#PlukhetGeluk – De grootste glimlach

25 februari 2015

Lieve Saskia kwam met het idee voor een nieuw project #PlukhetGeluk, gericht op de positieve dingen in het leven. Bewust worden van de kleine, mooie dingen om je heen.

Aangezien ik wel wat mindfulness slash positiviteit kan gebruiken, laat ik mij dit project niet aan mijn neus voorbij gaan. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het vierde deel over ‘De Grootste Glimlach’. De invulling is geheel vrij, als het maar gaat over dingen die jou een grote glimlach bezorgen. Ik moet toegeven dat ik het wat lastig begin te vinden. Ik heb het idee dat ik telkens dezelfde dingen noem en vind het niet leuk om in herhaling te vallen. Mango bezorgt zeker een grote glimlach op mijn gezicht, maar aangezien ik hem al een paar keer eerder heb genoemd (en iedereen nu ook wel weet hoe dierbaar hij is) heb ik besloten om een geheel andere invalshoek te kiezen.

Ik ben ontwerper van digitale media en ik houd onwijs van dieren. Wat is er dan mooier dan deze twee te combineren? Ik wil graag drie voorbeelden laten zien van dieren wiens leven aanzienlijk is verbeterd door 3D printing. Klik ook zeker op de afbeeldingen of links voor meer informatie.

Grecia de toekan krijgt een nieuwe snavel

Foto Tower Bridge LondenPhoto: Ezequiel Becerra/AFP/Getty Images
Een stel idiote tieners heeft deze toekan genaamd Grecia met een stok (of ander hard voorwerp) tegen zijn snavel geslagen met als gevolg dat de bovensnavel is afgebroken. Ik krijg echt een brok in mijn keel als ik dit zie. Vogels hebben snavels niet voor niets en naast dat de snavel natuurlijk wordt gebruikt om te eten, helpt het ook om de lichaamstemperatuur te reguleren. Op dit moment zijn ze bezig om een nieuwe snavel voor Grecia te ontwerpen en met een 3D printer te verwezenlijken. Ik hoop echt dat het gaat lukken en dat hij zijn nieuwe snavel met veel plezier kan gaan gebruiken.

Derby kan weer rennen


Derby de Husky is geboren met misvormde voorpoten. Het is dat ik niet in Amerika woon, anders had ik net als die vrouw lopen huilen om Derby en hem mee naar huis genomen. Maar goed, terug naar Derby. Doordat zijn baasje bekend is met 3D printing, zijn ze aan het ontwerpen geslagen om Derby nieuwe pootjes te geven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze daarin geweldig zijn geslaagd! Moet je zien hoe snel hij nu kan rennen! (De voorpoten lijken nu nog wat laag, maar dat wordt de volgende stap waar aan gewerkt wordt!) Run, Derby, Run!

Buttercup krijgt een nieuwe voet

De video is erg lang. Wil je Buttercup vrolijk zien rondrennen, ga dan naar 3:30 in het filmpje.

Buttercup de eend is geboren met zijn linkerpootje naar achteren. In de natuur is zoiets natuurlijk fataal, de overlevingskansen dalen aanzienlijk. Om de pijn en kans op infecties te verlagen hebben ze zijn pootje geamputeerd. Gelukkig was er een slimme meneer die contact opnam met een 3D Printing bedrijf om een Buttercup een nieuwe voet te geven. Deze voet is van siliconen gemaakt, zodat hij flexibel genoeg is om mee te lopen, rennen en zwemmen. Wat kwettert hij vrolijk en hij loopt dolblij rond! Hij kan weer snel de eend uithangen.

Als ik dit soort dingen zie, dan bezorgen ze zeker een grote glimlach in mijn gezicht. Ik heb jammer genoeg nog nooit met 3D printing gewerkt en ben ook geen engineer, maar wat ik zou graag dieren als hen willen helpen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. De wereld een klein beetje beter maken.

Benieuwd naar mijn eerdere invullingen? Het eerste deel bestond uit een geluksvragenlijst, het tweede deel uit foto’s van geluk en in deel drie bedank ik dierbaren omdat ze het verdienen.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 • Reply Moniek 25 februari 2015 at 09:01

  Mooi invulling! Wat ontzettend knap wat je tegenwoordig allemaal met een 3D printer kan doen! Fijn voor deze dieren dat ze weer een beetje dier kunnen zijn!

 • Reply kim 25 februari 2015 at 11:32

  Ah, ik snap NIET waarom mensen dieren mishandelen, echt… Mooie onderwerpen heb je uitgekozen!
  En ik krijg niet genoeg van Mango hoor. Mijn vriend wil ook per se een papegaai als we gaan samenwonen 🙂

 • Reply Claire | Written By Claire 25 februari 2015 at 17:43

  Ik wist eigenlijk niet dat je zo veel kon doen met een 3D printer. Dit moet voor de dieren echt heel erg fijn zijn!

 • Reply Marleeeentje 25 februari 2015 at 18:38

  Ik vind het altijd zo leuk als dieren zo goed geholpen kunnen worden! Heb je de video al gezien van Linda de aap? Dat ze voor het eerst in 30 jaar een andere aap knuffelt. Zoooo ontroerend!

 • Reply Sammie 25 februari 2015 at 21:24

  Hele mooie post! Ik wist niet dat ze zoveel konden met een 3d printer, heel gaaf!

 • Reply Els 28 februari 2015 at 08:54

  Wat een mooie voorbeelden. Echt prachtig dat het allemaal kan door 3d printen!

 • Reply twintigennogwat 28 februari 2015 at 17:36

  Wat ontzettend gaaf dat ze dit allemaal al kunnen om deze beestjes een beter leven te geven. Het voorbeeld van de toekan vind ik hartverscheurend..

 • Reply iliveformydreams.com 1 maart 2015 at 15:20

  Wauw, wat een ontzettend mooie en vooral inspirerende/ontroerende invulling. Wat mooi dat deze beestjes een beter leven hebben gekregen<3