#PlukhetGeluk – Geluksvragenlijst

21 januari 2015

Lieve Saskia kwam met het idee voor een nieuw project #PlukhetGeluk, gericht op de positieve dingen in het leven. Bewust worden van de kleine, mooie dingen om je heen. 

Aangezien ik wel wat mindfulness slash positiviteit kan gebruiken, laat ik mij dit project niet aan mijn neus voorbij gaan. Het eerste deel bestaat uit een Geluksvragenlijst.

Afbeelding pluk het geluk

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Ik denk dat mijn ultieme geluk zou zijn dat ik tevreden kan zijn met mezelf, dat ik goed in mijn vel zit. Want op het moment is dat niet het geval. Best pittig deze vraag, om gelijk met persoonlijke dingen in huis te vallen. Dit is ook niet iets dat je even in een dag oplost, maar uiteindelijk kom ik er wel!

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik merk dat ik in mijn vrije tijd neig naar Me-Time en dat is eigenlijk hartstikke goed! Iets doen waar ik op dat moment zin in of behoefte aan heb. Dat kan zijn even lekker lezen, iets breien of haken, een sloop-speeltje maken voor mijn papegaai of gewoon even lekker een serie/film kijken om mijn gedachten te verzetten.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Ik denk dat dat mijn papegaai is, die ik hier in Zweden heb gekocht. Ondanks dat het ik het erg tof vind om in Zweden te leven en te studeren, vind ik het niet altijd erg makkelijk. Als ik dan thuis kwam na een dag op school was het zo stil hier, ik miste het gebabbel van mijn vogeltjes.
Mango is altijd blij me te zien, hij babbelt wat, hij speelt lekker, we stoeien wat en ik heb iemand om tegenaan te praten. Ik kan er echt van genieten als hij bij mij komt zitten dutten, het volledige vertrouwen dat hij in me heeft. Ik heb een gruwelijke hekel aan het woord ‘maatje’, maar hij is echt mijn maatje.

Wat is jouw ultieme geluksmotto?
“Dreams are not theirs to take”. Het komt uit een liedje van mijn favoriete band en is altijd in mijn hoofd blijven hangen. Wanneer ik het moeilijk heb, houd ik me aan deze gedachte vast: Dit is mijn droom en niemand pakt dat van mij af. Ik maak mijn eigen geluk.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Dat ik moet leren om dingen los te laten. Dingen gaan zoals ze gaan en vaak kan ik hier niets aan veranderen, ook al zou ik dat graag willen. Ik maak me soms erg druk om dingen en vaak komt alles gewoon goed. Het is zonde van mijn energie en gemoedstoestand (je kunt beter vrolijk zijn dan in paniek) en tijd. Daarnaast mag ik wel wat meer vertrouwen hebben in mijzelf. Als mensen om mij heen vertrouwen in mij hebben, dan moet ik dat toch ook in mijzelf hebben? 🙂

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Dan kies ik voor liefde. Dat is eigenlijk het enige dat ik op het moment niet heb! Ik denk ook dat liefde de belangrijkste factor in mijn leven is: liefde van mijn familie, van & voor mijn papegaai, dieren in het algemeen: het zijn de dingen die me blij maken. Gelovig ben ik niet echt en ondanks dat ik het concept van hoop mooi vind, vind ik dat het over het algemeen toch maar een negatieve lading heeft. Blijven hopen op bepaalde dingen maakt een mens absoluut niet gelukkig, lijkt mij.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Poeh, ik vind dat ik anderen eigenlijk geen gelukstips kan geven aangezien ik hier zelf nog mee worstel. Als ik moet kiezen dan denk ik dat je tevreden moet zijn met wie je bent. Als je zelf niet gelukkig of tevreden bent, dan kun je het ook niet doorgeven aan anderen. Geluk start bij jezelf.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 • Reply Sammie 21 januari 2015 at 16:06

  Mooi eerlijk ingevuld! Bij iedere lijst die ik tot nu toe gelezen heb, kiest iedereen voor liefde 🙂

  • Reply Inge 21 januari 2015 at 16:57

   Wat grappig is dat!

 • Reply Dina 21 januari 2015 at 18:10

  Mooie antwoorden. Ik hoop heel erg voor je dat je snel weer lekker in je vel zit.

 • Reply Els 22 januari 2015 at 06:29

  Leuk! Ik wist helemaal niet dat je een papegaai had :-). Leuke naam ook! Hopelijk vind je snel je liefde :-).

 • Reply 4.Balou 23 januari 2015 at 10:47

  Mooi om te lezen! Geluk is iets waar we allemaal veel meer bij stil zouden moeten staan 🙂

 • Reply Amy | twintigennogwat 23 januari 2015 at 10:52

  Wat heb je de vragen mooi ingevuld! Zo leuk dat je papegaai je zoveel gezelligheid en moois brengt! <3

 • Reply Nicky Boon 23 januari 2015 at 13:06

  “Ik maak mijn eigen geluk”. Is ongeveer mijn motto. 😉 Wat een mooie en eerlijke antwoorden. Ik wens je nog veel succes met de tag! (mijn vragenlijst is afgelopen dinsdag online gekomen).

  • Reply Inge 23 januari 2015 at 13:23

   Oh wat grappig zeg! Dan hebben we dezelfde gedachte 🙂

 • Reply Sas 25 januari 2015 at 12:10

  Ah wat lief dat je papagaaitje zo een positieve invloed heeft voor je! Wat een super leuk ingevulde vragenlijst. Ben erg benieuwd naar de rest van je inspirerende invullingen!