Review | Dr. van der Hoog Smooth Shea Butter Cupuaçu

12 mei 2015

Dr. van der Hoog was opzoek naar een testpanel, dus ik vulde het formulier in. Ik was het eigenlijk alweer vergeten.. totdat ik die welbewuste envelop zag liggen.

Het masker

Vorig week werd ik aangenaam verrast toen ik een envelop op de deurmat vond. Ja! Ik was één van de gelukkige winnaars! Ik win normaal nooit iets bij dit soort acties, dus ik was dubbel zo blij. Ik koos voor het Smooth Shea Butter Cupuaçu masker. Een kortere naam was trouwens niet misstaan. Dr. van der Hoog zegt het volgende over het masker:

Last van een droge of gevoelige huid? Dan is dit heerlijke romige gezichtsmasker met Cupuaçu butter, Shea butter en Macademia-olie ideaal voor jou.

Cupuaçu butter zit boordevol antioxidanten, vitamine C, A en B en essentiële vetzuren die verdere uitdroging van je huid voorkomen en de natuurlijke barrierefunctie van je huid versterken. Het helpt je huid om langdurig vocht vast te houden, waardoor de elasticiteit van de huid verbetert. Het resultaat? Een gehydrateerde huid die weer heerlijk zacht aanvoelt.

Al jaren heb ik last van een onzuivere, gemengde huid. Tweemaal per dag verzorg ik mijn gezicht, maar helaas niet echt met resultaat. Wellicht dat mijn gezicht gebrek heeft aan hydratatie? Ik ben absoluut geen beauty-meisje en zal dat ook niet worden, maar wat verzorging kan geen kwaad. Vandaar dat ik gekozen heb om toch een simpele review te doen. (In mijn enthousiasme ben ik natuurlijk vergeten om foto’s te maken.)


Bron

Eerste indruk

Het masker zit in een verpakking die we van Dr. van der Hoog gewend zijn: rechthoekig en beschermd door een kartonnen kaft. De gebruiksaanwijzing en ingrediënten staan op de achterkant.

Het masker voelt zacht en romig aan, heeft een witte kleur en een lekkere geur. Niet overheersend, eerder neutraal. Het wordt geadviseerd om het masker royaal op het gezicht aan te brengen. Aan een halve verpakking heb ik altijd wel genoeg, zo kan ik er nog een tweede keer mee doen! Na 10 tot 15 minuten met lauwwarm water afspoelen.

De ingrediënten

Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Ethylhexyl Stearate, Myristyl Myristate, Glycerin, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Parfum, Citric Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Hexyl Cinnamal.

Het resultaat

Wat mij echt opviel aan dit masker, is dat het niet ging trekken. Normaal gaat een masker altijd wat trekken wanneer het droogt, iets waar ik vaak jeuk van krijg. Toen het tijd was om het masker af te spoelen, zag ik tot mijn verbazing dat het masker bijna compleet was ingetrokken. Je zag er bijna niets meer van! Met het afspoelen leek het weer romig te worden, alsof ik mijn gezicht met schuim waste. Na het afspoelen voelde mijn gezicht heerlijk zacht aan, een dag-(of nacht)creme was (in tegenstelling tot een normaal masker) niet nodig!

Mijn gezicht heeft echt de hele dag nog lekker zacht aangevoeld. Hydratatie? Ja! Verzachtend? Ja!
Ik ben er echt heel erg blij mee en ga het masker nog vaker kopen. De producten van Dr. van der Hoog zijn niet op dieren getest, iets waar ik heel erg naar streef. Ik koop tegenwoordig alleen nog maar bewust en deze producten kun je dus met een gerust hart kopen.
Je vindt dit masker binnenkort voor €2,29 in alle drogisterijen, evenals de twee andere nieuwe maskers.

Zou jij één van deze drie nieuwe maskers proberen?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 • Reply kim 12 mei 2015 at 09:54

  Oh ze klinken alle drie heel erg goed! Die jij hebt getest zou ik niet zo snel uitkiezen, want ik heb juist een vette huid.

  • Reply Inge 12 mei 2015 at 09:57

   Ik heb ook een vette huid en toch maakte dit masker mijn gezicht niet vetter. Hij werd juist erg zacht. Ik was ook verbaasd!

 • Reply My Little Happiness 12 mei 2015 at 11:34

  Ooeee Dit wil ik zo graag een keer proberen!

 • Reply Eline 12 mei 2015 at 11:58

  Fijne review! Ik ben sowieso erg fan van de maskers van Dr.van der Hoog.

 • Reply Marleeeentje 12 mei 2015 at 12:16

  Het klinkt als een lekker masker! Ik gebruik vaak een grote tube maar deze verpakkingen zijn wel handig voor op reis ofzo!

 • Reply estherleijten 12 mei 2015 at 12:33

  Oh wauw wat goed! Ik heb vorige week op de Beautygloss party 5 van deze maskertjes gekocht, maar als deze in de winkel ligt MOET ik hem hebben. Klinkt echt zo fijn! Ik ga je blog volgen! Liefs

  • Reply Inge 12 mei 2015 at 17:33

   Met de maskers van Dr. van der Hoog kan het eigenlijk nooit misgaan, ze bevallen mij in ieder geval altijd erg goed. 🙂

 • Reply Els 13 mei 2015 at 05:55

  Klinkt als een aanrader!

 • Reply iliveformydreams.com 15 mei 2015 at 09:49

  Lijkt me een fijn masker. Eigenlijk gebruik ik nooit maskers, geen idee waarom eigenlijk niet…

 • Reply Rebecca vg 15 mei 2015 at 19:22

  Deze klinkt echt ontzettend fijn! De maskers die niet trekken vind ik op één of andere manier erg fijn 🙂

  • Reply Inge 15 mei 2015 at 21:52

   Ja, ik denk dat dat komt omdat ze lekker voedend zijn. 🙂

 • Reply robin 15 mei 2015 at 19:38

  ik dacht al ‘ik herken deze niet’ maar dat is duidelijk waarom nu 🙂 ik vind deze heel goed klinken, ik ben ook erg benieuwd naar de green tea variant.

 • Reply twinkelbella 15 mei 2015 at 20:03

  Oh klinkt heel fijn. Hydratatie vind ik ook altijd belangrijk en dat het een fijn zacht gevoel aan de huid geeft.

 • Reply Evelien 16 mei 2015 at 13:01

  Fijne review heb je geschreven. Ik gebruik meestal Dr. Van der Hoog maskertjes. Ik vind ze erg fijn en ze zijn betaalbaar.

 • Reply twintigennogwatAmy 17 mei 2015 at 09:49

  Wat heb je een fijne review geschreven! Ik heb verschillende Dr. van der Hoog maskertjes liggen, maar heb ze nog nooit gebruikt, dus misschien moet ik het gewoon eens doen.

 • Reply Nathalie 17 mei 2015 at 17:50

  Klinkt goed ik ben er benieuwd naar geworden! fijne review!
  Liefs Nathalie

 • Reply Dina 17 mei 2015 at 19:19

  Wat fijn dat het maskertje goed werkte! Wel grappig trouwens, ik vind het altijd wel lekker voelen als een masker opdroogt en een beetje trekt.