Simpeler & Gelukkiger Leven

29 augustus 2018
[:nl]Simpeler & Gelukkiger Leven[:]

Ik ontwikkel mijzelf en mijn blog ontwikkelt zich met mij mee. Nieuwe interesses, nieuwe ontdekkingen, oude gewoontes laten varen.. Het is een doorlopend proces en mijn blog is altijd een zoektocht geweest naar mijzelf. Dat verklaart denk ik ook waarom ik de afgelopen twee jaar het gevoel heb gehad dat mijn blog niet helemaal meer bij mij paste. Niet dat ik er niet blij mee was, maar er miste iets. Het voelde niet als één geheel. Ik had de focus van mijn blog niet helder voor ogen en dat kost (kostbare) energie.

Simpeler & Gelukkiger Leven

Inmiddels ben ik eruit en denk ik dat ik eindelijk mijn kapstok heb gevonden. Waar ik al die tijd eigenlijk naartoe heb gewerkt is naar een simpeler & gelukkiger leven. Ontstressen, datgene doen waar je blij van wordt. Genieten van de kleine dingen. Aandacht hebben voor de dingen die je doet. Een positieve mindset en je niets aantrekken van je faalangst of je perfectionisme. Natuurlijk kan ook creativiteit niet ontbreken, want er is eigenlijk geen betere manier om je hoofd leeg te maken dan door bezig te zijn met je handen.

Handwerken werkt voor mij bijvoorbeeld mediterend, rustgevend en het blijft geweldig om te zien wat voor moois je ermee kunt maken. Als ik hier mee bezig ben, dan is er geen ruimte in mijn hoofd om aan andere dingen te denken. Je moet je aandacht erbij houden. Bovendien werkt het kalmerend om de verschillende garens in je handen te voelen. Misschien werkt tekenen of kleuren voor jou wel rustgevend. Of wat denk je van pottenbakken? (Lijkt mij heerlijk om te doen overigens!). We zijn het allemaal zo gewend om maar nieuwe producten of cadeaus in de winkel te kopen, maar het is vaak zo makkelijk om het zelf te doen. Met een beetje aandacht en liefde wordt alles prachtig en het hoeft niet perfect te zijn. Het is vaak veel mooier om te zien dat het met de hand gemaakt is en ik weet zeker dat de ontvanger het veel meer zal waarderen.

Door simpeler te leven en bewuster te zijn van de producten die je gebruikt, kom je er misschien achter dat je al die wegwerpproducten niet nodig hebt. Waarom wattenschijfjes kopen als je ze ook kunt hergebruiken? Beter voor jezelf, de natuur en je portemonnee. Je eigen inpakpapier maken is niet alleen leuk, het is ook nog eens duurzaam. Het groener leven aspect zal zeker blijven en ik hoop je te inspireren om wat vaker voor duurzaam te kiezen. Dat is niet per se geitenwollensokkerig, duur en hoeft ook niet per se veel moeite te kosten. (Niemand verplicht je om in een zelfvoorzienend tiny house te gaan wonen met moestuin.) Ik wil je laten zien dat je met kleine veranderingen ook al goed bezig kunt zijn. Groen leven is – net als minimaliseren – geen wedstrijd. Iedereen doet het op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo en ik wil je op je hart drukken dat er geen goed of fout is (al doen sommigen je dat wel geloven). Veganistisch eten is goed, vegetarisch eten is goed en als jij als pure carnivoor besluit om eens per week vega(n) te gaan eten, dan is dat ook goed. Doe wat goed voelt. ♥

Ik denk niet dat mijn blog door dit besluit drastisch gaat veranderen en je hoeft ook niet bang te zijn dat het een zweverig geheel gaat worden. Onbewust ben ik deze weg al ingeslagen, maar nu het kader voor mij helder is geeft dit al zoveel meer rust. Ik hoop jou met mijn simpeler & gelukkiger leven focus te mogen inspireren met interessante en/of leerzame boeken, je kennis te mogen laten maken met mindfulness / mediteren of de creatieve kant in jezelf te ontdekken en te kijken wat het je brengt. ♥

If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it. — William Arthur Ward

Credits: Foto

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 • Reply Froukje 29 augustus 2018 at 12:37

  ❤️

 • Reply Jessica J. 29 augustus 2018 at 13:10

  Jaaa, right up my alley! Ik ben erg benieuwd naar wat komen gaat! ♥ 🙂
  Jessica J. heeft onlangs geplaatst…Mijn tips voor productief en efficiënt thuiswerkenMy Profile

 • Reply Romy 30 augustus 2018 at 07:54

  Wat mooi om te horen dat je voor jezelf weer helder hebt waar je over wilt bloggen en waar jij daarbij blij van wordt. Dat is het allerbelangrijkste. Het klinkt in ieder geval als een insteek die perfect in mijn straatje past 🙂 Ik ben nu al heel benieuwd naar al je ongetwijfeld heel leuke artikelen.
  Romy heeft onlangs geplaatst…Vier het leven | Zeg eens, wat heb jij vandaag te vieren?My Profile

 • Reply Saskia 30 augustus 2018 at 12:22

  Veel plezier met deze nieuwe (blog)richting.. Ik ben benieuwd naar je aankomende artikelen. Mooi dat je dit nu hebt ontdekt 🙂

 • Reply Jenn 30 augustus 2018 at 14:04

  Mooi, ik ben heel benieuwd ♥
  Jenn heeft onlangs geplaatst…1 september is het World Letter Writing DayMy Profile

 • Reply Jitske 30 augustus 2018 at 19:21

  Heel fijn dat je meer richting voor jezelf hebt. Stiekem denk ik dat je die richting al wel langer was ingeslagen maar super om het zo helder op papier te hebben, voor jezelf en je lezers.

  Het groene leven in combi met niet te streng zijn voor jezelf vind ik ook prettig. Gewoon vanuit interesse dingen ontdekken, zoals die wattenschijfjes die je beschrijft, maar zonder het ‘moeten’. Ja, daar kan ik wel wel in vinden. Wat ik verder heel tof vind zijn die dikgedrukte woorden in je blog! (Met mijn theme kan dat helaas niet.)

  • Reply Inge 1 september 2018 at 11:21

   Dat denk ik inderdaad ook, maar het is fijn om mij daar nu ook bewust van te zijn. 🙂

 • Reply Ivon 12 september 2018 at 16:35

  Ik kijk uit naar je berichten! Ikzelf zit een beetje in dezelfde hoek als jij beschrijft qua persoonlijke ontwikkeling, dus ik denk dat je blog zeker bij mijn interesses aansluit! I’ll be following you!
  Ivon heeft onlangs geplaatst…Mijn Succesformule is jarig! + WINACTIEMy Profile