een reisverslag en blijkbaar wordt hier veel naar gezocht. Ik hoop dat de bezoekers iets aan mijn artikel hebben?

 3. DIY | 6 x sleutelhangers
 4. Ja daar is hij weer. Dit inspiratie artikel is populair en wordt veel gevonden via Google. Hij staat op nummer 4 in de best gelezen artikelen of all time. (Klinkt dramatisch, nietwaar?) Toch bijzonder dat dit artikel zo hoog scoort. Het was nóg leuker geweest als het artikel uit 6 DIY’s van mijzelf bestond, laten we eerlijk wezen. 😉

 5. DIY | Stolp met lichtjes
 6. Zo leuk om te zien dat ook mijn DIY Stolp met lichtjes zo populair is. Hij staat nu in de vensterbank en nu het buiten snel donker is, geven de lichtjes veel gezelligheid. Als ik de foto’s zo zie, dan kunnen ze wel iets mooier en beter. Binnenkort maar even opnieuw fotograferen! 😉

 7. Conditioner only methode: je krullen wassen zonder shampoo
 8. Mijn co-only methode voor krullen kan natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar was hij mijn best gelezen artikel en hij is direct naar de tweede plaats gesprongen in mijn all-time overzicht. Wauw! Ik zie in mijn zoekresultaten dat hier op Google vaak naar wordt gezocht. Leuk dat mensen komen lezen. Ik ben heel benieuwd of de methode andere krullenbollies heeft geholpen.

 9. Weckpot etiketten
 10. Nog steeds op nummer 1: de weckpot etiketten! Ik ben van plan om binnenkort extra weckpotten te gaan maken, want het is gewoon veel overzichtelijker en het staat ook veel leuker. Normaal gesproken ben ik van het less is more principe, maar voor weckpotten geldt overduidelijk the more the merrier! Ik wil eigenlijk zelf etiketten gaan ontwerpen, ik ben heel benieuwd of dat ook in de smaak gaat vallen en of het net zo populair wordt. 🙂

afbeelding diy weckpot etiketten eindresultaat

Persoonlijk

Natuurlijk is er ook op persoonlijk vlak weer een hoop gebeurd in 2016. Zo begon ik het jaar goed, want in januari tekende ik mijn contract en vanaf 1 februari kan ik zeggen: ik heb een baan! Na een aantal maanden werken begon het ook wel weer te kriebelen om het huis uit te gaan. Het was natuurlijk super fijn dat ik na mijn Zweden avontuur weer thuis kon komen wonen, maar er is niets zo fijn als je eigen plekje. Het vinden van een woning was zeer vermoeiend en soms hopeloos. Na een fijne en langverwachte zomervakantie die ik doorbracht in Schotland waar ik volgens mij nog steeds niets over heb geschreven, oepsie!, kreeg ik dan onverwachts goed nieuws. Ik heb een woning! Inmiddels ben ik verhuisd en is de housewarming geweest. Na de eerste week voelt het al helemaal als mijn eigen plekje en ik zie mijzelf hier ook nog wel even wonen. (Dat moet ook wel, want we hebben wekenlang hard geklust om het appartement te maken hoe het nu is). Mango moet zijn draai nog wel een beetje zien te vinden, hij is nog steeds niet de oude. Verder ben ik mijn ouders onwijs dankbaar voor alles. Al dat klussen en de bijdrages die ik dit jaar kreeg. Onwijs bedankt! ♥

Dit jaar heb ik ook twee bloggers ontmoet: de lieve Simone (bedankt voor je compliment over mijn Instagram-waardig huisje, hihi!) en de creatieve Els. Ik hoop dat ik jullie in 2017 weer mag ontmoeten en dat ik met nog meer bloggers kennis mag mogen maken. 🙂

In 2017..

.. wil ik mij op een aantal dingen focussen. Ondanks dat ik niet echt aan voornemens doe (want: druk, stress, teleurstelling > einde voornemens) zijn er best een aantal dingen waar ik meer aandacht aan wil besteden.

