Tag | De blog top 3

24 december 2014

Sam heeft mij getagd voor de Blog Top 3. Tags zijn een soort van vragenlijstjes die door het internet zwerven. Je kunt er zelf één overnemen of door iemand anders uitgenodigd worden. 

Afbeelding grasparkieten, zebravinkjes en papegaai
Hier mijn drie schatjes: ik heb twee grasparkieten, twee zebravinkjes en een papegaai. De grasparkieten en zebravinkjes verblijven lekker in Nederland. Mango komt uit Zweden!

De Blog Top 3 tag is bedacht door Sylvia, neem ook zeker een kijkje op haar blog!

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Mijn notitieboekje, Nikon & telefoon en WordPress. Ik vind de mogelijkheden van WordPress erg prettig. Ik kan zelf code schrijven, ik kan het aanpassen en makkelijk plugins toevoegen als ik dat wil. Daar wordt mijn nerdy-ik helemaal blij van!

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Ik vind het altijd wel prettig als ik wat meer achtergrondinformatie kan lezen over de blogger. Iedereen heeft toch zijn eigen verhaal. Verder vind ik tags altijd wel handig (of categorieën) voor als ik snel een bericht wil terugvinden of meer over een bepaald onderwerp wil lezen. En nu moet ik nog een derde punt noemen, hè? Dan ga ik voor foto’s. Foto’s voegen vaak nét dat beetje extra toe, breken de tekst op en mits goed geschoten, fijn om naar te kijken.

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Poeh, lastige vraag dit! Ik ben natuurlijk maar net begonnen met mijn blog. Ik ben wel creatief, dus ik hoop ook veel te gaan schrijven over dingen die ik heb gemaakt, tutorials wellicht. Ik woon nog in Zweden, dus dat zal ook wel hier en daar doorschemeren. 😉 Hm, een derde weet ik zo niet. Misschien over mijn papegaai, persoonlijk, health, eten.. zoveel mogelijkheden!

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Hiervoor heb ik mijn statistieken even geraadpleegd. De aanloop naar Zweedse kerst is het meest gelezen. Daarna komt de No Sugar Challenge, gevolgd door de No Sugar Challenge – het resultaat.

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Goh, ik begin drie dingen een beetje veel te vinden merk ik! 😉 In ieder geval ben ik mijn blog gestart om mijn creatieve ideeën kwijt te kunnen. Om mijn hoofd te ordenen en waar ik mijn creaties kan showen. Ook lijkt het me prettig om af en toe wat persoonlijke dingen te melden. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren, maar ik weet niet of dat gaat gebeuren.

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Ik zit op Bloglovin, ik heb Twitter laatst weer opgepakt en ook een Instagram account aangemaakt.

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
De voordelen heb ik al in de voorgaande vragen genoemd. Ik vind het fijn om een eigen plekje te hebben voor mijn ideeën, creaties en hersenspinsels. Helemaal leuk als anderen dat fijn vinden om te lezen. Ook lees ik vaak dat er leuke contacten zijn ontstaan tussen bloggers. Wie weet heb ik ook dat geluk!
Een van de nadelen vind ik het vinden van de balans tussen online zijn en privé. Ik wil graag dingen delen, maar ergens wil ik ook wat dingen voor mezelf houden. Dat is ook een beetje mijn probleem met social media.. gebruik ik mijn eigen naam, of ga ik dit veranderen in mijn blognaam?

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Daar heb ik echt geen idee van. Ik weet ook niet of ik daar statistieken van heb. Ik vind het allang leuk als mensen reageren, daar ben ik oprecht heel blij mee! Misschien omdat ik het stiekem ook helemaal niet verwacht.

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Hoe kun je mij deze vraag aandoen?! Er zijn zoveel leuke blogs.. door er maar 3 te noemen doe ik de rest wellicht tekort!

