Groene tip | NPO Groen app

18 juli 2016

Wil je graag wat groener leven maar heb je geen idee wat je precies kunt doen om een steentje bij te dragen? Wellicht kan de NPO Groen app je daarbij helpen: een handige app die je uitdaagt om een week lang ‘groener’ te leven.

Afbeelding NPO groen app

Wat is de NPO Groen app?

Een handige app die je uitdaagt om de impact op het milieu te verminderen en daarmee dus groener te leven. De app is onderdeel van NPO Groen, een initiatief van de publieke omroepen waarin aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. De app werd vorig jaar gelanceerd bij het programma Nederland wordt groen, waar bekende Nederlanders worden uitgedaagd om groener te leven. Dat betekent natuurlijk niet dat we nu niets meer aan deze app hebben. Integendeel, als wij allemaal iets meer bewust zouden zijn van de dingen die wij doen, kunnen wij samen de aarde minder belasten. Klinkt het al zweverig? Geen zorgen, heel veel uitdagingen in de app kosten je amper moeite en zijn erg praktisch! Ze hebben (vrijwel) allemaal betrekking op het dagelijks leven. Moet lukken, toch?

Hoe werkt het?

Kies in de app een uitdaging die je aan wil gaan. Het mooie? Een uitdaging duurt slechts één week! Dat maak het heel laagdrempelig en goed vol te houden. Na een week ontdek je wat je eigenlijk hebt bespaard. Hoeveel water bespaar je als je korter doucht? Of hoeveel elektriciteit bespaar je als je de lichten achter je uit doet? Vaak veel meer dan je had gedacht! Daarnaast laat de app ook zien wat de rest van Nederland heeft bespaard met de desbetreffende uitdaging. Elke week leef je een beetje ‘groener’ dankzij de tips van de app.

Afbeelding NPO groen app uitdaging licht uit
Afbeelding NPO groen app uitdaging geen koffie
Afbeelding NPO groen uitdaging neem de trein
Afbeelding NPO groen app zwerfvuil weggooien

Een uitdaging kiezen

Er is een hele lijst aan uitdagingen waaruit je kunt kiezen. Om het je iets gemakkelijker te maken, zijn de uitdagingen verdeeld in categorieën: water, electriciteit, voedsel, geld besparen, transport en afval. Er zullen uitdagingen tussen zitten die misschien niet moeilijk voor je zijn, omdat je dat altijd al doet. De kraan uitzetten tijdens het tandenpoetsen is voor mij niet meer dan normaal, net zoals het licht uitdoen als je de kamer verlaat. Hey, zo zie je maar: je bent groener bezig dan je denkt! De app is hierop berekend, want je kunt dus per uitdaging aangeven of je dit al doet.

Afbeelding NPO groen app Groen bezig!

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, krijg je een Groen bezig! in beeld en kun je andere uitdagingen kiezen om in jouw week uit te proberen. Ben je klaar? Dan gaat je week van start! Wil je veel uitdagingen tegelijkertijd of wil je het juist rustig aan doen? Dat kan allemaal! Is je groene week voorbij, dan kun je daarna weer een nieuwe week met nieuwe uitdagingen starten (als je wilt natuurlijk).

Afbeelding NPO groen app bekende nederlanders

Tijdens jouw groene week krijg je regelmatig tips (en soms video’s van bekende Nederlanders) om je een hart onder de riem te steken. Ik vind de bekende Nederlanders niet echt toegevoegde waarde hebben, maar het is leuk om de video’s te bekijken. Zie je de uitdaging echt niet meer zitten? Dan kun je hem stoppen en wordt hij uit jouw groene week verwijderd.

Downloaden

De NPO Groen app zelf uitproberen? Dat kan! Met één klik op de knop heb jij de app gratis op jouw telefoon. Download voor iOS of download voor Android. Succes!

Heb jij de NPO groen app wel eens geprobeerd?

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 • Reply Iris 18 juli 2016 at 09:44

  Wat een leuke app, ik heb er even naar gekeken en ik doe eigenlijk al best wel veel dingen goed. Dus dat is fijn!

 • Reply Marion 18 juli 2016 at 10:54

  Nee, nog nooit van deze app gehoord. Ik ga er meteen eens even naar kijken. Hoe groener, hoe beter! Bedankt voor de tip!

 • Reply Galina 18 juli 2016 at 21:38

  Dit kende ik nog niet, dus bedankt voor deze leuke tip! P.s. wat een mooie foto’s weer!

 • Reply Els 18 juli 2016 at 21:39

  Wat een goed idee van deze app. Ik ga eens kijken waar wat kan verbeteren. Ik zie al een bericht over de trein.. ik ga echt nooit met het OV…

 • Reply Esmay 19 juli 2016 at 10:56

  Wat een fijne tip! Ik ga hier zo zeker even naar kijken.

 • Reply Sas 23 juli 2016 at 09:13

  Nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel handig!