Knit & Knot

23 november 2016
Afbeelding Knit & Knot Bedijs garen

Op 17, 18 en 19 november vond Knit & Knot plaats: het zijn dé Brabantse brei- en haakdagen in Tilburg. Hier mocht ik als gastblogger bij aanwezig zijn. Knit & Knot werd voor de tweede keer gehouden. PaperPassion en Knit & Knot worden door dezelfde creatieve mensen georganiseerd, super leuk! Ik vind het een hele eer dat ik bij beide beurzen aanwezig mocht zijn. Genoeg inspiratie voor deze creatieveling! Vorige week kwam mijn verslag over PaperPassion online, vandaag neem ik je mee naar Knit en Knot.

Knit en Knot

De eerste editie van Knit & Knot werd in maart 2016 gehouden. Er waren zoveel enthousiaste reacties van bezoekers, dat een vervolg simpelweg niet kon uitblijven. Dit vervolg vond dus afgelopen week plaats!
Deze keer wist ik precies waar ik moest zijn, want zowel PaperPassion als Knit en Knot werden op dezelfde locatie gehouden: in de Koepelhal in Tilburg (= de textielstad van het Zuiden). Lekker makkelijk en vertrouwd! Ik was er wederom rond een uur of 10.00u. Het was er toen nog niet zo druk en ik besloot om eerst maar een rondje te lopen om foto’s te maken. Zo kreeg ik ook gelijk een indruk van wat er allemaal op de beurs te zien en te doen was. Waar ik op PaperPassion van workshop naar workshop ging, had ik op Knit & Knot helemaal geen workshop in de planning staan. Ik had dus alle tijd om overal eens te kijken en mij te verlekkeren aan al die mooie en vrolijke garens. Er waren weer veel stands, afgewisseld met workshop ruimtes. Bij handwerken denk ik in eerste instantie aan breien, haken, garen en naaimachines, maar de beurs had veel meer te bieden. Vilten, spinnen, weven, borduren, garen verven en ik denk dat ik nog wel een aantal dingen ben vergeten op te noemen.

Afbeelding Knit & Knot Eco Textile Studio garen foto 1

Afbeelding Knit & Knot Eco Textile Studio foto 2

Afbeelding Knit & Knot Eco Textile Studio foto 3

Bovenstaande drie foto’s zijn van Eco Textile Studio. Zij verkopen natuurlijke luxe garens, plantaardige verfstoffen en vezels en een kleine selectie stoffen. Het ziet er schitterend uit!

Afbeelding Knit & Knot mooie garen op spoel 1

Afbeelding Knit & Knot mooie garen op spoel 2

Afbeelding Knit & Knot vrolijke garen bij elkaar

Afbeelding Knit & Knot Stip & Haak twee gehaakte muizen knuffels

Stip & Haak is een bekende naam en kon ook niet ontbreken op de beurs. Ik heb verliefd naar alle knuffels staan kijken, in het echt zijn ze nóg veel mooier! Die haakpakketjes zagen er ook zo schattig uit, ik heb ze maar met moeite kunnen laten hangen!

Afbeelding Knit & Knot pilaren met vrolijkheid

Afbeelding Knit & Knot kasten vol met gekleurde garen vormen een vrolijk geheel

Afbeelding Knit & Knot bolletjes garen geregen aan een slinger

Afbeelding Knit & Knot een deken dat wordt gehaakt

Afbeelding Knit & Knot prachtige strengen garen

Afbeelding Knit & Knot Keigoed Vilten krukje
Kijk nou, wat een tof krukje met vilten “keien”!

Afbeelding Knit & Knot Keigoed Vilten vilten keien

Afbeelding Knit & Knot Keigoed vilten workshop

Afbeelding Knit & Knot Keigoed vilten bulky gebreid

Keigoed vilten is ook zo’n pareltje dat ik tegenkwam. Ik had ze al op de website van Knit & Knot gezien en was benieuwd naar het resultaat. Het ziet er allemaal zo mooi uit, van het krukje tot de bulky garen. Iedereen was ook heel enthousiast aan het workshoppen, snap ik ook wel!

