Seepje + winactie

5 september 2016
Afbeelding Seepje producten

Deze wasschillen uit Nepal maken je kleding niet alleen super schoon, ze zijn ook nog eens duurzaam en plantaardig. Daarnaast zijn ze ook nog vriendelijk voor het milieu en je huid.

Afbeelding Seepje producten

Seepje

Ik heb het natuurlijk over Seepje: het 100% natuurlijke fairtrade wasmiddel uit Nepal. De wasschillen zijn afkomstig van de vrucht van de Sapindus Mukorossi boom. Deze bomen groeien in de Himalaya waar het lekker warm en zonnig is. Eenmaal gedroogd worden de vruchten veel interessanter: ze scheiden namelijk zeep af wanneer ze in aanraking komen met water. Een soort afweermechanisme voor insecten eigenlijk. Dat komt door het saponine dat in de schillen zit: het is een soort natuurlijke zeep dat reinigt en antibacterieel werkt. Meer dan een paar schillen in je wasmachine heb je niet nodig om te wassen! Ja het is een beetje gek en je moet even wennen maar wat is het fijn!

Afbeelding Seepje wasschillen

Ik geef het toe: wasmiddel en wasverzachter ruiken ontzettend lekker. Het geeft gelijk een heerlijk fris en schoon gevoel. De ingrediënten maken het alleen iets minder fijn.. Beiden zitten vol met chemicaliën die slecht zijn voor onze huid en natuurlijk ook voor het milieu. Krijgt zo’n heerlijk geurende fles opeens toch een zwart randje he? Bij wasschillen is dit niet het geval en kun je dus met een gerust hart je kleding wassen. Daarbij worden ze over de hele wereld al eeuwenlang gebruikt. Bewijs genoeg toch?

Afbeelding Seepje voor alle soorten was (bont, wit, zijde, wol)

Wat ook heel prettig is, is dat de wasschillen bij elke was gebruikt kunnen worden. Witte was, bonte was, kant, zijde, wol, katoen: het maakt allemaal niet uit. Deze wasschillen maken alle was heerlijk schoon, zelfs met een koude temperatuur. De schillen zelf zijn vrij geurloos, maar wil je je was toch van een heerlijke geur voorzien, voeg dan wat etherische olie toe. Seepje biedt verschillende geuren aan, onder andere: ‘Gewoon Neutraal’, ‘Ochtend in-het-bos geur’ en ‘Zomerse vakantie geur’. De prijs van een verpakking wasschillen met etherische olie bedraagt € 9,95.

Afbeelding Seepje zomerse vakantie geur

Vloeibare Seepje

Vind je wasschillen nog een raar idee en was je liever met vloeibaar wasmiddel? Kan ik begrijpen en gelukkig begrijpen ze dat bij Seepje ook. Daarom is er nu ook een vloeibare variant op basis van de Seepje schillen. Net als de schillen zijn ook deze vloeibare wasmiddelen 100% plantaardig en fairtrade. Ze bestaan voor 70% uit het extract van de Seepje schillen en zijn verder aangevuld met natuurlijke stoffen om de waskracht te bevorderen (zoals verzeepte zonnebloemolie en citroenzuur) én om een heerlijke geur aan je was toe te voegen. Mooi detail: het wasmiddel is verpakt in een fles van gerecycled karton, zodat er 70% plastic bespaard kan worden ten opzichte van een gewone plastic fles. De vloeibare Seepje is verkrijgbaar in verschillende geuren zoals ‘Vers geperste lente geur’ en ‘Vrij en blij geur’.

Een fles vloeibaar wasmiddel bevat 1 liter, is goed voor 25 wasjes en is niet geschikt voor wol en zijde. De prijs: € 9,95 per fles.

Afbeelding Seepje vloeibaar

Eerlijk wassen

Het moge duidelijk zijn dat de wasschillen beter zijn voor het milieu, voor je huid en voor je was. Daarnaast zijn ze ook nog eens fairtrade: er wordt goed voor de schillenboer en zijn werknemers gezorgd. Er zijn eerlijke lonen en structurele verbeteringen in werk- en leefomstandigheden. Tevens wordt er bijgedragen aan natuurbehoud, omdat de bomen door de vraag naar de schillen een waarde krijgen voor de lokale bevolking. De bomen worden niet meer gekapt om als brandhout te dienen, maar hebben een mooi doel gekregen: de wereld voorzien van Seepje!

Hoe werkt het?

Afbeelding Seepje inhoud verpakking Een verpakking bestaat uit een hoop wasschillen, een flesje etherische olie en een katoenen waszakje.

 • Stop de wasmachine goed vol met was (zoals altijd)
 • Doe 4 hele of 8 halve schillen in het waszakje
 • Gooi het waszakje bij de rest van de was in de trommel
 • Optioneel: doe 10 druppels etherische olie in het wasverzachterbakje voor een heerlijke geur
 • Leg na het wassen de schillen te drogen
 • Je kunt de wasschillen 3 keer gebruiken. Daarna kun je ze op de compost hoop gooien, in de tuin of in de GFT-bak

Mijn ervaring met Seepje

Ik was nu al eventjes met Seepje en ik vind het erg fijn! De was komt echt schoon uit de wasmachine. Indien je het waszakje goed dichtknoopt, blijven de schillen netjes in het waszakje zitten. Je legt ze te drogen en ze zijn weer klaar voor de volgende wasbeurt. De schillen hebben niet echt een geur, dus een paar druppels olie vind ik persoonlijk wel prettig. Gewoon omdat ik de geur van wasmiddel een beetje mis. Wat ik fijn vind aan de schillen, is dat er geen wasmiddel achterblijft in de wasmachine langer schoon blijft. Ook het vloeibare wasmiddel bevalt uitstekend en werkt zoals je gewend bent. Ik heb er niets op aan te merken en vind het een fijne gedachte om zo beter met het milieu om te gaan. Ik kan met een gerust hart de wasmachine aanzetten zonder mij zorgen te maken over chemicaliën die achterblijven in de kleding en mijn huid kunnen irriteren. Ja dat is het eigenlijk: de wasschillen zorgen ervoor dat ik zorgeloos kan wassen.