 • Ik hoop in 2017 meer te bewegen. Ik wil graag meer wandelen en als het straks weer mooi weer is, wil ik graag weer op de fiets naar het werk (hallo 30 km fietsen per dag!).
 • Daarnaast wil ik ook heel graag hardlopen. Dit heeft mij altijd al gefascineerd en toen in ik Malmö woonde zag ik zoveel gezonde en vooral hardlopende mensen. Ik vind dat zo gaaf en het lijkt mij ook echt heerlijk! Ik heb het al onwijs vaak geprobeerd, maar het mag niet echt baten. Ik krijg ontzettend last van mijn schenen, pijn op mijn borst en moeite met ademhalen. Maak je geen zorgen, ik ren écht niet te snel. Ik krijg deze klachten ook als ik in slakkentempo aan het joggen ben en wandelaars mij doodleuk inhalen.. ik snap er niets van, maar het is wel ontzettend vervelend want hierdoor moet ik het telkens afbreken. Nesrin vind ik ook echt zo inspirerend, ik zou willen dat ik dat ook kon!
 • Daarnaast wil ik eigenlijk ook weer yoga gaan doen, maar de laatste keer dat ik het deed zat het niet lekker in mijn rug en ik ben eigenlijk bang dat dat weer gebeurd..
 • Oh en mediteren heb ik ook al in geen eeuwigheid meer gedaan en dat vond ik juist altijd zo fijn! Dus dat wil ik ook meer doen. Hoop ik.
 • In 2016 wilde ik ook graag gaan hoepelen, maar dat is er niet van gekomen. Ik hoop dat ik dit in 2017 kan doen, want aan je lichaam werken is natuurlijk nooit verkeerd! Allereerst moet ik nog een hoepel aanschaffen, want zonder gaat het een beetje moeilijk. (Oké, ik kan valsspelen want ik heb een Wii met een balanceboard waar ik kan hoepelen zonder hoepel. Maar dat is niet zo leuk.)
 • Oh en lezen! Ik wil het lezen oppakken want ik mis het écht. Kom maar op met die Reading Challenge voor 2017!
 • Ik wil weer creatiever zijn, want ik heb nog een hoop leuke dingen op de planning staan waar ik gewoon niet aan toekom en er liggen ook nog behoorlijk wat wolletjes op mij te wachten (voor dat vloerkleed dat ik zou maken, weet je nog?)
 • Werk en een woning hoef ik niet meer naar te zoeken, dat heb ik nu en daar ben ik heel blij mee! Nu hoop ik alleen nog die leuke liefde te vinden, want alleen is ook maar alleen. 🙂
 • Natuurlijk lekker doorgaan met bloggen. Ik ben heel erg benieuwd wat er in 2017 allemaal op mijn pad komt.

Oké, dat is een flinke lijst maar ik zie het niet echt als een voornemen. Als het niet lukt is het jammer maar niet heel erg. Ik ga gewoon mijn best doen en hopelijk ontwikkel ik snel nieuwe gewoontes en wordt het iets vanzelfsprekends. Ik kan in ieder geval met een goed gevoel terugkijken op 2016. 🙂

Wat was jouw hoogtepunt van 2016?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply MARIJKE 30 december 2016 at 08:16

  Leuk om te lezen dat je blog zo goed is gegroeid! Ik kom nog niet zo lang op je blog maar vind het heel leuk om af en toe te kijken!
  MARIJKE heeft onlangs geplaatst…Makkelijke hapjes voor Oud&NieuwMy Profile

 • Reply Romy 30 december 2016 at 09:28

  Wat leuk om een overzichtje van je best gelezen artikelen te zien en wat een groei heeft je blog doorgemaakt. Daar mag je met recht trots op zijn! Mooie dingen heb je bereikt in 2016! Heerlijk om dit jaar in een eigen woning en met een baan in te gaan. Ik hoop dat je al je doelen kunt verwezenlijken. Op naar een mooi 2017!
  Romy heeft onlangs geplaatst…Mijn 9 favoriete artikelen uit 2016My Profile

  • Reply Inge 30 december 2016 at 10:54

   Bedankt Romy! Ik hoop het ook. 🙂

 • Reply Marieke 30 december 2016 at 11:39

  Leuk om te lezen! Je bent gewoon super goed bezig 🙂 Ik ben blij je blog ontdekt te hebben dit jaar. En ik wens je een hele fijne jaarwisseling toe!
  Marieke heeft onlangs geplaatst…Terugblik op 2016 + doelen voor 2017My Profile

 • Reply Sofie 30 december 2016 at 11:51

  Ik ben hier nog niet zo lang aan het meelezen dus veel van deze artikelen zijn nog nieuw voor me. Ik heb ook krullen dus ik ga zeker even doorkijken naar de conditioner only methode 🙂
  Mooie groei heb je gemaakt dit jaar! Je schrijft ook heel fijn dus ik snap wel waarom!
  Fijn eindejaar!
  Sofie heeft onlangs geplaatst…Mijn blogdoelen voor 2017My Profile

 • Reply Ricardo 30 december 2016 at 11:57

  Aangezien ik je blog ook pas sinds eind dit jaar zo ongeveer volg ga ik eens even wat oudere artikelen doorlezen. Ik zit zelf in de ellende van solliciteren, dus ga je ‘Ik heb een baan’ artikel zeker even lezen om er wat hoop uit te halen 😉 Van de Goodie Goodness box heb ik nooit gehoord dus ik ga die artikelen ook zeker even bekijken!