Afbeelding Knit & Knot MooiVilt mobiel met vilten balletjes

Afbeelding Knit & Knot MooiVilt puntzakken met balletjes

Afbeelding Knit & Knot MooiVilt close-up vilten balletjes

Nog meer vilt! Nu hele vrolijke vilten balletjes van MooiVilt. Ik zag ze ook al op de KreaDoe. De producten worden met liefde met de hand in Nepal gemaakt en is dus fairtrade. Het was héél erg verleidelijk om een puntzak vilten balletjes mee te nemen, maar niet gedaan. Daar heb ik nu wel een beetje spijt van..

Afbeelding Knit & Knot mini bolletjes Yarn and Color

Afbeelding Knit & Knot mini bolletjes Yarn and Color blauw tinten

Afbeelding Knit & Knot mini bolletjes Yarn and Color blauw en groen tinten

Afbeelding Knit & Knot mini bolletjes Yarn and Color close-up

Deze mini must have bolletjes van Yarn and Color kwam ik op social media overal tegen. Dat is ook wel te begrijpen, ze zijn super schattig! Kunnen bolletjes wol schattig zijn dan? Nou kijk dan, deze wel! Het is een mini uitvoering van het reguliere garen. Ik vond deze leukers op de stand van Sugaridoo!

Afbeelding Knit & Knot kerst amigurumi

Afbeelding Knit & Knot bezoekers 2

Afbeelding Knit & Knot workshop garen verven

Eén van de toffe stands die ik zag was die van Bedijs. Onderstaande foto’s heb ik daar gemaakt. Het zag er allemaal heel design-ish uit en daar houd ik natuurlijk van. Lekker natuurlijk maar strak. Prachtig garen en kijk die toffe lightbox dan! What’s not to like?!

Afbeelding Knit & Knot Bedijs natuurlijk garen

Afbeelding Knit & Knot Bedijs hout benodigdheden

Afbeelding Knit & Knot Bedijs houten pionnen

Afbeelding Knit & Knot Bedijs garen

Afbeelding Knit & Knot Bedijs lightbox met tekst Get bizzi buy yarn

Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld

Toen ik even aan een tafel ging zitten, werd ik door twee vrolijke dames van Marrosa aangesproken. Of ik wel eens over het Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld had gehoord? Nu ben ik wel redelijk op de hoogte van nieuwtjes op brei- en haakgebied, maar dit was mij toch echt ontschoten. De actie is in Leeuwarden opgestart door Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries. Het is de bedoeling dat dit grootste gehaakte deken van de wereld in 2018 af is. Ze hopen hiermee in het Guiness Book of Records te komen staan. Het huidige record staat nu op 8.000 dekens, maar de actie hoopt in 2018 de 10.000 dekens te behalen. Dit staat gelijk aan 8 miljoen kleine vierkantjes van 10 cm x 10 cm (de granny squares, daar zijn ze weer!), die samen maar liefst 5 (!) voetbalvelden bedekken. Na afloop wordt het deken uit elkaar gehaald en worden er kleinere dekens van gemaakt, die naar goede doelen worden gebracht. Zulke initiatieven vind ik echt tof (net als de Goedgemutste Breicampagne waar ik ook nog mee bezig ben). Ik ben dus aangehaakt (ha-ha) en heb gezellig aan de tafel drie vierkantjes gehaakt als bijdrage.

