Review

Review | Otterbox Symmetry Case

2 oktober 2015

Ondanks dat ik heel tevreden ben met mijn telefoonhoesje, is er één ding waaraan ik me begin te irriteren: er komt steeds stof en vuil tussen de telefoon en het hoesje.

Afbeelding Otterbox telefoonhoesje in doos

Otterbox

Nu ben ik niet heel materialistisch ingesteld, maar ik ben wel graag zuinig op mijn spullen. Dat stof en vuil vind ik niet echt tof. GSMPunt stuurde mij een nieuw hoesje toe van Otterbox. Misschien heb ik onder een steen geleefd, maar ik kende het merk Otterbox niet. Nu ben ik ook niet echt bekend in de wereld van telefoonaccessoires moet ik zeggen. Maak kennis met Otterbox:

Otterbox staat al jaren bekend om hoesjes die optimale bescherming bieden en is het best verkopende hoesjesmerk in de Verenigde Staten en Canada. Ook de hoesjes uit de Symmetry lijn zijn ontwikkeld met het oog op bescherming, maar ook met een stijlvol tintje. Bron

Afbeelding Otterbox hoesje

Symmetry Case

Het hoesje dat ik heb ontvangen is de Otterbox Symmetry Case iPhone 6(S) in de kleur blauw. Het bijzondere aan deze Symmetry lijn is dat de case uit twee lagen bestaat: een harde buitenkant en een siliconen binnenkant die schokken absorbeert. Waar de Otterbox Defender uit meerdere losse lagen bestaat, worden bij de Symmetry de twee lagen tijdens de productie al met elkaar versmolten. Geen gehannes meer, maar gewoon één case voor om je telefoon. Daar houd ik van!
Afbeelding telefoonhoesje Otterbox

Hoe bevalt ‘ie?

Ik geef toe, ik schrok een beetje toen ik de case zag. Hij is een stuk dikker dan ik gewend ben. Ik wist niet of ik dat fijn ging vinden, omdat mijn voorkeur over het algemeen uitgaat naar een dunner hoesje. Ik ben de beroerdste niet en ontdeed mijn telefoon van zijn transparante jasje en trok hem een mooie, nieuwe blauwe aan. Echt een kleur die bij mij past! Dat ging eigenlijk best makkelijk; je duwt je telefoon er gewoon in en hij zit direct goed.

Hoe zit het met de knopjes? Zijn die goed te bedienen? Ik dacht in eerste instantie dat ik wat harder moest drukken, maar toen ik het nogmaals met mijn eigen hoesje uitprobeerde bleek er geen verschil te zijn. Natuurlijk moet je iets harder drukken dan bij een hoesje waarbij de knoppen niet beschermd zijn, maar dit is niet storend. De achterkant bevat enkel een uitsparing voor de camera. Daar ben ik blij mee, want door de twee kleine (lucht?)gaatjes in mijn transparante hoesje komt er vermoedelijk stof en vuil tussen te zitten, iets wat ik juist wil voorkomen.

Door het kleine opstaande randje raakt mijn scherm het oppervlak niet wanneer ik hem omdraai. Een screenprotector gebruik ik trouwens altijd, veiligheid boven alles! De case verwijderen gaat iets lastiger, omdat hij doorloopt tot aan de voorkant. Eigenlijk vind ik dat alleen maar een voordeel, dat betekent dus dat hij ook niet zomaar kan loslaten en dus daadwerkelijk goed beschermd.
Afbeelding verschil telefoonhoesjes

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, ik moest even wennen. Het hoesje is een stuk dikker dan ik gewend ben, waardoor de telefoon anders aanvoelt. Daarentegen heb ik het idee dat hij mijn telefoon echt heel goed beschermd, iets wat zeker met Monsieur Mango geen overbodige luxe is. Mango is net een baby: alles dat blinkt is interessant en hij hangt dan ook binnen 2 seconden aan je telefoon. Ikke ook! Niet zo leuk als je liever geen hapjes in je case en/of telefoon wil..
Na enkele dagen was ik redelijk gewend aan de ietwat dikkere verschijning van mijn telefoon en zelfs een kleine val heeft hij zonder kleer eh schermscheuren overleefd. Stijlvol kan ik hem echter niet noemen vanwege het ietwat lompe uiterlijk.
Als je op zoek bent naar een telefoonhoesje dat je telefoon echt goed beschermd, dan is dit misschien is voor jou.

