Tag | Bloggers Be Like

19 februari 2016

De Bloggers Be Like tag is een populaire tag die – je raadt het nooit – over bloggen gaat! Ik vond hem zo tof dat ik hem ook graag wilde invullen. Deze leuk tag is bedacht door Maris van Hare Maristeit.

1. Hoe lang blog je al?

Sinds 2 november 2014. Een jaar en een paar maanden dus.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik dat ik eigenlijk al mijn hobby’s erin kwijt kan. Het mag geen geheim zijn dat ik creatief ben en altijd wel iets aan het doen ben. Op mijn blog kan ik mijn maaksels kwijt, ideeën, DIY’s, maar hopelijk ook inspireren om op een simpele manier groen bezig te zijn. Ik vind het leuk om te lezen (binnenkort komen er ook boekenreviews, hopelijk vinden jullie dat leuk (ik wel in ieder geval)). Daarbij is het ook wel een zoektocht naar mijzelf: wat wil ik? Waar wil ik heen? Zowel persoonlijk als op blog gebied.

Het allerstomst vind ik de concurrentie die je onderling soms voelt (gelukkig niet altijd!). Ik snap niet zo goed waarom we elkaar als concurrenten moeten zien, we zijn allemaal anders en uniek, schrijven op onze eigen manier met onze eigen invalshoek. Op sommige blogs heerst er een ‘ikke ikke ikke en de rest kan stikken’ sfeer en daar houd ik niet van. Misschien omdat ik zelf juist het tegenovergestelde ben?

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Euh, ik ben best wel onzeker wanneer het op mijzelf aankomt dus dit vind ik lastig. Ik vind dat ik wel leuk kan schrijven en ik ben online ook niet anders dan dat ik in het echt ben. Ik kan aardig fotograferen, maar ook hier kan en wil ik nog veel meer leren. Zeker in deze donkere dagen is dit geen appeltje eitje. Verder vind ik mijzelf creatief en daar ben ik erg blij mee!

Fotografie zou ik nog wel willen verbeteren, niet alleen het schieten van plaatjes maar ook vooral de aankleding. Ik zie soms hele mooie gestylde (HOE SCHRIJF JE DAT?!) foto’s die gewoon af zijn: niet teveel poespas maar net genoeg voor een gezellig geheel. Accessoires kunnen een foto net dat beetje extra geven en daarin vind ik mijzelf dan weer behoorlijk tekortschieten, dus dat mag beter! Niet per se voor mijn blog, maar omdat ik fotografie ook gewoon leuk vind om te doen.

Verder zou het natuurlijk leuk zijn als mijn blog meer zou groeien!

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ja.. daar kan en wil ik dus geen antwoord geven. Qua buitenlandse blogs volg ik A Beautiful Mess en Wonder Forest op Bloglovin maar eigenlijk kom ik door tijdgebrek maar zelden op hun blog.
Ik volg best wel wat mensen uit het binnenland, maar als ik nu namen ga noemen dan doe ik de rest weer te kort.. Het is wel heel erg gevarieerd. Sommige blogs omdat ze creatief zijn, anderen omdat de persoon gewoon heel erg leuk is of juist meer een lifestyle focus hebben.

5. Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Mijn DIY Weckpot etiketten is veruit mijn meest gelezen artikel, hij trekt elke dag nog bezoekers. Een artikel dat ongemerkt ook veel wordt gelezen is mijn reisverslag van Londen. Mijn derde veel gelezen artikel is mijn DIY stolp met lichtjes. Eind december maakte ik trouwens een overzicht met mijn 10 populairste artikelen van 2015.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van het bloggen heb je zelf onderschat?

Wat ik vaak hoor is ‘dat je bloggen wel even doet’. Artikeltje tikken, foto erbij en hoppakee! Niet dus. Een artikel rolt niet altijd binnen een half uur uit je mouw en foto’s zijn niet altijd in één keer goed. Vaak komt er ook nog wat onderzoek bij kijken omdat je ook wat achtergrond informatie wil geven over het desbetreffende item. Tel daar nog het nalopen van de witbalans in Photoshop, verkleinen en artikel doorlezen + aanpassen bij op en je hebt er een halve – wat zeg ik – heuse dagtaak aan.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Aangezien ik fotografie leuk vind, probeer ik op dat vlak wel steeds meer te leren en ik kan mij daarin misschien schuldig maken aan de “gestylde foto’s”: een mooi geheel met dingen die bij elkaar passen maar toch rust uitstralen. Ik vind mijn foto’s soms wat kaal, dus er mogen wat meer accessoires bij. Dat is wel echt een bloggerscliché, toch?