  Voor mij staat Yoga in 2017 ook weer op het lijstje, tijd om lekker te ontspannen. Hoepelen lijkt me stiekem ook leuk maar geen ruimte voor. (Hopelijk win je de hoepel bij Lesley haha!)

  Happy 2017!
  Ricardo heeft onlangs geplaatst…Mijn absolute favorieten uit 2016.My Profile

 • Reply Simone 30 december 2016 at 13:55

  Wat een fijne terugblik! En natuurlijk gaan we elkaar vaker zien in 2017! Mijn hoogtepunt dit jaar was wel de verandering in mijn gezondheid (positief). Ik ben er nog steeds niet echt aan gewend.
  Verder wil ik volgend jaar gaan sporten en begin ik (waarschijnlijk) volgende week al met proeflessen voor badminton. Eens kijken of ik dat nog steeds kan haha. En mijn belangrijkste doel is werk vinden. *fingers crossed*
  Simone heeft onlangs geplaatst…Terugblikken op 2016My Profile

  • Reply Inge 30 december 2016 at 16:51

   Oh wat leuk! Fijn dat het beter gaat! Badminton vond ik ook altijd wel leuk om te doen, al heb ik het nooit als sport beoefend hoor! Bij badminton ben ik altijd wel fanatiek 😉 We moeten snel nog eens afspreken! <3

 • Reply Sabine 30 december 2016 at 17:09

  Mooi overzicht en wat een prachtige groei heeft je blog doorgemaakt! Gefeliciteert daarmee! Mijn hoogtepunt was zonder twijfel ons trouwen. Ook al moet de bruiloft nog komen, ik voel me sindsdien ook echt getrouwd haha. Heerlijk dat gevoel!
  Sabine heeft onlangs geplaatst…6 maanden tot onze bruiloft: say yes to the dress!My Profile

 • Reply Anita 30 december 2016 at 17:33

  Mooi overzicht!! En wat goed dat je toch een aantal dingen hebt opgeschreven om mee aan de slag te gaan komend jaar! Gaat helemaal goedkomen! Fijne jaarwisseling!
  Anita heeft onlangs geplaatst…Eindresultaat doelen voor 2016My Profile

 • Reply Susan 30 december 2016 at 20:39

  Leuk om zo’n terugblik te zien! 273% vind ik echt heel veel hoor! Goed bezig.
  Susan heeft onlangs geplaatst…Shoplog Essen + Lush Sale december 2016My Profile

 • Reply Saskia 30 december 2016 at 21:03

  Wat een super fijn overzichtje heb je ervan gemaakt. Met erg veel plezier gelezen. Je schrijft het ook altijd zo oprecht en gezellig 🙂 Mijn complimenten. Ik hoef mijn hoogte punt denk ik niet meer te noemen haha 😉 Ik zit er nu in…
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Het jaar 2016 in vogelvlucht, maar dan even anders..My Profile

  • Reply Inge 31 december 2016 at 18:08

   Ah dankjewel, Saskia! Ik moet er van blozen. 🙂

 • Reply marije 31 december 2016 at 07:10

  Leuke terugblik en hele mooie doelen voor het nieuwe jaar. Die ga je vast behalen!

  Op naar een geweldig 2017!
  marije heeft onlangs geplaatst…Zen saturday: bye bye 2016My Profile

 • Reply Els 31 december 2016 at 09:34

  Het artikel van de Weckpot etiketten was ook super leuk! En ja, hoepelen, Ik doe het ook (ststtt, de laatste weken eigenlijk niet meer, voelde me niet fit). Ik wil volgende week weer beginnen 🙂

  Succes het komend jaar met je blog plannen :-). Dat moet goed komen :-).

  En verder een mooi 2017 :-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Mijn vreugdesprongetjes van de tweede helft 2016My Profile

 • Reply Michelle 31 december 2016 at 12:30

  Wat een mooie samenvatting van 2016! Ik snap wel dat je blog steeds ‘groter’wordt, dit is een erg fijne plek om nog eens te komen lezen. Zo fijn geschreven en mooi verzorgd. De Moleskine heb ik inmiddels een aantal weekjes in huis en is echt prachtig geworden. In het nieuwe jaar komt daar zeker nog een blogje over. Mijn hoogtepunt van 2016 was natuurlijk de zwangerschap en de geboorte van onze dochter. Voor de rest kan ik mij maar weinig van 2016 herinneren eigenlijk, alles draaide om ons kleine meisje leek het wel.

  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2017!
  Liefs Michelle
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Meest gelezen artikelen van 2016My Profile

 • Reply Jenn 3 januari 2017 at 10:39

  Mooie terugblik en mooie doelen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…2016 in boekenMy Profile