Afbeelding Knit & Knot mijn gehaakte vierkantje voor het grootste gehaakte deken

Afbeelding Knit & Knot etagère met garen

Afbeelding Knit & Knot garen in een mandje aan het plafond

Afbeelding Knit & Knot bijdrage grootste gehaakte deken

Afbeelding Knit & Knot bijdrage grootste gehaakte deken in doos

Op een gegeven moment kwam er een meisje aanlopen die zich voorstelde als Kiara Ophorst met een grote doos in haar handen. Deze zat boordevol vierkanten van 20 cm x 20 cm! Wauw, zo lief ook! Het waren er écht een hoop. Natuurlijk heb ik dit eventjes vastgelegd op de foto! Winkel Marrosa is namelijk één van de punten waar je je gehaakte vierkantjes kunt inleveren voor het goede doel. Het fijne aan dit initiatief is dat je dit even snel tussendoor kunt doen. Geen lang project en met je restjes garen kom je al een heel eind! Ik ga er thuis ook zeker mee aan de slag en hoop in 2017 vele vierkantjes te mogen haken! Toch bijzonder om hier een steentje aan bij te dragen.

Bedankt!

Na een gezellige middag en nog een rondje over de beurs was het tijd om naar huis te gaan. Wederom ging ik geïnspireerd naar huis en wonder boven wonder heb ik niets gekocht. Als ik éénmaal iets zou kopen, had ik waarschijnlijk bij elke stand iets gekocht en dat zou mijn portemonnee momenteel niet aankunnen.. Ik heb genoten en vond het echt gezellig. Waarom de eerste editie zo’n succes was snap ik wel! Ik heb ook een aantal bezoekers gesproken en iedereen was zo ontzettend enthousiast. Het is niet te groot (maar ook niet te klein) en veel gezelliger en gemoedelijker dan op andere soortgelijke beurzen, als ik het zo hoor. Ik heb zo het vermoeden dat de vraag naar een derde editie groot is! 😉 Wederom ontzettend bedankt dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Ik vond het heel erg leuk. Wie weet tot een volgende keer? 🙂

Zou Knit & Knot ook iets voor jou zijn?

Gesponsord

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 • Reply Denise 23 november 2016 at 09:20

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!! De koepelhal is best donker maar je foto’s zijn lekker licht 🙂 Ik ben zelf ook geweest, ondanks dat wol en garens niet mijn ding is (meer een paperlover) maar vond het een hele gezellige en knusse beurs.
  Denise heeft onlangs geplaatst…HerfstdingenMy Profile

  • Reply Inge 23 november 2016 at 09:38

   Ah dankjewel Denise! Ja het licht in de koepelhal is vaak niet gunstig inderdaad. 🙁 Ik kom trouwens zo snel mogelijk terug op jouw mailtje, ik moet even nadenken over jouw vragen. 🙂

 • Reply Anita 23 november 2016 at 10:27

  Leuke beurs en wat een mooie initiatieven. Het is dat het haken mij nog steeds niet zo goed is gelukt, anders had ik wel meegedaan 🙂
  Anita heeft onlangs geplaatst…Plog 11 november 2016: echo en TV opnamesMy Profile

 • Reply Anna 23 november 2016 at 12:11

  Ziet er super gezellig uit zeg! Wat een creatieve plek. En wow, wat een challenge, het grootste gehaakte deken ter wereld. Indrukwekkend!

 • Reply Michelle 23 november 2016 at 14:27

  Wat heerlijk zeg al die mooie bolletjes garen! Altijd lastig om al dat moois te laten liggen, maar vaak hebben wij creatievelingen al teveel materiaal en inspiratie op de plank liggen hé..
  Michelle heeft onlangs geplaatst…Eleanor | Één week oudMy Profile

  • Reply Inge 23 november 2016 at 15:58

   Dat is waar! 😉

 • Reply Naomi 23 november 2016 at 15:41

  Wat een mooie foto’s! Ik wenste zo hard dat ik er mee overweg kon want het lijkt me geweldig om zo creatief aan de slag te gaan!
  Naomi heeft onlangs geplaatst…Introducing an all natural skincare brand and WIN a SELF Travel SetMy Profile

 • Reply Els 25 november 2016 at 11:28

  Echt super leuk dat je er weer bij mocht zijn! Ik vond het jammer dat ik niet kon, nu ik begonnen ben met haken :-).
  Els heeft onlangs geplaatst…Tutorial #35: 3D kerstbal van vilt ★My Profile