Afbeelding bloggers be like

8. Krijg je hulp of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles helemaal zelf, van schrijven & fotograferen tot lay-out & programmeren! (Ha, dat rijmt.)

9. Wat voor blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Dat had ik bij een eerdere vraag ook al gezegd, maar ik lees diverse blogs juist omdat ik dat leuk vind. Beautyblogs zul je mij niet snel zien lezen en fashionblogs al helemaal niet.
Ik heb even Bloglovin gecheckt en ik volg er 372. LIKE WHAT?! Ik ben laatst al eens door mijn lijst gegaan en vond van heel veel blogs dat ik ze niet kon ontvolgen.. en toch struin ik er niet elke dag zoveel af. Ik blijf het mysterieus vinden.. iets klopt er hier niet.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in of post je alles ‘live’?

Ik zou willen dat ik alles van tevoren ingepland heb, maar vaak maak ik het artikel één, hooguit twee dagen van tevoren. Ik heb eens een flow gehad waarin ik op één dag alle artikelen van die week maakte (nu schrijf ik ‘maar’ drie artikelen per week dus dat scheelt). Helaas heb ik dat niet meer gehad, maar ik zou het fijner vinden als alles al wat eerder ingepland staat, zodat ik niet altijd alles last-minute hoef te doen. Als ik dan een dag geen tijd of zin heb, is dat niet direct een ramp.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Ik gebruik WordPress Editorial Calendar voor het inplannen van de artikelen. Zo heb je in één oogopslag een overzicht van de hele maand en kun je artikelen makkelijk verplaatsen door ze te verslepen. Verder vind ik WP Missed Schedule ook heel erg handig: je activeert hem en je hebt er geen omkijken meer naar. Voorheen had ik nog wel eens het probleem dat mijn ingeplande artikelen niet online kwamen. Met deze plugin wordt dit direct opgelost.

Zelf heb ik jaren getwijfeld of ik zou gaan bloggen. Zonde! Je leert echt alleen maar door te doen en je merkt vanzelf wel welke kant je op wil gaan. Beste advies dat kan ik kan geven aan mensen die overwegen te gaan bloggen; gewoon beginnen en lekker je ding doen. Had ik jaren geleden al moeten doen!

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Zoveel samenwerkingen heb ik als kleine blog niet dus ik kan hierop niet antwoorden met: een event of een weekendje weg. Nu doe ik het ook niet voor de samenwerkingen hoor, maar als er eentje langskomt die goed past is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. De leukste ervaring is denk ik de contacten die ik opdoe met andere bloggers. Die lieve Simone heb ik al eens ontmoet en ik hoop dat ik nog vele andere lieve bloggers mag ontmoeten!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Nee eigenlijk niet. Natuurlijk als ik mijn artikelen terug kijk van het begin, zou ik dingen nu misschien wat anders doen en ik vind dat foto’s altijd beter kunnen. Maar daar leer je alleen maar van, toch?

Waar ik spijt van heb.. dat ik zolang heb getwijfeld voor ik mijn blog ben begonnen. Had ik gewoon al veel eerder moeten doen!

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Je kunt wel een foto van mij op mijn blog vinden, maar verder blog ik vrij anoniem. Nu weet ik dat het best leuk is om foto’s van de persoon te zien in bijv. een blogpost. Ik zit nu zelf een beetje in een periode dat ik niet graag op de foto sta. Dat is eigenlijk de voornaamste reden waarom er – van mij althans – niet veel foto’s zijn. Mijn achternaam, woonplaats en familieleden zijn niet belangrijk en komen dus ook niet aan bod op mijn blog. Net zoals ik niet met mijn foto online wil staan, doe ik dat hen ook niet aan. Wanneer het op familie aankomt is het dus zeker een bewuste keuze.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Het Echte Post Is Cool project is momenteel in volle gang. Echt fantastisch hoeveel animo er is en hoeveel mensen staan te springen om een volgende editie. Dat tovert natuurlijk een glimlach op mijn gezicht. Ik kan nu al zeggen dat dit project een groot succes is en ik ben heel benieuwd naar Het Grote Uitpak Moment op 5 maart. Ik zou het super vinden om vaker dit soort projecten op te zetten.

