Monsieur Mango bestaat vandaag 2 jaar!

2 november 2016
Afbeelding Monsieur Mango bestaat 2 jaar

2 november is in huize Mango een feestelijke dag: het is de datum waarop ik mijn eerste artikel op Monsieur Mango publiceerde. Inmiddels zijn we alweer 2 jaar verder! Hip Hip Hurra! (Ja dat is Zweeds). Het leek mij leuk om op dezelfde manier terug te blikken als bij het eenjarig bestaan van mijn blog.

Hip Hip Hurra!

Het is een onwijs cliché maar wat gaat de tijd snel zeg! Ik zie mijzelf nog dubben in Zweden, ga ik bloggen of niet? Zweden: het land waar ik mijn eerste artikelen schreef en waar mijn blog is geboren. Tevens is het het land waar Mango is geboren. Snap je het nog?
Twee jaar geleden woonde ik dus in Zweden en het kriebelde al jaren om een blog te starten. Maar waarom zou ik een blog beginnen als er al zo ontzettend veel (en leuke!) zijn? Waarom zouden mensen uitgerekend mijn blog volgen? De enige manier om daar achter te komen, was om gewoon te gaan beginnen en te zien waar het schip strand. Maar het schip strandde niet. Ik had er plezier in en er kwamen steeds meer mensen die mijn berichten lazen of reacties achter lieten. Ik deed eindelijk wat ik al heel lang wilde, maar niet goed durfde. We zijn inmiddels gewoon al 2 jaar verder!

Persoonlijk

Inmiddels zijn we 2 jaar verder: ik woon niet meer in Zweden en ben onlangs verhuisd naar mijn eigen plekje. Ik studeer niet meer, maar ben – met mijn Master diploma op zak – gaan werken. Hierdoor is het bloggen (begrijpelijker wijs) even weggezakt wat ik erg jammer vond. Ik kon simpelweg de energie even niet meer opbrengen om drie keer per week te publiceren en ook nog fulltime te werken. (Dat zagen jullie eerder ik dan ikzelf 😉 )
Na mijn vakantie (Oh Schotland wat was je fijn, hopelijk tot snel!) stond mijn leven in het teken van het de verhuizing die opeens heel erg snel ging. Hierdoor was er nog steeds niet zoveel tijd om te schrijven. Dat vind ik jammer, want ik mis het enorm! Gelukkig is dit nu vrijwel helemaal achter de rug en kan ik het bloggen weer gaan oppakken.

Afbeelding Monsieur Mango bestaat 2 jaar

Focus

Nog niet zo heel lang geleden heb ik besloten om mijn blog een duidelijkere focus te geven. Ik wil niet meer per se over van alles en nog wat schrijven (al is dat ook wel leuk!) maar een duidelijke focus bieden in groen en creatief leven. Nog steeds een beetje vaag, nietwaar? Ik ben bang dat ik het niet makkelijker kan maken: ik ben creatief en houd van veel te veel verschillende dingen. Wat ik wel graag wil laten zien, is dat “groen doen” helemaal niet zo suf en geitenwollensokkerig is als mensen denken. Ik wil laten zien dat het heel makkelijk is én dat je veel dingen heel simpel zelf kunt maken. Aangezien ik eerst nog wel eens twijfelde of ik wel “uniek” genoeg was, denk ik dat deze combinatie (die overigens oprecht uit het diepst van mijn hart komt) sámen met Mango er wel voor zorgen dat ik uniek genoeg ben.

Dankjewel

Ik ben heel blij dat ik 2 jaar geleden de knoop heb doorgehakt en eindelijk ben gaan bloggen. Er zijn al een aantal mooie dingen op mijn pad gekomen en ik kan alleen maar hopen dat dit nog meer mag worden. Aangezien ik jullie graag een blijk van waardering wil geven (want ik ben heel erg blij met alle lezers, reacties en mensen met wie ik contact heb), wil ik jullie als tip meegeven om mijn blog goed in de gaten te houden. Er komt namelijk iets leuks aan (al zeg ik het zelf). Je hoeft Mango ook niet over te halen met iets lekkers, want ook hij gaat niets verklappen!

Waar dat schip strand? Ik heb geen idee, maar ik hoop dat dat nog een hele tijd gaat duren!

Afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 Reacties

 • Reply Els 2 november 2016 at 10:19

  Al 2 jaar! Wow! Dan volg ik je ook al bijna zo lang denk ik! 2 jaren waar je trots op kan zijn :-)!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:51

   Ik denk dat wij elkaar even lang volgen inderdaad, dankjewel Els!

