Dag november, hallo december!

30 november 2015

Het is alweer de laatste dag van november. Tijd om november uit te zwaaien en december te verwelkomen door middel van een maandoverzicht. Dag november, hallo december!

Maandoverzicht

De maand november begon met een heuse feestweek want mijn blog bestond één jaar. Ik stelde een happiness pakket samen en je kon ook nog kans maken op €25 shoptegoed. Helaas was Mango te bang van de papiertjes en durfde de winnaars dus niet te trekken.. (Opgevouwen papiertjes zijn ook heel eng!) Ik nam het heft in eigen hand en trok Sytse en Nina als gelukkige winnaars. Veel plezier ermee!

Ik schreef een persoonlijke post over hoe ik mijn leven wil moet veranderen, waar ik veel reacties op kreeg. Het wordt een lange weg, een moeilijke weg, maar het is een nieuw begin. Ook de Wicked Music Tag die ik invulde valt onder de categorie ‘persoonlijk’. Ik weet dat de meeste mensen mijn muzieksmaak niet delen en dat geeft ook niet! Vorige week liet ik jullie zien wat er zoal op mijn wishlist voor December staat.

Er vond een soort ‘mini boekenweek’ plaats waarin er twee boekenposts in één week online kwamen. Ik blikte terug op project #Boektober en schreef over hoe Marie Kondo mij toch nog heeft kunnen inspireren wat betreft opruimen. Bij de Hema scoorde ik hele leuke notitieboekjes (en stempels!) waar je vrolijk van wordt!

Ik deelde weer een tip in de categorie ‘Groen Leven’ over KRNWTR (kraanwater). De flessen zijn niet alleen een feest om naar te kijken, maar ook veel beter voor het milieu. Ga samen met mij de strijd aan tegen plastic flesjes! Om alvast in de kerstsfeer te komen, maakte ik een DIY met sterren die overigens ook leuk is voor als het geen kerst is. Sterren kunnen nou eenmaal altijd en het is een leuke bezigheid voor een druilerige zondagmiddag.

Tenslotte schreef ik een gastblog op Northflix over Malmö en Zweden waar ik twee jaar heb mogen vertoeven.

Afbeelding maandoverzicht november 2015

Doelen voor December

In mijn vorige maandoverzicht wist ik nog niet goed hoe ik het wilde aanpakken, zo’n overzicht. Ik wilde eigenlijk een korte persoonlijke sectie toe voegen over hoe ik de maand heb beleefd. Maar ik merk dat ik hier op dit moment nog niet aan toe ben (ik zit er een beetje doorheen momenteel). Vandaar dat ik even kort wat doelen voor december wil opsommen:

 • In December wil ik kalligrafie en handlettering gaan oefenen, ik hoop dat het mij ontspanning en plezier brengt door er mee bezig te zijn.
 • Eind oktober won ik via Instagram bij Northflix een tegoedbon van Treatwell (Je krijgt trouwens €10 tegoed als je je aanmeld, hoe handig is dat?!) Ik ben ontzettend toe aan een ontspan- en verwenmomentje voor mijzelf, maar dit is er nog niet van gekomen. Wie weet lukt het in December?
 • Meer lezen. Op mijn Good Reads challenge staat mijn teller op 5 en dat betekent dat ik nog 5 boeken moet lezen voor het einde van het jaar om mijn doel van 10 boeken te halen. Al ben ik bang dat dat niet meer gaat lukken..

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 • Reply Sarah - Tasting Lifestyle 30 november 2015 at 08:40

  Leuke maand heb je gehad! Ik kijk alvast mee uit naar de laatste maand van 2015! x

 • Reply Charelle 30 november 2015 at 09:04

  Oh leuk dat je calligrafie gaat oefenenen! Heb hier een tijdje terug ook aan gedacht, maar je had toch wel wat speciale spulletjes nodig en een paar lesjes voor mijn gevoel. Maar lijkt me zeker een goede manier om te ontspannen, toch een soort ‘mindfulness’ activiteit. (:

  • Reply Inge 30 november 2015 at 10:22

   Ja dat van dat mindfullness hoop ik (maar wie weet brengt het juist frustratie omdat het niet lukt 😉 )

 • Reply Anita 30 november 2015 at 14:14

  Ik heb afgelopen maand ook veel minder gelezen, ga liever achter de laptop/TV hangen voor een goede serie 😉 En leuke gastblog had je geschreven, ik zat ook weer helemaal in Zweden na je verhaal!