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Ik lees het liefst over tutorials/DIY’s of inspiratie artikelen. Ik vind het altijd erg leuk om weer nieuwe ideeën op te doen. Persoonlijke artikelen vind ik ook erg leuk om te lezen, al moet ik de balans zelf nog zien te vinden. De persoonlijkheid van een blog bepaalt in zekere zin toch of ik het blog blijf volgen of niet. Daarnaast lees ik ook veel over recepten en health, aangezien ik het belangrijk vind om gezond en gevarieerd te eten.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Ik heb geen idee of mensen wel op mijn tips zitten te wachten, zoveel ervaring heb ik nog niet! Maar ik vind dat iemand altijd zichzelf moet blijven. Schrijf waarover jij wil schrijven. Waar jij je goed bij voelt. Natuurlijk kun je toekomen aan de wensen van je volgers, maar ik vind niet dat je jezelf hierin moet verliezen. Het moet voor jezelf leuk blijven om te bloggen, we zijn allemaal gestart omdat we het leuk vinden!
Daarnaast is het maken van goede foto’s een pré voor potentiële volgers, naar mijn mening. Zorg voor genoeg (dag)licht en niet teveel ruis. Daarmee bedoel ik, focus op wat belangrijk is! Natuurlijk kun je de setting aankleden met wat accessoires, maar voeg accessoires toe die bijdragen aan het product. Wanneer je een camera gebruikt, kun je eigenlijk niet zonder statief!
Als laatste tip (als control- aka organisatie freak) is het voor sommigen misschien een uitkomst om een notitieboekje bij te houden. Om je gedachten of ideeën voor nieuwe artikelen in op te schrijven. Of wellicht om bij te houden wat je voor een specifiek artikel nog moet doen. Ik ben nog steeds een Lena Lijstje. (Een boek dat ik las toen ik een jaar of 10 was van mijn destijds favoriete schrijfster: Francine Oomen. Ik heb zelfs nog met haar gemaild!). Ik maak altijd lijstjes. Dingen afstrepen van de lijstjes blijft het leukste!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply Dresses and daisies 26 december 2014 at 10:34

  Super leuk ingevuld 🙂

  PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? 🙂

 • Reply iliveformydreams.com 26 december 2014 at 13:54

  Ik vind dit zo’n leuke tag om te lezen, je hebt hem erg leuk ingevuld!! 🙂
  Fijne 2de kerstdag!

 • Reply Estrella 26 december 2014 at 17:43

  Leuk om te lezen!

 • Reply Nathalie 27 december 2014 at 12:07

  Leuke tag…

 • Reply Céline 27 december 2014 at 17:18

  Ik vind dit zo’n leuke tag! Heel erg leuk om dit bij verschillende bloggers te lezen!

 • Reply Lisa Schmidt 27 december 2014 at 20:00

  Leuke tag! 🙂 Er zitten wel moeilijke vragen tussen! Ik werd eerlijk gezegd dit artikel ingetrokken door de foto van jouw lieve vogeltjes! Mega schattig! 🙂

 • Reply Dresses and daisies 28 december 2014 at 12:53

  Leuke tag! Je mag jezelf inderdaad niet in het bloggen verliezen. Het is jouw persoonlijke visitekaartje! ^^

  PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? 🙂

  • Reply Dresses and daisies 28 december 2014 at 12:55

   Reageerde ik nu 2x op een berichtje van je? Ik moet duidelijk mijn feed refreshen xDD. Misschien vind ik dit wel een erg leuke tag dan xD *fail*

 • Reply Els 28 december 2014 at 13:34

  Wat een leuke tag! Leuk ingevuld. Ik herken je stukje over code schrijven. Ik doe het zelf ook, thema zelf aanpassen enzo. Als alles werkt ben ik toch wel een beetje trots. De laatste tijd helpt mijn vriend me ook vaak mee :-)!

 • Reply ByBirgit 28 december 2014 at 16:50

  Wat een leuke tag! 🙂

 • Reply Ismay 28 december 2014 at 21:00

  Leuke tag! Het is altijd zo leuk om te lezen waarom anderen zijn begonnen met bloggen en wat ze belangrijk vinden aan een blog! Ik leer er altijd weer nieuwe dingen van, hihi 🙂 Liefs!

 • Reply Sammie 29 december 2014 at 11:36

  ik heb niks met vogels maar ze staan er wel cute op! Leuk dat je de tag hebt ingevuld!

 • Reply Roxanne 29 december 2014 at 16:17

  Ik vind dit altijd zo’n leuke tag 🙂

 • Reply Sylvia Kuijsten 2 januari 2015 at 11:00

  Altijd leuk om m’n tag terug te vinden op andere blogs. Link alleen even hiernaar, dan kan ik je aan het eind van de maand opnemen in m’n overzicht van mensen die de tag hebben ingevuld: http://sylviakuijsten.com/2014/12/08/de-blog-top-drie-tag/

 • Reply Inge 2 januari 2015 at 18:13

  Wat gaaf dat je zelf code kan schrijven. Ik ben laatst van blogger naar wordpress overgestapt maar heb dat allemaal moeten uitbesteden omdat ik er zelf niets van begrijp, haha. Leuk die sneeuwvlokjes op je blog, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

  Ik volg je nu via bloglovin! XO

 • Reply Inge 5 januari 2015 at 14:16

  Goed dat je het zegt!

 • Reply Emily Lotus 6 januari 2015 at 08:45

  Leuke tag! En wat een mooie vogeltjes! Daar mag je wel een keer een post over maken. 🙂