Als we allemaal heel eerlijk zijn is het natuurlijk super leuk als je erkenning krijgt voor je werk. Elke gave samenwerking vind ik al heel bijzonder. Een event of een workshop zou ik ook onwijs gaaf vinden. Een mens moet blijven dromen, toch? Mocht je nou denken: “Nou Inge, daar kan ik je wel mee helpen” dan is hier het contact formulier 😉

Ga jij de tag ook invullen? Vergeet dan niet om Maris te taggen. Binnenkort maakt zij een overzichtspagina waar alle linkjes naar deze tag komen te staan!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 • Reply Amy 19 februari 2016 at 08:17

  Aahh wat heb je de tag leuk ingevuld! Je blog is zo tof en inspirerend, die samenwerkingen moet helemaal gaan goedkomen! 🙂 Ik vind jouw blog echt heel tof en ga je tip van de missed schedule plugin even checken!

 • Reply Deisy 19 februari 2016 at 08:31

  Wat heb je deze tag heerlijk ingevuld zeg! Ik heb echt genoten om hem te lezen, alleen mag je wel wat trotser zijn hoor op wat je neer hebt gezet 😉 Dat doet niet iedereen je zomaar even na topper, realiseer je dat <3

 • Reply Sytse 19 februari 2016 at 09:40

  Leuk ingevuld. Precies wat Deisy zegt; je mag best trots zijn op jezelf hoor! <3

 • Reply Els 19 februari 2016 at 10:06

  Wat leuk ingevuld. Ik snap die concurrentie ook niet zo. Gelukkig merk ik er zelf weinig van en vind ik andere bloggers vaak gewoon heel tof :-). Jij bent ook tof :-).

  • Reply Inge 19 februari 2016 at 12:16

   Gelukkig heb ik daar ook geen last van, maar vind het altijd zo stom!

 • Reply sammie 19 februari 2016 at 10:54

  Je hebt toch wel een mooie foto gemaakt bij dit artikel! Die concurrentie onderling begrijp ik ook niet zo goed, lijkt me ook heel vervelend als je op die manier steeds bezig bent met je blog. Heb ik geen last van gelukkig 🙂

 • Reply Renske 19 februari 2016 at 11:07

  Wat een fijne tag, Inge! 🙂 Ik zie hem nu bij veel bloggers voorbij komen en eigenlijk verveelt deze tag nooit. Fotografie is ook iets wat ik zeker wil verbeteren, haha.

 • Reply Maris Maria Renne 19 februari 2016 at 12:22

  Naast dat ik het een eer vind dat er inmiddels al best veel bloggers mijn tag hebben ingevuld (jeej!), vind ik het persoonlijk het allerleukst dat ik er leuke nieuwe blogs door ontdek. Jouw blog kende ik nog niet (foei) en ga ik nu ook volgen, leuk!
  Bedankt voor het invullen 🙂

  • Reply Inge 19 februari 2016 at 12:31

   Insgelijks! 🙂

 • Reply Maris Maria Renne 19 februari 2016 at 12:24

  P.s. en bedankt voor je gouden WP kalendertip! Het stond nog op mijn to do lijstje om hier iets handigs voor op te zoeken. Maar zoals dat met mij en actielijstjes gaat: die worden steeds langer en vervolgens gebeurt het niet 🙂

 • Reply Evelyne 19 februari 2016 at 13:40

  Don’t worry, ‘k vind je fotografie hier echt goed! 😉

 • Reply Godelieve 19 februari 2016 at 14:12

  Leuk is deze tag en jouw invulling heb ik met veel plezier gelezen.

  Ik ben het wel eens met Deisy en Sytse, je mag best trots op jezelf zijn want je hebt echt een heel leuk blog en ik lees hier altijd met veel plezier.