 • Reply Sabine 30 november 2015 at 14:15

  Wat gaat de tijd toch snel! Leuke maand heb je gehad 🙂

 • Reply sammie 30 november 2015 at 15:03

  Meer lezen.. Dat wil ik ook wel maar op de 1 of andere manier kan ik er de rust en tijd niet voor vinden.

 • Reply Simone 30 november 2015 at 15:38

  Leuk overzicht zo! Hopelijk vind je in december wat meer rust en ontspanning!

  • Reply Inge 30 november 2015 at 17:55

   Ik hoop het! 🙂

 • Reply Renske 1 december 2015 at 09:20

  Wat een leuke manier om terug te blikken op november. Ik ga gelijk het artikel over Malmö lezen, hihi. Mijn vriend en ik wilden in eerste instantie rond Oud & Nieuw naar Kopenhagen en vanuit daar een dagje Malmö meepakken, maar dat stellen we uit tot volgend jaar, aangezien de kerstvakantie dan beter valt, haha.

  Kalligrafie en handlettering lijkt me tof om te kunnen. Lekker creabea en daar kunnen leuke dingen uit ontstaan! 🙂

  • Reply Inge 1 december 2015 at 10:24

   Wat een leuke reactie! Zeker doen, Kopenhagen en Malmö zijn leuk en zeker rond de kerst 🙂
   Ja ik ga vanaf vandaag beginnen met oefenen, hopelijk brengt het ook lekker rust 🙂

 • Reply Anna 1 december 2015 at 10:34

  Aah, ik vind het zo gek dat het alweer december is! Maar heb wel echt zin in deze maand :). Feestjes en partijen! Heel tof om handlettering te gaan oefenen, zo’n knap kunstje vind ik dat! Leuk!

 • Reply Nina Simplynspecial 1 december 2015 at 10:36

  Die DIY had ik even gemist! Ben dus meteen even gaan spieken, leuk leuk 🙂 Ik heb een tijdje terug ook een behandeling geboekt via Treatwell, super makkelijk en vooral genieten <3 Heerlijk!

 • Reply Ysanne 1 december 2015 at 13:22

  Fijn overzichtje weer! Ik vond het gastblogje stuk over Zweden heel interessant, leuk om te lezen!

  • Reply Inge 1 december 2015 at 15:52

   Ah, dankjewel!

 • Reply Marije 1 december 2015 at 18:48

  Veel succes met je doelen voor volgende maand, maar geniet vooral van de afgelopen maand. Je hebt grote stappen gezet! 🙂

  • Reply Inge 1 december 2015 at 19:18

   Aww, dankjewel! ♥

 • Reply Deisy 1 december 2015 at 19:47

  Wat een fijn overzicht van de afgelopen maand. Echt hele fijne artikelen heb je geschreven en heb echt genoten (en respect gehad) voor je blog waarin je aangaf dat je gezonder wilde gaan leven. Ik wens je voor komende maand heel veel succes met je prachtige doelen (niet denken dat het niet lukt, gewoon gaan knallen meis: je kunt het). X

 • Reply Estrella 3 december 2015 at 00:25

  Leuk overzicht! Ik kwam er een paar dagen geleden achter dat ik zelf vergeten ben om een overzicht van november te schrijven.

 • Reply Michelle 3 december 2015 at 16:51

  Wat een leuk overzichtje! Volgend jaar wil ik ook eigenlijk iedere maand gaan terug blikken, lijkt me leuk om na een jaar ze allemaal naast elkaar te zetten. Zo onthoud je die fijne momenten nog beter..

 • Reply Lieke 3 december 2015 at 23:23

  Wat een fijne blogmaand heb je gehad als ik naar je artikelen kijk.
  Ik hoop dat je, nu je wat minder lekker in je vel zet, dit ook kan zien!
  Heel veel succes met je doel om gezonder te gaan leven. En hopelijk brengt december weer meer genietmomenten en komt de vrolijke Inge weer helemaal terug. Liefs!

 • Reply Sas 4 december 2015 at 11:21

  Wat een leuk overzichtje! Op naar een hele fijne laatste maand van 2015!<3