>De Otterbox Symmetry is verkrijgbaar bij GSMPunt. GSMPunt heeft een uitgebreid assortiment telefoonhoesjes. Op zoek naar een iPhone 6S backcover of accessoires voor een ander merk? Dan ben je aan het juiste adres: er is voor ieder wat wils. De service is trouwens uitstekend, je krijgt snel antwoord op je vragen en de levering is snel!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen ter review

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  2 oktober 2015 at 08:46

  Haha, onder een steen geleefd! Wel een klein steentje dan ;) Maar goed om te horen dat hij je bevalt! Ik ben inderdaad ook bang dat hij wat te ‘lomp’ is voor mij, maar een goed beschermde telefoon is ook wel prettig natuurlijk!

  • Reply
   Inge
   2 oktober 2015 at 10:42

   Ik zit met hetzelfde dilemma.. Blijft toch lastig! (En gelukkig was het maar een kiezelsteentje dan ;) )

 • Reply
  kim
  2 oktober 2015 at 08:53

  Wat fijn dat het hoesje zo stevig is en goed beschermt. Wanneer ik mijn telefoon laat vallen (dat gebeurt regelmatig), ligt mijn telefoon helemaal uit elkaar. Hoesje eraf en de batterijen eruit. Een reden waarom ik geen iPhone wilde, haha!

  • Reply
   Inge
   2 oktober 2015 at 10:29

   Bij deze kan dat dus niet! :) Of nou ja, voor zover ik gemerkt heb dus niet..

 • Reply
  Annelies
  2 oktober 2015 at 09:34

  Hij oogt inderdaad wel wat lomp, maar aan de andere kant… boeiend! ;-) Een hoesje hoort je telefoon te beschermen en dat doet deze zo te zien wel. Ik denk niet dat hij er voor mijn telefoon is. Ik heb een OnePlus One, daar zijn bijna geen accessoires voor te koop.

  • Reply
   Inge
   2 oktober 2015 at 10:30

   Ja echt ‘stijlvol’ zoals Otterbox zegt kan ik hem niet noemen, vanwege zijn lompe uiterlijk. Ah dat is altijd lastig! :(

 • Reply
  Nesrin
  2 oktober 2015 at 23:06

  Geweldig dat jouw papegaaienkindje de ogen van een ekster heeft.
  Jammer dat het hoesje iets lomp is maar dit kun je beter hebben dan een gebroken scherm ;-)

 • Reply
  Rianne
  3 oktober 2015 at 09:35

  Beter goed beschermd dan een gebroken scherm! Ik heb mijn telefoon al zo vaak laten vallen, maar wonder boven wonder overleefd ‘ie het elke keer heelhuids (afkloppen rianne, afkloppen)!

 • Reply
  Estrella
  3 oktober 2015 at 11:09

  Ziet eruit als een degelijk ding! Ik ben momenteel ook op zoek naar een telefoonhoesje voor mijn aanstaande iPhone 6S. Wat nog niet eenvoudig is, want er zijn er nog niet zoveel en omdat de 6S een fractie groter en dikker is dan de 6, bestaat de kans dat een hoesje voor de 6 niet eens past. Nog even doorzoeken dus!

  • Reply
   Inge
   3 oktober 2015 at 12:07

   Deze is speciaal voor de 6S (en ook geschikt voor mijn 6)! :)

 • Reply
  Sas
  3 oktober 2015 at 17:27

  Mooie en eerlijke review. Hij ziet er inderdaad erg stevig uit..

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  4 oktober 2015 at 10:19

  Wat goed dat hij bevalt. Altijd even wennen als je telefoon ineens een stuk dikker word haha.

 • Reply
  Moniek
  4 oktober 2015 at 14:36

  Die ziet er goed en stevig uit zeg! Wat fijn dat hij bevalt!

 • Reply
  Bertine
  8 oktober 2015 at 22:29

  ik vind hoesjes van dit merk nooit zo mooi, maar volgens mij is de bescherming echt geweldig goed!

 • Reply
  Odette
  14 oktober 2015 at 11:57

  Moooi hoesje! Ik vind het enerzijds ook wel fijn zo’n dik hoesje, want het geeft wel een gevoel van bescherming!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.