Give-away

De give-away is gesloten.
Jullie hadden het op de foto misschien al gezien: een mini verpakking Seepje met de tekst “Deel je waspracht, geef dit mini-Seepje door.” Vind ik echt een super leuk idee en daarom ga ik hem aan iemand anders geven, om zo nog meer mensen bekent te maken met Seepje. Je kunt dus kans maken op deze proefverpakking met 4 noten en een katoenen waszakje! De verpakking is goed voor 3 wasbeurten.

Afbeelding Seepje deel je waspracht

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder een reactie achter waarom jij Seepje wil winnen
 • Volg mij op Bloglovin
 • Vul een geldig e-mailadres in

Bekend maken van de winnaar

Ik hoop dat Mango weer mijn lieftallige jurylid wil zijn en de winnaar wil bepalen. Als redactielid heeft hij natuurlijk een belangrijke en verantwoordelijke taak nodig en met minder neemt hij geen genoegen. (Weten jullie ook gelijk wie de baas is). Alle lootjes gaan in een bakje en Mango trekt de winnaar. Dit hoop ik wederom te filmen zodat jullie ook eerlijk kunnen zien hoe het is gegaan. Zelfde effect als een random generator maar dan leuker! Mango heeft natuurlijk niet altijd zin, dus het is geen garantie dat dit gaat lukken.

Je kunt meedoen met de give-away tot en met 18 september 2016, 23.59u. De winnaar ontvangt ook een mailtje van mij, dus houd je mail in de gaten. Indien je niet binnen 3 dagen reageert, gaat de proefverpakking van Seepje helaas naar iemand anders toe.

Was jij al met Seepje? Is het iets voor jou?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 • Reply Ilse 5 september 2016 at 08:20

  Leuk dat ze nu ook vloeibaar wasmiddel hebben!
  Ik doe ook (heel) graag mee met de winactie. 🙂 Ik volgde je al via Bloglovin.

 • Reply Henrieke 5 september 2016 at 09:37

  Ik doe graag mee! Ik heb nog nooit gehoord over deze wasschilletjes en ben wel benieuwd of dat echt fijn is. Het afgelopen half jaar was ik al wel met eco wasmiddel+verzachter en ben daar al heel tevreden mee. 🙂

  Stop je in mijn lootje wat lekkers voor Mango? ;-p

 • Reply Marion 5 september 2016 at 10:06

  Ik heb hier voor het eerst over gelezen bij De Groene Meisjes. Uiteindelijk heb ik het toch niet geprobeerd. Het is weer zo’n product wat je heel graag wilt proberen, maar het uiteindelijk niet doet. Dus doe ik heel graag mee met je Giveaway Away!

 • Reply Els 5 september 2016 at 20:35

  Interessant product. Deze zou ik graag willen uitproberen.

 • Reply Anita H. 6 september 2016 at 01:06

  Als dit net zo goed werkt als waspoeder, waarom niet? Wat meer werk, maar daar staat tegenover dat het tenminste niet zo’n chemische troep is. Beter voor mezelf en voor het milieu. Ik ben benieuwd.

 • Reply Linda Smeets 6 september 2016 at 01:45

  Ik had nog nooit gehoord van Seepje en zou het nu graag zelf ook eens willen proberen na het lezen van dit artikel. Onze peuterdochter is ontzettend gevoelig voor de chemicaliën die in ‘gewoon’ wasmiddel zitten. Ze krijgt dan vaak jeuk en uitslag over haar hele lichaam. Ik doe daarom dan ook graag mee met deze actie en hoop zo Seepje te mogen uitproberen.

 • Reply Tamara TS 6 september 2016 at 22:24

  Ik zag dit laatst al ergens en ik was meteen heel benieuwd, dus ik doe graag mee! Ik ben eens benieuwd of het voor mij werkt, dan stap ik zo snel mogelijk over.

 • Reply Michelle 8 september 2016 at 16:29

  Wat een interessant product! Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een mooi initiatief zeg. Ik zou het zeker wel eens willen proberen en doe daarom graag mee met je win actie.

 • Reply Lieke 11 september 2016 at 20:55

  Ik doe graag mee met deze winactie!
  Over een paar weken ga ik samenwonen en dus ook zelf wassen. Ik houd niet zo van de sterke geur van sommige wasproducten. Dus dit klinkt super!
  En als het ook nog eens zonder chemicaliën is, is het alleen nog maar beter 🙂

 • Reply Sabrina 14 september 2016 at 22:00

  Dat is interessant! Ik ben erg voor milieu bewuste keuzes. Ik zou het graag willen proberen, denkdat ik ook wel nog een paar drupjes olie zou toevoegen.

 • Reply yvonne 17 september 2016 at 11:05

  superleuke actie. Ik wil seepje al heel lang eens uitproberen dus graag!