 • Reply sammie 2 november 2016 at 10:23

  Gefeliciteerd met je twee jaar online! De tijd gaat zo snel, helemaal mee eens!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:52

   Ja heel snel! Thanks Sammie! 🙂

 • Reply Anita 2 november 2016 at 10:38

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Fijn dat de drukte achter de rug is en je een richtlijn hebt waar je over wil blijven schrijven. Op naar de volgende mooie jaren 🙂

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:52

   Heel erg bedankt! 🙂

 • Reply Northflix 2 november 2016 at 10:55

  Van harte! Volgens mij volgen wij elkaar dan al zo ongeveer vanaf het begin. Op naar de 3 jaar!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:53

   Ik denk het ook! De drie gaan wij wel halen, daar ga ik van uit althans 😉

 • Reply Marion 2 november 2016 at 11:30

  Gefeliciteerd!!! X

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:53

   Dankjeee!

 • Reply Denise 2 november 2016 at 12:22

  Proficiat met je blogverjaardag!!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 16:54

   Dankje Denise! Leuk je ontmoet te hebben! 🙂

 • Reply gerhilde maakt 2 november 2016 at 12:50

  Proficiat met je blogverjaardag! Groen en creatief zijn ook trefwoorden van mijn blog, dus ik kijk zeker uit naar die nieuwe posts. Dat het nog lang moge duren, ja!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:30

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

 • Reply Galina 2 november 2016 at 13:35

  Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er nog velen mogen volgen 🙂

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:31

   Dankje Galina!

 • Reply Sophie 2 november 2016 at 17:53

  Gefeliciteerd met je blog verjaardag! Uniek ben je zeker, want er is natuurlijk maar 1 Mango. Dat er nog maar een hoop groene creativiteit mag komen in de volgende jaren!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:32

   Haha zeker, er is maar één Mango en die woont lekker bij mij! 🙂

 • Reply Saskia 2 november 2016 at 19:53

  Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik volg je al heel erg lang met heel erg veel plezier<3 Dat er nog maar vele mooie blogjaren mogen zijn

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:33

   Wat lief, dankjewel Saskia! <3

 • Reply Sabrina 2 november 2016 at 23:31

  Hieperdepiepiep!! Dat is een hele tijd! Nog vele jaren in goede blog gezondheid!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:33

   Hihi bedankt, laten we het hopen!

 • Reply Sabine 3 november 2016 at 17:27

  Gefeliciteerd met je tweede blogverjaardag! 😀

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:34

   Ja dankjewel Sabine! 🙂

 • Reply Anneleen 3 november 2016 at 17:42

  Dikke proficiat !!!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:34

   Hartelijk dank!

 • Reply Evelyne 3 november 2016 at 19:35

  Gefeliciteerd met je 2de blogverjaardag!

  • Reply Inge 3 november 2016 at 21:35

   Bedankt Evelyne!

 • Reply Wendy & Parrots 4 november 2016 at 08:09

  Gefeliciteerd Inge!
  Ga zo door!!

  Groetjes,
  Wendy

 • Reply Marije 4 november 2016 at 09:04

  Beetje te laat, maar van harte!!! 🙂 En ik gun al die fijne dingen zoals een baan en huisje je van harte! Ik ben benieuwd naar je komende blog plannen! 🙂

 • Reply Michelle 4 november 2016 at 10:14

  Gefeliciteerd nog met je tweede blogverjaardag!
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Herfstige haakselsMy Profile

 • Reply Tamara TS 4 november 2016 at 21:30

  Volgens mij had ik op Twitter al gefeliciteerd, maar mocht het niet zo zijn: Van harte gefeliciteerd met je blogjaardag!
  Tamara TS heeft onlangs geplaatst…Unboxing Lip Monthly Bag OktoberMy Profile

 • Reply Renske 6 november 2016 at 13:02

  Gefeliciteerd met je tweede blogverjaardag! 🙂 Op naar de derde, hihi! De afgelopen maanden heb ik onder zo’n gigantisch grote kei geleefd, dat ik heel wat heb gemist volgens mij. Ik kijk uit naar jouw schrijfsels en jouw nieuwe focus! 🙂
  Renske heeft onlangs geplaatst…Sunday Baking Day | Brownies met notenMy Profile

 • Reply Astrid 11 november 2016 at 21:13

  Hey Inge,

  Jeetje enorm late reactie (ik loop een beetje boel achter met blogs bij lezen lol)! Gefeliciteerd met jouw blogverjaardag! Echt goed bezig 🙂 ! Dat er nog maar vele blogjaren bij mogen komen 🙂 !

  Liefs!
  Astrid heeft onlangs geplaatst…Winter Care Package via Viking – Heerlijk warm de winter doorkomen!My Profile

 • Reply Lieke van Veen 20 november 2016 at 22:59

  Nog van harte gefeliciteerd met je blog verjaardag!
  Lieke van Veen heeft onlangs geplaatst…Herfst ABCMy Profile