  Die concurrentie dat begrijp ik ook niet en ik verdiep me er ook niet in. Juist met meerdere bloggers zorgen we ervoor dat mensen allerlei verschillende stukjes kunnen lezen 😉

  Wow, jouw foto’s vind ik erg mooi!

 • Reply Michelle 19 februari 2016 at 14:43

  Wat een leuke tag! En wat fijn dat je zoveel plezier uit je blog haalt. Dat is toch en voornaamste he. Jammer van die ‘competities’ he. Als kleinere blog voel je je dan nog wel eens overgeslagen of gekleineerd, tenminste dat heb ik wel eens. Maarja er zitten gelukkig ook zoveel leuke kanten aan bloggen!

 • Reply Desiree 19 februari 2016 at 14:56

  Ah wat een heerlijke tag! Leuk ingevuld! Bloggen is echt heerlijk, maar helaas heb ik vaak andere prioriteiten waardoor het er bij inschiet… concurrentie heerst op sommige blogs inderdaad vaak en dat vind ik heel erg jammer!

 • Reply Nina Simplynspecial 19 februari 2016 at 21:17

  Niks mis met jouw fotoskilss hoor 😉 daar kan ik ook nog van leren! Ik vond het leuk om je antwoorden te lezen. Concurrentie bij het bloggen is stom! Ik probeer liever iemand te helpen aan bijv een leuke samenwerking. Je moet elkaar een beetje helpen toch?! Wie weet zien wij elkaar nog eens tijdens een middagje gaaitjes aaien hihi.

  • Reply Inge 19 februari 2016 at 21:47

   Jaaa moeten we zeker doen! 😀

 • Reply Sas 21 februari 2016 at 16:29

  Super leuk om hem ook bij jou te lezen! Ik wil hem binnenkort gaan invullen, blijft leuk te lezen! Ik ken je zeker een stukje beter nu je dit hebt ingevuld 🙂

  Ik blog zelf redelijk anoniem/bewust. Nog steeds erg blij met deze keuze.

 • Reply Galina 24 februari 2016 at 20:06

  Deze tag heb ik écht met veel plezier gelezen. Herken heel veel momenten, zowel de positieve en de negatieve. Vooral dat het veel tijd kost, meer tijd dan mensen ooit kunnen inschatten is iets waar ik tegen aan loop. Vind het knap dat je het volhoudt, toen ik net begon met mijn eerste fulltime baan was ik een werkende zombie, deed verder helemaal niets meer in het begin. Na een tijdje ging het weer 😉

  • Reply Inge 24 februari 2016 at 20:36

   Stiekem ben ik een bloggende zombie in de avonden 😉

 • Reply Sabine 2 maart 2016 at 16:30

  Zo leuk om te lezen hoe anderen dit allemaal aanpakken! Die concurrentie is gewoon ronduit irritant. Ik kreeg eens een mail van een jongen die in Colombia komt wonen en ook blogt, over Colombia dus. Hij schreef zoiets als: nu worden we concurrenten. Mijn haren gingen echt rechtovereind staan en heb teruggemaild dat ik erg uitkijk naar zijn verhalen. hahahaha

 • Reply Marguerita 7 maart 2016 at 20:00

  Leuk om jouw invulling te lezen, ga het hele lijstje van Maris af haha. Die plugin om te plannen kun je dus ook voor je conceptartikelen gebruiken? Want ook bij mij is het vaak lastminute werk haha

  • Reply Inge 7 maart 2016 at 20:04

   Ja je kunt ook heel makkelijk conceptartikelen verslepen en zodoende inplannen! 🙂

 • Reply Nana - Tartelette Maison 9 maart 2016 at 09:41

  Leuke blogpost en op veel vlakken herkenbaar. Misschien begin ik er binnenkort zelf ook wel aan. 🙂

 • Reply Lesley 16 maart 2016 at 11:18

  Ik vind dit echt een hele leuk tag. Ik wou ook dat is soms al meer ingepland had hoor haha. Helaas lukt het me nog steeds niet echt om lekker vooruit te werken. Misschien komt het ook omdat ik gewoon te enthousiast ben over de artikelen die ik schrijf en het dan ook het liefste direct plaats haha